-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τι γκρινιαζεις, αφου δεν μπηκαν τελικα...
για να δουμε με τα 8.04
-
μπηκε κανονικα το 8.04
το κουφο???
οταν ξεκιναει το συστημα, εχει 1η επιλογη τα ΧΡ και οχι το ubuntu!!!!
χωρις να πειραξω κατι.
-
Αν δώσεις βάση στο τι σου έγραψα εγώ και η fog παραπάνω, θα μάθεις και πως δουλεύει το boot
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
btw, εχω καποιο οφελος αν κανω την εγκατασταση μεσω Wubi??Και με partition να μπλέξεις (που νομίζω το wubi αναφέρει ότι καλύτερα το Ubuntu να είναι στο δικό του partition ειδικά για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος), το ubuntu με το wubi είναι σαν να εγκαθιστάς εφαρμογή...
Ίσως με το Wubi να έχεις κάποιο πρόβλημα στην εκκίνηση με την εμφάνιση των δύο λειτουργικών (ίσως και όχι όμως)...
Εμένα πάντως το EasyBCD και κάποιες εντολές στο grub μου έχουν δόσει ένα υγειές dual boot σύστημα (Vista Ultimate + Ubuntu 8.04)...
_
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αν δώσεις βάση στο τι σου έγραψα εγώ και η fog παραπάνω, θα μάθεις και πως δουλεύει το bootΣυμφωνώ...
_
-
ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια.
ειναι σιγουρο οτι θα σας ξαναχρειαστω.
-
ubuntu λεμε
Αν κάποιος το έβαλε (το είχε βάλει) ας μας πει τι είναι, τι έχει, αξίζει ή όχι...
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
ubuntu λεμε
http://ultimateedition.info/' target='_blank' target='_blank
Αν κάποιος το έβαλε (το είχε βάλει) ας μας πει τι είναι, τι έχει, αξίζει ή όχι...
Είναι μια κανονική έκδοση του ubuntu με πάρα πάρα πολλά έξτρα έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ασχοληθείς με τίποτα άλλο μετά την εγκατάσταση του.
Για αυτό το λόγο πιάνει ένα dvd σε μέγεθος.Η μόνη εμφανής διαφορά είναι ότι έχει διαφορετικές οθόνες login και ένα πάρα πολύ όμορφο theme σε σχέση με το default.
Και φυσικά τις πάμπολλες εφαρμογές που εμφανίζονται στα μενού του. -
Repositories, Updates - από που τα παίρνει; Τα παίρνει;;
Στο site του τα περισσότερα λινκς λέει : Under Construction ...
-
Για το ultimate; Πέραν μερικών κοσμητικών αλλαγών είναι καθαρό ubuntu από κάτω, οπότε φυσιολογικά μπορείς να βάλεις αυτά του ubuntu και τέλος.
EDIT: Με τον χρωματικό συνδιασμό του site πόνεσαν τα μάτια μου... άου...
-
εχω βαλει οπως ειπα τα 8.04
μου κανει το εξης περιεργο:
καθε φορα που το ξεκιναω χανει τη ρυθμιση για τα Ελληνικα και δε με αφηνει με τα πληκρα να αλλαξω γλωσσα.
αν το αλλαξω απο το system ολα λειτουργουν κανονικα μεχρι την επομενη φορα που θα κανω restart
παλιωτερα που τα ειχα ξαναβαλει δεν μου το εκανε αυτο.
τι μπορει να φταιει?
-
Δοκίμασες : Ctrl+Alt+K ;
Προσωπικά όρισα το Alt+Space στο System Settings --> Keyboard & Mouse --> Keyboard Shortcuts : Switch to Next Keyboard Layout... -
Δοκιμαζω το Mandriva One 2009... (http://www.mandriva.com/)
Πολυ ευχρηστο, καταπληκτικο interface, γρηγορο και μεχρι στιγμης απροβληματιστο.
-
Εγώ από σήμερα τρέχω Debian Sid και στο desktop
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Οι συνηθισμένοι players στο Linux μπορούν να προσθέσουν τους υπότιτλους τη στιγμή που βλέπουμε την ταινία. Για μόνιμη προσθήκη για να γραφτεί σε dvd, μπορούμε να το κάνουμε με διάφορους τρόπους και προγράμματα. Από command line μέχρι τη χρήση γραφικών προγραμμάτων όπως το avidemux. Οδηγός για τη χρήση του avidemux, εδώ.ΥΓ. Για την εγκατάστασή του: sudo apt-get install avidemux
ΥΓ2. Ο j.marr είναι δάκτυλος του Bill... στα λιοντάρια και γρήγορα
τώρα το είδα,θα το δοκιμάσω και θα σου πω.....
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Πως μπορούμε να γράψουμε ταινία σε dvd με τους υπότιτλους ενσωματωμένους τους οποίους όμως έχουμε ξεχωριστά?
Το Devede ! Πολύ απλό στην χρήση...
Εχει τη δυνατότητα να γράψει και τους υπότιτλους?
Αν και το έχω εγκατεστημένο δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ,συνήθως κάνω εγκραφές απ το brasero μιας και το dvd τα παίζει όλα avi,dvix,mpeg τα ξεμπαζώνει όλα λέμε -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ανακάλυψα χτές ένα πακέτο με αρκετό γέλιο (κυρίως για άντρες), το hot-babe!!
Για χρήστες ubuntoειδών ,πρέπει να προσθέσετε το repository του medibuntuγια πε για πε
Τι παραπάνω να πει, σου είπε σε ποιο repository υπάρχει και το όνομα του.. Τα υπόλοιπα μπορεί να τα κάνει υπέροχα + εύκολα το apt-get..
Tι σόι πράγμα είναι ρε άνθρωπε λέμε μη τα κατεβάζουμε τσάμπα
Η fog με κάλυψε απόλυτα -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δοκιμαζω το Mandriva One 2009... (http://www.mandriva.com/)Πολυ ευχρηστο, καταπληκτικο interface, γρηγορο και μεχρι στιγμης απροβληματιστο.
Το κατεβάζω κι εγώ τώρα
ΜΙα απορία,σε όλες τις διανομές κάτι αρχεία 1kb τι νόημα έχουν? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ΜΙα απορία,σε όλες τις διανομές κάτι αρχεία 1kb τι νόημα έχουν?Κατά πάσα πιθανότητα αναφέρεσαι στα 'εικονικά πακέτα'
Είναι πακέτα που η μόνη τους δουλειά είναι να ορίζουν εξαρτήσεις σε κάποιο ή κάποια άλλα πραγματικά πακέτα, είτε σε περιπτώσεις που το κανονικό έχει αλλάξει όνομα, οπότε προκειμένου να μην 'σπάσουν' αυτά που εξαρτώνται από αυτό να συνεχίσουν να δουλεύουν, είτε για να μπορείς να εγκαθιστάς ομάδες πακέτων με μια απλή εντολή, αντί μιας μακροσκελής που είναι πιο επιρρεπής σε λάθη ή παραλείψεις. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
ΜΙα απορία,σε όλες τις διανομές κάτι αρχεία 1kb τι νόημα έχουν?
Κατά πάσα πιθανότητα αναφέρεσαι στα 'εικονικά πακέτα'
Είναι πακέτα που η μόνη τους δουλειά είναι να ορίζουν εξαρτήσεις σε κάποιο ή κάποια άλλα πραγματικά πακέτα, είτε σε περιπτώσεις που το κανονικό έχει αλλάξει όνομα, οπότε προκειμένου να μην 'σπάσουν' αυτά που εξαρτώνται από αυτό να συνεχίσουν να δουλεύουν, είτε για να μπορείς να εγκαθιστάς ομάδες πακέτων με μια απλή εντολή, αντί μιας μακροσκελής που είναι πιο επιρρεπής σε λάθη ή παραλείψεις.Κατάλαβα.
Τώρα το καίω σε cd,απορώ όμως γιατί δεν εγγράφετε σε dvd.
Πριν κάνα 20ήμερο έιχα κατεβάσει και γράψει σε cd το damn small linux.
Απ ότι βλέπω δεν υπάρχει επιλογή για ελληνικό μενού,δεν ξέρω αν αυτό γίνετε μέσω αναβάθμισης.
Ξέρεις πως ρυθμίζουμε τις παραμέτρους του μοντεμ για σύνδεση στο νετ?
LiNuX Forum