-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν παίζει αυτό: η επιλογή γίνεται από τον boot manager του Ubuntu. Στα ΧΡ θα του δείχνει ένα μόνον λειτουργικό...ok then...
_
-
1.Θα μπείς ubuntu, θα πάρεις backup το αρχείο /boot/menu.lst
2.Θα το ανοίξεις και το περιεχόμενο θα το αντιγράψεις στο τοπικό
Ενα καλό παιδί απο μας θα σου πεί πως να το τροποποιήσεις -
Αν βάλεις ένα άλλο boot loader σαν το VistaPro;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν βάλεις ένα άλλο boot loader σαν το VistaPro;ΠΛΙΙΙΖ...ας απαντήσει κάποιος σ' αυτήν την ερώτηση... Λέω να το βάλω, αλλά επειδή είμαι άσχετος απο dual boot καιταλοιπα.. θα ήθελα να ξέρω πριν το τολμήσω!
-
Αν θυμάμαι καλά, μπορείς με το VistaPro να κάνεις και edit του loader των Windows, ή να χρησιμοποιήσεις αντ' αυτού το ίδιο το πρόγραμμα. Αλλά δεν ξέρω τι παίζει με Linux...
Εναλλακτικά, μπορείς να κοιτάξεις για boot loader από την πλευρά του Linux, υπάρχουν κι εκεί προγραμματάκια που κάνουν καλή δουλειά (δεν θυμάμαι τώρα κάποιο, άλλοι πιο σχετικοί , μπορούν να δώσουν απάντηση...).
Το καλύτερο πάντως είναι να κάνεις edit το αρχείο του loader στο Linux, θα είναι το πλέον αξιόπιστο νομίζω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εχω βαλει τα ubuntu στο pc που τρεχει xp.
καθε φορα που ξεκιναει το pc πρεπει να επιλεξω με ποιο λειτουργικο θα λειτουργησει, αν δεν πιεσω κατι ξεκιναει με ubuntu.
πως μπορω να το αλλαξω και να κανω σαν κυρια επιλογη τα ΧΡ?
μόλις γκρεμίστηκε ένας φούρνος στο Ιλιον...
δε ξερω αν γκρεμιστηκε φουρνος, αλλα εδω γ@μηθηκε το συμπαν...
δε ξερω απο που να αρχισω και που να τελειωσω...
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ξαναξεκινησε το pc
κατεβαζω τα ultimate edition 1.09
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχω βαλει τα ubuntu στο pc που τρεχει xp.
καθε φορα που ξεκιναει το pc πρεπει να επιλεξω με ποιο λειτουργικο θα λειτουργησει, αν δεν πιεσω κατι ξεκιναει με ubuntu.
πως μπορω να το αλλαξω και να κανω σαν κυρια επιλογη τα ΧΡ?
μόλις γκρεμίστηκε ένας φούρνος στο Ιλιον...
δε ξερω αν γκρεμιστηκε φουρνος, αλλα εδω γ@μηθηκε το συμπαν...
δε ξερω απο που να αρχισω και που να τελειωσω...
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ξαναξεκινησε το pc
κατεβαζω τα ultimate edition 1.09
τι θες κ μπλέκεις με αυτά γέρο ...
-
ημουν αρρωστος σπιτι σημερα, και ειπα να τα κανω λιγο π0υταν@...
-
Για πες τι έγινε...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Για πες τι έγινε..._
ειναι πολλα...
δεν ξεμπερδεψα ακομη, τωρα βαζω τα ultimate edition, κατσε να δουμε αν θα δουλεψουν...
-
spiros :
βάλε το 'QGRUBEditor' από το synaptic !να πάρεις και ένα backup με το QGRUBEditor πριν κάνεις κάτι (/boot/menu.lst)
Αφού σ'το είπαμε... Δοκίμασε έτσι ...
-
@ spiros: Άνοιξε μια κοσνόλα και δώσε τις παρακάτω εντολές copy-paste με τη σειρά. Όπου ζητάει password δίνεις αυτό που έβαλες σαν χρήστης. Προσεχτικά και χωρίς αυτοσχεδιασμούς για να είναι το επόμενο boot στα windows και όχι με cd για format:
sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst.old
sudo gedit /boot/grub/menu.lstΣε αυτό το σημείο ανοίγει ένας editor με ένα αρχείο σχετικά μεγάλο. Στις πρώτες σειρές βλέπεις πράγματα που ξεκινάνε με # και είναι οδηγίες και σχόλια. Τα αγνοείς. Πας πιο κάτω που έχεις καταχωρήσεις που μοιάζουν με μικρές παραγράφους και η κάθε μια ξεκινάει με τη λέξη title και ακολουθεί το όνομα που βλέπεις στην κάθε καταχώρηση και στον grub, όταν επιλέγεις.
Από δω και κάτω μπορείς να κάνεις 2-3 διαφορετικά πράγματα που θα σε οδηγήσουν εξ ορισμού στα windows. Θα σου δώσω οδηγίες για ένα. Αν νομίζεις ότι κάτι δεν θα πάει καλά, κάνε paste όλο το αρχείο εδώ και θα στο φτιάξω να το αντικαταστήσεις.
Βρες την καταχώρηση που ξεκινάει έχοντας σαν title σχετικό με windows και αντέγραψε όλη την παράγραφο (3-4 σειρές). Θα είναι κάπως (στο σύστημά σου μπορεί να διαφέρει, αλλά θα την αναγνωρίσεις) έτσι:
title Winblows
root (hd0,0)
makeactive
chainloader +1Κάνε αποκοπή αυτή την παράγραφο από κει και πήγαινε και κάνε τη Paste πάνω από την πρώτη καταχώρηση που θα είναι για το Ubuntu, ακριβώς κάτω από κει που λέει ## ## End Default Options ## και πριν ξεκινήσει το πρώτο title. Σώσε και κάνε reboot.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
spiros :
βάλε το 'QGRUBEditor' από το synaptic !να πάρεις και ένα backup με το QGRUBEditor πριν κάνεις κάτι (/boot/menu.lst)
Αφού σ'το είπαμε... Δοκίμασε έτσι ...
δεν εκανα λαθος εκει, το προβλημα ειναι να φθασω μεχρι εκει, αφου λυσω αλλα προβληματα πριν.
τωρα κανω την αλλαγη...
-
τα ultimate δεν μπαινουν...
ξεκιναω να τα βαλω απο το dvd, και μετα απο λιγο βγαζει
221.23425 buffer I/O error on device fd0, logical block 0
θα δοκιμασω με την επισημη εκδοση...
-
ultimate εννοείς sVista??
-
-
ubuntu, ασχετε
-
-
btw, εχω καποιο οφελος αν κανω την εγκατασταση μεσω Wubi??
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
btw, εχω καποιο οφελος αν κανω την εγκατασταση μεσω Wubi??Απλά δεν θα μπλέξεις με partition.
LiNuX Forum