-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Πάντως ρε παιδιά εγώ που έχω λίγες μέρες επαφή με το λειτουργικό έχω καταγοητευτεί.
Τα windows τα ανοίγω πια μόνο επειδή έχω συγχρονίσει κάποια κινητά τηλέφωνα κλπ.
Εγώ που είμαι απλός χρήστης δεν έχει τύχει κάτι που να μη μπορώ να το κάνω με το ubuntu σε σχέση με τα windows.
Πραγματικά μου αρέσει πολύ!- Video βλέπεις;
- Παιχνίδια παίζεις;
- Excel / Word / PowerPoint αρχεία δουλεύεις;
- Totem, Banshee, VLC...
- Ε καλά, δεν μπρούμε να τα έχουμε και όλα δικά μας... Θέλει δουλειά για να παίξουν
- Libre Office. Τα διαβάζει/επεξεργάζεται.
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Πάντως ρε παιδιά εγώ που έχω λίγες μέρες επαφή με το λειτουργικό έχω καταγοητευτεί.
Τα windows τα ανοίγω πια μόνο επειδή έχω συγχρονίσει κάποια κινητά τηλέφωνα κλπ.
Εγώ που είμαι απλός χρήστης δεν έχει τύχει κάτι που να μη μπορώ να το κάνω με το ubuntu σε σχέση με τα windows.
- Παιχνίδια παίζεις;
- Totem, Banshee, VLC...
- Ε καλά, δεν μπρούμε να τα έχουμε και όλα δικά μας... Θέλει δουλειά για να παίξουν
Βίντεο συνήθως βλέπω ζωντανά (ποδόσφαιρο κλπ) που είναι flash μια χαρά τα παίζει και τα παραπάνω που λες τα έχω δοκιμάσει για τα υπόλοιπα βίντεο.
Παιχνίδια δεν παίζω γενικώς οπότε δεν ξέρω τι γίνεται.
Για το Libre Office τα είπες εσύ. -
- Παιχνίδια παίζεις;
- Totem, Banshee, VLC...
Έβαλες το πακέτο ubuntu-restricted-extras;
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
- Παιχνίδια παίζεις;
- Totem, Banshee, VLC...
Έβαλες το πακέτο ubuntu-restricted-extras;
Ναι
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
- Παιχνίδια παίζεις;
- Totem, Banshee, VLC...
Βίντεο συνήθως βλέπω ζωντανά (ποδόσφαιρο κλπ) που είναι flash μια χαρά τα παίζει και τα παραπάνω που λες τα έχω δοκιμάσει για τα υπόλοιπα βίντεο.
Για το Libre Office τα είπες εσύ.Βασικά εγώ απάντησα στον Δαναό Αλλά ναι, ισχύει.
-
- Παιχνίδια παίζεις;
- Totem, Banshee, VLC...
Για το Libre Office τα είπες εσύ.Βασικά εγώ απάντησα στον Δαναό Αλλά ναι, ισχύει.
το ξέρω ότι απάντησες εσύ, απλώς πρόσθεσα και τα δικά μου.
-
Προσωπικά με έχει βολέψει πάρα πολύ το Ubuntu One...
(παρέα με το firefox & το opera sync)
-
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, ευκαιρία...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Προσωπικά με έχει βολέψει πάρα πολύ το Ubuntu One...(παρέα με το firefox & το opera sync)
Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα. Είναι περίπου σαν το dropbox;
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα. Είναι περίπου σαν το dropbox;Από ό,τι καταλαβαίνω, ναι (δεν έχω χρησιμοποιήσει το dropbox).
Κάνεις ένα δωρεάν λογαριασμό και μέχρι 5gb ό,τι βάζεις στο φάκελο ~/Ubuntu One* ανεβαίνει στο λογαριασμό σου και από εκεί κατεβαίνει σε όποιον υπολογιστή/συσκευή (ubuntu/windows/android/iphone), έχεις συνδέσει με το λογαριασμό σου.
Το ίδιο γίνεται και από όποιον άλλο υπολογιστή/συσκευή προσθέσεις ή αφαιρέσεις αρχείο/α. ή φάκελους/λο.
Επίσης μπορείς να κάνεις share μέσα από το web menu του ubuntu one ή να κατεβάσεις κάποιο αρχείο/α σε ένα υπολογιστή που δεν έχει εγκατεστημένο το ubuntu one.
Έχει και υπηρεσίες επί πληρωμή όπως streaming και περισσότερο χώρο από ό,τι έχω δει αλλά δεν ασχολήθηκα...
Ένα από τα πράγματα που έχω εξυπηρετηθεί είναι το εξής:
Συνήθως η homepage στους web browsers που χρησιμοποιώ είναι μία τοπική σελίδα που την έχω φτιάξει κατάλληλα. Τώρα πλέον ενημερώνω μία σελίδα τοπικά και έχω την ίδια homepage σε όλους τους υπολογιστές που χρησιμοποιώ.
*Στα windows υπάρχει ένας περιορισμός για το ότι οι κατάλογοι που πρέπει να είναι στο path του users/username αλλά δε με στενοχωρεί ιδιαίτερα...
-
Έχει κανένας άποψη για τις διαφορές μεταξύ XFCe και LXDe;
Στο netbook χρησιμοποιείται το XFCe αλλά κάπου διάβασα ότι το LXDe είναι ακόμα ελαφρύτερο.
-
αν λειτουργεί σωστά και ΔΕΝ έχει κάποιο προβλημα σοβαρό ΜΗΝ το πειράζεις
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αν λειτουργεί σωστά και ΔΕΝ έχει κάποιο προβλημα σοβαρό ΜΗΝ το πειράζειςΑυτό έχει να κάνει με το ότι το LXDe είναι δύστροπο ή γιατί γενικότερα if it ain't broken, don't fix it;
-
το δευτερο
δεν το έχω δουλέψει αλλα αφού δεν έχεις κανένα μηχάνημα 10ετίας δεν αξίζει να σκάς.
οι εφαρμογές είναι που το γονατίζουν συνήθως ενα μηχάνημα οχι το περιβαλον εργασίας
-
j.marr, δεν κρατήθηκα εχθές το βράδι και το δοκίμασα:
sudo apt-get install lubuntu-desktop
Μου φαίνεται πολύ ελαφρύτερο από το XFCe αν και θα ήθελα κάποιες παραπάνω δυνατότητες διαμόρφωσης των panel applets.
Είχα και ένα θεματάκι με την ενναλλαγή του πληκτρολογίου που έλυσα σε 2 λεπτά (μετά από σχετική αναζήτηση)...
Αργότερα σήμερα θα γράψω μερικά πράγματα για το LXDe...
Αυτή η δυνατότητα που δίνεται για την επιλογή desktop πάντως είναι τρομερή...
-
Σημείωση: Γράφεται Xfce, ευχαριστώ
-
xFcE είναι το σωστό
-
Είχα βάλει σε ένα αδύναμο υπολογιστή opensuse LXDe και το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το LXDe θέλει να χρησιμοποιεί δικές του εφαρμογές για φωτογραφίες, text editor κλπ (που είναι βέβαια πολύ ελαφριές).
Μπορείς να βάλεις ότι εφαρμογή θέλεις αλλά μετά χανεις το πλεονέκτημα των ελαφρών εφαρμογών.
-
Ο τρόπος που τα γράφω δεν έχει να κάνει με το πως γράφονται κανονικά αλλά με το πως τα γράφω εγώ.
Συνήθως γράφω κεφαλαία τα B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, Z και πεζά όλα τα άλλα... (ειδικά το 'i' το γράφω σχεδόν πάντα πεζό)...
Είναι προσωπικό κόλλημα...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
xFcE είναι το σωστό
LiNuX Forum