-
τα ζόρια δεν καταλαβαίνω αφού υπάρχει στο μενου
δεν εμφανίζεται καθόλου?
γίνε πιο συγκεκριμένος
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
τα ζόρια δεν καταλαβαίνω αφού υπάρχει στο μενουδεν εμφανίζεται καθόλου?
γίνε πιο συγκεκριμένος
Πως το κάνω εγκατάσταση στην κάτω μπάρα της επιφάνειας εργασίας
-
το πάνελ που έχεις απο το gnome πρέπει να το αφαιρέσεις εντελώς (δεξί κλικ delete panel)
-
@G60: Μερικές βασικές απορίες θα τις λύσεις διαβάζοντας αυτό. Μερικά θέματα θα τα βρεις εδώ. Πιο φρέσκια έκδοση για ubuntu, αλλά όχι ακόμα σταθερή, θα βρείς εδώ. (Δεν συνιστώ να τη δοκιμάσεις μιας και θα μπλέξεις με ότι ήδη έχεις, αλλά μαθαίνοντας στο μέλλον θα μπορείς).
Screenshots μπορείς να δεις εδώ, εδώ και εδώ, μιας και μου αρέσει ο avant window manager και τον χρησιμοποιώ και στο msi και στο macbook και στο σταθερό.
Αν τελικά δεν καταφέρεις να το ξεκινήσεις ή να το φτιάξεις όπως θες, κάνε συγκεκριμένες ερωτήσεις για το που κολλάς και το πιθανότερο είναι να βρεθεί λύση.
ΥΓ. Το whatever2 ο j.marr το έφτιαξε; Νόμιζα ότι είχε φτιάξει μόνο το SomethingOld
-
Έχω μια ερώτηση.
Θέλω στο Ubuntu 8.04 LTS να εγκαταστήσω το Openoffice.org 3.0.
Πριν κάνω οτιδήποτε έριξα μια ματιά μήπως βρω κάτι σχετικό.
Βρήκα λοιπόν αυτή τη σελίδα όπου περιγράφεται μία διαδικασία και σκέφτομαι να κάνω ό,τι λέει...Έχει κανείς διαφορετική πρόταση;
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Έχω μια ερώτηση.
Θέλω στο Ubuntu 8.04 LTS να εγκαταστήσω το Openoffice.org 3.0.
Πριν κάνω οτιδήποτε έριξα μια ματιά μήπως βρω κάτι σχετικό.
Βρήκα λοιπόν αυτή τη σελίδα όπου περιγράφεται μία διαδικασία και σκέφτομαι να κάνω ό,τι λέει...Έχει κανείς διαφορετική πρόταση;
_
http://download.openoffice.org/other.html#en-US
υπάρχει .deb διαθέσιμο οποτε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα
-
Έχει κανείς διαφορετική πρόταση;
Περίμενε λίγο και θα το βάλεις από τον synaptic...
-
ok, θα πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσω το 2.4 από το Synaptic;
_
-
Οι αναβαθμίσεις σε πακέτα μιας διανομής linux, συνήθως είναι αναβαθμίσεις ασφαλείας και όχι αλλαγή έκδοσης. Αυτό συμβαίνει για να μην σπάνε κυρίως τυχόν συμβατότητες με άλλα πακέτα και εξαρτήσεις. Κάποιες φορές μπορεί να διατεθούν πακέτα μέσα από τα backports ή κάποιος να φτιάξει το αντίστοιχο deb, αλλά ΟΧΙ με εγγυήσεις ή επίσημα. Άρα στο synaptic από τα repositories της διανομής σου και για την έκδοση που έχεις τώρα, δεν θα το βρεις.
Για να κάνεις εγκατάσταση το 3.0 δες αυτό τον οδηγό. Ανάλογα αν αποφασίσεις να κρατήσεις το παλιό ή όχι, ακολουθείς και την αντίστοιχη διαδικασία.
Αν αποφασίσεις να βγάλεις το 2.4, λογικά θα σου απεγκαταστήσει και το ubuntu-desktop. Αυτό σημαίνει ότι αν σκέφτεσαι αναβάθμιση από 8.04 σε 8.10 θα πρέπει να βρεις άλλο τρόπο και όχι τον κλασσικό.
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Αν αποφασίσεις να βγάλεις το 2.4, λογικά θα σου απεγκαταστήσει και το ubuntu-desktop. Αυτό σημαίνει ότι αν σκέφτεσαι αναβάθμιση από 8.04 σε 8.10 θα πρέπει να βρεις άλλο τρόπο και όχι τον κλασσικό.Εννοείται ότι τέλος του μηνός θα θέλω να πάω από το 8.04 στο 8.10 οπότε με προβλημάτισε το μήνυμά σου...
Αν μπορείς να βοηθήσεις περισσότερο θα με γλυτώσεις πιθανότατα από πολύ κόπο...
Για παράδειγμα, λες να πάω πρώτα στο 8.10 και μετά να βάλω το 3.0.0;Αλλά ακόμα και αυτό αν γίνει, πως θα μεταβώ μετά στο 8.1χ ή 8.2χ χωρίς πρόβλημα;
_
-
Το OpenOffice αποτελεί κομμάτι της διανομής και διαθέτει συστατικά που είναι συνδεδεμένα με το gnome. Εαν αυτά αφαιρεθούν ή αλλαχθούν, θα υπάρξει πρόβλημα στη διαδικασία αναβάθμισης μιας και δεν θα ξεκινήσει από αυτά που 'περιμένει' να βρει η επόμενη έκδοση.
Μπορείς επομένως αν χρειάζεσαι από τώρα το νέο OpenOffice, να το εγκαταστήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες για συνύπαρξη με την προηγούμενη έκδοση.
Υπάρχουν 2-3 τρόποι για αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού. Αμέσως μετά την κυκλοφορία της νέας έκδοσης θα κυκλοφορήσουν οδηγίες. Καλό είναι πριν τις ακολουθήσεις να περιμένεις λίγες μέρες, για αναφορές τυχόν προβλημάτων της διαδικασίας και βέβαια να κρατήσεις back up τα προσωπικά σου αρχεία ή ρυθμίσεις, που δεν θες να χαθούν σε περίπτωση ατυχήματος.
Η πιο συνηθισμένη διαδικασία αναβάθμισης για το Ubuntu, είναι η εκτέλεση από κονσόλα της εντολής:
sudo update-manager -d
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Το OpenOffice αποτελεί κομμάτι της διανομής και διαθέτει συστατικά που είναι συνδεδεμένα με το gnome. Εαν αυτά αφαιρεθούν ή αλλαχθούν, θα υπάρξει πρόβλημα στη διαδικασία αναβάθμισης μιας και δεν θα ξεκινήσει από αυτά που 'περιμένει' να βρει η επόμενη έκδοση.Μπορείς επομένως αν χρειάζεσαι από τώρα το νέο OpenOffice, να το εγκαταστήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες για συνύπαρξη με την προηγούμενη έκδοση.
Υπάρχουν 2-3 τρόποι για αναβάθμιση για την αναβάθμιση του λειτουργικού. Αμέσως μετά την κυκλοφορία της νέας έκδοσης θα κυκλοφορήσουν οδηγίες. Καλό είναι πριν τις ακολουθήσεις να περιμένεις λίγες μέρες, για αναφορές τυχόν προβλημάτων της διαδικασίας και βέβαια να κρατήσεις back up τα προσωπικά σου αρχεία ή ρυθμίσεις, που δεν θες να χαθούν σε περίπτωση ατυχήματος.
Η πιο συνηθισμένη διαδικασία αναβάθμισης για το Ubuntu, είναι η εκτέλεση από κονσόλα της εντολής:
sudo update-manager -d
Αααα, μάλιστα, τώρα κατάλαβα... ok, μου φαίνεται ότι πιο σωστό είναι να αναβαθμίσω στο 8.10 (που ίσως περιέχει το οΟ.3.0.0), παρά να ρισκάρω να μπλέξω το gnome-desktop στην όλη διαδικασία... Ευχαριστώ πάρα πολύ... _
-
κάποιος player για το eeeubuntu που να παίζει ταινίες με τους υπότιτλους όπως στα win το klite codec pack με το mpclassic6.4 υπάρχει;
kmplayer?
-
vlc?
mplayer?
-
vlc
-
-
Οι υπότιτλοι είναι ξεχωριστοί?
-
Ε ναι...εννοείται.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ε ναι...εννοείται.Συρε τους και πέτα τους μέσα στην οθόνη του vlc αφού εχει ξεκινησει η ταινία και εισαι οκ
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ε ναι...εννοείται.
Συρε τους και πέτα τους μέσα στην οθόνη του vlc αφού εχει ξεκινησει η ταινία και εισαι οκ
Αν δεν εχουν ακριβως την ιδια ονομασια (βιντεο και υποτιτλοι) και πατησεις το pause στον player σταματαει την αναπαραγωγη;
LiNuX Forum