-
Εφαρμογή για ΕΥΚΟΛΟ κόψε-ράψε βίντεο έχουμε να προτείνουμε;
-
-
Για το DeVeDe έχω ακούσει πολύ καλά λόγια! Ένας φίλος το χρησιμοποίησε για εργασία του...
-
Kαλησπερα και απο ενα νεουλα!!
Ορκισμενος linux-ας λαπτοπ με linux mint 12 και desktop PCLINUXos
Δεν τα αλλαζω με κανενα 'παραθυρο' μεχρι και στο omnia i900 ψαχνομαι να βαλω omnibuntu -
Για να ρωτήσω και αν ξέρετε μου λέτε.
Παρατηρώ ότι το laptop μου και ειδικά η κάρτα γρραφικών (ΑΤΙ Mobility Radeon HD 4570) ζεσταίνεται περισσότερο όταν χρησιμοποιώ ubuntu απ΄ότι όταν χρησιμοποιώ windows7.
Μιλάω πάντα για τις ενδείξεις που παίρνω από τις εφαρμογές που μετράνε την θερμοκρασία, αλλά και όχι μόνο.
Ειδικά όταν βλέπω κάποιο βίντεο flash στο ubuntu υπάρχει η πιθανότητα να σβήσει και το μηχάνημα την ώρα που στα windows μπορείς να έχεις ανοίξει και τρία τέτοια βίντεο χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Αλλά και σε πιο χαλαρή αντιμετώπιση από μέρους μου η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών είναι κατά πολύ μεγαλύτερη πάντα στο ubuntu.
Να κάνω μια χαζή υπόθεση-ερώτηση.
Υπάρχει περίπτωση το ubuntu να χρησιμοποιεί περισσότερο για την λειτουργία του την κάρτα γραφικών απ' ότι τα win7; -
ποιους drivers χρησιμοποιείς για την κάρτα ??
-
Είχα πριν λίγο καιρό γράψει (ίσως σ' εσένα) ότι το linux δεν έχει τόσο καλή υποστήριξη για το flash, όσο τα windows.
Ζορίζεται περισσότερο, πιθανότατα καταναλώνει περισσότερη υπολογιστική ισχύ. Δεν ξέρω αν θα λυθεί το θέμα με άλλους οδηγούς της κάρτας γραφικών, αυτό όμως θα το έχεις (το ζόρισμα) μέχρι και αν φτιάξει το flash η adobe (που δεν το νομίζω πλέον, αφού το παρατάει σιγά-σιγά και για τα windows αν θυμάμαι σωστά) ή κάποιος καλός προγραμματιστής φτιάξει ένα καλύτερο εναλλακτικό πρόγραμμα για τα βιντεάκια σε flash (που δεν το βλέπω).
Μπορεί το θέμα να οφείλεται και σε συνδυασμό linux flash και οδηγών των καρτών γραφικών.
Έχεις netbook; Σ' αυτά η διαφορά φαίνεται πιο έντονα, λόγω οριακών επιδόσεων. -
@j.marr
Έψαξα και παραπέρα λίγο, μάλλον οι drivers της κάρτας φταίνε, μου είπαν ότι είναι συχνό φαινόμενο αυτό που περιέγραψα, μάλιστα με τις κάρτες ATI υπάρχει πιο μεγάλο πρόβλημα απ' ότι είδα.
Κατέβασα από το site της κάρτας driver για linux δεν το έχω περάσει ακόμα, θα δούμε.@manosk
Κλασσικό laptop είναι (DELL Studio), ναι εγώ είχα ρωτήσει για το flash. Στην ποιότητα εικόνας δεν υπάρχει δραματική διαφορά, στο ζόρισμα όμως όντως υπάρχει.Παιδιά σας ευχαριστώ και τους δύο
-
καταχήν δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τίποτα απο κανένα site το ubuntu τα έχει ολα ετοιμα.
δεν είσαι στα win και το linux λειτουργεί διαφορετικά. δεν κατεβάζεις και εγκαθιστάς απο το net στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.
απο εκει και πέρα οι κάρτες της ATI έχουν δυο drivers. τους επισημους της εταιρίας και τους ανοιχτούς που συντηρούνται απο την κοινότητα (πληρώνει η ATI και παρέχει και documentation).
κάποια απο τα χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται στον επίσημο δεν υποστηρίζονται πλήρως στον ανοιχτό για διαφορους λόγους και δεν είναι και σημαντικό να μάθεις τι και γιατί.
και μετά έχουμε το flash που είναι ενα τριμπούρδελο και η adobe ποτέ δεν έκανε οτι καλύτερο μπορούσε στο linux. αν θυμάμαι καλά η HW επιταχυνση σε video λειτουργεί μόνο με κάρτες nVidia.
αναλογα με τη χρήση που κάνεις επιλέγεις και drivers.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αν θυμάμαι καλά η HW επιταχυνση σε video λειτουργεί μόνο με κάρτες nVidia.
Και όχι πάντα όπως φαίνεται.
Πρόσφατα είχα το εξής περίεργο: Ο firefox τα embedded youtube video τα έδειχνε κανονικά, όταν άνοιγα το video από το youtube.com τα έβλεπα με τα χρώματα αλλαγμένα (κάτι σαν solarize).Στον opera δε για να δω video έπρεπε να περιμένω κανένα 2λεπτο...
Τελικά έκανα disable το hardware acceleration στα flash και όλα καλά...
Υπόψιν δεν είχα κανένα πρόβλημα 4 χρόνια τώρα...
-
Linux Ubuntu 12.04 LTS
Πρώτη εντύπωση πολύ καλή. Τρέχει πιο άνετα στο λάπτοπ ενώ με την 11.04 κολλούσε απίστευτα.
-
Ελπίζω να γίνεται αυτόματη αναβάθμιση από την 11.04, η 11.10 δεν ολοκληρωνόταν, βγάζει ένα μήνυμα λάθος για κάποια 'ελληνικά' αρχεία που δεν βρίσκει λέει. Και δεν γουστάρω με τίποτα format και νέες ρυθμίσεις.
-
Α, και να μην ξεχάσω, στο netbook με ubuntu, gnome-classic, xfce, lxde το hardware acceleration στο flash είναι ενεργοποιημένο και όλα καλά...
-
Εγώ πριν από κάποια ποσταρίσματα που έγραφα για υπερθέρμανση της κάρτας γραφικών για λειτουργία με Linux Ubuntu 12.04 LTS μιλούσα. Πριν ζεσταινόταν αλλά όταν έκανα την αναβάθμιση χειροτέρεψε το κακό.
Η αναβάθμιση πάντως έγινε μια χαρά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ελπίζω να γίνεται αυτόματη αναβάθμιση από την 11.04, η 11.10 δεν ολοκληρωνόταν, βγάζει ένα μήνυμα λάθος για κάποια 'ελληνικά' αρχεία που δεν βρίσκει λέει. Και δεν γουστάρω με τίποτα format και νέες ρυθμίσεις.Ναι κατευθειαν. Περίπου 45 λεπτά πήρε σε μένα.
-
ο Murphy μαζί σου инструктор
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ελπίζω να γίνεται αυτόματη αναβάθμιση από την 11.04, η 11.10 δεν ολοκληρωνόταν, βγάζει ένα μήνυμα λάθος για κάποια 'ελληνικά' αρχεία που δεν βρίσκει λέει. Και δεν γουστάρω με τίποτα format και νέες ρυθμίσεις.Κάποια πράγματα από τις ρυθμίσεις μπορείς να κρατήσεις και μετά το φορμάτ - ΜΗΝ πειράζεις το /home ή πριν το φορμάτ ένα copy τον /home (με τα κρυφά αρχεία) μετά paste...
Μένει να περάσεις τα προγράμματα που είχες ....
Υ.Γ. Και εγώ βαριέμαι το φορμάτ - μάλλον σε λίγο θα πάω για upgrade σε Kubuntu 12.04 (απευθείας από το 10.04)
-
Παραδόξως, αποφάσισε να κάνει αυτόματη αναβάθμιση στην 11.10, ενώ ως τώρα κόλλαγε.
Αυτή τη στιγμή εγκαθίσταται και η 12.04.Σερφάρω κι εγκαθιστώ ταυτόχρονα λειτουργικό, μεγαλεία!
-
Xerei kaneis giati den leitourgei o syndyasmos pliktron ALT+SHIFT gia allagh glwssas plhktrologiou?
Μόνο με το ποντίκι αλλάζει (12.04).
Που δεν μου αρέσει, γιατί εκτός από κάποια προγράμματα που δεν λειτουργούν, πχ Ubuntu Tweak, και κάποια κρεμάσματα, δεν δίνει -δεν βρίσκω την επιλογή, αν υπάρχει- τη δυνατότητα εκκίνησης με το παλιό στυλ, όχι με το γιούνιτυ δηλαδή. -
θες και linux n00bακα
βαλε win ή πάρε κανα Mac που είναι πιο παιδικό
LiNuX Forum