-
[Εξουσία μό-ουντ ΟΝ]: Όταν κοιτάμε τις οφ σό-ουρ και Εφραιμοδουλειές για ευλογημένες μπίζνες, γυναίκες από νηπιαγωγοι -> γιατροί, όταν μιλάμε για συμμετοχικές δημοκρατίες και διαγράφουμε με βασιλικό διάταγμα όποιον γουστάρουμε, όταν δεν έχουμε δουλέψει ως άνθρωποι και λόγω μπαμπά και θείων γίναμε πρόεδροι κομμάτων, θα κοιτάξουμε την πλέμπα και θα πάμε να κολλήσουμε ένσημα(ωρέ τι΄ν τούτο );
Όταν σώζουμε τα λαμόγια των χρηματιστηρίων και βρίσκουμε εν ριπή οφθαλμού δεκάδες ή και εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρά αλλά δεν έχουμε να δώσουμε 1 ευρώ αύξηση και αφήνουμε να καταρρεύσει το ασφαλιστικό λόγω... έλλειψης ρευστού, θα νοιαστούμε για τους κολίγους;
Όταν δεν έχουμε ποινικές ευθύνες ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ μετά την πάροδο τετραετίας, ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ που μπορεί να μας συμβεί είναι να...παραιτηθούμε, και ΠΟΤΕ δεν κάθησε κάποιος σε ανεξάρτητο σκαμνί για να ζητηθούν ευθύνες, χαζοί είμαστε να πράξουμε διαφορετικά;
[/Εξουσία μό-ουντ ΦΑΚ ΟΦ]
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
απλα εμας στην κερκυρα μας εχουν ξεχασει παντελως...
και μην μου λετε για την υπολοιπη Ελλαδα γιατι την γυρισα ολη το καλοκαιρι και μια χαρα παει η Ελλαδα...?
Tη δεκαετία του 60 ή 70 (θα ψάξω να βρώ στοιχεία για αυτό επ ακριβώς) ήρθαν οι Ιάπωνες για να φτιάξουν το λιμάνι της Θεσ/νίκης.
Εβγαλαν οι ημίθεοι τα σχέδια που προέβλεπαν υποθαλλάσιο,κέντρα αναψυχής με πράσινο κλπ κλπ.
Τους πληρώσαμε κι αφού τους είπαμε τρελλούς τους διώξαμε.
Ε δεν είμαστε άξιοι ρε φίλε ούτε για αυτά που μας προτείνουν οι ξένοι.
Ε σήμερα το 2008 η Θεσ/νικη μελετάει για υποθαλλάσια (που θα την κάνουν εταιρίες τεχνικές του....Τσοχατζόπουλου?) τη στιγμή απαριθμεί ενα δισεκατομύριο ιερούς ναούς του ραγιά κι άλλα τόσα σκυλάδικα.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. -
Κίνημα Ανεξαρτητοποίησης της Κέρκυρας.
Δηλαδή γλύφτες των Ινγκλέζων...
Θα πρέπει να υπενθυμήσω ότι οι πρωτεργάτες της συννένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα ήταν οι Κεφαλλήνες!
Πολλοί Κεφαλλήνες εκτελέστηκαν από τους 'πολιτισμένους' Ινγκλέζους για την πατριωτική τους δράση. Σε αντίθεση με τους Κερκυραίους και τους Ζακυνθινούς.... -
πολλοι Κεφαλλονιτες ειναι κομπλεξικοι με την Κερκυρα...
δεν πειραζειKing Alexander εχεις απολυτο δικιο...
καλο σαββατοκυριακο και με τα μυαλα των πολιτικων μας, περαστικα μας....
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Α στο δημαρχιλίκι είναι το πρόβλημα?
Η σαπίλα και η παρακμή του έλληνα δεν έχει ταυτότητα εξουσίας.Φίλε G60 αν και συμμερίζομαι την άποψη σου για την σαπίλα, παρακμή, και ξεφτίλα του σύγχρονου έλληνα (χωρίς να επιθυμώ να βάλω ταμπέλες), δε μπορώ να πω ότι ισχύει το ίδιο για την άποψή σου περί τοπικής αυτοδιοίκησης (ΤΑ) και δημάρχων.
Πιστεύω σθεναρά ότι η κατάσταση που βιώνει στην καθημερινότητά του ο πολίτης οφείλεται σε μεγάλο λόγο στις ανίκανες ΤΑ πολύ περισσότερο από ό,τι στην εκάστοτε κυβέρνηση.
Η σπατάλη του δημοσίου χρήματος, η έλλειψη ικανοτήτων, η εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, η ανοργανωσιά, η έλλειψη προγραμματισμού και χίλια μύρια δεινά χαρακτηρίζουν τις περισσότερες ΤΑ και επιβαρύνουν την καθημερινότητά μας πολύ περισσότερο από όλα όσα κάνει η κάθε κυβέρνηση (ακόμα και αν είναι κακή)...
Η εκάστοτε ΤΑ χαρακτηρίζει τον πολίτη πολύ περισότερο από οποιαδήποτε κυβέρνηση...
Το ποιός θα ξανάρθει?
Α εκεί βασίζεστε και ξαναψηφίζτε τα ίδια και τα ίδια ΛΑΜΟΓΙΑ?
Οποιος έρθει,αν δεν κάνει άλλος.......
Αλλά βλέπεις δε βαστάνε τα κότσια μας για υγειές κράτος και αξιοκρατικό καθεστώςΠου βλέπεις εσύ φως;
Αν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις (μέχρι και σουηδούς κυβερνώντες να εισάγουμε), ακούμε...
Η δική μου πρόταση πάντως είναι:
'Στις βουλετικές εκλογές:
α) Να πάτε οπωσδήποτε να ψηφίσετε.
β) Να μη ψηφίσετε λευκό.
γ) Να μην ακυρώσετε την ψήφο σας.
δ) Να επιλέξετε τον επόμενο συνδυασμό που είναι πιο κοντά στο να μπει στη βουλή (και ας είναι και οι 'Κουμπάρες του Ελέους')...Στις δημοτικές εκλογές:
β) Να μη ψηφίσετε λευκό.
δ) Να επιλέξετε το συνδυασμό που πραγματικά θεωρείτε ότι θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας. Αυτό το συνδυασμό που σας έπεισε ότι θα οδηγήσει την περιοχή σε πρόοδο και ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ...'Βλέπεις κάτι άλλο που μπορεί να γίνει;
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Α στο δημαρχιλίκι είναι το πρόβλημα?
Η σαπίλα και η παρακμή του έλληνα δεν έχει ταυτότητα εξουσίας.Φίλε G60 αν και συμμερίζομαι την άποψη σου για την σαπίλα, παρακμή, και ξεφτίλα του σύγχρονου έλληνα (χωρίς να επιθυμώ να βάλω ταμπέλες), δε μπορώ να πω ότι ισχύει το ίδιο για την άποψή σου περί τοπικής αυτοδιοίκησης (ΤΑ) και δημάρχων.
Πιστεύω σθεναρά ότι η κατάσταση που βιώνει στην καθημερινότητά του ο πολίτης οφείλεται σε μεγάλο λόγο στις ανίκανες ΤΑ πολύ περισσότερο από ό,τι στην εκάστοτε κυβέρνηση.
Η σπατάλη του δημοσίου χρήματος, η έλλειψη ικανοτήτων, η εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, η ανοργανωσιά, η έλλειψη προγραμματισμού και χίλια μύρια δεινά χαρακτηρίζουν τις περισσότερες ΤΑ και επιβαρύνουν την καθημερινότητά μας πολύ περισσότερο από όλα όσα κάνει η κάθε κυβέρνηση (ακόμα και αν είναι κακή)...
Η εκάστοτε ΤΑ χαρακτηρίζει τον πολίτη πολύ περισότερο από οποιαδήποτε κυβέρνηση...
Aπ τη στιγμή που οι εκάστοτε ΤΑ έχουν ταυτότητα και πρόσχωνται στο πασοκ ή στη νδ καταλαβαίνεις ότι τσάμπα αναλύουμε πολιτικές καταστάσεις.....
Το ποιός θα ξανάρθει?
Α εκεί βασίζεστε και ξαναψηφίζτε τα ίδια και τα ίδια ΛΑΜΟΓΙΑ?
Οποιος έρθει,αν δεν κάνει άλλος.......
Αλλά βλέπεις δε βαστάνε τα κότσια μας για υγειές κράτος και αξιοκρατικό καθεστώςΠου βλέπεις εσύ φως;
Αν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις (μέχρι και σουηδούς κυβερνώντες να εισάγουμε), ακούμε...
Η δική μου πρόταση πάντως είναι:
'Στις βουλετικές εκλογές:
β) Να μη ψηφίσετε λευκό.
δ) Να επιλέξετε τον επόμενο συνδυασμό που είναι πιο κοντά στο να μπει στη βουλή (και ας είναι και οι 'Κουμπάρες του Ελέους')...Στις δημοτικές εκλογές:
β) Να μη ψηφίσετε λευκό.
δ) Να επιλέξετε το συνδυασμό που πραγματικά θεωρείτε ότι θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας. Αυτό το συνδυασμό που σας έπεισε ότι θα οδηγήσει την περιοχή σε πρόοδο και ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ...'Βλέπεις κάτι άλλο που μπορεί να γίνει;
Επιλέγω το Δ.
Αλλά εγώ είμαι ο παρανοικός η μειοψηφεία που δε συμβιβάζεται με τη σαπίλα.
Κοίτα η ζωή είναι δική ΜΟΥ.
Είμαι στα πρόθυρα............εξαγωγής.
Δε θα ξαναζήσω τρεις ζωες για να δω τον ραγια πολιτισμενο.
Ουτε η ψηφος μου αντιπροσωπευει κάτι.
Αν το καταφέρω.............τον πούλο...... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ψωμιάδη δεν ψηφίσατε ρε παιδιά για Νομάρχη?
Ε αυτό θα είναι και το επίπεδο διαβίωσής σας
Η μήπως μας τον φέραν οι Αμερικάνοι?Πες τα πες τα.Αντε επιτελους να ξυπναμε λιγακι.
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
περιμενα τις αντιδρασεις σας.δεν θελω να χαρακτηριστω ουτε εμπαθης ουτε φανατικος.
απλα εμας στην κερκυρα μας εχουν ξεχασει παντελως...
[...]Φίλε μου δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά αυτά που λες μπορείς να τα ακούσεις σε ΟΛΑ τα καφενεία ΟΛΩΝ των χωριών της Ελλάδας (ναι και η Θεσσαλονλίκη συμπεριλαμβάνεται).
-
και ομως καποιες περιοχες που ολο κλαιγονται κατι τσιμπανε...
εχω απογοητευτει ηδη μην ανησυχεις...την ζωη μου την εχω ξεκινησει με το οτι το κρατος υπαρχει μονο για να μου τα παιρνει χωρις να μου προσφερει τιποτα...
και ειναι κριμα γιατι μου ρχεται να δακρυσω καθε φορα που επιστρεφω Ελλαδα απο την συγκινηση..
δεν πειραζει φιλε μου...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Aπ τη στιγμή που οι εκάστοτε ΤΑ έχουν ταυτότητα και πρόσχωνται στο πασοκ ή στη νδ καταλαβαίνεις ότι τσάμπα αναλύουμε πολιτικές καταστάσεις.....Γιατί, μας αξίζει τίποτα καλύτερο;
Επιλέγω το Δ.
Αλλά εγώ είμαι ο παρανοικός η μειοψηφεία που δε συμβιβάζεται με τη σαπίλα.
Κοίτα η ζωή είναι δική ΜΟΥ.
Είμαι στα πρόθυρα............εξαγωγής.
Δε θα ξαναζήσω τρεις ζωες για να δω τον ραγια πολιτισμενο.
Ουτε η ψηφος μου αντιπροσωπευει κάτι.
Αν το καταφέρω.............τον πούλο......Αυτή είναι ουσιαστικά η πρότασή σου...
Να σηκωθούμε όλοι να φύγουμε...
Λύση μεν, ουτοπική δε..._
-
Τη βολτα που εκανες στην Ηπειρωτικη Ελλάδα,την εκανες με τα ματια του τουρίστα φιλε μου.Κι'εγω οταν ειχα περασει απο Κερκυρα,μια χαρα την ειχα βρει.
Οταν ερθεις απο δω,πάρε με ενα τηλέφωνο να σε ξεναγησω σε μερη μαγικα και ονειρεμενα,σε κανενα Γρεβενο ας πούμε,να δεις πώς ζούνε οι ανθρωποι εκει και να γυρισεις σπίτι σου και να ευχαριστηθεις απο αυτα που εχεις.
Αλλα αν πάς χωρις εμενα για διακοπές,θα δεις Βαλια-Καλντες και ομορφα πέτρινα γιοφύρια. -
Ερωτηση προς το φιλο απο τη Κερκυρα:
Απο καιρου εις καιρο βλεπουμε στις ειδησεις οτι:
Η Κερκυρα ειδικα το καλοκαιρι εκτος απο τους τουριστες βουλιαζει και απο το Σκουπιδι.
Αποφασισε το κρατος να κανει ΧΥΤΑ στη Λευκιμμη.
Αυτοι που πλακωνονται με τα ΜΑΤ για να μη γινει το εργο και τα σκουπιδια να 'πανε αλλου' ειναι Μακεδονες, Καστελλοριζιοι, Ευβοιωτες??Συμφωνω με το HUNTER κατα τ'αλλα.
-
κάθε μαλάκας βγαίνει και λέει την παπαριά του......
τα κανάλια αμέσως να τον προβάλλουν.........ενώ υπάρχουν θέματα που καίνε την ζωή μας άμεσα.....
ας σοβαρευτούμε λιγάκι λέω....... -
Εγώ είμαι κατά των διασπαστικών τάσεων γιατί το μόνο που θα καταφέρουν Κρήτη και Κέρκυρα αν ανεξαρτητοποιηθούν θα είναι να γίνουν προτεκτοράτα των Αμερικανών Άγγλων Ρώσων και δεν ξέρω ποιων άλλων.
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Αν κοπει η ελλαδα στα 2 απο λαρισα και κατω σκατα θα τρωνε με την ξεραιλα που εχουν (αντε καμια σταφιδα απο πελοπονησο)
Μακεδονια uber allesΣυγγνώμη που θα σε στενοχωρήσω αλλά το μονό πράγμα που τρώμε από εσάς είναι ο χαλβάς!!!
Φαντάζομαι ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτόν.
Από την άλλη όμως γεμάτες φεύγουν οι νταλίκες από εδώ με κηπευτικά για τη Βόρεια Ελλάδα...Α και μερικά δεδομένα για την Κρήτη που από αυτά αντλούν τις ανοησίες τους ορισμένοι Κρητικοί.
Εμείς έργα, μόνο με τον ερχομό της Ολυμπιάδας αρχίσαμε να βλέπουμε.
Ανεργία έχουμε τη χαμηλότερη στην Ελλάδα.
Υπογεννητικότητα δεν έχουμε (βοηθάνε βέβαια και οι μετανάστες λίγο σε αυτό).
Έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ένα μεγάλο κομμάτι της Έρευνας και Ανάπτυξης σε Πανεπιστημιακό επίπεδο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Για την ιστορία η πρώτη πόλη της Ελλάδας που 'είδε' internet ήταν το Ηράκλειο.
Οι Κρητικές ναυτιλιακές εταιρείες είναι οι μεγαλύτερες της χώρας και αν πριν χρόνια είχαν συνενωθεί θα είχαμε τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρία της Ευρώπης. Τα βαπόρια που πηγαίνουν τους τουρίστες στην Κέρκυρα, για να μπω και στο κλίμα, είναι κρητικά.
Να πούμε μήπως και για το κατά κεφαλήν εισόδημα? Μόνο η πρωτεύουσα είναι πάνω από μας.
Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου είναι πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ στην Ελλάδα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο. Ο αριθμός των επισκεπτών στην Κρήτη είναι συγκρίσιμος με αυτόν της υπόλοιπης Ελλάδας
κ.ο.κ.Αυτά όμως δεν είναι λόγοι για να επιθυμούν κάποιοι ανεξαρτητοποιήσεις και σαχλαμάρες!! Μακρυά από μας αυτά. Αγώνες έκαναν οι προ-παππούδες μας για να ενωθεί η Κρήτη με την Ελλάδα.
Τσιμπάει και ο άλλος και λέει τα δικά του που εντάξει για να πούμε και την αλήθεια σιγά την ισχυρή οικονομία που έχει η Κέρκυρα. -
meco εχεις λαθος αλλα δεν πειραζει
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
meco εχεις λαθος αλλα δεν πειραζειΔέχομαι ότι υπερέβαλα λίγο με αυτά που έγραψα προκειμένου να σχολιάσω το post σου, αλλά αντίστοιχα υπερβολικά ήταν αυτά που έγραψες και εσύ, οπότε φαντάζομαι ότι είμαστε ok.
-
Πάντως παιδιά πέρα από πρόσκαιρη οργή, πλακατζίδικη διάθεση ορισμένων, ή πανώ που βγάζουν τίποτα πιτσιρικάδες πάνω στην ^%$βλα τους, σοβαρό 'κίνημα' ανεξαρτησίας δεν υφίσταται, και ούτε πρόκειται να υπάρξει.
Ναι, από καιρό σε καιρό ακούω κάποιον που θέλει(η λέει οτι θέλει) να γίνει η Κρήτη ανεξάρτητη, αλλά σε ΟΛΟ τον κύκλο μου (Κρητικούς της Αθήνας, μόνιμους σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, χωριά) δεν ξέρω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που να παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά
-
Αν θέλετε να δείτε περιοχές που τις έχει ξεχάσει το ελληνικό κράτος, μπορείτε να πάτε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Λακωνία. Το ΠΑΣΟΚ είχε χεσμένο το νομό γιατί ήταν 'μπλε', η ΝΔ αποχεσμένο για τον ίδιο λόγο!
Οι Κρητικοί να μη μιλάνε, γιατί τα πακέτα που φάγανε από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης επί Ανδρέα δεν τα είδε άλλη περιφέρεια. Εργατικοί και προκομένοι μεν, αλλά βοηθήθηκαν πολύ δε.
Για τους Μακεδόνες και ιδίως αυτούς της κεντρικής Μακεδονίας, τί να πούμε; Από 1 έτους ακούνε για το κακό κράτος της Αθήνας και τους έχει γίνει βίωμα. Και η μπουγάτσα να τους πέσει βαριά, η Αθήνα φταίει. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν θέλετε να δείτε περιοχές που τις έχει ξεχάσει το ελληνικό κράτος, μπορείτε να πάτε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Λακωνία. Το ΠΑΣΟΚ είχε χεσμένο το νομό γιατί ήταν 'μπλε', η ΝΔ αποχεσμένο για τον ίδιο λόγο!
Οι Κρητικοί να μη μιλάνε, γιατί τα πακέτα που φάγανε από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης επί Ανδρέα δεν τα είδε άλλη περιφέρεια. Εργατικοί και προκομένοι μεν, αλλά βοηθήθηκαν πολύ δε.
Για τους Μακεδόνες και ιδίως αυτούς της κεντρικής Μακεδονίας, τί να πούμε; Από 1 έτους ακούνε για το κακό κράτος της Αθήνας και τους έχει γίνει βίωμα. Και η μπουγάτσα να τους πέσει βαριά, η Αθήνα φταίει.Δε μου λες,πόσο πλυθησμό πρέπει να συμπληρώσει η Θεσ/νίκη για να δει μετρό?
Ασε μας ρε Μάνο που θα σας χιονίσει πάλι 20 πόντους και θα κάνετε σαν υστερικοί....... -
Πόρκα Μιζερια!!!!
Κίνημα ανεξαρτητοποίησης στην Κέρκυρα!