-
Αρχιζουν οι λεπτομερειες για Erasmus και θα χρειαστω σχολια για την ζωη (οικονομικα κυριως)
για Ολλανδια, Βελγιο και Φινλανδια.Οποιος (γιατι νομιζω εχουμε παιδια απο κει) θελει να αφησει μια αποψη, δεκτη
-
Ποιες πόλεις κοιτάς για ολλανδία γιάννη?
-
Για Ολλανδια εχουμε μια συνεργασια, συγκεκριμενα με το
http://www.hanzeuniversity.eu/home/internationalΟποιοδηποτε σχολιο, οπως γραφω και πιο πανω, θα βοηθησει. Μαζευουμε γνωμες.
-
το πανεπιστήμιο δεν το ξέρω, θεωρώ όμως ότι είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να μετρήσεις τις δυνάμεις σου και να ανοίξεις μια πόρτα στην καριέρα σου
αν θες κάνε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις για να δώ αν μπορώ να απαντήσω.
Σχετικά με το κόστος ζωής, ίσως το ενοίκιο σου φανεί λίγο ακριβό (δεν ξέρω τί στάτους παίζει με τους ερασμίτες εκεί), η πόλη είναι γενικά φτηνή.
Ο καιρός αν πας χειμώνα θα σε κουράσει, πολύ βροχή και κρύο.
(φιλανδία πολύ χιόνι βέβαια )
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Οποιος θελει να αφησει μια αποψη, δεκτηγια Ολλανδια
doing it wrong
Βελγιο
**
Belgium reminder: pretty much a non country**και Φινλανδια.
Genetic map of europe:
-
Για καριερα κλπ δεν πολυγνωριζω, ως εμπειρια ξεκιναει και οπου βγαλει στην πορεια
Βασικα ακουσα για ακριβα νοικια, γι'αυτο ρωταω για το οικονομικο κομματι (800 για διαμερισμα )
Τιποτα πιο συγκεκριμενο προς το παρον.Χειμερινο θα παμε, Σεπτεμβριος - Φεβρουαριος
-
άστο παιδί ρε τρολ, θα μάθει και friese
@ γιάννη:
απ ό,τι κατάλαβα δεν αναλαμβάνει το πανεπιστήμιο να βοηθήσει, οπότε τα 800 ευρώ για ένα διαμέρισμα με 2 άτομα μπορεί να παίζει (αν και πάλι ακριβό μου φαίνεται)πρέπει να μπορέσεις να ψαχτεις με ερασμίτες εκεί, τσέκαρε fbook και λοιπά κόλπα
-
κοιτα, μας δινουν ενα χρηματικο ... ζπρωξιμο απο 'δω αλλα αν μιλαμε για επιπεδα 800αριων +
βαλε και οτι αλλα εξοδα περιλαμβανει η ζωη εκει (απο βασικα μεχρι ψυχαγωγιας), θα ειναι αρκεταΜπυρα με απεριοριστο refill εχει ;
-
τα λ7 που σας δίνουν είναι αστεία, χωρίς κομπόδεμα δεν την παλεύεις σε τέτοιες χώρες.
Μόνο σε ανατολικό μπλοκ βγαίνεις και πάλι χωρίς υπερβολές.
μπύρα έχεις με 1 € το ποτήρι στις φοιτητικές βραδιές
(αν ψάχνεις για μπύρα μην πας φιλανδία )
τα λοιπά έξοδα εδώ είναι ίδια με ελλάδα, ίσως και φτηνότερα, απλά ως ερασμίτης έχεις κι άλλα έξοδα
-
Κοιταξε αν βολευτουμε με καλες τιμες για σπιτια, τα λεφτα ειναι καλα (460).
Απο κει και περα, προσωπικα, θα διαθετω οτι διεθετα κι εδω σε παγια εξοδα μου.
Δεν θα ειναι φαση parties καθε μερα, βλεποντας και κανοντας, γιατι ευκαταστατο δε με λες .. -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Δεν θα ειναι φαση parties καθε μερα, βλεποντας και κανοντας, γιατι ευκαταστατο δε με λες ..Εστία δεν παίζει;
Το Εράσμους συνήθως σημαίνει ταξίδια και αυτά κοστίζουν γιατί τα ξύδια και τα πάρτυ είναι φτηνά -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν θα ειναι φαση parties καθε μερα, βλεποντας και κανοντας, γιατι ευκαταστατο δε με λες ..Εστία δεν παίζει;
Το Εράσμους συνήθως σημαίνει ταξίδια και αυτά κοστίζουν γιατί τα ξύδια και τα πάρτυ είναι φτηνάδεν παίζει εστία στην ολλανδία συνήθως...
το πανεπιστήμιο σου βρίσκει μεν σπίτι αλλά είανι ακριβό, θέλει κονέ για να βρεις κα΄τι καλό και φτηνό, γι αυτό του είπα να ψαχτεί με άτομα που φεύγουν για να πάρει την θέση τους.
το σπίτι εδώ το πήραμε με το βούλγαρο από ερασμίτισες φίλες που φεύγαν και ήταν μεγάλη ευκαιρία, απλά θέλει τύχη και κονέ.
γι αυτό υπάρχει το fbook
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εστία δεν παίζει;
Το Εράσμους συνήθως σημαίνει ταξίδια και αυτά κοστίζουν γιατί τα ξύδια και τα πάρτυ είναι φτηνάΚανονιζει το πανεπιστημιο για καποια πραγματακια αν θελεις αλλα, οπως λεει ο ντριφτερ, ειναι ακριβα.
Για το δευτερο, παντα ... τρως τα μηλα που φτανει το χερι σου. Περνας καλα οπως και να 'χουν τα πραγματα imo.@ντριφτερ
ναι, θα ψαχτουμε λιγο για τα σπιτια γιατι μας ψιλοκαιει.
Απο οσα ξερεις, ενα παλευσιμο δικλινο ας πουμε, σε τι επιπεδα παιζει ; -
συγκεκριμένα για groningen δεν ξέρω, εδώ διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια παίζει γύρω στο 750 all inclusive, και μετά αν ψαχτεις λίγο μπορείς να βρεις σπίτι για 3 άτομα στο 1000ρικο.
οι τιμές που σου λέω είναι αυτές που προσφέρουν τα μεσιτικά γραφεία.
δυστυχώς δεν έχω κανεναν γνωστό πάνω για να βοηθήσω.
βέλγιο για ποιά πόλη συζητάς?
-
Ω ρε τιμες, τι μισθους πιανουν κει πανω ;
Βελγιο παιζει Γανδη, Λιεγη και και Hasselt.
Δεν υπαρχει τιποτα σιγουρο απο αυτα ακομα, απλα παιζει πολυ erasmus πολυ οποτε ριξε κι ενα σχολιο για το Βελγιο (συγκριτικα με οτι ειπαμε για ολλανδια). -
Gent πολύ ωραία πόλη, σίγουρα καλύτερη ζωή και συνθήκες από groningen, στη μέση της ευρώπης με εύκολη 'διαφυγή'
Liege δεν ξέρω από ζωή, η πόλη ψιλοάθλια (πρώην κέντρο της βιομηχανίας μετάλου)
για την άλλη δεν ξέρω τπτ
γενικό σχόλιο:
πολύ καλύτερο φαγητό -
Έχω φίλη που έκανε Erasmus στην Λιέγη και πέρασε πάρα πολύ καλά. Πρέπει να παίζει και εστία αν θυμάμαι καλά. Δυστυχώς δεν κατάφερα να την πετύχω για να πάρω περισσότερες πληροφορίες.
Ισπανία δεν παίζει;
Γαλλία δεν παίζει; -
Ναι σιγουρα θα 'ναι αλλα πρεπει να παιξουν και τα σωστα μαθηματα. Το τερπνον μετα του ωφελιμου ..
Παιζει και γαλλια και γερμανικα και ισπανια και ιταλια αλλα με τις εκαστοτε γλωσσες
-
έχω την εντύπωση ότι γνωστικά, η φιλανδία πρέπει να είναι πιο κοντά στο αντικειμενό σου
εεπ, το βέλγιο χωρίς γλώσσα πως θα το παλέψεις? απ όσο ξέρω δεν παίζουν μαθήματα στα αγγλικά εκει
-
ναι, true για την φινλανδια αλλα θελει συμφωνια με ολα τα παιδια.
βελγιο εχει κανονικα αγγλοφωνα
ασχετο και οντοπικ :
σε τμημα μας, σηκωσαν ελληνικη σημαια (περιοπτη θεση) και οι κοκκινοι τριβουν τα χερια τους για να τους ρεζιλεψουν
τι σχεση εχουν οι μπλε με χουντες ;
Περί Σπουδών