-
Νεος ζητα πληροφοριες.
Τελειωσα τη Γεωλογια και ενδιαφερομαι να συνεχισω στην Αγγλια.
Λογω συγκυριων (συμπεριλαμβανωμενων των οικονομικων) εξεταζω αυτη μονο τη χωρα.
Μπαινω στρατο το Νοεμβρη αλλα θα ηθελα να αρχισω να το ψαχνω ωστε να εχω πολλα πραγματα ετοιμα μολις βγω.
Δυστυχως οι πληροφοριες ειναι πολυ μπερδεμενες απο τους καθηγητες στη σχολη μου και θα ηθελα να ξερω τουλαχιστον καποια αρχικα standard βηματα.
Δηλωνω ασχετος.
Εαν καποιος ξερει καποια πραγματα ΣΙΓΟΥΡΑ και ΣΩΣΤΑ θα ηθελα να τον ακουσω εδω η με pm. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Νεος ζητα πληροφοριες.
Μπαινω στρατο το Νοεμβρη αλλα θα ηθελα να αρχισω να το ψαχνω ωστε να εχω πολλα πραγματα ετοιμα μολις βγω.
Δυστυχως οι πληροφοριες ειναι πολυ μπερδεμενες απο τους καθηγητες στη σχολη μου και θα ηθελα να ξερω τουλαχιστον καποια αρχικα standard βηματα.
Δηλωνω ασχετος.
Εαν καποιος ξερει καποια πραγματα ΣΙΓΟΥΡΑ και ΣΩΣΤΑ θα ηθελα να τον ακουσω εδω η με pm.Να συνεχισεις εννοεις καποιο master;
Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι νομιζω πως στην Αγγλια για το μεταπτυχιακο σου πρεπει να κανεις αιτηση μεσω του UKPASS. Για καποιο καλο μεταπτυχιακο, πιθανοτατα θα χρειαστει να κανεις αιτηση αρκετα νωρις, πχ αν ξεκιναει Σεπτεμβριο, το αργοτερο τον προηγουμενο χειμωνα. Για καποιο πιο σαπιο θα βρεις θεση και τελευταια στιγμη κατα πασα πιθανοτητα.
Επισης παλι νομιζω οτι δικαιουσαι αναβολη για master μεχρι τα 29, αν σε ενδιαφερει.
Καλη συνεχεια. -
Ναι, ενα μεταπτυχιακο θελω να κανω.
Δηλωνω ασχετος οπως ειπα και πριν μιας και δεν εχω ξεκαθαρισει καν τι ''χρειαζεται'' να κανω.
PhD, Master?
Κατα πασα πιθανοτητα, αυτο που θα ηθελα να ακολουθησω επαγγελματικα, ειναι η ιδρυση γεωλογικου γραφειου.
Διαβασα τις προηγουμενες σελιδες αλλα οι μισοι διαφωνουν με τους αλλους μισους για τη χρησιμοτητα των δυο αυτων χαρτιων και δεν εβγαλα συμπερασμα.
Ποιες οι πρακτικες διαφορες (εκτος του χρονου σπουδων και το οτι καποια ειναι funded)?Αυτο που ξερω ειναι οτι θα ηθελα να το κανω σε θεμα πανω στη γεωμορφολογια μεσω gis η κατι παρομοιο το οποιο θα ηθελα να ακολουθησω αργοτερα.
Και ακριβως επειδη θα βρω απτο στρατο (εχω κοψει ηδη την αναβολη για να εχω ''καθαρο'' χρονο μπροστα μου, παρεπιπτωντως δεν θυμαμαι να μου λενε οτι δικαιουμαι αλλη αναβολη, εκτος ενος χρονου ακομα και τιποτα παραπανω) τον Αυγουστο του 11, και επειδη γνωριζω οτι καποια καλα μεταπτυχιακα προυποθετουν να στειλεις νωρις τις αιτησεις, ρωταω απο τωρα ωστε να τα ξεκαθαρισω και να δω τι γινεται.
UkPass, μαλιστα.
Κατι ειναι κι αυτο, θα το δω, ευχαριστω πολυ.edit:
To UkPass ειναι πολυ διαφωτιστικο, ευχαριστω και παλι.
Απο ο.τι βλεπω, χρειαζεται να δωσω και το IELTS ως πτυχειο γλωσσας, δεν δεχονται το proficiency που εχω.
Οπως και να εχει τα βαζω σε μια σειρα. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Νεος ζητα πληροφοριες.
Δηλωνω ασχετος.
Εαν καποιος ξερει καποια πραγματα ΣΙΓΟΥΡΑ και ΣΩΣΤΑ θα ηθελα να τον ακουσω εδω η με pm.Κοιτα,το να εξεταζεις μονο μια χωρα και μονο λογω οικονομικων συγκυριων ειναι λαθος.
Αν η χωρα δεν εχει καλα πανεπιστημια για το αντικειμενο αυτό,τοτε καλυτερα να μην πας καθολου και να σωσεις τα λεφτα σου ολα,ή κανε ενα μεταπτυχιακο στα οικονομικα που θα εκτιμηθει στην αγορα εργασιας. -
Μια και το θέμα επανήλθε στη ζωή :
Νέος, πρόθυμος, απόφοιτος ΑΕΙ στο τομέα Πληροφορικής ενδιαφέρεται για
προτάσεις μεταπτυχιακών στο χώρο της Πληροφορικης με ένα (personal) βίτσιο :
να έχει πρακτική περισσότερο παρά θεωρία και αν παίζει κάτι με hardware.
Ειδάλλως, ο νέος επιθυμεί γνωριμία με Internet security, distributed systems και
mobile platforms.Προτάσεις εξωτερικού θα εκτιμηθούν δεόντως.
Πληροφορίες κ.Doe , cuttingveins@coldmail.com
ΥΓ Η δεξίωση μετά επιτυχημένου συνοικεσίου θα γίνει σε γνωστή σουπερύ της πόλης.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Νεος ζητα πληροφοριες.
Δηλωνω ασχετος.
Εαν καποιος ξερει καποια πραγματα ΣΙΓΟΥΡΑ και ΣΩΣΤΑ θα ηθελα να τον ακουσω εδω η με pm.Κοιτα,το να εξεταζεις μονο μια χωρα και μονο λογω οικονομικων συγκυριων ειναι λαθος.
Αν η χωρα δεν εχει καλα πανεπιστημια για το αντικειμενο αυτό,τοτε καλυτερα να μην πας καθολου και να σωσεις τα λεφτα σου ολα,ή κανε ενα μεταπτυχιακο στα οικονομικα που θα εκτιμηθει στην αγορα εργασιας.Δεν θελω να σωσω τα λεφτα μου ολα, μεταπτυχιακο θελω να κανω.
Δεν συζηταω να κανω μεταπτυχιακο σε αλλο αντικειμενο.Δεν την εξεταζω μονο για αυτο, την εξεταζω σιγουρα και για αυτο.
Δεν ξερω αν εχεις/ειχες ανεση να κανεις ανετα το μεταπτυχιακο σου εξω αλλα δεν ειναι παντα ετσι.
Τα Πανεπιστημια της στο αντικειμενο μου, οσο μπορεσα να ρωτησω καθηγητες και να παρω απαντησεις, ειναι καλα και ιδιαιτερα για το gis σου προσφερουν πολλα.
Το επιβεβαιωσα ψαχνωντας για το τι σου προσφερουν στο συγκεκριμενο τομεα και πραγματι με καλυπτουν.
Στην Ελλαδα τα πραγματα στο θεμα ειναι αστεια.
Μονο και μονο που ο καθηγητης μαζι με το προγραμμα μας μοιραζε και το crack ισως φθανει να καταλαβετε....Τελος παντων, το θεμα μου ειναι αρκετα συγκεκριμενο.
Ποια τα βηματα που απαιτουνται ωστε να αρχισω να κανω αιτησεις στο νησι.
Και αιτησεις για τι?
PhD, Master?
Τι θα με διευκολυνει στη δουλεια μου και γιατι?
Δεν ηξερα απο που να το πιασω αλλα βρισκω μια ακρη.
Πρεπει πρωτα απο ολα να παρω IELTS ή/και TΟEFL αναλογα τις απαιτησεις του πανεπιστημιου.
Κατι τετοιο δεν θα το σκεφτομουν μιας και πιστευα οτι αυτο που ειχα με καλυπτε.
Επισης στο απο πανω post μολις εμαθα για το UkPass.
Αν καποιος μπορει να μου δωσει ακομα **συγκεκριμενες **πληροφοριες θα ηθελα να τις ακουσω. -
Σχετικά με μάστερ στο νησί:
Αφού βρεις πανεπιστήμιο / πρόγραμμα, κάνεις την αίτηση (online συνήθως). Μαζί ζητάνε IELTS (ή TOEFL ή κάποιοι λίγοι δέχονται και Proficiency Cambridge) με συγκεκριμένο βαθμό, δύο συστατικές επιστολές, cover letter, αυτά συνήθως. Συνήθως σε κορυφαία πανεπιστήμια (Oxford, Cambridge) υπάρχει και συνέντευξη (μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά).
Πιστέυω πως εδώ μπορείς να βρεις τις περισσότερες πληροφορίες.
Σχετικά με PhD:
Απαιτείται Bachelor + Master για τους Άγγλους, πιθανόν να μπορείς να ξεκινήσεις και κατευθείαν λόγω 4ετίας αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό. Ενδεχομένως να εξαρτάται και από το πανεπιστήμιο. Τα τυπικά που ζητάνε είναι συνήθως τα ίδια με του μάστερ, ειδικά αν κάνεις αίτηση για συγκεκριμένο θέμα και δεν προτείνεις θέμα μόνος σου. Στα περισσότερα πανεπιστήμια βγαίνει μια λίστα με προτεινόμενα θέματα, απ' όπου μπορείς να διαλέξεις για να κάνεις αίτηση. Επίσης, ρίξε μια ματιά εδώ, όπου προτείνονται διάφορα διδακτορικά στην Ευρώπη κυρίως. Στην περίπτωση του διδακτορικού να θεωρείς τη συνέντευξη δεδομένη.
-
Σε ευχαριστω πολυ.
Ειναι πολυτιμη καθε πληροφορια.
Θα τα κοιταξω ολα.edit:
Παντως για PhD πολλα πανεπιστημια κανουν στο ιδιο course ενα χρονο master και μετα συνεχιζεις για το PhD. -
Χαζή (χαζότατη) ερώτηση.
Ποιο είναι το αγγλικό αντίστοιχο του 'αριστείου προόδου' (εκείνο το χαρτί που παίρναμε τα φυτά ( ) στο σχολείο);
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Ποιο είναι το αγγλικό αντίστοιχο του 'αριστείου προόδου' (εκείνο το χαρτί που παίρναμε τα φυτά ( ) στο σχολείο);Valedictorian.
Επίσης στα πανεπιστήμια, υπάρχουν οι τιμητικοί τίτλοι cum laude, magna cum laude και summa cum laude.
-
Valedictorian είναι ο τίτλος του πρώτου αριστούχου.
Αριστείο προοόδου παίρνουν όλοι όσοι έχουν από ένα βαθμό και πάνω -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Valedictorian είναι ο τίτλος του πρώτου αριστούχου.
Αριστείο προοόδου παίρνουν όλοι όσοι έχουν από ένα βαθμό και πάνωΤώρα που το κοίταξα στην wikipedia, όντως έτσι είναι.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Επίσης στα πανεπιστήμια, υπάρχουν οι τιμητικοί τίτλοι cum laude, magna cum laude και summa cum laude.Χαχα... χιχιχι... χιχοχι...
-
-
Λατινικά είναι ρε, όχι αυτό που νομίζεις... PERVERT!
-
http://www.protagon.gr/Default.aspx?tab ... E%B1%CF%82
Ένα άρθρο που προσφέρεται για εκτενή συζήτηση -όπως άλλωστε δείχνουν και τα σχόλια που το συνοδεύουν.
-
Εν πρώτοις ενδιαφέρον.
Οι δικές μου εμπειρίες περί ΙΒ, πάνε λιγάκι πίσω στο χρόνο βέβαια, καμιά 15ριά χρόνια όταν πρωτοξεκίνησε στο σχολείο μου.
Οι παρατηρήσεις μου : Οι γόνοι δεν παρακολούθησαν το ΙΒ γιατί δεν είχαν κανέναν λόγο να το κάνουν. Αυτούς που έβλεπα να πάνε στο ΙΒ είναι τα παιδιά που πίστευαν ότι θα έπρεπε να πασχίσουν για να πιάσουν ένα καλό ή και μέτριο (συνήθως) πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, και που πίστευαν ότι δεν θα τα κατάφερναν μέσω πανελληνίων (ω ναι, μια χαρά πας εξωτερικό και μέσω πανελληνίων, όπως και μέσω 500άλλων τρόπων). Οι γόνοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοιους προβληματισμούς.ΤΟ εκπαιδευτικό σύστημα του ΙΒ, IMHO είναι γτπκ. Το σύστημα εξετάσεών του (όπου ο καθηγητής ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ σε ποια πανεπιστήμια θα αιτηθείς) ακόμα χειρότερο. Αυτά ως είχαν πριν από 15 χρόνια, τώρα μπορεί να έχουν αλλάξει.
Από 'κει και πέρα. Τώρα με το ΙΒ είδε το απαρτχάιντ; Βλέπω ότι ο υπογράφων του άρθρου είχε αποφοιτήσει από το Μωραΐτη πριν από καμιά 30αριά χρόνια, οπότε φαντάζομαι ότι γνώριζε καλά τι γινόταν και στα γειτονικά του σχολεία. Μήπως από τότε λοιπόν, όσοι επέλεγαν να σπουδάσουν έξω, είχαν στα χέρια τους 'εργαλεία' απομάκρυνσής τους από το ελληνικό λύκειο; Μήπως, λέω, από τότε μπορούσαν να επιλέξουν να κάνουν ξενόγλωσσο λύκειο; Μάλιστα για την ακρίβεια, ΤΟΤΕ αν ήθελαν να επιλέξουν το καλό ιδιωτικό της ΑΘήνας, δεν είχαν καν άλλη επιλογή από το ξενόγλωσσο λύκειο
Επιστροφή στο... χτες από το προχτές του Βαρουφαλάκη. Μεταξύ των συμμαθητών είχα μάλλον το 90% των γόνων (της ηλικίας μου), κάποιοι από αυτούς είναι ήδη βουλευτές, δημοσιογράφοι, κλπ γνωστά Κανένας τους δεν είχε πάει στο ΙΒ, το οποίο -επαναλαμβάνω- ότι στην εποχή μου δεν ήταν η λύση των γόνων. Προφανώς ούτε τις εργατιάς, αφού μιλάμε για ιδιωτικά σχολεία. Μάλλον των παιδιών των αγχωμένων/φοβισμένων μεσοαστών θα το έλεγα.
Κατά τα άλλα, ναι το ΙΒ υπερ-σάπιο το θεωρώ και θα προτιμούσα να μην υπάρχει. Κατά τα άλλα, αν θέλουμε να εντοπίσουμε απαρτχάιντ δεν χρειάζεται να πάμε στο ΙΒ, ούτε στο σήμερα. Και τα ιδιωτικά σχολεία απαρτχάιντ είναι, και το 80 που αποφοίτησε ο συγγραφέας μια χαρά υπήρχαν παιδιά που προετοιμάζονταν από τα 15 τους να φύγουν στο εξωτερικό (όπως μάλλον έκανε κι ο ίδιος ο συγγραφέας απ' ότι βλέπω) και είχαν κόψει κάθε δεσμό με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
EDIT
Πάλι καλά που πιθανότατα δεν έχει διαβάσει τι ετοιμάζουν στην ΗΠΑμερική/Αγγλία για τους πραγματικούς γόνους αυτού του πλανήτη, όσον αφορά στην εκπαίδευσή τους [βλ. εκπαιδετυικά 'ιδρύματα' by Citi, UBS, κλπ προσφορά στους πραγματικούς πελάτες τους] προκειμένου να γίνουν όντως διάδοχοι των των αυτοκρατοριών τους. Βλέπεις, ακόμα και τα απαρτχάιντ κανονικών σχολίων τους βγάζουν συνήθως ρεμάλια -
Μιας και το δικο μου, ξενογλωσσο σχολειο ειχε IB, διαφωνω με το οτι ειναι σαπιο (υπ'οψιν δεν το επελεξα οποτε δεν εχω κανενα λογο να ειμαι biased). Το IB σε βαζει σε μια μεθοδολογια η οποια αποφερει καρπους στον καπιταλιστικο κοσμο που ζουμε -ή εστω, που ζει ο υπολοιπος δυτικος κοσμος- πολυ καλυτερα απ'του ελληνικου συστηματος. Εξυπακουεται οτι ενας πολυ ικανος θα μπορουσε να επιτυχει τα ιδια πραγματα και απο ενα δημοσιο σχολειο, αλλα ας μην κοροϊδευουμε τους εαυτους μας, αλλες προϋποθεσεις εχει. Σχετικα με τα παιδια των 'εκλεκτων', στο δικο μου σχολειο ηταν μοιρασμενα, θα ελεγα 50-50 σε IB και κανονικο (ξενογλωσσο βεβαια) προγραμμα.
-
Και το δικό μου σχόλιο. Κατ' εμέ ο Βαρουφαλάκης κυνηγάει χίμαιρες. Το ΙΒ όπως και κάθε άλλος 'θεσμός' του είδους του είναι ένα ακόμα προϊόν που ναι μεν απευθύνεται σε 'εχοντες' αλλά δεν είναι οικονομικά απαγορευτικό σε ημι-έχοντες και wannabe rich and famous. Υπό αυτό το πρίσμα, το ΙΒ δεν απευθύνεται στην -οποιασδήποτε υφής και απόχρωσης- creme de la creme, αλλιώς θα είχε περιορισμένο και αυστηρή πολιτική εισδοχής (admission), εξωπλανητικό κόστος, κ.ο.κ. Απλά είναι άλλο ένα μαγαζί πολυτελείας.
-
ψιλοάσχετο αλλά ο ανθρωπος λέγεται Βαρουφάκης, όχι Βαρουφαλάκης . Τον έχω παρακολουθήσει Μίκρο 2 στη σχολή και ήταν πολύ καλός. Βαθύτατος γνώστης της Θεωρίας των Παίγνιων την οποία επίσης διδάσκει. Το δε σύγγραμμά του για την Μικροοικονομική εξαιρετικό. Καμιά σχέση με κάτι μετριότητες βιβλία πχ Κώττης κτλ.
Στη προτελευταία παράγραφο αναφέρεται στις 2 τελευταίες τάξεις του Λυκείου, στις οποίες θα εφαρμόζεται ένα νέο πρόγραμμα σπουδών από το μεθεπόμενο σχολικό έτος. Όποιος ρίξει μια ματιά στις προτεινόμενες αλλαγές, θα θυμηθεί τις Δέσμες. 4 εξεταζόμενα μαθήματα, διπλάσιες διδακτικές ώρες στα 4 αυτά μαθήματα κοκ. Άμα φέρουν πίσω και τα Πολυκλαδικά ... .
Με κάποιο τρόπο πάντως πρέπει να αναβαθμιστεί το λύκειο. Τώρα το αν η υιοθέτηση διδακτικών πρακτικών από το ΙΒ βοηθήσει ή όχι είναι μεγάλη κουβέντα. Το σίγουρο είναι πώς με τη συνεχή υποχρηματοδότηση της παιδείας, τέτοια δάνεια (εργασίες, συνεργασία μεταξύ μαθητών κτλ) θα καταλήξουν σκέτες καρικατούρες.
Περί Σπουδών