-
Ο χρήστης GF έγραψε:
Nαι, αλλά εντελώς απλοικά, και τα προηγούμενα χρόνια που κάποιοι φοβόντουσαν πτώση της τηλεθέασης, πτώση της παρακολούθησης των SSS και των ειδικών, πτώση των συμμετοχών και πτώση των ενθουσιωδών σχολίων απο τους εμπλεκόμενους, δεν διαψεύστηκαν.
Τώρα εσύ πραγματικά νομίζεις ότι η πτώση της τηλεθέασης, παρακολούθησης και των συμμετοχών έχει να κάνει με την απομάκρυνση του αγώνα από τη Λαμία ή αστειεύεσαι;
Οσον αφορά τις Ελληνικές συμμετοχές, ναί 100%. Σε σχέση πάντα και με τις ειδικές της περιοχής της Λαμίας.
................Οι ελληνικές συμμετοχές μειώνονται συνεχώς από το '99 (όταν το κέντρο του αγώνα ήταν στους Αγ. Θεοδώρους). Πιστεύω ότι υπάρχουν δεκάδες λόγοι γι' αυτό και αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ Έλληνας αγωνιζόμενος που σταμάτησε τα Acropolis επειδή ο αγώνας έφυγε από τις όμορφες ειδικές (και τα ωραία ξενοδοχεία) της περιοχής.
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
.....
Οι ελληνικές συμμετοχές μειώνονται συνεχώς από το '99 (όταν το κέντρο του αγώνα ήταν στους Αγ. Θεοδώρους)..Για το 99 δεν ξέρω γιατί αφορούσε την πολύ παλιά καλή εποχή.
Αλλά για μεταγενέστερα μάλλον αντίθετα απο ότι λές τα βλέπω. Το 02 ήταν 29, το 03 ήταν 32 το 04 ηταν 25, το 05 με το ΟΑΚΑ ήταν 51 (έστω καμμιά 10αριά 'κάλπικες' για το ΟΑΚΑ μόνο), αλλά το 06 νομίζω ήταν 47 κανονικότατες (ο απόηχος του ΟΑΚΑ).Πως βλέπεις συνεχή σταθερή μείωση εσύ ?
-
τα 2 προηγουμενα ποστ του φιλου onthelimit ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ εμενα και παρα πολλους αλλους ...!
σιγα μη παω Λουτρακι ,με τις 'ωραιες' ειδικες,τις 'ωραιες' παραλιες,το 'ωραιο' καζινο.....να'χε και 'ωραιες' συμμετοχες το Ακροπολις,καλα θα ηταν,αλλα αυτα πανε,ηταν ...last year(s)...
για Λαμια το συζητω...
Β. -
Είμαι περίεργος, είστε ορισμένοι τόσο απόλυτοι πάντα στις απόψεις σας και μάλιστα προκαταβολικά; Ακόμα δεν ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες, τι απαξίωση είναι αυτή στην προσπάθεια που γίνεται για μια νέα αρχή μακριά από την Αθήνα. Και εγώ πιστεύω ότι την πλάστιγγα υπέρ του Λουτρακίου την έγειραν οι χορηγίες και όχι η βεβαιότητα για καλές ειδικές, αλλά μην είμαστε προπέτες. Ας δούμε πρώτα την χάραξη του αγώνα και συζητάμε επί πραγματικών δεδομένων. Πόσοι από σας είσαστε σίγουροι όταν πήγε για πρώτη φορά στην Λαμία ο αγώνας ότι όλα θα πήγαιναν καλός;
-
Ο χρήστης GF έγραψε:
.....
Οι ελληνικές συμμετοχές μειώνονται συνεχώς από το '99 (όταν το κέντρο του αγώνα ήταν στους Αγ. Θεοδώρους)..Για το 99 δεν ξέρω γιατί αφορούσε την πολύ παλιά καλή εποχή.
Αλλά για μεταγενέστερα μάλλον αντίθετα απο ότι λές τα βλέπω. Το 02 ήταν 29, το 03 ήταν 32 το 04 ηταν 25, το 05 με το ΟΑΚΑ ήταν 51 (έστω καμμιά 10αριά 'κάλπικες' για το ΟΑΚΑ μόνο), αλλά το 06 νομίζω ήταν 47 κανονικότατες (ο απόηχος του ΟΑΚΑ).Πως βλέπεις συνεχή σταθερή μείωση εσύ ?
ΟΚ, έχεις δίκιο, εγώ θυμάμαι τις -όχι τόσο παλιές- εποχές με τις 100+ συμμετοχές και μετά λες ότι ανεβοκατεβαίνουν.
Αλλά έλα στην ουσία: Πιστεύεις πραγματικά ότι οι έλληνες κόψανε το Acropolis επειδή ήρθε στην Αττικοβοιωτία; Και ότι θα επέστρεφαν μαζικά αν γύριζε στις όμορφες ειδικές της Λαμίας συγκινημένοι από την περιπέτεια;
Η άποψή μου είναι ότι οι ερασιτέχνες τη σημερινή εποχή απλά δεν πουλάνε. Πόσοι κάθονται να τους δούνε είτε στη Μενδενίτσα είτε στο Σχηματάρι; Ποιό κανάλι θα τους δείξει; Έτσι θα μειώνονται συνεχώς και τελικά θα εκλείψουν και στο Acropolis και στους υπόλοιπους αγώνες του WRC και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει καμία μετακίνηση κέντρου αγώνα. -
Ο χρήστης trifon έγραψε:
....
Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 90 το Ακρόπολις γινόταν στον Κιθαιρώνα. Μετά πήγε Λαμία. Τώρα πάει Λουτράκι...τό Ακρόπολις δέν γινόταν στόν Κιθαιρώνα ποτέ, ήταν απλώς μία από τίς 35-40 ε.δ. στην Λαμία πήγαινε από τότε που... γεννήθηκε
-
Η πρόταση της Ιτέας
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... e_id=15235
-
Ο χρήστης onthelimit έγραψε:
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως αναγορεύσαμε την Λαμία σαν παντοτινό κέντρο του αγώνα.
Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 90 το Ακρόπολις γινόταν στον Κιθαιρώνα. Μετά πήγε Λαμία. Τώρα πάει Λουτράκι.Ας βελτιωθεί ο ανταγωνισμός και οι συμμετοχές εργοστασιακών ομάδων και δεν θα έχει καμία σημασία που θα γίνεται.
+100000
Το πιο σωστο που γράφτηκε ως τωρα
Κανενας δεν ειχε κανει τη Λαμια υποχρεωτικο κεντρο του αγωνα, αν αυτό πιστευεται. Στη συνειδηση της πλειοψηφιας των θεατων η Λαμια ειναι το ραλυ Ακροπολις.
Αυτό ακριβώς!!!Εξάλου δεν γινόταν ακριβώς στον Κιθαιρώνα απο ότι θυμάμαι κανα 2 ειδικες είχε.....
-
Ο χρήστης zivas έγραψε:
....
Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 90 το Ακρόπολις γινόταν στον Κιθαιρώνα. Μετά πήγε Λαμία. Τώρα πάει Λουτράκι...τό Ακρόπολις δέν γινόταν στόν Κιθαιρώνα ποτέ, ήταν απλώς μία από τίς 35-40 ε.δ. στην Λαμία πήγαινε από τότε που... γεννήθηκε
και αυτή νομίζω ήταν ο Πατέρας και αργότερα ο Διακόπης αν δεν κάνω λάθος..
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Η πρόταση της Ιτέαςhttp://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... e_id=15235' target='_blank
Τι ακριβώς δεν τους άρεσε στην πρόταση της Ιτέας;;;;Τι ρωτάω ε.........Γιατι δεν το κάνουν στην Πάρνηθα που είναι και πιο συμφέρουσες οι τιμες στα ξενοδοχεία, τεράστιος χώρος για SP (στην Κυψέλη) είναι κοντά στα μεγάλα λιμάνια και αεροδρόμια, είναι κοντά στην Αθήνα, υπάρχει σίγουρος χορηγός (Υπουργείο Πολιτισμου, Υφυπουργείο Αθλητισμού), υπάρχουν άπλετες ΕΔ (Μεσογείων, Κταεχάκη, Αλεξάνδρας, Πειραιώς, SSS Σταδίου- Πανεπιστημίου) και υπάρχουν γενικότερα όλες οι προϋποθέσεις για την άριστη διοργάνωση ενός παγκόσμιου αγώνα;;;;
-
Ο χρήστης pane6 έγραψε:
....
και αυτή νομίζω ήταν ο Πατέρας και αργότερα ο Διακόπης αν δεν κάνω λάθος..
Σωστά, ο Πατέρας ηταν. Το Διακόπι ήταν στήν δυτική πλευρά της λίμνης Μόρνου μία μικρή ειδική. (Ανηφορικη δεξιά φουρκέτα, εποχές Lancia, απο κάτω η λίμνη του μόρνου... η φωτογραφία έκανε τότε τον γυρο του κόσμου )
-
Εντάξει. Δεν γινόταν μόνο στον Κιθαιρώνα, αλλά δεν νομίζω ότι η Ελευθερώτρια, το Στείρι, η Ελάτεια και το Ζέλι να είναι στην Λαμία. Στην περιοχή αναφερόμουνα.
-
Ο χρήστης pane6 έγραψε:
Η πρόταση της Ιτέας
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... e_id=15235' target='_blank' target='_blank
Τι ακριβώς δεν τους άρεσε στην πρόταση της Ιτέας;;;; ..................
Υπήρχαν 240.000 λόγοι που δεν τους άρεσε η Ιτέα (και η Λαμία).
Σε μια παράφραση γνωστού αλλοδαπού άσματος ...... 'Money makes the cars go round .....'
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
...
ΟΚ, έχεις δίκιο, εγώ θυμάμαι τις -όχι τόσο παλιές- εποχές με τις 100+ συμμετοχές και μετά λες ότι ανεβοκατεβαίνουν.
Αλλά έλα στην ουσία: Πιστεύεις πραγματικά ότι οι έλληνες κόψανε το Acropolis επειδή ήρθε στην Αττικοβοιωτία; Και ότι θα επέστρεφαν μαζικά αν γύριζε στις όμορφες ειδικές της Λαμίας συγκινημένοι από την περιπέτεια;
Η άποψή μου είναι ότι οι ερασιτέχνες τη σημερινή εποχή απλά δεν πουλάνε. Πόσοι κάθονται να τους δούνε είτε στη Μενδενίτσα είτε στο Σχηματάρι; Ποιό κανάλι θα τους δείξει; Έτσι θα μειώνονται συνεχώς και τελικά θα εκλείψουν και στο Acropolis και στους υπόλοιπους αγώνες του WRC και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει καμία μετακίνηση κέντρου αγώνα.Oι 100+ συμμετοχές που αναφέρεσαι πολύ παλιά ήταν όταν 'μετρούσε' και στο ΕΠΡ και ατα cup και challenge.
Ισως να επέστρεφαν μαζικά όχι συγκινημένοι απο την ανύπαρκτη περιπέτεια πιά, αλλά για να οδηγήσουν σε πανέμορφες ειδικές όπως το Ελευθεροχώρι, οι Καρούτες, ο Πύργος, το Κουμαρίτσι κα, που απλά δεν συγκρίνονται με της Αττικής. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος συμμετοχής και όχι γιατί θα τους δείξει η τηλεόραση ή για να εντυπωσιάσουν τους θεατές, αφού τι πιο φυσικό είναι τον κύριο λόγο να τον έχουν τα εργοστάσια.
Τώρα για τους άλλους αγώνες του WRC ότι θα εκλείψουν οι ερασιτέχνες, μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά γιατί κάποιες χώρες ζήτησαν πέρισυ και φέτος παράταση του ορίου των 120 συμμετοχών λόγω υπεράριθμων αιτήσεων.
Αν θέλουμε να εθελοτυφλούμε, όπως πχ επειδή στο Πράθι όσοι πήγαν είδαν πολύ κόσμο (ήταν και το μοναδικό σημείο με εύκολες προσβάσεις και θεαματικό, που όμως θα έπρεπε να συγκριθεί με παλαιότερα τελειώματα Καρούτες του Σαββάτου με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα να ξεκινούν απο την Αμφισσα) και να λέμε όπως ο τέως 'καλά πήγαμε' είναι άλλη ιστορία.
Σημασία έχει ότι τα τελευταία χρόνια (ίσως και επειδή το 2005 ο πήχυς ανέβηκε πολύ ψηλά) οι εντυπώσεις ήταν μέτριες.
Ας ευχηθούμε φέτος το τεχνικό team, ανεπηρέαστο, να κάνει την υπέρβαση και να ζήσουμε πάλι εκείνες τις ημέρες του 05.
-
Ο χρήστης GF έγραψε:
Ας ευχηθούμε φέτος το τεχνικό team, ανεπηρέαστο, να κάνει την υπέρβαση και να ζήσουμε πάλι εκείνες τις ημέρες του 05.Αυτή είναι η ελπίδα όλων όσων αγαπούν τον αγώνα...
_
-
-
Νομιζω οτι το κεντρο του αγωνα κατα πρωτον ενδιαφερει τον οργανωτη,μετα τους συμμετεχοντας και λιγο εμας τους θεατες ,μιας και η παρακολουθηση του Σερβις κλπ ειναι το κερασακι στη τουρτα που ειναι η παρακολουθηση του αγωνα στο βουνο.Ποιος απο μας παρατησε το βουνο για να δει ενα μεσημεριανο σερβις;Συνηθως η επισκεψη ηταν το απογευμα και αν βολευε η διαδρομη μας για το ξενοδοχειο η το σπιτι.
Και μιας και η επαφη θεατη - πληρωματος οσον αφορα στο χωρο του S/P εχει προ πολλου εξαφανιστει ( μιλωντας για τις ξενες συμμετοχες) το μονο που απομενει ειναι η επισκοπηση των τεχνικων μεσων καθε ομαδας που θα ειναι η ιδια ειτε στο Λουτρακι ειτε στη Λαμια ειτε στη Καπερναουμ.
Για μενα ο αγωνας ειναι οι ειδικες,αυτες περιμενω να δω και να κριτικαρω. -
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ, ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΟΜΑΔΩΝ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ..ΕΥΡΩ, FAIR PLAY, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΝ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΩΝ,ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ SERVICE PARK,ΚΛΠ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΗΜΑΤΑ.............
ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ,ΠΟΥ ΒΑΘΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ .....ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ??????
............ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΤΕ !!!
OFF TOPIC: ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ''ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ''!
-
-
Σωστά, ο Πατέρας ηταν. Το Διακόπι ήταν στήν δυτική πλευρά της λίμνης Μόρνου μία μικρή ειδική. (Ανηφορικη δεξιά φουρκέτα, εποχές Lancia, απο κάτω η λίμνη του μόρνου... η φωτογραφία έκανε τότε τον γυρο του κόσμου )[/quote]
thanks..... τον Πατέρα τον θυμόμουνα απλα δεν θυμόμουνα καλά το Διακόπι......
56o Rally Acropolis στο Λουτράκι