-
Πήρα το 306 με (ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ) 110,000, μέσα σε 2μιση χρόνια είμαι στα 195.000 και τραβάει ακόμη!
Δεν καίει λάδια
Δε βγάζει παράξενους καπνούς
Δε χάνει νερά κτλ
Εξακολουθεί να καταναλώνει πολύ λίγο
Με GPS μετρημένο φτάνει τα 174 πραγματικά χλμ!ΚΑνένα απολύτως παράπονο!
ΦΥΣΙΚΑ με συντήρηση-ψείρα. -
Ας πω και εγώ εδώ, για τα αυτοκίνητα που ξέρω τουλάχιστον:
-peugeot 304 του '78 με κανα εκατομμύριο χιλιόμετρα (εντάξει, έχει χαλάσει το κοντέρ ) ακόμα πηγαίνει χωρίς rebuild, φούστες, πουκάμισα, χιτώνια κτλ. Κάθε 150k-200k περίπου ήθελα μια φλάντζα κεφαλής και κάναμε και προληπτικά αλλαγή στα τσιμουχάκια και τρίψιμο βαλβίδων.
-peugeot 406 του '98: τώρα έχει περίπου 250k, το μοτέρ πλέον δουλεύει με 5-30 και τσιμπάει περίπου 100-200 ml ανά 10k όταν ζορίζεται (δλδ όταν το οδηγεί η μάνα μου, όταν το οδηγώ εγώ τπτ )
-peugeot 307 του '05: κάπου στα 63k είμαι τώρα, 5-30 από το πρώτο χιλιόμετρο, ακόμα είναι νωρίς για να βγάλω συμπεράσματα για την αντοχή του TU5. -
Κανα Πεζώ ΔΕΝ έχετε στην οικογένεια;Δε τα γουστάρετε, έτσι;;
-
Μπουρδέλα ρε.
O μπαμπάς έχει αμαρτωλό παρελθόν και δεν μιλάω για τα αμάξια του.
-
Να υποθέσω οτι ο παππούς σου είχε τέτοιο:
**Κι ο προπάππους τέτοιο:
**
-
-
Citroen Xantia 1.6, 1995 μοντέλο. Χιλιόμετρα 260.000 και χρησιμοποιείται ακόμα. Ρεκτιφιε πριν 17.000χλμ, λόγω ψιλοαρπαγμένης φλάντζας.
Πολύ προσεγμένη δουλειά στην επισκευή, άλλαξα πολλά και το μοτέρ πραγματικά ξανάνιωσε. Μέχρι τότε καμία βλάβη στο μοτέρ, ποτέ. Το πιο απροβλημάτιστο κομμάτι του αυτοκινήτου και αν δεν είχα κάψει τη φλάντζα (έπρεπε να διανύσω κάποια χλμ μέχρι το κοντινότερο πάρκινγ βράδυ σε Autobahn) δεν θα τον πείραζα. -
Nissan Sunny N14 1,4 87ps, Ιούνη του '95, από τα τελευταία,που άφησαν το εργοστάσιο του Θεοχαράκη στο Βόλο.
Αποκτήθηκε μεταχειρισμένο το '99 με 55000χλμ στο κοντέρ (πραγματικά ή όχι θα σας γελάσω και δεν το θέλω! ).
Αυτή τη στιγμή είναι στα 260000χλμ,λίγο πριν την αλλαγή λαδιών (δεν τσιμπάει σταγόνα,παρά τα όσα μαρτύρια.).Αλλαγές λαδιών αναλόγως...
Από 5000χλμ μέχρι και ...11000χλμ.
Τελευταία του βάζω τα Amsoil Amo και ούτε από αυτά δείχνει να τσιμπάει το αφιλότιμο!Στα 150000χλμ είχε όμως την άτυχη στιγμή του...Ξέρετε Sunny N14 = κάψημο φλάτζας, ελέω κολλημένου θερμοστάτη.Έκ τοτε όλα ο.κ.
Το βλέπω να αντέχει άλλα 200.000χλμ.Πείτε με χαζό, αλλά τέτοιο feedback μου δίνει το αυτοκίνητο αυτό.
-
Αccord me 450.000 περίπου, παραδώσαμε πινακίδες.
Με επισκευη, αφού ο πατέρας μου κατακαλόκαιρο δεν πήρε πρέφα οτι είχε τρυπήσει κολάρο και αρπαξε κεφαλήAvensis my1999 260,000 με λάδια κάθε 5-10k, τραβάει σαν καινούργιο, με κατανάλωση λαδιού μηδεν. ΤΟυλάχιστον απ τον κινητήρα δεν περιμένω κάτι στο μελλον.
Πολύ προβλημα με τα μέταλλα των γιαπωνέζικων ρε παιδι μου τελικά
-
-Σκαραβαίος Δεκεμβρίου 1966: πάνω από 600.000, συνεχίζει ακάθεκτος.
-Ρενώ 21 του '87: στις 200.000 τα σίδερα ΟΚ, αλλά τα πάσης φύσεως υποσυστήματα (ιδίως ψύξη, τροφοδοσία) μας τα ζάλισαν εξ αρχής. Θα δοθεί για ανακύκλωση σύντομα.
-
audi 80 tou 92 1600 με 230.000 με μηδαμινη συντηρηση,μονο λαδια στην ωρα τους,με ρολο επαγγελματικου δεν καταλαβαινει τιποτα,κοφτιαζει την 5η του στα 190 χιλιομετρα,αψογο μηχανικα(εβγαλε καποια ηλεκτρικα),με τον μαμα δισκο επανω,τα μαμα δισκοφρενα,τα μαμα αμορτισερ(τελειωμενα βεβαια πλεον)
corsa 2005 1.4 me 65.000 χιλιομετρα,με τυπικη συντηρηση αλλα οχι πολυ σχολαστικη,με κοφτες σε καθημερινη βαση ,μηχανικα αψογο,αν και δεν ειναι επαρκη τα χιλιομετρα για να κρινω την αξιοπιστια του μοτερ
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
audi 80 tou 92 1600 με 230.000 με μηδαμινη συντηρηση,μονο λαδια στην ωρα τους,με ρολο επαγγελματικου δεν καταλαβαινει τιποτα,κοφτιαζει την 5η του στα 190 χιλιομετρα,αψογο μηχανικα(εβγαλε καποια ηλεκτρικα),με τον μαμα δισκο επανω,τα μαμα δισκοφρενα,τα μαμα αμορτισερ(τελειωμενα βεβαια πλεον)corsa 2005 1.4 me 65.000 χιλιομετρα,με τυπικη συντηρηση αλλα οχι πολυ σχολαστικη,με κοφτες σε καθημερινη βαση ,μηχανικα αψογο,αν και δεν ειναι επαρκη τα χιλιομετρα για να κρινω την αξιοπιστια του μοτερ
230000 χιλιομετρα με τα μαμα αμορτισερ και δισκοφρενα...???sorry αλλα αν ισχυουν αυτα,το αυτοκινητο ειναι κατι παραπανω απο επικινδυνο...
-
Toyota Carina II 1.6 GLi .
294.000 Χιλιόμετρα και συνεχίζει...
-
Ο χρήστης mgsoft έγραψε:
Toyota Carina II 1.6 GLi .294.000 Χιλιόμετρα και συνεχίζει...
Μπορείς να μου πείς πότε και αν άλλαξες τρόμπα νερού και βενζίνης?
-
γιατι θεωρείτε το καψιμο λαδιού ως βλαβη κι αναξιοπιστια?
αλίμονο εάν η αξιοπιστία εκδηλώνεται μοναχα (η΄ και) στο καψιμο λαδιού..
-
Η μεγάλη κατανάλωση λαδιού σε ένα μοτέρ που εκ φύσεως δεν προορίζεται για τέτοια δεν είναι δείγμα καλής υγείας, δεν συμφωνείς;
-
Ξέχασα να αναφέρω και το mazda6 (πρώτης γενιάς) με 120k km.
Δεν χρειάστηκε απολύτως τίποτα, εκτός απ το γρασσαρισμα της κολώνας του τιμονιου, το οποίο το εγκαταλείψαμε μετά την πρώτη φορά, γιατί απλά ήταν λίγο ενοχλητικό και δεν άξιζε την διαδικασία.
Τα χιλιόμετρα βέβαια είναι πολύ λίγα για να βγάλεις συμπέρασμα -
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
audi 80 tou 92 1600 με 230.000 με μηδαμινη συντηρηση,μονο λαδια στην ωρα τους,με ρολο επαγγελματικου δεν καταλαβαινει τιποτα,κοφτιαζει την 5η του στα 190 χιλιομετρα,αψογο μηχανικα(εβγαλε καποια ηλεκτρικα),με τον μαμα δισκο επανω,τα μαμα δισκοφρενα,τα μαμα αμορτισερ(τελειωμενα βεβαια πλεον)
corsa 2005 1.4 me 65.000 χιλιομετρα,με τυπικη συντηρηση αλλα οχι πολυ σχολαστικη,με κοφτες σε καθημερινη βαση ,μηχανικα αψογο,αν και δεν ειναι επαρκη τα χιλιομετρα για να κρινω την αξιοπιστια του μοτερ
230000 χιλιομετρα με τα μαμα αμορτισερ και δισκοφρενα...???sorry αλλα αν ισχυουν αυτα,το αυτοκινητο ειναι κατι παραπανω απο επικινδυνο...
Για τα μαμα αμορτισερ εχεις δικαιο
Για τα δισκοφρενα ομως δεν υπαρχει προβλημα,εχουν δειξει τεραστια αντοχη,δεν εχουν σχηματισει δοντι τετοιο ωστε να χρειαζονται αλλαγη η τορνο -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η μεγάλη κατανάλωση λαδιού σε ένα μοτέρ που εκ φύσεως δεν προορίζεται για τέτοια δεν είναι δείγμα καλής υγείας, δεν συμφωνείς;οτιδηποτε ειναι μακρυά απο τα στανταρ του εργοστασιου ειναι δειγμα πάθησης.
υπαρχουν κινητήρες που απο τη μαμά τους καίνε πχ στα 5οοο χλμ μισό κιλο λάδι.για αυτον τον κινητήρα το να καψει 1 κιλο ειναι στα ιδια χλμ ειναι παθολογικό, για άλλον κινητήρα ομως που καίει μισο κιλό στα 15.οοο χλμ είναι ηδη πολυ το μισό κιλο του πρώτου στα 5.οοο
κλπ κλπ..
περα απο αυτό,γνωριζω περιπτώσεις που οντως 'δεν εκαιγε σταγονα λάδι' αλλά το τι προβλήματα περιφεριακά κ μη ειχε βγάλει ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
αλλά δεν εκαιγε λάδι...
-
Στο τόπικ αυτό καθ'αυτό καταθέτουμε την πορεία και αντοχή του κινητήρα στο χρόνο,σαν αυτόνομη μονάδα (τουλάχιστον προσπαθούμε).
Οπότε ναι, αν στην αρχή της ζωής του, ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου δεν έκαιγε σταγόνα λάδι και έπειτα από 200000χλμ ξεκίνησε να τσιμπάει, αυτό κάτι πάει να πει.
Τώρα όσον αφορά τα περιφερειακά...αλλού παπά ευαγγέλιο (παρόλο που σαν σκεπτικό ,κατανοώ αυτό που θέλεις να πεις Joe Bar team και το δέχομαι απόλυτα.)
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;