-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
(καταργήθηκε για λόγους ασφαλείας - πέταγε πετραδάκια πίσω)
Και να πως το αντιμετωπισανε οι υπολοιποι οδηγοι:
(Brabham το'67) -
Ο χρήστης 124 abarth stradale έγραψε:
Και να πως το αντιμετωπισανε οι υπολοιποι οδηγοι:Πράγματι αλλόκοτη κατασκευή...
Πρόκειται για μία Protos F2 (Ron Harris Racing Team Protos-Cosworth).
Ο οδηγός της (Kurt Ahrens Jr.) έφυγε για μια σαιζόν από την Brabham ('67), για να επιστρέψει την αμέσως επόμενη ξανά στην αγκαλιά του Bernie (μάλλον δεν θα του άρεσε να κάνει σάουνα με τα 280) ...Φανταστείτε τώρα τι ζέστη πρέπει να έκανε το καλοκαίρι μέσα στο 'θερμοκήπιο'...
Που το στούκαρες ρε Ahrens το εργαλείο και του τσαλάκωσες την μυτούλα, ε;
-
Αυτή είναι η Ferrari F1 156 'SHARKNOSΕ' του 1961 και όλοι καταλαβαίνετε γιατί την έλεγαν έτσι.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αυτή είναι η Ferrari F1 156 'SHARKNOSΕ' του 1961 και όλοι καταλαβαίνετε γιατί την έλεγαν έτσι.Έ όχι και Sharknose βρε γιατρέ...εδώ το χρυσόψαρο της κόρης μου έχει πιο άγρια φάτσα
Aν μάλιστα του βγάλεις το σηματάκι και το βάψεις άσπρο, θα μπορούσαμε να το φωνάξουμε και 'ΜπεΕμΒε', έτσι;Μου θυμίζει βέβαια έντονα και το Alfa-Romeo Assegai:
Βέβαια...για να είμαστε ειλικρινείς, ΚΑΙ τα δύο θυμίζουν πιο πολύ αυτό:
-
Ιεροσυλία...
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Ιεροσυλία......οπότε τον τύπο που κρατούσε το πιστόλι βαψίματος και 'διακόσμησε' την Ferrari του Irvine σ' αυτό το υπέροχο εμετουλί πράσινο, θα πρέπει να τον τιμωρήσουμε το λιγότερο με ευνουχισμό (ή ακόμα χειρότερα: να τον ρίξουμε αλυσοδεμένο ως συνοδηγό σε Group Β και με οδηγό τον Vatanen να δούμε τι θα' χει απομείνει από δαύτον στον δρόμο προς στο Pikes Peak...)
Κάτι με την γιορτή του St. Patrick πρέπει να ήταν, νομίζω; (που' ναι γμτ αυτό το εικονίδιο που βγάζει τ' άντερά του;) -
Μερικές φορές ο 'Iceman' παράπαιρνε στα σοβαρά το παρατσούκλι του...
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Ιεροσυλία...
...οπότε τον τύπο που κρατούσε το πιστόλι βαψίματος και 'διακόσμησε' την Ferrari του Irvine σ' αυτό το υπέροχο εμετουλί πράσινο, θα πρέπει να τον τιμωρήσουμε το λιγότερο με ευνουχισμό (ή ακόμα χειρότερα: να τον ρίξουμε αλυσοδεμένο ως συνοδηγό σε Group Β και με οδηγό τον Vatanen να δούμε τι θα' χει απομείνει από δαύτον στον δρόμο προς στο Pikes Peak...)
Κάτι με την γιορτή του St. Patrick πρέπει να ήταν, νομίζω; (που' ναι γμτ αυτό το εικονίδιο που βγάζει τ' αντερά του;)Ο Irvine δεν είχε οδηγήσει ποτέ αυτό το μονοθέσιο (όχι σαν εργοστασιακός οδηγός τουλάχιστον). Tώρα αν του το δώσανε να το οδηγήσει για μια μέρα, για κάποιο promotion, χρωματισμένο στα χρώματα της Ιρλανδίας, δεν έχει σημασία. Θα μπορούσε να είναι και ροζ με κίτρινα πουά όσον με αφορά.
-
...Θα μπορούσε να είναι και ροζ με κίτρινα πουά όσον με αφορά.Σσσσσσσούτ....μη σ' ακούσει κανένας στην Scuderia και τους μπει καμιά ιδέα προβολής της εταιρίας τους τώρα και στα διάφορα Gay-Parade
Πάντως η Ferrari είχε και παλιότερα κυκλοφορήσει επίσημο μονοθέσιο σε διαφορετικό χρώμα (υπάρχει μάλιστα και μια ιστορία πίσω από τον λόγο που βάφτηκε μπλε, αλλά δυστυχώς δεν τον θυμάμαι):
Σ' αυτή την φωτογραφία μπορώ να χαζεύω ώρες ατέλειωτες το 'εργοστάσιο' πίσω... -
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Πάντως η Ferrari είχε και παλιότερα κυκλοφορήσει επίσημο μονοθέσιο σε διαφορετικό χρώμα (υπάρχει μάλιστα και μια ιστορία πίσω από τον λόγο που βάφτηκε μπλε, αλλά δυστυχώς δεν τον θυμάμαι):Μονοθέσια της Ferrari έχουν τρέξει πολλές φορές με άλλα χρώματα πλην του κόκκινου, ακόμα και με εργοστασιακή υποστήριξη, αλλά ποτέ σαν 'επίσημες' συμμετοχές της Scuderia Ferrari. Tο μονοθέσιο που έχεις στη φωτό, είναι της North American Racing Team (N.A.R.T.) η οποία είναι η σημαντικότερη εργοστασιακώς υποστηριζόμενη ομάδα από τις Η.Π.Α. Η N.A.R.T. πάντα έτρεχε είτε με το σκούρο μπλε χρώμα, είτε με κόκκινα αυτοκίνητα και τις μπλε/λευκές διαμήκεις ρίγες στο αμάξωμα. Ο Froilan Gonzalez πριν πάει ως εργοστασιακός οδηγός στη Scuderia, έτρεχε με τα χρώματα της Αργεντινής στο μονοθέσιό του (μπλε/κίτρινο). Επίσης η Βελγική Ecurie Francorchamps συμμετείχε με ολοκίτρινα μονοθέσια (F1) και αυτοκίνητα (GT). Η 4η 156 Sharknose στο 1-2-3-4 του Spa το 1961, ήταν κίτρινη επειδή δεν ήταν συμμετοχή της Scuderia Ferrari όπως οι πρώτες 3, αλλά επειδή ήταν συμμετοχή της Εcurie Francorchamps.
-
cavallino έγραψες!!!
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
Πάντως θυμάμαι ότι υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που οι αμερικάνικες Ferrari ήταν μπλε, αλλά πουθενά δεν βρήκα κάτι που να βοηθήσει στην επαναφορά της (χαμένης) μνήμης μου...Και λόγω των ημερών μια όμορφη φωτό με τον Lauda στα κόκκινα...
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
cavallino έγραψες!!!
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
Πάντως θυμάμαι ότι υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που οι αμερικάνικες Ferrari ήταν μπλε, αλλά πουθενά δεν βρήκα κάτι που να βοηθήσει στην επαναφορά της (χαμένης) μνήμης μου...Ευχαριστώ κι εγώ για τα καλά λόγια. Το θέμα με το χρώμα δεν είναι συγκεκριμένα με τη Ferrari, αλλά για τα περισσότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα από αμερικανικές ομάδες. Έχει να κάνει με τα ορισμένα από τη FIA αγωνιστικά χρώματα κάθε χώρας. Αυτό πιστεύω προσωπικά πως ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον, χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Όπως ως γνωστόν το αγωνιστικό χρώμα της Ιταλίας είναι το κόκκινο, της Βρετανίας το σκούρο πράσινο κλπ (σημείωση: το αγωνιστικό χρώμα της Γερμανίας ΔΕΝ είναι το ασημί, αυτό προέκυψε - και τελικά καθιερώθηκε - αλλιώς από την εποχή των Mercedes SSKL, το χρώμα της Γερμανίας είναι το λευκό), τα αγωνιστικά χρώματα των ΗΠΑ είναι το μπλε σκούρο (ακριβώς ο τόνος που φαίνεται στην φωτό που παρέθεσες) με δύο λευκές ρίγες να διατρέχουν το αμάξωμα κατά μήκος.
Οι Αμερικάνοι σε πολλές περιπτώσεις παρέκλιναν ελαφρώς του κανόνα, είτε βάφοντας τα αυτοκίνητα σκέτο μπλε σκούρο χωρίς ρίγα, είτε βάζοντας μονή ρίγα, είτε αντιστρέφοντας το μοτίβο έχοντας σκούρες μπλε ρίγες σε άσπρο αμάξωμα όπως στην περίπτωση της Maserati Birdcage της παρακάτω φωτογραφίας.
Στην παρακάτω φωτογραφία είναι η Ferrari 158 του Surtees με τα χρώματα της N.A.R.T. με την οποία συμμετείχε στο GP του Μεξικού το 1964.
-
Δεν περίμενα ποτέ ότι η χρωματολογία των αγωνιστικών θα είχε τόσο ζουμί...
Να' σαι καλά βρε cavallino...
Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε τι κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά τα μπλε Ford GT, Viper, Cobra, κλπ. με τις άσπρες ρίγες τους...Παρακάτω μια χρωματική επιλογή που ευτυχώς δεν συνεχίστηκε...
Porsche 917 με υγιέστατα 1200 αλογάκια (ίσως ότι πιο δυνατό έκανε τους γύρους του στο Le Mans).
Και για να τονίσουν την απίστευτη και θηριώδη δύναμή του, οι τύποι στο Zuffenhausen αποφάσισαν να του δώσουν το λουκ ενός από τα πιο τρομακτικά ζώα στον πλανήτη μας... του αιμοβόρικου γουρουνιού!!!
Μάλλον σπόνσορας ήταν ο σύλλογος χασάπηδων της Βυρτεμβέργης, μιας και είχαν σχεδιάσει πάνω του όλα τα σημεία απ' τα οποία αποτελείτε ένας χοίρος (σπάλα, λαιμός, μπούτι, κλπ.)Είναι κουζουλοί αυτοί οι Τεύτονες...
-
respect @ webfox!!!
-
A, το θέμα με τα αγωνιστικά χρώματα των διαφόρων χωρών και ομάδων, είναι από τα αγαπημένα μου. Σχεδόν για όλες τις χώρες του κόσμου έχει οριστεί επίσημο αγωνιστικό χρώμα. Τα 'καλά' τα πήραν οι δυνατοί. Τα λιγότερο καλά, τα δώσανε σε χώρες που δεν έχουνε πολύ μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστούν στα μότορσπορτς. Όπως η Ελλάδα ας πούμε. Και η Ελλάδα όμως, ΕΧΕΙ επίσημο αγωνιστικό χρώμα! Ποιο είναι αυτό; Το ξεπλυμένο ανοιχτό θαλασσί, σύνηθες σε παλιά Opel Record και Kadett της δεκαετίας του 70. Δες το περίφημο Pink Pig που έχεις ποστάρει από πάνω και φαντάσου αυτόν τον ίδιο τόνο του ροζ, αλλά σε γαλάζιο.
Σε παρόμοιο (χρωματικό ) τόνο, οι της FIA κινήθηκαν και για άλλους Μεσόγειους, που (προφανώς) δεν περίμεναν πως θα αποκτούσαν κάποτε αυτοκινητοβιομηχανία και δεν θα ασχολούνταν με τους αγώνες. Για κάποιους έκαναν λάθος! Και αυτοί οι κάποιοι κάποτε έβγαλαν και αυτοκίνητα βαμμένα στο αγωνιστικό χρώμα της χώρας τους, της Ισπανίας.
-
Δες και εδω: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_in ... ional_list' target='_blank
-
Είχε σελίδα wiki και δεν το ξερα...
Πάντως κάποιος πρέπει να κοιτάξει τα κιτάπια του για μερικούς συνδυασμούς... Για την Ελλάδα το χρώμα το χει σωστό, για τα stripes δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχουν. Η Ισπανία... τελείως διαφορετική από όσο γνωρίζω, μπορεί να κάνω λάθος βέβαια, πάνε χρόνια από τότε που είχα διαβάσει για το λαχανί. Αμερική την έχει ανάποδα (100%). Σε γενικές γραμμές πάντως, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η σελίδα. -
Ο χρήστης webfox έγραψε:
To 1951 (!!!) η BRM τοποθέτησε έναν μίνι V16 στο μονθέσιό της (μόλις 1487.76 κ.ε.!!!)...
Λέγεται ότι ο ήχος του είναι ακόμα και σήμερα αξεπέραστος!κρινε μονος σου :
http://www.youtube.com/watch?v=fZMPDCNyQxE' target='_blank' target='_blankHoly crap!
_
-
Πάντως θυμάμαι ότι υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που οι αμερικάνικες Ferrari ήταν μπλε, αλλά πουθενά δεν βρήκα κάτι που να βοηθήσει στην επαναφορά της (χαμένης) μνήμης μου...
Με πάσα επιφύλαξη, ο μπαρμπα Enzo είχε πλακωθεί με τους Αμερικάνους (δεν του έδωσαν άδεια για να τρέξει κάποιο μοντέλο ή κάτι άλλο εμπορικής φύσεως) και για σπάσιμο έβαλε να τρέξουν τα αμάξια του μπλε. Βαριέμαι να βρώ το τεύχος του F1 Racing που το έγραφε.
Αύριο θα γράψω τι ισχύει... -
A, το θέμα με τα αγωνιστικά χρώματα των διαφόρων χωρών και ομάδων, είναι από τα αγαπημένα μου. Σχεδόν για όλες τις χώρες του κόσμου έχει οριστεί επίσημο αγωνιστικό χρώμα. Τα 'καλά' τα πήραν οι δυνατοί. Τα λιγότερο καλά, τα δώσανε σε χώρες που δεν έχουνε πολύ μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστούν στα μότορσπορτς. Όπως η Ελλάδα ας πούμε. Και η Ελλάδα όμως, ΕΧΕΙ επίσημο αγωνιστικό χρώμα! Ποιο είναι αυτό; Το ξεπλυμένο ανοιχτό θαλασσί, σύνηθες σε παλιά Opel Record και Kadett της δεκαετίας του 70. Δες το περίφημο Pink Pig που έχεις ποστάρει από πάνω και φαντάσου αυτόν τον ίδιο τόνο του ροζ, αλλά σε γαλάζιο.
Σε παρόμοιο (χρωματικό ) τόνο, οι της FIA κινήθηκαν και για άλλους Μεσόγειους, που (προφανώς) δεν περίμεναν πως θα αποκτούσαν κάποτε αυτοκινητοβιομηχανία και δεν θα ασχολούνταν με τους αγώνες. Για κάποιους έκαναν λάθος! Και αυτοί οι κάποιοι κάποτε έβγαλαν και αυτοκίνητα βαμμένα στο αγωνιστικό χρώμα της χώρας τους, της Ισπανίας.
Γεια και χαρα φιλοι. Νεος στο φορουμ. Απιθανο topic και απειρο γελιο.Αμα κατεβω στο δικο μου κελαρι θα κρατατε το στομαχι σας απο τα γελια καθως η δεκαετια του 70 εως τα μεσα της δεκαετιας του 80 ειναι η αγαπημενη μου.(Mην το ψαχνετε..γεννηθεις το 67)
Και μια και μιλατε για χρωματα χωρων το γαλαζιο που εχουν δωσει στην Ελλαδα δεν ειναι οπως το φανταζεστε. Φανταστειτε τα Ford GT 40 στα χρωματα της GULF χωρις το πορτοκαλι της GULF....
SpiderTF160.
Τα πιο αλλόκοτα αγωνιστικά οχήματα...ΠΟΛΥ πράμα!!!