-
Όχι, δεν μπορείς.
-
Οι 20 πιο εκτεθειμένες τράπεζες στην παγκόσμια κρίση του χρέους
http://www.businessinsider.com/these-ar ... -greece-20
Νο1 η Εθνική , ακολουθεί eurobank και alpha.
Για να δείτε τις άλλες τράπεζες πατάτε τα βελάκια που θυμίζουν player. -
Καλησπέρα. Μια ερώτηση. Κατ'αρχήν είμαι εντελώς άσχετος από οικονομικά και τούτη τη δύσκολη ώρα χρειάζομαι τα φόντα των ειδικών. Ναι, εσάς εννοώ! Λοιπόν, στο προκείμενο τώρα. Έχω κάποιες οικονομίες σε λογαριασμό στην Εμπορική και απλά επειδή...φοβάμαι μη χάσω τα λεφτά μου ήθελα να ρωτήσω 1) υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας της Εμπορικής?, 2) πράττω σωστά που εκταμιεύω χρήματα στη συγκεκριμένη τράπεζα? 3) αν η τράπεζα χρεωκοπήσει χάνω ανεπιστρεπτί τα χρήματά μου? 4) μήπως πρέπει να μεταφέρω τις καταθέσεις μου σε ξένη τράπεζα λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στη χώρα μας?
Παρακαλώ βοηθήστε!!! Δώστε μου 2-3 συμβουλές... -
Alexis10,αυτο ειναι το πρωτο σου post.
Γραφτηκες σε αυτοκινητιστικο forum για να ζητησεις τραπεζικες συμβουλές;
Εν πασει περιπτωση το θεμα εχει ζητηθει ξανα,με μια αναζητηση θα βρεις αποψεις. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Alexis10,αυτο ειναι το πρωτο σου post.
Γραφτηκες σε αυτοκινητιστικο forum για να ζητησεις τραπεζικες συμβουλές;
Εν πασει περιπτωση το θεμα εχει ζητηθει ξανα,με μια αναζητηση θα βρεις αποψεις.Έχεις δίκιο!!!
Στο google έβγαλε και το site αυτό σαν επιλογή!!!
Σκέψου την απελπισία μου πάντως που με ώθησε σ'αυτήν την επιλογή!
Λοιπόν, ευχαριστώ... -
Ο χρήστης Alexis10 έγραψε:
Καλησπέρα. Μια ερώτηση. Κατ'αρχήν είμαι εντελώς άσχετος από οικονομικά και τούτη τη δύσκολη ώρα χρειάζομαι τα φόντα των ειδικών. Ναι, εσάς εννοώ! Λοιπόν, στο προκείμενο τώρα. Έχω κάποιες οικονομίες σε λογαριασμό στην Εμπορική και απλά επειδή...φοβάμαι μη χάσω τα λεφτά μου ήθελα να ρωτήσω 1) υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας της Εμπορικής?, 2) πράττω σωστά που εκταμιεύω χρήματα στη συγκεκριμένη τράπεζα? 3) αν η τράπεζα χρεωκοπήσει χάνω ανεπιστρεπτί τα χρήματά μου? 4) μήπως πρέπει να μεταφέρω τις καταθέσεις μου σε ξένη τράπεζα λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στη χώρα μας?
Παρακαλώ βοηθήστε!!! Δώστε μου 2-3 συμβουλές...- OXI
- NAI. Οι πιο πολλες τραπεζες εποπτευονται απο την ΤτΕ
- ΝΑΙ κ ΟΧΙ. εξαρταται τι θα περισεψει αν γίνει λύση εκκαθαριση
- ΟΧΙ
Χαλάρωσε και μην σε παρασυρει η μαζα. Ο Ελληνας τα έχει αυτά.
Μαζικα αγόραζαν μετοχες το 99, μαζικα πάνε για φωτοβολταικα, μαζικα πανε για εορτοδανεια κλπ. κλπ.
Κλασικοι μεζεδες -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Παρακαλώ βοηθήστε!!! Δώστε μου 2-3 συμβουλές...- OXI
- NAI. Οι πιο πολλες τραπεζες εποπτευονται απο την ΤτΕ
- ΝΑΙ κ ΟΧΙ. εξαρταται τι θα περισεψει αν γίνει λύση εκκαθαριση
- ΟΧΙ
Χαλάρωσε και μην σε παρασυρει η μαζα. Ο Ελληνας τα έχει αυτά.
Μαζικα αγόραζαν μετοχες το 99, μαζικα πάνε για φωτοβολταικα, μαζικα πανε για εορτοδανεια κλπ. κλπ.
Κλασικοι μεζεδεςΕυχαριστώ φίλε. Με βοήθησες αρκετά. Πάντως είσαι αρκετά κατηγορηματικός. Ελπίζω να μην είσαι υπάλληλος της Εμπορικής!!!
-
Με αφορμή την συζήτηση στο θέμα του ΔΝΤ, για όρια καταθέσεων και αναλήψεων, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει νομικό πλαίσιο για αυτά τα όρια. Δηλαδή, μέχρι τι ποσόν μπορώ να καταθέσω στον λογαριασμό μου χωρίς πρόβλημα?
-
Προσοχή! Ακολουθεί χαζή ερώτηση.
Έβγαλα αρκετά πρόσφατα μια χρεωστική κάρτα σε τράπεζα του εξωτερικού. Τώρα που ήρθα Ελλάδα για διακοπές, αγόρασα κάποια εισιτήρια για cinema on line με αυτήν την κάρτα, αλλά στο e-banking της τράπεζας δεν φαίνεται η χρέωση.
Για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση; Μήπως γενικά τα συστήματα e-banking αργούν να ενημερωθούν, ειδικά όταν γίνονται αγορές στο εξωτερικό;
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Προσοχή! Ακολουθεί χαζή ερώτηση.Έβγαλα αρκετά πρόσφατα μια χρεωστική κάρτα σε τράπεζα του εξωτερικού. Τώρα που ήρθα Ελλάδα για διακοπές, αγόρασα κάποια εισιτήρια για cinema on line με αυτήν την κάρτα, αλλά στο e-banking της τράπεζας δεν φαίνεται η χρέωση.
Για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση; Μήπως γενικά τα συστήματα e-banking αργούν να ενημερωθούν, ειδικά όταν γίνονται αγορές στο εξωτερικό;
Ευχαριστώ!
Ε ναι,λογικο δεν ειναι;
Ακομα και σε εγχωριες αγορες με εγχωρια καρτα εχω δει καθυστερηση περιπου δυο μηνων -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Με αφορμή την συζήτηση στο θέμα του ΔΝΤ, για όρια καταθέσεων και αναλήψεων, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει νομικό πλαίσιο για αυτά τα όρια. Δηλαδή, μέχρι τι ποσόν μπορώ να καταθέσω στον λογαριασμό μου χωρίς πρόβλημα?Στο περιπου...10.000€
Απο 50.000 € και πανω βαρανε διαφορα καμπανακια,χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα μπορεις να καταθεσεις,απλα θα σου ζητανε χαρτια και διευκρινησεις.
Αν πας με κατι εκατομμυρια,εκει παιζει μεχρι και να σε διωξουν και να σου πουν 'μιληστε με τα κεντρικα' -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσοχή! Ακολουθεί χαζή ερώτηση.
Έβγαλα αρκετά πρόσφατα μια χρεωστική κάρτα σε τράπεζα του εξωτερικού. Τώρα που ήρθα Ελλάδα για διακοπές, αγόρασα κάποια εισιτήρια για cinema on line με αυτήν την κάρτα, αλλά στο e-banking της τράπεζας δεν φαίνεται η χρέωση.
Ευχαριστώ!
Ε ναι,λογικο δεν ειναι;
Ακομα και σε εγχωριες αγορες με εγχωρια καρτα εχω δει καθυστερηση περιπου δυο μηνωνΛογικό μου φαίνεται, αλλά όλες οι υπόλοιπες αγορές που έκανα στην Αγγλία εμφανίστηκαν σχεδόν αμέσως στο e-banking. Τέλος πάντων, ευχαριστώ!
-
Προθεσμιακή στην FBB με 5,7%.
http://www.fbbank.gr/428/article/greek/428/35/index.htmΤόσο ήταν μέχρι τέλη καλοκαιριού, μετά έπεσε αρκετά. Όπως φαίνεται σφίξαν τα πράγματα και το ξανανεβάσανε.
2 μήνες ακόμη και θα με κάνουν πελάτη τους. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Με αφορμή την συζήτηση στο θέμα του ΔΝΤ, για όρια καταθέσεων και αναλήψεων, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει νομικό πλαίσιο για αυτά τα όρια. Δηλαδή, **μέχρι τι ποσόν μπορώ να καταθέσω στον λογαριασμό μου **χωρίς πρόβλημα?Στο περιπου...10.000€
Απο 50.000 € και πανω βαρανε διαφορα καμπανακια,χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα μπορεις να καταθεσεις,απλα θα σου ζητανε χαρτια και διευκρινησεις.
Αν πας με κατι εκατομμυρια,εκει παιζει μεχρι και να σε διωξουν και να σου πουν 'μιληστε με τα κεντρικα'Στο να καταθέσεις δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα, κάθε άλλο.... αν μάλιστα εμφανιστείς με τα εκατομμύρια θα σου στρώσουν και χαλί. Στις αναλήψεις είναι που μπορεί να αντιμετωπίσεις δυσκολίες.... και ακόμα περισσότερο αν θέλεις να τα στείλεις στο εξωτερικό (υπάρχουν επίσημα όρια νομίζω 12500€ που αναφέρονται σε σχετικές λίστες υπηρεσιών).
Αυτά βέβαια ισχύουν τώρα. Αν τα πράματα χοντρύνουν τότε μπορεί να αρνούνται να σου δώσουν πάνω από πχ 500€ τη μέρα... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στο να καταθέσεις δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα, κάθε άλλο.... αν μάλιστα εμφανιστείς με τα εκατομμύρια θα σου στρώσουν και χαλί.Δεν ισχύει αυτό. Πρέπει να δικαιολογούνται επαρκώς οι πηγές από τις οποίες κέρδισες τα χρήματα προς κατάθεση.
Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι το γνωστό 'ξέπλυμα μαύρου χρήματος' κάτι με το οποίο είναι ιδιαίτερα αυστηρές οι τράπεζες.
Αν τα μεταφέρεις με τραπεζική επιταγή, όσα και να είναι δεν υπάρχει θέμα καθώς τον αρχικό 'έλεγχο' τον έχει πραγματοποιήσει άλλο τραπεζικό ίδρυμα. Με μετρητά θα φας πόρτα παντού αν το ποσό είναι μεγάλο. -
Ολα αυτά που λες σωστά,εάν η κατάθεσή σου είναι πάνω απο 10.000e.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Ολα αυτά που λες σωστά,εάν η κατάθεσή σου είναι πάνω απο 10.000e.Το αναφέρω στην τελευταία μου πρόταση. Δε διαφώνησα με όσα έγραψε νωρίτερα ο Tiger.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Στο να καταθέσεις δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα, κάθε άλλο.... αν μάλιστα εμφανιστείς με τα εκατομμύρια θα σου στρώσουν και χαλί.
Δεν ισχύει αυτό. Πρέπει να δικαιολογούνται επαρκώς οι πηγές από τις οποίες κέρδισες τα χρήματα προς κατάθεση.
Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι το γνωστό 'ξέπλυμα μαύρου χρήματος' κάτι με το οποίο είναι ιδιαίτερα αυστηρές οι τράπεζες.
Αν τα μεταφέρεις με τραπεζική επιταγή, όσα και να είναι δεν υπάρχει θέμα καθώς τον αρχικό 'έλεγχο' τον έχει πραγματοποιήσει άλλο τραπεζικό ίδρυμα. Με μετρητά θα φας πόρτα παντού αν το ποσό είναι μεγάλο.Αυτό είναι το σωστό, από όσα γράφτηκαν.
Με επιταγή, ακόμα και για μεγάλα ποσά, τίποτα απολύτως δε ρωτάνε. Με επιταγή ούτε μία φορά δεν με έχουν ρωτήσει το παραμικρό για δεκάδες συναλλαγές σε κάπου 7-8 τράπεζες με τις οποίες είχα κατά καιρούς συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού. Αν ήταν σε μετρητά τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Φυσικά τα νούμερα που αναφέρθηκαν για 10.000 δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα : η Ττε στις οδηγίες της 'μιλάει' για 15.000 ευρώ και για μέτρα δέουσας επιμέλειας (όπως και ο Ν. 3691/2008) αλλά εγώ προσωπικά σε προσκόμιση για κατάθεση μετρητών της τάξεως των 20-25 χιλιάδων ουδέποτε με ρώτησε κανείς τίποτα και μιλάω για πρόσφατα (πχ πέρυσι τέτοια εποχή που πήρα το αμάξι πήρα από μία τράπεζα μετρητά και τα κατέθεσα σε άλλη : καμία ερώτηση απολύτως). Ο τραπεζικός ανταγωνισμός δεν επιτρέπει για τέτοια 'μικροποσά' σπάσιμο @@, άμα πάει ο άλλος να σε πρήξει τα παίρνεις, τον χτυπάς φιλικά στον ώμο και πας αλλού και ειδοποιείς να μην ξαναπατήσει κανείς στην τραπεζα. Έχω ρωτήσει άλλωστε σε πολλές τράπεζες και μου λένε για 20.000 δεν τίθεται κανένα ζήτημα για μετρητά. Για επιταγές όπως είπα δεν τίθεται κανενα θέμα ανεξαρτήτως ποσού.
Στη δε ανάληψη με επιταγή τί να ερευνηθεί, δεν υπάρχει κάτι ως προς το σκοπό απόσυρσης : αποδεικνύεις την ταυτότητά σου και (εφόσον υπάρχουν στην τράπεζα όλα τα στοιχεία πιστοποίησής σου) παίρνεις την επιταγή σου και φεύγεις. Ακόμα και μετρητά να ζητάς (εφόοσον έχεις ειδοποιήσει για μεγάλα ποσά ώστε να υπάρχουν) δεν τίθεται ζήτημα. Νομίζω για συναλλαγές πάνω από 250.000 ευρώ - αν θυμάμαι καλά - η ΤτΕ συνιστά να διενεργούνται με επιταγές και εμβάσματα και όχι μετρητά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, όπως μου λένε μερικοί ότι τους ρωτάγαν τί θα τα κάνουν και κάτι τέτοια φαιδρά. Προσάναμμα στο τζάκι, κωλόχαρτο για τον πισινό μου, θα τα ράψω στο στρώμα κλπ είναι οι απαντήσεις που αρμόζουν. Στην τελική ας ειδοποιήσουν την Υπηρεσία Ειδικών ελέγχων για τη συναλλαγή που έλαβε χώρα αν κρίνουν ότι εμπίπτει σε κάποια παράνομη δραστηριότητα.
Στην κατάθεση και δη στην κατάθεση μετρητών είναι που πρέπει να λαμβάνεται η μέγιστη μέριμνα για την προέλευση των χρημάτων. Αλλά όπως προείπα ο τραπεζικός ανταγωνισμός δεν επιτρέπει και πολλά πολλά αν δεν υπάρχουν και άλλες σχετικές ενδείξεις για ξέπλυμα κλπ.Δείτε εδώ κάποιες οδηγίες και την τυπολογία ύποπτων συναλλαγών της Ττε http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Sup ... /acts.aspx
-
Και στις επιταγες ισχυει ο ελεγχος,και πολυ περισσοτερο μπορω να σας πω.
Δεν θα δεχτουν ευκολα να εμφανιστω εγω με μια επιταγη ενος εκατομμυριου ευρω, αν δεν εχω ηδη λογαριασμο στην τραπεζα.Τελος,ο νομος και οι σχετικες οδηγιες απο ΤΤΕ αφηνουν χωρο για προσωπικη κριση ανεξαρτητος ποσου,πχ αν εγω εμφανιστω με 1.000€ ευρω σε ταληρα, μπορει να θεωρηθει υποπτο και οτι χρηζει διερευνησης.
-
Επίσης οι επιταγές δεν καταστρέφονται άμεσα και έχουν πάνω τους όλη την ιστορία της κίνησης τους.
Τα λάσκα του συστήματος έχουν πλέον σφίξει και καμμια τράπεζα δεν θέλει να πληρώνει πρόστιμα για να εξυπηρετήσει τον κάθε πελατάκο που με 100,000 νομίζει ότι είναι μοναδικός.
Ακόμα και σε καταστήματα που κάποιοι υπάλληλοι έκαναν στραβά μάτια πλέον τα πρόστιμα (αν πέσουν) λογίζονται στο κατάστημα τους.
Η ΤτΕ είναι πιο απαιτητική και το ΣΔΟΕ παρών.
Υπάρχουν αρκετά στοιχεία παράνομων ή εκτός συστήματος δοσοληψιών στα αρχεία των τραπεζών, καθώς είχαμε ξεφύγει τόσοσ πολύ που χρησιμοποιούνταν οι τράπεζες για τέτοιες δραστηριοτήτες.
Απταιται πλεόν του ΣΔΟΕ για το τι θέλει να χρησιμοποιήσει και σιγά σιγά αρχίζει να χρησιμοποιεί.
Θεωρώ ότι συναλλαγές του 2011 θα είναι όλες ελέγξιμες ενώ για τις ιστορικές συναλλαγές θεωρώ ότι επιλεκτικά κάποιες σε μεγάλα ποσά θα ελεγθούν διεξοδικά.
Στο τραπεζικό σύστημα τα αποτυπώματα μένουν για πάντα.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα