-
Πηγα απο τις 9 στο καταστημα της πειραιως.Η κυρια εκει μου ειπε πως δεν εχουν σχεση με το τι γινεται μεσω ιντερνετ και πως το μονο που θα μπορουσαμε να κανουμε ειναι να ακυρωσουμε το εμβασμα αν δεν ειχε φυγει με χρεωση 15 ευρω..Δινοντας της την ταυτοτητα μου,ειδαμε οτι ειχαν φυγει τα χρηματα.Η μονη λυση ειναι να περιμενουμε να μας επιστρεψουν τα χρηματα χρεωνοντας το λαθος μας..Υπαρχει και περιπτωση να το δεχτουν ομως ειπε..Πριν λιγο μου στειλαν mail απο το καταστημα οτι δεν ελαβαν τα χρηματα,αλλα δε θα υπαρξει προβλημα με το λαθος μου.Ειδωμεν
-
μια χαρά θα φτάσει.
Αλλιώς δεν θα έφταναν εμβάσματα σε ελλάδα που έχουμε λογαριασμούς με ελληνικούς χαρακτήρες, σε εταιρείες με ονόματα μεγαλύτερα από αυτά που χωράει στη φόρμα κλπ -
Σχεδον καθε μερα κανω καταθεση σε λογαριασμο τραπεζας στον οποιον δεν ειμαι δικαιουχος.Χθες η τραπεζα μου ζητησε μια εξουσιοδοτηση απο τον δικαιουχο οπου θα λεει οτι με εξουσιοδοτει να κανω καταθεσεις στον λογαριασμο του.
Καινουργιο φρουτο αυτο; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σχεδον καθε μερα κανω καταθεση σε λογαριασμο τραπεζας στον οποιον δεν ειμαι δικαιουχος.Χθες η τραπεζα μου ζητησε μια εξουσιοδοτηση απο τον δικαιουχο οπου θα λεει οτι με εξουσιοδοτει να κανω καταθεσεις στον λογαριασμο του.
Καινουργιο φρουτο αυτο;Σε ρώτησαν τι θα ψηφίσεις ;
Υγ. Μήπως ήταν τρολλαρισμα λόγω φόρουμ ; -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Καινουργιο φρουτο αυτο;Σε ρώτησαν τι θα ψηφίσεις ;
Υγ. Μήπως ήταν τρολλαρισμα λόγω φόρουμ ;Oχι δεν με ρωτησαν
-
Κουβαλάς πακέτα bill?
υ.γ. Άδη πρασινοφρουρέ αμέσως να φακελλώσεις
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Κουβαλάς πακέτα bill?υ.γ. Άδη πρασινοφρουρέ αμέσως να φακελλώσεις
Πακετα λεει!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καινουργιο φρουτο αυτο;εξαρτάται σε ποιον κάνεις κατάθεση..
-
Πόσο κοστίζει πάνω κάτω (το χρόνο που θέλει τον αφήνω...) η εξαργύρωση μιας επιταγής σε £;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καινουργιο φρουτο αυτο;Όλες οι σχετικές απορίες λύνονται διαβάζοντας εδώ:
http://www.atebank.gr/NR/rdonlyres/B2098131-069F-4082-9201-25B4F31A7D4A/0/politikikatapolemisis.pdfστη σελίδα 26:
Μέτρα δέουσας επιμέλειας εφαρμόζουν οι Τράπεζες στις ακόλουθες τέσσερεις περιπτώσεις :
...........
Όταν διενεργείται περιστασιακή συναλλαγή τουλάχιστον 15.000 ευρώ και άνω , ανεξάρτητα από το εάν η συναλλαγή διενεργείται με μια μόνο πράξη ή με περισσότερες μεταξύ των οποίων φαίνεται να υπάρχει κάποια σχέση.
......................
Τα μέτρα συνήθους δέουσας επιμέλειας που εφαρμόζονται ως προς τον πελάτη περιλαμβάνουν :
Την πιστοποίηση ταυτότητας του πελάτη/ εντολέα/πραγματικού δικαιούχου
Τη συλλογή πληροφοριών για τον σκοπό/φύση των συναλλαγών του πελάτη ή πραγματικού δικαιούχου.
...........Άλλο λοιπόν να καταθέτεις λεφτά του δικαιούχου γιατί απλά δεν μπορεί ή δεν θέλει να το κάνει ο ίδιος και άλλο να έχεις εμπορικές συναλλαγές με τον δικαιούχο.
εξαρτάται σε ποιον κάνεις κατάθεση..
Εξαρτάται και ποιος κάνει την κατάθεση, αν είσαι ο αντιπρόσωπος της Siemens δεν θα ρωτήσουν τίποτε.....
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Καινουργιο φρουτο αυτο;Όλες οι σχετικές απορίες λύνονται διαβάζοντας εδώ:
http://www.atebank.gr/NR/rdonlyres/B2098131-069F-4082-9201-25B4F31A7D4A/0/politikikatapolemisis.pdfστη σελίδα 26:
Μέτρα δέουσας επιμέλειας εφαρμόζουν οι Τράπεζες στις ακόλουθες τέσσερεις περιπτώσεις :
...........
Όταν διενεργείται περιστασιακή συναλλαγή τουλάχιστον 15.000 ευρώ και άνω , ανεξάρτητα από το εάν η συναλλαγή διενεργείται με μια μόνο πράξη ή με περισσότερες μεταξύ των οποίων φαίνεται να υπάρχει κάποια σχέση.
......................
Τα μέτρα συνήθους δέουσας επιμέλειας που εφαρμόζονται ως προς τον πελάτη περιλαμβάνουν :
Την πιστοποίηση ταυτότητας του πελάτη/ εντολέα/πραγματικού δικαιούχου
Τη συλλογή πληροφοριών για τον σκοπό/φύση των συναλλαγών του πελάτη ή πραγματικού δικαιούχου.
...........Άλλο λοιπόν να καταθέτεις λεφτά του δικαιούχου γιατί απλά δεν μπορεί ή δεν θέλει να το κάνει ο ίδιος και άλλο να έχεις εμπορικές συναλλαγές με τον δικαιούχο.
Υπαλληλος του δικαιουχου ειμαι.
Οποτε δικαιολογειται αυτο που μου ζητανε. -
ερωτηση,
Περισυ ειχα παει στην τραπεζα μου την Γενικη και πηρα την προπληρωμένη κάρτα για εξ αποστάσεως αγορές.
Την φορτιζω οποτε θελω μεσω διαδυκτιου και ολα καλα.
Αλλα δεν εχει ονομα επανω. Μονο το αριθμο καρτας που μοιζει με αριθμο πιστωτικης.
Το θεμα ειναι εχω προσπαθησει να την χρησιμοποιησω αλλα ποτε δεν την εχουν αποδεχτει γιατι παντα θελουν το ονομα του δικαιουχου. Ειμαι ο ιδιοκτητης αλλα δεν ειναι η καρτα στο ονομα μου.
Εχει κανενας τετοιου ειδους καρτα και την εχει χρησιμοποιησει πουθενα; Αν ναι πως τα καταφερε να δουλεψει;
Να και οι λεπτομεριες για την καρτα:
http://www.geniki.gr/Default.aspx?tabid ... uage=el-GR
Νικος
-
ούτε εγώ έχω καταφέρει να χρησιμοποιήσω την προπληρωμένη της Eurobank σε μαγαζί. Μόνο online.
έκανα προχθές μια αγορά σto ebay μέσω paypal ύψους ~58€ (σε διαφορετικούς πωλητές, μεμιάς όμως) και με πήραν αμέσως από την τράπεζα τηλ. για ενημέρωση και επιβεβαίωση δε μου χει ξανασυμβεί, θα 'χει μάλλον αυξηθεί η ασφάλεια
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οποτε δικαιολογειται αυτο που μου ζητανε.Εμένα μου ζήτησαν το δικό μου εκκαθαριστικό για κατάθεση ποσού 200 ευρώ στο λογαριασμό της εταιρίας που εργάζομαι.
Οι τράπεζες πλέον ζητάν ό,τι χαρτί τους καπνίσει*, με κορυφαία αυτές τις εβδομάδες την Κύπρου. Περιττό να πω πόσο πολύ καταπατήθηκε η φοροδιαφυγή με αυτά τα μέτρα.
*Ακούστηκε σαν φήμη ότι πήραν έτοιμη τη λίστα (υποτίθεται) απαιτούμενων δικαιολογητικών από γνωστό ΔΥ του φόρουμ που τα ζητάει από γριές που δεν χωνεύει.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Οποτε δικαιολογειται αυτο που μου ζητανε.Εμένα μου ζήτησαν το δικό μου εκκαθαριστικό για κατάθεση ποσού 200 ευρώ στο λογαριασμό της εταιρίας που εργάζομαι.
Οι τράπεζες πλέον ζητάν ό,τι χαρτί τους καπνίσει*, με κορυφαία αυτές τις εβδομάδες την Κύπρου. Περιττό να πω πόσο πολύ καταπατήθηκε η φοροδιαφυγή με αυτά τα μέτρα.
*Ακούστηκε σαν φήμη ότι πήραν έτοιμη τη λίστα (υποτίθεται) απαιτούμενων δικαιολογητικών από γνωστό ΔΥ του φόρουμ που τα ζητάει από γριές που δεν χωνεύει.
Καπου το διαβασα αυτο,αν θυμαμαι καλα θα ζητανε το πρωτότυπο εκκαθαριστικο λεει καθε φορα που θα κανεις καταθεση.
Στην γυναικα μου χθες ζητησαν την ταυτοτητα της,την βγαλαμε φωτοτυπια και την δωσαμε.Τα μηχανηματα που κανεις καταθεση (APS ? ) τα εχουν ενημερωσει τι να ζητανε;
-
Καλημέρα στην παρέα!
Υπάρχει κάποιος φίλος που εργάζεται σε κάποιο τμήμα στεγαστικών δανείων στην Εθνική Τράπεζα ή σε κάποια άλλη;
Ευχαριστώ. -
Επειδή μπορεί κάποιος να μη θέλει να εκτεθεί θα έλεγα να ρωτήσεις αυτό που θες και να αξιολογήσεις ανάλογα την απάντηση. Άλλωστε δεν αποκλείω ένας καλά ψαγμένος ενδιαφερόμενος να ξέρει πιο πολλά κι από τον υπάλληλο της τράπεζας....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επειδή μπορεί κάποιος να μη θέλει να εκτεθεί θα έλεγα να ρωτήσεις αυτό που θες και να αξιολογήσεις ανάλογα την απάντηση. Άλλωστε δεν αποκλείω ένας καλά ψαγμένος ενδιαφερόμενος να ξέρει πιο πολλά κι από τον υπάλληλο της τράπεζας....Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου!!Λάθος μου που δεν το σκέφτηκα
Επειδή με τα τραπεζικά δεν τα πάω & πολύ καλά δεν το έχω ψάξει καθόλου,θέλω να ρωτήσω το εξής:Ένας φίλος μου ενδιαφέρεται να πάρει ένα στεγαστικό δάνειο της τάξης των 35-40000€.Έχει κάποια λίγα χρήματα στην άκρη θα συμπληρωθεί το ποσό & θα τα δώσει.Έχω ακούσει ότι πολύ δύσκολα λόγω της κατάστασης που επικρατεί σήμερα να πάρει κάποιος δάνειο.Ένα τέτοιο ποσό είναι δύσκολο να το πάρει;Σημειωτέον ότι βρίσκεται στην επαρχία & εκεί είναι λίγο αρκετά πιο φθηνά από ότι εδω.
Τι χαρτιά χρειάζονται προκριμένου να πάρει αυτά τα χρήματα;Το μόνο που ξέρω είναι ότι πρεπει να υπάρχει σταθερό εισόδημα.Το ετήσιο δεν υπερβαίνει τις 11-12000€
Σας ευχαριστώ & πάλι & αν έχω κάποια άλλη ερώτηση θα την πω στην πορεία.Να είστε όλοι καλά!! -
Γενικά είναι δύσκολη εποχή για δάνεια αλλά οι σωστοί πελάτες τα παίρνουν.
Το ποσό αυτό καθαυτό δεν έχει τόσο σημασία όσο το ποσοστό. Μετράει το να έχεις κι εσύ βάλει μέρος του συνολικού ποσού (όσο πιο μεγάλο τόσο πιο καλά, θα έχεις και χαμηλότερο επιτόκιο). Επίσης βοηθάει να έχεις σίγουρη δουλειά, ακίνητη περιουσία και ακηλίδωτο παρελθόν. Πιθανόν προηγούμενο δάνειο το οποίο ξεπλήρωσες είναι κι αυτό στα συν. Δηλαδή να σε έχουν στο χέρι αν χρειαστεί αλλά να μην χρειαστεί γιατί πληρώνεις και θα πληρώνεις. Και η δόση να είναι αρκετά μικρή σε σχέση με το μηνιαίο εισόδημά σου (αυτό που δηλώνεις στην εφορία, αυτό μετράει) ώστε να θεωρούν ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις. Με 12000 ετήσιο δεν είναι καλά τα πράματα... θα πρέπει να ζήσει, να πληρώνει λογαρισαμούς, να κυκλοφορήσει και επιπλέον να πληρώνει και δόση;;; Δύσκολο να πειστεί ο τραπεζικός... Θα παίξει ρόλο ο εγγυητής. Αν έχεις σοβαρό εγγυητή ακόμα καλύτερα (το στάνταρ συμβόλαιο τους δίνει το δικαίωμα να τα διεκδικήσουν κατευθείαν από εκείνον στο παραμικρό στραβοπάτημα). Πολύ προσοχή για όποιον μπαίνει εγγυητής...
Ειδικά σε μικρό μέρος που υπάρχει προσωπική επαφή μπορεί αν σε ξέρουν ότι δεν είσαι κανένα λαμόγιο, χαρτοπαίκτης κλπ να στο δώσουν πιο εύκολα.
Η κάθε τράπεζα μπορεί να έχει διαφορετική πολιτική και ρευστότητα οπότε αξίζει να δοκιμάσεις σε περισσότερες. -
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Επειδή μπορεί κάποιος να μη θέλει να εκτεθεί θα έλεγα να ρωτήσεις αυτό που θες και να αξιολογήσεις ανάλογα την απάντηση. Άλλωστε δεν αποκλείω ένας καλά ψαγμένος ενδιαφερόμενος να ξέρει πιο πολλά κι από τον υπάλληλο της τράπεζας....
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου!!Λάθος μου που δεν το σκέφτηκα
Επειδή με τα τραπεζικά δεν τα πάω & πολύ καλά δεν το έχω ψάξει καθόλου,θέλω να ρωτήσω το εξής:Ένας φίλος μου ενδιαφέρεται να πάρει ένα στεγαστικό δάνειο της τάξης των 35-40000€.Έχει κάποια λίγα χρήματα στην άκρη θα συμπληρωθεί το ποσό & θα τα δώσει.Έχω ακούσει ότι πολύ δύσκολα λόγω της κατάστασης που επικρατεί σήμερα να πάρει κάποιος δάνειο.Ένα τέτοιο ποσό είναι δύσκολο να το πάρει;Σημειωτέον ότι βρίσκεται στην επαρχία & εκεί είναι λίγο αρκετά πιο φθηνά από ότι εδω.
Τι χαρτιά χρειάζονται προκριμένου να πάρει αυτά τα χρήματα;Το μόνο που ξέρω είναι ότι πρεπει να υπάρχει σταθερό εισόδημα.Το ετήσιο δεν υπερβαίνει τις 11-12000€
Σας ευχαριστώ & πάλι & αν έχω κάποια άλλη ερώτηση θα την πω στην πορεία.Να είστε όλοι καλά!!Τα 35.000-40.000 ειναι λιγα αλλα αν θα επρεπε να στοιχηματισω,θα ελεγα οτι οι προσφερομενοι οροι θα ηταν τετοιοι που θα ηταν σαν να του ελεγαν: μην το παρεις.
Δεν ειναι μονο το προβλημα ρευστοτητας των τραπεζων και η αβεβαιοτητα του εισοδηματος του δανειοληπτη,πλεον ειναι και το οτι αν καποιος παρει σπιτι με πχ 100.000 ευρω και αυριο γυρισουμε στην δραχμη, τοτε δεν θα εχει κανενα απολυτως κινητρο να πληρωνει το δανειο του.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα