-
Δέν νομίζω οτι μπορείς να καταλάβεις διαφορά μεταξύ 5 και 2ms. Εγώ έχω την Samsung T260 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. http://www.skroutz.gr/s/46721/Samsung-S ... 26%22.html
-
εγω εχω εδω και 1.5 χρονο την Samsung 2493HM κατεληξα σε αυτη αφου δοκιμασα πρωτα 3 αλλες οθονες την ειχα παρει 450 €
Οταν την ειχα δει με αφησε αφωνο με την καθαροτητα και τα χρωματα της , ημουν σε μεγαλη αλυσιδα καταστηματων πληροφορικης και μπορουσα να παρω οτι ηθελα σπιτι,να το δοκιμασω και αν ηθελα να το κρατησω , μολις πηρα την συγκεκριμενη samsung και την εβαλα στον χωρο μου την ερωτευτηκα
Σε αυτες την ιντζες ειναι πολυ ευκολο να βρεις καμμενα ή κολλημενα πιξελ,η επιφανεια του μονιτορ ομως ειναι πολυ μεγαλη και πραγματικα δεν θα το βλεπεις αφου ειναι σχεδον αορατο , σε αυτο η lg λογο της εγγυησης 0 πιξελ υπερτερει αλλα τα πανελ της ειναι σαφως ειναι κατωτερα απο της Samsung.
Προσωπικα θα σου ελεγα αν θες ποιοτητα να κοιταξεις πρωτα σε samsung και μετα σε philips και viewsonic ,την lg μπορεις να την κοιταξεις εαν θες κατι οικονομικο και με πολλες ιντζες αλλα οχι καλο σε αποδοση.
-Να εχεις υποψιν σου οτι για παραδειγμα υπαρχει samsung 24αρι 1920x1080 που στοιχιζει 200 € και υπαρχει 24αρι που στοιχιζει 350-400 € και φαινομενικα εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα.
Η διαφορα τους ειναι στο πανελ που δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο ασχετα εαν εχουν ιδια αναλυση ,στο ενα τα χρωματα ειναι σκοτωμενα,το μαυρο ειναι ξεπλημενο και το λευκο μουντο και στο αλλο πανελ τα χρωματα ειναι ζωντανα και φωτεινα ακομα και με δυνατο φως ημερας , το μαυρο ειναι βαθυ και το λευκο ισορροπημενο.
επεισης μην περνεις στα σοβαρα τα νουμερα αντιθεσων που δινουν οι εταιριες π.χ κοντραστ 50.000:1 αυτα ειναι κολπα για να πουλησουν και καθε εταιρεια τα μετραει διαφορετικα.
Ο καλυτερος συμβουλος ειναι τα ματια σου και αυτο που θα σου κανει το κλικ που λεμε
Μια συμβουλη ειναι αφου κλεισεις την οθονη που θα παρεις να μιλησεις με τον πωλητη και μια μερα που θα ειναι χαλαρα πριν πας στο ταμειο να την πληρωσεις να του ζητησεις να την ανοιξετε και να την δειτε για καμμενα πιξελ , λιγο δυσκολο αυτο που λεω αλλα οχι απιθανο, αν εχει καμμενο πιξελ στις ακρες δεν θα σε πειραξει καθολου παρτη αφοβα,αν εχει ομως στο κεντρο τοτε το ματι σου θα πεφτει συνεχεια εκει.
Για εμενα καλυτερα να κανεις μια μικρη υπερβαση των 50€ και να δεις απο κοντα αυτες
επεισης φροντισε να εχουν HDMI η τουλαχιστον DVI οχι σαν κατι μουφες που λενε και καλα full hd και εχουν d-sub εισοδοhttp://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Mo ... P2370H.htm
http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Mo ... -P2370.htm
http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Mo ... 2433LW.htm -
καλα εννοειται οτι μιλαμε για dvi ρε συ hdmi δεν χρειαζομαι, δεν προκειται να χρησιμοποιησω κονσολα, ουτε με ενδιαφερει να βγαινει ο ηχος στα πιθανα ηχεια της οθονης
οσο για τα καμμενα πιξελ εχω πολυ καιρο να δω οθονη ή τηλεοραση με καμμενα πιξελ
και αυτα συνηθως δεν προκυπτουν, υπαρχουν απο την αρχη ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ οπου κι αν βρισκονται πραγματικα με εξοργιζει να βλεπω καμμενο πιξελπαντως αυτα με τις αντιθεσεις οκ συμφωνω ειναι μουφες , το γνωριζω απο τις τηλεορασεις για αυτο και δεν πολυδινω σημασια, ομως η αποκριση (η οποια μπορει επισης να ειναι μουφα απο οτι εχω δει σε μετρησεις) ειναι σημαντικη και τα 8 ms που εχει η τωρινη μου οθονη εγω πλεον τα καταλαβαινω και για αυτο θελω κατι πιο γρηγορο
επισης πονταρω πολυ στο οτι οσο προχωραει η τεχνολογια ακομα και τα πιο φθηνα ειναι καλυτερα απο αυτα που ειχες.. και μενα εκανε 500 ευρω η οθονη τοτε, αλλα με 200 σημερα νομιζω οτι παιρνεις καλυτερα πραγματα και ας μην ειναι τα κορυφαια του σημερα..
παντως μια samsung στα 200 που εχει φιλος μου μια χαρα μου φανηκε.. θα ξαναδω τη δικη του και θα παω σε κανα μαγαζι γιατι με τη θεωρια δε γινεται μπιζνα
σημερα κορυφαιες ειναι οι led και επειδη εχω δει led σε λαπτοπ (τα οποια συνηθως εχουν οθονη γτπ) εμεινα μ@λακας απο την ποιοτητα
δε θελω αυτη τη στιγμη κατι κορυφαιο, θελω απλα μεγεθος σε καλη ποιοτητα -
Drunkard
μπορεις να μου πεις στη δικη σου samsung τι ρυθμισεις εχεις κανει με τα χρωματα και τη φωτεινοτητα?
τελικα η lg ηταν μουφια οπως ειχες πει ρε φιλε δεν ειχε dvi και ελεγε 1080p
πηρα στα 200 ευρω την P2350 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168061 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος, αλλα προβληματιζομαι με τις ρυθμισεις
το προβλημα μου εγκειται κυριως με τα χρωματα μιας και ειχα συνηθισει την eizo η οποια εχει πιο ζεστα χρωματα..βεβαια και η samsung μπορει να βγαλει το ιδιο ζεστα και πιο ζωντανα αλλα μολις αρχισα να συγκρινω (τις εχω διπλα διπλα) και στη μια και στην αλλη αρχισα να βλεπω ατελειες και αφυσικα πραγματα (τρελος )
στο color εχω βαλει intelligent.. εκει το κοκκινο μου φαινεται φανταστικο σε σχεση με την αλλη, αλλα το πρασινο ισως υπερβολικο
ειπισης το κιτρινο (για το οποιο ειχα ως κριτηριο το site του eshop ) μου ειναι κατακιτρινο , ενω στην παλια ελαφρως πορτοκαλιζει κατι που κανει και η samsung αν βαλω το color tone στο warm (αλλα ειπαμε το εχω στο intelligent)παιζει ρολο οτι εχω συνηθισει την παλια παντως, με τις τωρινες ρυθμισεις και μετα απο πολλες δοκιμες νομιζω οτι ειμαι μια χαρα αυτη τη στιγμη.. και μιας και δεν ημουν 100% σιγουρος αρχισα να κοιταω φωτο του αυτοκινητου μου και ειδα οτι στη samsung φαινεται πιο φυσικο..
μονο με το πρασινο εχω θεμα το οποιο στη παλια μου ηταν λιγοτερο ζωντανο, πιο ξεθωριασμενο , αλλα δεν ξερω κατα ποσο το τωρινο ειναι το σωστοτο magiccolor full ειναι περα για περα υπερβολικο..
εκει στα χρωματα με ενδιαφερει τι εχεις κανει εσυφωτεινοτητα εχω βαλει στο 80-85 (πολυ πιο φωτεινη η samsung, δεν ξερω αν παιζει ρολο το οτι η αλλη εχει 6500 ωρες στη πλατη της)
επισης στο response time: fastest στο fallout 3 στον ουρανο συγκεκριμενα μου βγαζει μικρες παραμορφωσεις, αρα μουφα τα 2 ms , στο faster ομως λειτουργει μια χαρα!!!
επισης εκανα και συγκριτικα σε παιχνιδια (με clone οθονες) και επισης δοκιμασα τι κανει η καρτα μου στα 1080p
τα καλα νεα ειναι οτι δεν κλανει πουθενα εκτος απο το crysis στο οποιο δεν παγωνει κιολας αλλα πρεπει να τρεχει με κατω απο 30 fps (καμια 20αρα θα λεγα, τερμα ρυθμισεις, vsync, καθολου aa) , αρα δεν παιζεται..
τα υπολοιπα που ειδα με μεγαλυτερη εκπληξη το fallout 3 με 4χ antialiasing, 8x anisotopic , v-sync και ολα τα αλλα στο φουλ το παιζει νερακι
αρα αφου εχω τερματισει το crysis θα παω για καρτα μετα τα χριστουγεννα..επισης κατι που ξεχασα.. στα αρνητικα της οθονης ειναι και η πολυ κακη βαση, αλλα και η γωνια θεασης η οποια μπορει να μην ειναι κακη (σε σχεση με κατι παλιοτερα εκτρωματα), αλλα δεν φτανει με τιποτα τη ποιοτητα της eizo (s1931)
βεβαια το μεγεθος της καινουριας, το full hd, και τα ζωντανα της χρωματα (ειδικα μολις καταληξω στις ιδανικες ρυθμισεις ) και φυσικα η τιμη της με κανουν πολυ χαρουμενο για το νεο μου αποκτημα
επισης δεν ειχα κανενα καμμενο pixel , 5 στα 5 μονιτορ και τηλεορασεις δεν εχω τιποτα καμμενοκαλο λιωσιμο μου ευχομαι !!!!
-
Εγώ πάντως από την παρακάτω LG είμαι απόλυτα ευχαριστημένος:
http://www.skroutz.gr/s/72048/LG-W2442P ... W2442PA+24
Αλλά είμαστε :
viewtopic.php?f=13&t=35899
-
δεν ειμαστε offtopic εδω μιλαμε για οθονες για παιχνιδια οι αλλοι με τα mac και τα laptop δε μπορουν να καταλαβουν απο τετοια πραγματα παντως πολυ καλη μου φαινεται και η δικη σου δεν την ειχα προσεξει ή θα την ειχα δει σε αλλα μαγαζια πανω απο τα 200λιγο που ειχα βαλει ως οριο
για να μιλησουμε και για παιχνιδια, τελικα ολοκληρωσα το borderlands και τωρα σκεφτομαι τι να ξεκινησω..
πολυ καλο παιχνιδι, ειχε βεβαια καποια κενα στην ιστορια, απογοητευτικο τελος , αλλα απο gameplay ηταν μεγαλη σφαγη το ευχαριστηθηκα μεχρι τελους και οσο περνουσε η ωρα γινοταν ολο και πιο ωραιομου πηρε κατι λιγοτερο απο 30 ωρες να το ολοκληρωσω, και προς το τελος μονο εγινα πανισχυρος, το συστημα level up δε σε αφηνει ετσι απλα να γινεις παντοδυναμος και πολλες φορες βρεθηκα να κανω λιγα μετρα καθε 10 λεπτα
για οποιον ενδιαφερεται να το παιξει να εχει στο νου του οτι τα πιο δυνατα/καλα οπλα δεν ειναι αυτα που κανουν τη μεγαλυτερη ζημια, αλλα αυτα που βαρανε πιο πολλες σφαιρες/sec κανουν reload γρηγορα, εχουν μεγαλους γεμιστηρες και ακομα καλυτερα σκοπευτρο
στο τελος την εβγαλα με ενα smg το οποιο αν και ειχε damage 100 περιπου (ενω ειχα και κατι αλλα rifles των 170, ρεβολβερ των 300 , sniper των 370 και ρουκετοβολα , αλλα και εξωγιηνα οπλα των 800) τη μεγαλη ζημια την εκανε το smg που εκανε απειρο damage μεσα σε πολυ λιγη ωρα..
επισης και ενα καλο sniper παντα ειναι χρησιμοεχω και αλλα tips , αλλα δε θελω να χαλασω περισσοτερο την εκπληξη, μονο να πω οτι οσοι θελετε να παιξετε με siren να πατσαρετε και γενικα να πατσαρετε καθως το παιχνιδι εχει τεχνικα θεματακια..
παρα τις ατελειες του ομως (εχω ριξει πολλες σφαιρες ΠΑΝΩ στον εχθρο που δεν τον βρηκαν ποτε ειδικα με το sniper και κοντεψα να πεθανω αντι να πεθανει αυτος) ειναι ακρως διασκεδαστικο και παρολο που δεν το περιμενα να το πω απο την πρωτη επαφη, ειναι πολυ στυλατο και ατμοσφαιρικο..
αξιζε τις ωρες που ασχοληθηκα μαζι του -
1080
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
1080γιατι τι εχει το 1080? εσυ σε τι παιζεις?
απο το 1280 χ 1024 παντως εχει διαφορα και δεν ηθελα να χαλαστουν πολλα λεφτα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν ειμαστε offtopic εδω μιλαμε για οθονες για παιχνιδια οι αλλοι με τα mac και τα laptop δε μπορουν να καταλαβουν απο τετοια πραγματα παντως πολυ καλη μου φαινεται και η δικη σου δεν την ειχα προσεξει ή θα την ειχα δει σε αλλα μαγαζια πανω απο τα 200λιγο που ειχα βαλει ως οριοΝαι ήταν λίγο παραπάνω σε τιμή.
Για την ακρίβεια την πήρα 220Ε.
Ήθελα και θύρα HDMI οπωσδήποτε γιατί θα μπουν πάνω 360 και PS3.Μια ερώτηση για το Borderlands γιατί έχω καιρό να σχοληθώ με απαιτήσεις καινούριων παιχνιδιών σε PC.
Το σύστημά μου είναι:
AMD athlon Dual-Core 7850@2.8GHz
3.25GB Ram
Asus EAH 4670Θα παίζει άνετα;
-
ναι δε νομιζω να εχεις προβλημα δεν ειναι και πολυ βαρυ παιχνιδι
-
Τώρα βέβαια που κοίταζα τιμές είδα ότι έχει ίδια τιμή σε PC, 360 και PS3.
Οπότε θα το κατεβάσω και αν δεν παίζει σε καλή ανάλυση στο PC θα το αγοράσω για κάποια κονσόλα.
Μου αρέσει να έχω επιλογές...
-
το 360 σου δεν ειναι 'τσιπαρισμενο'?
παντως το παιχνιδι θελει το patch του ΚΑΙ στις κονσολες για αυτο προσεχε τι παιζει με xbox live..
νταξει καλες ειναι και οι κονσολες (εγω δεν πηρα hmdi γιατι ηξερα οτι δε θα βαλω κονσολα αλλα και να εβαζα θα πηγαινα στην τηλεοραση) αλλα μετα το καμμενο xbox μου τις σιχαθηκα.. ps3 μηδεν πειρατεια αρα pc και παλι pc
βεβαια σπαζομαι που πρεπει να περιμενω να μπει το '10 για να παιξω assasin's creed 2 αλλα τουλαχιστον θα το παιξω καλυτερα απο τις κονσολομπακατελες
(εχω και χειριστηριο απο xbox για τα μη first person στο pc, απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει )
-
1080
γιατι τι εχει το 1080? εσυ σε τι παιζεις?
απο το 1280 χ 1024 παντως εχει διαφορα και δεν ηθελα να χαλαστουν πολλα λεφτα
1920 x 1200. H 1080 είναι τηλεορασάδικη ανάλυση (16:9), τα κομπιούτερ χρησιμοποιούν συνήθως 16:10 αναλύσεις (όχι πως έχει καμια φοβερή σημασία δηλαδή).
Βέβαια όταν την πήρα ενα χρόνο πρίν, τέτοια εποχή περίπου, έκανε κοντά 600 ευρώ.
Όσο για το response time, τα παιχνίδια δέν είναι αξιόπιστη ένδειξη γιατί μπορεί να έχουν bug, ή η κάρτα γραφικών να μήν υποστηρίζει τα settings ή χιλια δυό.
Δές σε αυτό το site εδώ: http://www.lagom.nl/lcd-test/response_time.php (θα χρειαστείς και μια καλή φωτογραφική μηχανή)
Μερικά δέιγματα απο την δική μου (5ms) http://img514.imageshack.us/gal.php?g=img9811.jpg
-
το 360 σου δεν ειναι 'τσιπαρισμενο'?Καμία κονσόλα μου δεν είναι τσιπαρισμένη.
Αγοράζω μόνο αυθεντικά παιχνίδια και ακόμα και κόπιες που είχα παλαιότερα για υπολογιστή όταν μου δόθηκε η δυνατότητα τα πήρα αυθεντικά και έμειναν ανέγγιχτα στο κουτί τους.Δυστυχώς στον υπολογιστή είναι πολλά παιχνίδια που δε βγαίνουν ποτέ οπότε η αγορά κονσόλας(όλων για την ακρίβεια ) είναι μονόδρομος για εμένα.
-
εγω παντως τωρα που κοιτουσα υπαρχουν πολλες οθονες στην αγορα που ειναι 16:9 και συγκεκριμενα 1080ρ και δε με πολυχαλαει να σου πω την αληθεια, απο τη στιγμη που τα παιχνιδια το στηριζουν μια χαρα και φαινεται ωραιο και στις ταινιες/σειρες δεν κανει letterbox (ή δεν κανει μεγαλο letterbox τελοσπαντων)
βεβαια οπως λες και συ δεν αλλαζει κατι στο 16:10
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Καμία κονσόλα μου δεν είναι τσιπαρισμένη.
Αγοράζω μόνο αυθεντικά παιχνίδια και ακόμα και κόπιες που είχα παλαιότερα για υπολογιστή όταν μου δόθηκε η δυνατότητα τα πήρα αυθεντικά και έμειναν ανέγγιχτα στο κουτί τους.Δυστυχώς στον υπολογιστή είναι πολλά παιχνίδια που δε βγαίνουν ποτέ οπότε η αγορά κονσόλας(όλων για την ακρίβεια ) είναι μονόδρομος για εμένα.
θα ελεγα οτι αυτα τα παιχνιδια ειναι μερικα (τα αξιολογα ειδικα), οχι πολλα..
δεν εχω νιωσει τοσο ριγμενος απο τοτε που αποφασισα να παιζω μονο στο pcοσο για τη φαση σου (με τα αυθεντικα), την περασα κι εγω παλιοτερα και εχω μια αξισεβαστη συλλογη μεχρι καποιο σημειο του ps2 , αλλα οχι πλεον δεν παλευοταν η κατασταση..
-
Καμία κονσόλα μου δεν είναι τσιπαρισμένη.
θα ελεγα οτι αυτα τα παιχνιδια ειναι μερικα (τα αξιολογα ειδικα), οχι πολλα..
δεν εχω νιωσει τοσο ριγμενος απο τοτε που αποφασισα να παιζω μονο στο pcοσο για τη φαση σου (με τα αυθεντικα), την περασα κι εγω παλιοτερα και εχω μια αξισεβαστη συλλογη μεχρι καποιο σημειο του ps2 , αλλα οχι πλεον δεν παλευοταν η κατασταση..
Δεν είναι φάση πίστεψέ με. Μου αρέσει πολύ η συλλογή μου και θέλω να τη μεγαλώσω.
Φυσικά λίγα είναι τα παιχνίδια που αγοράζω full price με το που βγουν. Τα περισσότερα τα παίρνω σε προσφορές 6+ μήνες αφού κυκλοφορήσουν.Θα σου πω μερικά παιχνίδια που είναι μόνο για κονσόλες(και παλιά και καινούρια) για κάθε ένα από τα οποία θα αγόραζα κονσόλα:
The Legend of Zelda series
Metroid series
Mario series
Super Smash Brothers series
Final Fantasy series και πάρα πολλά ακόμα JRPGs
Shenmue 1&2
Okami
Ico
Shadow of the Colossus
Banjo and Kazzoie series
Castlevania series
Metal Gear Solid series
Pokemon series (όχι δεν κάνω πλάκα)
Jak and Daxter series
Rachet and Clank seriesΚαι μπορώ να κάνω τη λίστα αυτή τεράστια.
Αντίστοιχα υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια για PC που δε βγαίνουν σε κονσόλες.
Γι'αυτό έχω απ'όλα.Πάρε και μερικές φωτό:
-
ωραιος φιλε μου, χαιρομαι που κρατας κυριως τα παλια σου μηχανηματα και τα προσεχεις.. και γω προσεχω τα δικα μου πραγματα ακομα και σημερα, απλα τελειωσα με τις κονσολες και στο pc ξερεις πως ειναι συνηθως τα πραγματα..
παντως τα παιχνιδια που ανεφερες συμφωνω οτι αξιζουν να παιχτουν και ισως για αυτο αξιζει και η κονσολα, οπως συμφωνω οτι το παιχνιδι στην κονσολα ειναι αλλη φαση (δεν το ανεφερες, αλλα ετσι ειναι) ομως σημερα που μιλαμε 2 παιχνιδια ειναι που δε μπορω να παιξω.. το τελευταιο metal gear και κει σπαζομαι γιατι εχω παιξει ολη τη σειρα και ειμαι φανατικος και το gears of war
τα υπολοιπα καλα παιχνιδια μια χαρα τα παιζω στο pc (εστω και με καθυστερηση καποια) και ισως καλυτερα μαλιστα..
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όσο για το response time, τα παιχνίδια δέν είναι αξιόπιστη ένδειξη γιατί μπορεί να έχουν bug, ή η κάρτα γραφικών να μήν υποστηρίζει τα settings ή χιλια δυό.
Δές σε αυτό το site εδώ: http://www.lagom.nl/lcd-test/response_time.php (θα χρειαστείς και μια καλή φωτογραφική μηχανή)
Μερικά δέιγματα απο την δική μου (5ms) http://img514.imageshack.us/gal.php?g=img9811.jpg
ενδιαφεροντα τα τεστ, αλλα κατσε να καταλαβω πρωτα πώς δουλευουν
παντως ειναι θεμα οθονης το response time 1ον γιατι οταν το εχω στο faster (εχει 3 επιλογες normal/faster/fastest) δεν μου κανει τιποτα, στο fastest εχει τα θεματακια (αν και μονο στον ουρανο) και 2ον γιατι εχω και την αλλη οθονη clone διπλα και αυτη δεν κανει ουτε εκανε ποτε τιποτα..(δεν εχει και σχετικη επιλογη και δουλευει στα 8 ms)
αλλωστε αν δεν υπηρχε περιπτωση για προβληματακια δε θα ειχε και τις σχετικες επιλογες για να τα ρυθμιζεις κατι σαν τα πρωτα abs ή esp ενα πραγμα
-
απλα τελειωσα με τις κονσολεςΠοτέ δεν είναι αργά να επιστρέψεις.
Αν πχ κερδίσεις το joker δε θα σου φτάνουν τα παιχνίδια για PC για να περάσεις την ώρα σου.
Games (PC,PS,XBOX,Wii,κλπ)