-
Για τα παιδιά που ασχολούνται με τις πινακίδες κυκλοφορίας:
Μήπως λοιπόν γνωρίζει κανείς:
α) Τις διαστάσεις των τετράγωνων πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτου?
Μετρώντας πολύ πρόχειρα μια που είχα δει κάπου, πρέπει να είναι γύρω στα 20x30 cm - αν κάποιος έχει τις ακριβείς διαστάσεις θα βοηθούσε πολύ.β) Ποια είναι η διαδικασία για την αντικατάσταση της υπάρχουσας μακρόστενης πινακίδας μου με τετράγωνη?
Η πινακίδα που θέλω να αντικαταστήσω δεν έχει χαθεί ή καταστραφεί - απλά, λόγω αλλαγής προφυλακτήρα, ο αριθμός κυκλοφορίας θα πρέπει να μετακομίσει σε νέα θέση, όπου η πινακίδα θα πρέπει να είναι τετράγωνη για να χωρέσει (σαν τις αμερικάνικες).
Διάβασα πως για την όλη διαδικασία απευθύνεσαι στο υπουργείο, είναι σχετικά απλή υπόθεση (αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμες τετράγωνες) και το κόστος ανέρχεται στα 30 ευρώ.
Μήπως γνωρίζει κανείς αν η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ?Ευχαριστώ,
Χ.
-
Μετρώντας πολύ πρόχειρα μια που είχα δει κάπου, πρέπει να είναι γύρω στα 20x30 cm - αν κάποιος έχει τις ακριβείς διαστάσεις θα βοηθούσε πολύ.β) Ποια είναι η διαδικασία για την αντικατάσταση της υπάρχουσας μακρόστενης πινακίδας μου με τετράγωνη?
Η πινακίδα που θέλω να αντικαταστήσω δεν έχει χαθεί ή καταστραφεί - απλά, λόγω αλλαγής προφυλακτήρα, ο αριθμός κυκλοφορίας θα πρέπει να μετακομίσει σε νέα θέση, όπου η πινακίδα θα πρέπει να είναι τετράγωνη για να χωρέσει (σαν τις αμερικάνικες).
Διάβασα πως για την όλη διαδικασία απευθύνεσαι στο υπουργείο, είναι σχετικά απλή υπόθεση (αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμες τετράγωνες) και το κόστος ανέρχεται στα 30 ευρώ.
Χ.
-
Χ.
-
Δεν μπορεί να σου τυπώσει κανείς μία νόμιμη πινακίδα.Πάντα τυπώνονται σε ζευγάρια.Για να πάρεις τετράγωνη πινακίδα, πρέπει να το σημειώσεις πάνω στην αίτηση προς το υπουργείο μεταφορών.
Ουσιαστικά θα ζητήσεις αντικατάσταση πινακίδων και θα παραδώσεις και την άδειά σου, αφού θα σου δώσουν νέα άδεια και νέο αριθμό κυκλοφορίας.
Για το κόστος δε γνωρίζω, καθώς εγώ άλλαξα πριν 4 χρόνια πινακίδες.
Η διαδικασία μπορεί να γίνει μέσω Κ.Ε.Π. αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο χρονοβόρα.
Γενικά αν πας μέσω υπουργείου, μπορεί να τις πάρεις και την επόμενη μέρα, ενώ μέσω Κ.Ε.Π. μπορεί να φτάσει και τη 1 βδομάδα μέχρι να παραλάβεις τις νέες σου πινακίδες.ΥΓ:Νομίζω σε συμφέρει να κάνεις αίτηση για κατεστραμμένες πινακίδες (απλά χτύπα-στράβωσε μία από τις 2 με κάποιο σφυρί τόσο ώστε να στραβώσουν πολύ).Αν θυμάμαι καλά το παράβολο για την αντικατάσταση τότε είναι πιο μικρό.Μπορεί όμως να κάνω και λάθος.
ΥΓ2:Ένα τηλέφωνο στο Υπουργείο θα σου έλυνε κάθε απορία πάντως. -
α) μήκος 34cm, ύψος 20cm.
β) δεν έχω ιδέα, στη θέση σου θα απευθυνόμουν στη διεύθυνση συγκοινωνιών όπου υπάγομαι. Δες σχετικά τη
σφραγίδα στην άδεια κυκλοφορίας, αν εντωμεταξύ δεν άλλαξες τόπο κατοικίας, και εδώ:
http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=549&id=&tid=549' target='_blank -
Για τις πινακίδες το παράβολο είναι 30 ευρώ και αν τις αντικαταστήσεις ξανά (για οποιονδήποτε λόγο, απώλεια, κλοπή...) είναι 70 ευρώ. Αυτό έως πριν 2 χρόνια.
-
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Χ.
Τετράγωνες πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου