-
'Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είναι πολύ πιθανό ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός να πάρει... πακέτο και την επόμενη σεζόν στην ίδια τιμή.'
Χα,χα! Αυτό δεν έκανε κι ο προηγούμενος τηλεοπτικός σταθμός και 'την επόμενη σεζόν' η ίδια τιμή ...ψιλο-έκαιγε;;Παρεμπιπτόντως, την τελευταία φορά που δεν είχαμε ελληνική μετάδοση των δύο πρώτων GP και το 3ο GP γινόταν ανήμερα Πάσχα (και μάλιστα Ορθόδοξων και Καθολικών και τότε) είχαμε ιστορίες...
-
Ολοι στον αλφα ρε παιδια!!ετσι να τρελαθουμε!!!
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
'Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είναι πολύ πιθανό ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός να πάρει... πακέτο και την επόμενη σεζόν στην ίδια τιμή.'
Χα,χα! Αυτό δεν έκανε κι ο προηγούμενος τηλεοπτικός σταθμός και 'την επόμενη σεζόν' η ίδια τιμή ...ψιλο-έκαιγε;;Όχι. Η τιμή για φέτος θα ήταν ανεβασμένη (και για του χρόνου ακόμα πιο ανεβασμένη).
-
Σημασια εχει οτι θα δουμε f1σε καποιο καναλι και δεν θα ψαχνουμε παλι καποιο live stream με διακοπες και πολλες διαφημισεις.Αντε θα δουμε σαν ανθρωποι f1!!
-
Ειναι σιγουρο???
-
Mέχρι να βγουν ανακοινώσεις τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά 'παίζει' πολύ δυνατά. Τελικές εξελίξεις ίσως και εντός της ημέρας.
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
edit .... YG ...χαράς την ορεξη σου ρε washcloud...είναι που είδα τα νέα για ενδεχόμενη μετάδοση από κανάλι ελληνικό και τσίτωσα (απ' τη χαρά) γενικώς...
Εγώ έγραψα κάτι προφανώς υπερβολικό στο κλίμα της εδώ 'παρέας' και χαλαρής κουβεντούλας, όπως εγώ το θυμόμουν για ένα σκηνικό που είδα μια και μόνη φορά πριν από 24+ ώρες, κι εσύ βρε washcloud ανέτρεξες στο βίντεο για να δεις ότι δεν είπε 'ΟΧΙ ΟΧΙ' ο Brundle.
Το θέμα δεν είναι αν είναι McLarenικοί εκεί στο BBC, εννοείται είναι, ειδικά ο Brundle που ήταν (ίσως να είναι ακόμα) ατζέντης του Coulthard τόσα χρόνια που οδηγούσε (και) εκεί. Επαγγελματική σχέση είχε δηλαδή με την ομάδα και μάλιστα σε πολύ καλό κλίμα, αλοίμονο αν δεν τους συμπαθούσε/υποστήριζε. Στη μετάδοσή του προσπαθεί να είναι αντικειμενικός, απλά πολλές φορές πετάει διάφορα που βγάζουν μάτι. Κατακριτέο δεν είναι αυτό, γι αυτό και τους παρακολουθώ άλλωστε μερικές φορές. Στη RAI τι να λέμε δηλαδή, εκεί είναι τρισχειρότεροι, αγώνα 2 μονοθεσίων παρακολουθείς, όχι μόνο στο σχολιασμό αλλά και στην κάλυψη. Σε όποια GP έχουν δική τους τηλεοπτική παραγωγή, στην εικόνα φαίνεται μόνο μια Ferrari (αν φαίνονται και οι δύο στο πλάνο ακόμα καλύτερα) να γυρίζει την πίστα γύρω γύρω, σχεδόν μόνιμα....ε τώρα τί να πω;
Μετά απ' τις πρώτες σου γραμμές στο αποπάνω quote, με το μπαμπάκι μ' έσφαξες - μη πω ότι με το μέχρι σχεδόν και μαλάκας ένιωσα... *
Eίναι πάντως αλήθεια ότι όταν βλέπω υποψία έστω φανατισμού, κάτι παθαίνω, και....φανατίζομαι (εναντίον του φανατισμού, χαχ) και το ψειρίζω πολύ το θέμα (κι έχω φτάσει να είμαι...'ανένταχτος', σχεδόν,,,'αντικοινωνικός', καθώς γενικά δεν υποστηρίζω ομάδες, παρά μόνο ίσως τις εθνικές μας... )Τεσπα no harm done ελπίζω, γιατί μπορεί να φάνηκε και βαρύ (είμαι και νιούμπης εδώ, τρομάρα μου) το να βγαίνω και να χαρακτηρίζω κόσμο, ως μη αντικειμενικό, όμως κακή πρόθεση δεν είχα (και ποτέ δεν έχω).
Όσο για τον Brundle, χαίρομαι που 'έβαλες τα πράγματα στη θέση τους', τονίζοντας πως ναι μεν κι αυτός θα έχει τα κολλήματά του (οκ, λογικό κι αποδεκτό κι από 'μενα κι αυτό), δεν μπορεί -πόσο μάλλον που έχει και δεσμούς και συμφέροντα, όπως σωστά έγραψες- αλλά ΓΕΝΙΚΑ κάνει σωστά τη δουλειά του.
Γιατί πράγματι έτσι είναι.
Αν κι εγώ.....προτιμώ Πορναράκη (σαν προαγωγού είναι η φάτσα του πανάθεμά τον) και Σατανίδη (no commends ), ακόμα ΚΑΙ με τη ΣΤΡΑβούλα παρέα.....edit : * τί γίνετ' εδώ ρε παιδιά; Εγώ το μaλάκας κανονικά το έγραψα, τί παπάκια ειν' αυτά; Λίγος σεβασμός παρακαλώ, στην πιο πολυχρησιμοποιημένη μας, 'εθνική' λέξη.....
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
ανήμερα Πάσχα (και μάλιστα Ορθόδοξων και Καθολικών και τότε) είχαμε ιστορίες...Δεν ηταν μαζι τοτε και δεν ειχε μεταδοθει ο 3ος αγωνας. Απο τον 4ο ξεκινησαμε
-
Προσωπικά και στον 'Α' να πάει (πάλι) θα τη βλέπω από το BBC.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Προσωπικά και στον 'Α' να πάει (πάλι) θα τη βλέπω από το BBC.Μια από τα ίδια.. δεν υπάρχει λόγος επιστροφής..
Μόνο στις διακοπές, που δεν θα έχω πρόσβαση στην δορυφορική.
-
Eνταξει εσεις που εχετε δορυφορικη δεν υπαρχει λογος να δειτε απο τον alpha αν τελικα κλεισει η F1 οπως φημολογειται,οι υπολοιποι ομως που δεν εχουν επιλογη θα δουν.
-
Ναι δεν λέω το αντίθετο, χαίρομαι που απ' ότι φαίνεται θα μεταδοθεί η F1 στην ελληνική τηλεόραση,
αν και μετά από τόσα προβλήματα.Ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του Ant1 και μόνο χαμένο θα βγει, γιατί πιστεύω
το ελληνικό κοινό της F1 δεν είναι και μικρό.. και αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως ο
Alpha που είχε τα δικαιώματα πριν τον Ant1, ενδιαφέρεται να τα πάρει πίσω.Ελπίζω παράλληλα να γίνουν και βήματα μπροστά ως προς την μετάδοση, με μειωμένες διαφημίσεις κλπ.
Γιατί πραγματικά, η μετάδοση του BBC είναι έτη φωτός μπροστά. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
ανήμερα Πάσχα (και μάλιστα Ορθόδοξων και Καθολικών και τότε) είχαμε ιστορίες...
Δεν ηταν μαζι τοτε και δεν ειχε μεταδοθει ο 3ος αγωνας. Απο τον 4ο ξεκινησαμε
Έχεις δίκιο για το πρώτο, δεν ήταν μαζί το Πάσχα. Το δεύτερο (αν μεταδόθηκε ή όχι το 3ο GP δεν με απασχόλησε -μόνο το ότι δεν είχαν μεταδοθεί τα 2 πρώτα).
off topic εντελώς. -
Ο χρήστης Herth έγραψε:
Ναι δεν λέω το αντίθετο, χαίρομαι που απ' ότι φαίνεται θα μεταδοθεί η F1 στην ελληνική τηλεόραση,
αν και μετά από τόσα προβλήματα.Ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του Ant1 και μόνο χαμένο θα βγει, γιατί πιστεύω
το ελληνικό κοινό της F1 δεν είναι και μικρό.. και αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως ο
Alpha που είχε τα δικαιώματα πριν τον Ant1, ενδιαφέρεται να τα πάρει πίσω.Ελπίζω παράλληλα να γίνουν και βήματα μπροστά ως προς την μετάδοση, με μειωμένες διαφημίσεις κλπ.
Γιατί πραγματικά, η μετάδοση του BBC είναι έτη φωτός μπροστά....εγώ θα πρότεινα να στηρίξετε τις ελληνικές μεταδόσεις, αν σας νοιάζουν όντως.
Γιατί χαμηλή τηλεθέαση = μειωμένα διαφημιστικά έσοδα = τρέχα γύρευε ιντερνετικά λινκ να τη δεις.......Όσο για τη 'συμπεριφορά του Αnt1' :
Bρε παιδιά, τα έσοδα των μη κρατικών καναλιών, με εξαίρεση τη NOVA, είναι από τις διαφημίσεις. Και χωρίς να ξέρω, ρωτάω : ΔΕΝ βάζουν κάτω τα κουμπιουτεράκια τους στον Αnt1 (και 'στον κάθε Ant1'), και υπολογίζουν, 'πόσο μας κόστισε αυτό; Τόσο. Πόσα βγάλαμε από τις διαφημίσεις με βάση την θέαση; Τόσα' και μετά κάνουν τις προσθαφαιρέσεις τους, και τις προβλέψεις τους για την επόμενη φορά; Δηλαδή έλεος αν αυτό δεν κάνουν. Κι αν στις προσθαφαιρέσεις τους υπολογίζουν ότι αντί για φόρμουλα, θα έχουν περισσότερα τελικά έσοδα με το να δείξουν μια άλλη βλακεία, από πού κι ως πού να πούνε 'ναι αλλά τί θα γίνουν αυτοί που αγαπάνε το σπορ;'........; (οι οποίοι σε έναν υπέργηρο λαό, που ανέκαθεν έλεγε 'τί είναι η φόρμουλα; αυτοκίνητα που πάνε γύρω-γύρω' δε νομίζω να είναι και τόσοι πολλοί πια)Δεν είμαι μέσα στα κιτάπια τους, αλλά το απλό και λογικό είναι πως φέτος ζητήθηκαν τσουχτερά ποσά, τα οποία δεν συνέφεραν σε κανέναν, με βάση τις εντόπιες δυνατότητες. Γιατί άντε και πες ότι ο Αντένας ζορίζεται φέτο, κι ότι η φόρμουλα πουλάει, είναι δηλαδή καθαρό κέρδος, ΔΕΝ θα έπεφταν όλοι, ο ένας πάνω στον άλλο, ποιός θα την πρωτοπάρει; Συγγνώμη δηλαδή αν είναι λογική μπακάλη, αλλά δεν μπορώ να διαβλέψω να ισχύει άλλη από αυτή.
Κι αν τώρα όντως ο Άλφας την πάρει, δεν ξέρω κάτω από ποιές συνθήκες : μήπως κατέβασαν το ποσό των δικαιωμάτων οι διαπραμματευτάδες, σε σημείο που κάποιος (ο Άλφα με τις Deutsche πλάτες) να πει και να το ψιλο-ρισκάρει;Οικονομικό πάντως είναι το ζήτημα, και ουχί ζήτημα...κακεντρέχειας.
Πχ λογικά ο Aντένας να 'μπήκε μέσα', με την κίνηση του Μπαχρέιν από web επί πλερωμή (καλά, δε λέω ότι θα κηρύξει τώρα και πτώχευση...). Γι' αυτό και σου λέει 'άπαπα...μακρυά οι φόρμουλες από 'μένα!'. Δηλαδή βλακεία, μαλακία, κακία, ελληνουριά, αρπαχτή και τα λοιπά, δε νομίζω να χωράνε στη φάση. Όταν βέβαια είμαστε 'μαθημένοι' χρόοοοοοονια τώρα να βλέπουμε 'τζαμπέ' (δλδ ούτε συνδρομές ούτε τίποτα), ε μας κακοφαίνεται........αλλά έχουμε δίκιο; Ή έχουμε δίκιο, όταν μας κακοφαίνονται οι διαφημίσεις; Το BBC είναι κρατικό και υπερ-οργανισμός (και φυσικά και τάτσι-μίτσι-κότσι με Φίες και Έκκλεστον και μέχρι πρότινος και Μόσλει κτλ κτλ, και γενικά όπου Βρεττανοί και F1) και το καλοπληρώνουν οι Άγγλοι μάλιστα με το 'χαράτσι' για την tv, γι' αυτό και τους παίρνει να μην έχουν διαφημίσεις...Δεν λέω, και 'μενα με χαλάει να μου το κόβουνε για 3-4 λεπτά κάθε 20λεπτο (τόσο περίπου ήταν ο μέσος όρος), αλλά να 'ευχόμαστε για λιγότερες διαφημίσεις'; Πώς για. Μην πω ότι θα...πρέπει να ευχόμαστε για περισσότερες. Γιατί αν δεν το πληρώνουμε έστω με κάποιον άλλο τρόπο (ίσως όταν θα γίνουν -υποχρεωτικά- ψηφιακά όλα τα κανάλια το 2015, να πηγαίνει και pay per view...ξέρω 'γω...; ) πώς θα γίνει; Και 'μένα μ' αρέσει το τζάμπα, κι όπου μπορώ το κυνηγάω, αλλά ούτε να το απαιτώ μπορώ, ούτε και να το περιμένω....Εκτός κι αν απλά κοιμάμαι όρθιος, και παίχτηκαν ασύλληπτα κι ανείπωτα οικονομικά παιχνίδια φέτος, με προοπτικές αρπαχτής, και τα παίξαν' πάνω στις πλάτες (και τα νεύρα) των τηλεθεατών.
Πού δε νομίζω βέβαια, γιατί δε θα είχαμε την 'κατάντια' του 'pay per -web- view' που δοκίμασε ο Ant1.... -
Τώρα σοβαρά και ο Πίκος Απίκος να κάνει τη μετάδοση εννοείται ότι θα τη δω από την τηλεόραση. Προκειμένου να φτάσω στο φεγγάρι για να λάβω φως χίλιες φορές Τάκαρος και τα μυαλά στα κάγγελα.
-
Για μένα πάντως δεν άλλαξαν ούτε και θα αλλάξουν πολλά.
Πάντα έβλεπα από τηλεόραση με ένα streaming back up (και live timing φυσικά) για τις διαφημίσεις και μετά το κατέβαζα από torrents. Το ίδιο κάνω και τώρα απλά χωρίς την τηλεόραση.Α, και για όσους λένε στηρίξτε την ελληνική μετάδοση (λάθος που γίνεται συχνά), αν δεν έχεις μηχανάκι της AGB όσο και να στηρίζεις κανείς δεν το καταλαβαίνει.
-
@ washcloud:
...Όσο για τη 'συμπεριφορά του Αnt1' :
Ναι συμφωνώ πως τα έσοδα τους προκύπτουν κυρίως από τις διαφημίσεις, αλλά πιστεύω πως αυτά δεν είναι και λίγα ανά αγώνα. Σε απάντηση του Πουρναράκη στο msfree τα έξοδα μεταδόσεων του σταθμού για το 2009
αποσβέστηκαν στους πρώτους 2 αγώνες της season. Θα μου πεις, δεν συμπεριλαμβάνονταν το κόστος των δικαιωμάτων αλλά και πάλι η συχνότητα και η αναλογία χρόνου μετάδοσης/διαφημίσεων είχε καταντήσει γελοία. Είχαν φτάσει στο σημείο να δείχνουν διαφημίσεις στο γύρο σχηματισμού...
Τόσα χρόνια γκρινιάζουμε όλοι οι τηλεθεατές για τις διαφημίσεις, για τον Τ.Π και τα κουτσομπουλιά κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων που ελάχιστα ενδιαφέρουν τους περισσότερους και ποια η βελτίωση?Γιατί λοιπόν να στηρίξω την προσπάθεια αυτή όταν δεν με καλύπτει σαν τηλεθεατή? Όταν δεν μπορώ να δω τα free practice και χάνω σημαντικά, πολλές φορές, κομμάτια του αγώνα επειδή εκείνη τη στιγμή είχε διαφημίσεις?
Ας μεταδίδουν F1 όπως το ποδόσφαιρο, μισή ώρα διαφημίσεις μέχρι τις 14:45 και άλλη μισή μετά τις απονομές. Οι μεταδόσεις ποδοσφαίρου πως είναι κερδοφόρες? Με τα 10 λεπτά διαφημίσεων το ημίχρονο?
Ας βάζουν μικρά κουτάκια διαφημίσεων (και όχι αγώνα, όπως χαιρόταν πέρυσι ο Τ.Π που αν είχες ΤV κάτω των 28'' δεν καταλάβαινες τπτ), κατά τη διάρκεια του αγώνα ανά 5 λεπτά.Και εντάξει, μεταξύ ελληνικής μετάδοσης και RTL, να προτιμήσω την ελλήνικη, με καβάτζα τη γερμανική στις διαφημίσεις καθώς δεν ξέρω γρι γερμανικά
Αλλά μεταξύ αγγλικής και ελληνικής, ΒΒC χωρίς δεύτερη σκέψη. Για την παραλία, είπαμε ελληνική, ως η μόνη διαθέσιμηΌσο για τον Alpha, για να ενδιαφέρεται όπως φαίνεται πάει να πει πως γνωρίζει πως δύσκολο να βγει χαμένος. Αν θυμάμαι καλά ο Αlpha το 2008 πλήρωνε 2εκ €, ενώ ο Ant1 πρόσφερε 3εκ και πήρε τα δικαιώματα. Πλέον ο Αlpha, εν μέσω οικονομικής κρίσης προσφέρει 2.5εκ?
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Για μένα πάντως δεν άλλαξαν ούτε και θα αλλάξουν πολλά.
Πάντα έβλεπα από τηλεόραση με ένα streaming back up (και live timing φυσικά) για τις διαφημίσεις και μετά το κατέβαζα από torrents. Το ίδιο κάνω και τώρα απλά χωρίς την τηλεόραση.Α, και για όσους λένε στηρίξτε την ελληνική μετάδοση (λάθος που γίνεται συχνά), αν δεν έχεις μηχανάκι της AGB όσο και να στηρίζεις κανείς δεν το καταλαβαίνει.
Επειδή εγώ πριν από λίγο είχα γράψει περί 'στήριξης', άρα με αφορμή τα δικά μου έγραψες :
Εννοείται ότι όταν μιλάμε για ποσοστά θέασης, μιλάμε κυρίως για 'μηχανάκια AGB'.
...Από τα οποία πάντως βρίσκονται στη κατοχή ΚΑΙ φίλων του συγκεκριμένου αθλήματος, σωστά; Οπότε η 'προτροπή' (μου), αφορά και όσους (τυχόν) έχουν τέτοια, αλλά,,,προτιμούν δορυφόρο ή web. Σταγόνα στον ωκεανό; Ίσως. Γιατί να μην το προτείνουμε όμως.
Απ' την άλλη δε -αν και δεν ξέρω πώς ΑΚΡΙΒΩΣ δουλεύουν οι σχετικές εταιρίες μετρήσεων- υποθέτω πως ΔΕΝ είναι μόνο τα συγκεκριμένα 'μηχανάκια', στα οποία βασίζονται. Υποθέτω πως παίζουν ΚΑΙ δημοσκοπήσεις, οπότε προτροπή και σε όσους τυχόν συμμετέχουν, να στηρίζουν την μετάδοση από ελληνικά κανάλια.
Τέλος, γενικά όπου υπάρχει 'κουβέντα' (κυρίως στο Internet δηλαδή - να καλή ώρα στο παρόν φόρουμ), άσχημο είναι να τονίζεται η τάση 'ναι, θέλουμε ελληνική μετάδοση' ; Δεν ξέρω αν και πόσο τα προηγούμενα βοηθούν - κακό μια φορά δεν κάνουν. ΙΣΩΣ μάλιστα θα έλεγα, κακό κάνει η 'γκρίνια' που βλέπω τα τελευταία χρόνια :
'Αν σχολιάζει ο Πουρναράκης, εγώ δεν ξαναβλέπω'
'Αν ξαναμιλήσουν πάνω σε incar, μόνο BBC από δορυφόρο πλέον'
'Αν ξαναπεί η Βραστούλα για τη γκόμενα του Button, θα πηδήξω απ' το παράθυρο'
'Αν βάλουν και φέτος διαφημίσεις, θα κάψω την τηλεόραση'
κτλ...Δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά με τόση γκρίνια τα τελευταία χρόνια, απορούσα κι όλας που τελικά δείχνουνε αγώνες, κι ορίστε τα φετεινά χαμπέρια......
@ washcloud:
...Όσο για τη 'συμπεριφορά του Αnt1' :
Ναι συμφωνώ πως τα έσοδα τους προκύπτουν κυρίως από τις διαφημίσεις, αλλά πιστεύω πως αυτά δεν είναι και λίγα ανά αγώνα. Σε απάντηση του Πουρναράκη στο msfree τα έξοδα μεταδόσεων του σταθμού για το 2009
αποσβέστηκαν στους πρώτους 2 αγώνες της season. Θα μου πεις, δεν συμπεριλαμβάνονταν το κόστος των δικαιωμάτων αλλά και πάλι η συχνότητα και η αναλογία χρόνου μετάδοσης/διαφημίσεων είχε καταντήσει γελοία. Είχαν φτάσει στο σημείο να δείχνουν διαφημίσεις στο γύρο σχηματισμού...
Τόσα χρόνια γκρινιάζουμε όλοι οι τηλεθεατές για τις διαφημίσεις, για τον Τ.Π και τα κουτσομπουλιά κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων που ελάχιστα ενδιαφέρουν τους περισσότερους και ποια η βελτίωση?Γιατί λοιπόν να στηρίξω την προσπάθεια αυτή όταν δεν με καλύπτει σαν τηλεθεατή? Όταν δεν μπορώ να δω τα free practice και χάνω σημαντικά, πολλές φορές, κομμάτια του αγώνα επειδή εκείνη τη στιγμή είχε διαφημίσεις?
Ας μεταδίδουν F1 όπως το ποδόσφαιρο, μισή ώρα διαφημίσεις μέχρι τις 14:45 και άλλη μισή μετά τις απονομές. Οι μεταδόσεις ποδοσφαίρου πως είναι κερδοφόρες? Με τα 10 λεπτά διαφημίσεων το ημίχρονο?
Ας βάζουν μικρά κουτάκια διαφημίσεων (και όχι αγώνα, όπως χαιρόταν πέρυσι ο Τ.Π που αν είχες ΤV κάτω των 28'' δεν καταλάβαινες τπτ), κατά τη διάρκεια του αγώνα ανά 5 λεπτά.Και εντάξει, μεταξύ ελληνικής μετάδοσης και RTL, να προτιμήσω την ελλήνικη, με καβάτζα τη γερμανική στις διαφημίσεις καθώς δεν ξέρω γρι γερμανικά
Αλλά μεταξύ αγγλικής και ελληνικής, ΒΒC χωρίς δεύτερη σκέψη. Για την παραλία, είπαμε ελληνική, ως η μόνη διαθέσιμη...κάτσε γιατί υπερβάλλουμε τώρα...
Κι εγώ την διάβασα τη συνέντευξη στο MSFREE, κι αυτό που καταννόησα πως εννοούσε ο Πουρναράκης, ήταν ότι τα δικαιώματα είναι ΤΣΟΥΧΤΕΡΟΤΑΤΑ - δεν είναι δηλαδή θέμα κόστους μετάδοσης (διότι είχε τεθεί συγκεκριμένη ερώτηση).
Οσο για τη συχνότητα, μη νομίσει κανείς ότι είμαι κανένας διαφημιστή ή από κανάλι ή ξερωγω...απλός τηλεθεατής είμαι, και μου τη ΣΠΑΝΕ - αλλά δε θυμάμαι για διαφημίσεις πάνω σε γύρο σχηματισμού (δεν αμφισβητώ το να έγινε, τη συχνότητα αμφισβητώ). Κι επειδή πέρσι το είχα ψιλοτσεκάρει, υπολόγισα όπως είπα, γύρω στο 20λεπτο μέσο όρο . Έλεος, δεν είναι τόσο πολύ πια. Για την ακρίβεια, πιο πολύ με πείραζε η διάρκεια, παρά η συχνότητά τους, ειδικά αν ήταν να συμβεί κάτι μέσα στους 3 γύρους που κατά μέσο όρο χάναμε. Και την Κυριακή, όσοι είδατε streaming από τ' αμερικάνικα Speed/Star, δε φρίξατε που κόβανε κάθε ΠΕΝΤΕ (με δέκα, κάπου εκεί πρέπει να 'τανε) λεπτά δηλαδή;! (οκ, κρατούσανε κατά τί λιγότερο, ίσως από 1 με 2, ΒΙΑ 3 λεπτά, αλλά η συχνότητα ήταν να τραβάς μαλλιά...).
Προσωπικά, πιστεύω πως αν τελικά είναι οριακό χρηματικά, το ν' αναλάβει κανάλι να δείξει F1, κι αν δεν υπάρχει ζήτημα με ραδιοτηλεοπτικά κτλ (γιατί εντός 'πλαισίων' παίζουν οι διαφημίσεις, απ' όσο ξέρω, δεν είναι απλά στην κάβλα του κάθε καναλιού), ας δείχνουν και κάθε 15' (μόνο να μειωθεί κάπως η διάρκεια, να χάνονται ΤΟ ΠΟΛΥ δυο γύροι δηλαδή). Ε από 'κει και πέρα, είναι και θέμα να μπούνε βασικοί χορηγοί κτλ, αλλά αυτό πώς θα το χειριστούν, αφορά τα κανάλια, κι εμείς ίσως να οφείλουμε, αν μας κόφτει, να τους πλημμυρίσουμε mails με 'ιδέες' και 'προτάσεις' ούτως ώστε ΑΝ τυχόν κάποιοι κωλοβαράνε, να ενδιαφερθούν λίγο περισσότερο για τα έσοδα που μπορεί ν' αυγατίσουν (δεν είναι, πλέον, τα κρατικά τα κανάλια που αναλαμβάνουν φόρμουλα, οπότε τί να τους πούμε εμείς που δεν ξέρουν, αλλά λέμε τώρα.......Ίσως μια ένδειξη 'ενδιαφέροντος', τους κινητοποιήσει περισσότερο, αν 'νιώσουν' ότι αυτό υπάρχει.....Σε...Ελλην(αραδ)ες θ' απευθυνόμαστε, κατά βάση, άλλωστε...:p)Για τα δε 'κουτσομπολιά' που λες, προσωπικά διαφωνώ κάθετα.
Τί να πω ρε παιδιά, πάλι υπερβολή βλέπω. Λες και δεν κάνουν τίποτε άλλο, απ' το να 'κουτσομπολεύουν' όλη την ώρα. Έχω ΚΑΙ εγώ τις ευαισθησίες μου, και πραγματικά θα χαλιόμουν αν αντί είτε για αναμετάδοση αγώνα, ή για σχόλια αμιγώς σχετικά με το άθλημα και μόνο, εξόν τις προσωπικές ζωές των όσων σχετικο-άσχετων με αυτό, άκουγα παρατεταμένο 'κουτσομπολιό'. Εγώ γιατί δηλαδή θυμάμαι συνέχεια τον Πουρναράκη να μιλάει για τεχνικές-οργανωτικές λεπτομέρειες; Τα δε 'παρασκηνιακά' του αθλήματος, τα θεωρείτε άσχετα; Πχ τί έγινε με τον έναν πιλότο, με ποιούς τα τσούγκρισε στην ομάδα, τί σκοπεύει να κάνει η τάδε ομάδα του χρόνου, κτλ; Ειδήσεις είναι αυτά, για να έχουμε πληρέστερη εικόνα τί παίζει. Δεν αρκεί μόνο να γνωρίζουμε πώς διάλο τα καταφέρνει φέτος η RB κι έχει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη...
Αν πάλι, το ζόρι είναι τα τελείως κουτσομπολίστικα, πχ με πόσους πήγε η γκόμενα του Χάμιλτον από τότε που τα χαλάσανε, όπου γι' 'αυτά', 'υπεύθυνη' είναι η Σκλαβούνου, η οποία και πάλι πόσο πια μιλάει (γι' αυτά και για άλλα); Εγώ μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά, για την ακρίβεια γενικά δεν παρακολουθώ lifestyle παπαριές, από φύση τ' απεχθάνομαι, αλλά για να μη μ' έχουν ενοχλήσει, προσωπικά αναρωτιέμαι μπας και υπερβάλλετε.....Δε θα με χαλάσει να λείψουν, αλλά κάπου δείτε και 'σεις αν όντως είναι τα πράγματα όπως τα λέτε.
Και α, τέτοια 'παραλειπόμενα', διαπίστωσα πως δεν λείπουν ΟΥΤΕ από τις μεταδόσεις του BBC. Όπως ΟΥΤΕ οι 'σαχλαμάρες' λείπουν (κατά βάση από την 'ομάδα των pit' = Ηumprey/Coulthard/Jordan). Oκ, δεν συγκρίνονται - απλά θέλω να πω ότι ούτε καν του ίδιου του BBC, κάνουν τελείως 'ακαδημαϊκή' εκπομπή/αναμετάδοση. Για την ακρίβεια, μιας και τα λέμε, εκεί που βάζουν κάτω το 'Πουρναράκης Τημ', είναι με την δικιά τους...γκόμενα, εκείνη την Lee Mckenzie, που η Σταυρούλα για να την φτάσει, θέλει κανα-δυο ζωές....Κι εννοώ την δημοσιογραφική της προσέγγιση.Αν παρ' ολ' αυτά, πολλοί πιστεύετε ότι όντως δεν αντέχεται η μετάδοση από την γνωστή ελληνική ομάδα, και περιμένετε χρόνια τώρα να 'στρώσει', αλλά δεν, με το δίκιο σας να μη θέλετε να τη 'στηρίξετε'.
Για 'μένα πάντως, χρόνια τώρα, δύο (ουσιαστικά) στραβά ΜΟΝΟ θυμάμαι να μ' ενόχλησαν :
Ένα ο Παλομπαρίνι (τριφασικός διακόπτης κι άσχετος με το άθλημα, ακόμα και για 'μενα που επίσης άσχετος είμαι, κι απλός τηλεθεατής)
και το άλλο όσες φορές 'το βάρος της μετάδοσης' έπεσε σε Σεϊτανίδη/Σκλαβούνου (πχ Ιαπωνία 2007, που θυμάμαι έντονα) : Χάλι. Και γενικά, Πουρναράκης μαζί με Σεϊτανίδη για αναμετάδοση αγώνα, είναι μια χαρά. Αν ανακατευτεί η τράπουλα, χέσε μέσα....Herth, αυτό με τις διαφημίσεις στο ποδόσφαιρο, εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφαρμόσιμο στην F1. Κι εννοώ πως ΧΩΡΙΣ να ΞΕΡΩ, υποπτεύομαι πως αφ' ενός τα τηλεοπτικά δικαιώματα της φόρμουλας είναι πιο ακριβά, αφ' ετέρου μιλάμε (λογικά) για χάος μεταξύ ποσοστών τηλεθέασης (άρα κοιτάνε να μαζέψουν ό,τι μπορούν από διαφημίσεις, στην F1), και τέλος η F1 δεν έχει ενδιάμεσο διάλειμμα ημιχρόνου (ή time-out), οπότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πρέπει να 'σκορπίσουν' τις διαφημίσεις μέσα στην κούρσα. Κι ακόμα πιο...τέλος, το ποδόσφαιρο μπορεί να έχει κι ένα μόνο γκολ. Ε άμα το χάσεις αυτό, χάθηκες, έτσι δεν είναι;
...τα δε 'παραθυράκια', τί να πω, αφού είχαν 'κατορθώσει' κι είχαν εξασφαλίσει τη συμφωνία να υπάρχει ο αγώνας σε μικρό, μήπως θα έπρεπε να χαιρόμασταν σαν τον Πουρναράκη που λες; Εντάξει, κι εγώ θα προτιμούσα αυτό που λες, η διαφήμιση να ήταν το μικρό..........αλλά οι διαφημιστές δεν πληρώνουν απλά για να πούνε 'ήμουνα και ΄γω εδώ'...Αν ήταν στο...χέρι τους, ΔΕΜΕΝΟΥΣ θα μας είχαν στους καναπέδες, να ρουφάμε τα πονήματά τους, για να πιάσουν κι αυτά τόπο. Λες να μην τους νοιάζει αν είμαστε εμείς 'προσηλωμένοι' στο προϊόν ή όχι; Οπότε, πώς να τους πεις 'αυτό πρέπει να πάει στο background';
Βασικά αναπολώ τις δεκαετίες 80 κι αρχές 90 που βλέπαμε (στα κρατικά), 'ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ' κάθε λογής σπορ και γεγονότα,,,,(χωρίς διακοπές κτλ),,,απ' την άλλη τώρα πληρώνουμε χρέη..... -
washcloud, είσαι τρελός 'σεντονάκιας' .... τι κατεβατα είναι τούτα ;
πάντως διαφωνώ με το να μην μιλάμε. Τηλεθεατές=καταναλωτές είμαστε ...αυτό έλειπε να μην έχουμε άποψη για το προϊόν.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
washcloud, είσαι τρελός 'σεντονάκιας' .... τι κατεβατα είναι τούτα ;χαχαχ
...κρύβε λόγια !πάντως διαφωνώ με το να μην μιλάμε. Τηλεθεατές=καταναλωτές είμαστε ...αυτό έλειπε να μην έχουμε άποψη για το προϊόν.
...τζάμπα βρε πήγε το σεντόνι;
Έλεος, δε λέει κανείς να μη μιλάει ο κόσμος.
Το δικό μου 'παράπονο', είναι που βλέπω γκρίνια 'χωρίς λόγο'.
Οκ, το δικό μου γούστο δηλώνω, κι ίσως είμαι και πολύ ανεκτικός, συγκριτικά, τί να πω,,,,αλλά όπως βλέπω εγώ το πράμμα, σχεδόν μια 'αχαριστία' βλέπω, από πολύ κόσμο, σχετικά με την παρουσίαση των εκπομπών της F1 τα τελευταία χρόνια. Και μετά απ' το φετεινό, αναρωτιέμαι μπας κι έχω...δίκιο.
Σοβαρά, το τί έχω ακούσει/διαβάσει δε λέγεται. Ειδικά για τη φάση 'Ομάδα Πουρναράκη'. To πιο χαρακτηριστικό είναι, όπως είχα γράψει παλιότερα κι αλλού, πως ενώ ειδικά εκείνη η φουκαριάρα η Σταυρούλα, θα καταπιεί καμμιά μέρα τη γλώσσα της, έτσι όπως 'το κόβει', όταν πέφτει incar πλάνο ή team radio - το πιο αγαπημένο 'θάψιμο' που πέφτει παρ' ολ' αυτά, είναι το 'μιλάνε πάνω στις στιγμές αυτές!'. Ε ήμαρτον.Η απαιτήσεις-απαιτήσεις, σύμφωνοι, αλλά εγώ προτείνω να το βλέπουμε πιο χαλαρά. Πχ το ξαναλέω, διαφημίσεις θα ήθελα και 'γω να μη βλέπω, παρά άντε ένα δίλεπτο κάθε μισή ώρα. Αν υπάρχει τρόπος (πχ να ΨΟΦΗΣΟΥΝΕ στους μόνιμους χορηγούς.... Ο Τάκης ας πούμε να φτάσει να...κυκλοφοράει με..φόρμα σαν των πιλότων, ΠΗΧΤΡΑ στα logos. Γίνεται; Αν ναι, βουρ). Αν γίνεται, καλώς. Αν όχι, τί να κάνω, να το γυρνάω σε BBC; Ας μου κόβουν και κάθε τέταρτο τη ροή, προκειμένου να έχω ελληνική μετάδοση
Τηλεοπτική μετάδοση F1 2013 -2014