-
Δεν τον γνωριζω,ουτε καν εχω δει ποτε το αυτοκινητο απο κοντα.. Το ειδα τυχαια σε περιοδικο και εψαξα να βρω φωτο στο νετ..Και στο περιοδικο λευκο ητανε,αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειχε την κιτρινη λωριδα.
Στην ιδια διοργανωση παντως συμμετειχανε και συμφορουμιτες των κλασσικων,ισως αυτοι να τον γνωριζουν Οπως και στη διοργανωση του lancia club(εχει ακομα μερικες φωτο εκει) -
Ένα καλό δείγμα σύνδεσης του παλιού με το νεότερο, με εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες εποχής
http://www.ausrotary.com/viewtopic.php? ... 43&start=0
-
Baltsiotis στη γειτονιά μου, πρέπει να υπάρχει ακινητοποιημένο σε γκαράζ μονοκατοικίας ένα Mazda rx5, χωρίς πινακίδες, είναι μάλιστα το μοναδικό που έχω δει ποτέ..Αν σε ενδιαφέρει θα περάσω το πρωί να δω και θα σε ενημερώσω με pm.
-
Ναι, θα με ενδιέφερε, πιθανόν να είναι και το μοναδικό μιας και δεν εισήχθη ποτέ, εκτός αν είναι ένα κοκκινωπό το οποίο ένα μέλος του RX7 forum το μάζεψε για να το φτιάξει. Ευχαριστώ πολύ.
-
Η φωτογραφία που υποσχέθηκα στο NIGA, mazda 1200 ιρανικής συναρμολόγησης (ιραν 2002)
-
baltsiotis το mazda που ποσταρε ο navarxos στο σαφαρι σελ.204 το ειδες?
-
Ωχ, μου χε ξεφύγει όλη η σελίδα. Ευχαριστώ
-
Αν και ήταν να παρουσιάσω το 1500, μετά από μερικές ωθήσεις παρουσιάζω το RX2
Mazda RX2 coupe 1971
ΓενικάMετά την εν πολλοίς πειραματική παραγωγή των Cosmo (110S) και R130, το πρωτο ρόταρυ αμάξι που μπαίνει στην παραγωγή είναι το R100 ή Familia (Presto) Rotary βασισμένο στο αμάξωμα των (1000)/1200/1300 coupe. Αργότερα΄προστέθηκε και μια έκδοση sedan κυρίως για την ιαπωνική αγορά. Φοράνε τον μικρό κινητήρα 10Α, ιδιαίτερα αναξιόπιστο. Αν και από το 1968 μέχρι το 1973 παρήχθησαν πάνω από 100.000 οχήματα, οι αλλαγές και βελτιώσεις στον κινητήρα και γενικότερα είναι συνεχείς. Αντίθετα το RX2 αποτελεί το πρωτο 'στανταρισμένο' αυτοκίνητο από πλευράς κινητηρα και όχι μόνο. Παρήχθηκε από το 1970 ως το 1978, σε 225.000 κομμάτια, αν και μεταξύ 1976 και 1978 δεν ξεπέρασε τα χίλια. Διακρίνεται σε τέσσερεις σειρές, όλες έφεραν το όνομα RX2 ή Capella Rotary (RE) για την Ιαπωνική και μερικές ακόμη αγορές και μοιραζόταν το ίδιο αμάξωμα, όπως όλα τα μαζντα τότε, με το συμβατικό 616 (618 για 1,8)/Capella, σε sedan και coupe.
Η πρώτη σειρά (1970-1972) διακρίνεται από τα παραλληλόγραμμα μπροστά φανάρια, τα οποία στη δεύτερη (1972-τέλη 1973) γίνονται διπλά στογγυλά. Η τρίτη σειρά φτάνει μέχρι το μέσον του 1974, οπότε αλλάζει το μπροστά και πίσω μέρος (μάσκα, φανάρια, καπώ κλπ). 'Ομως η σημαντική διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός ότι οι δύο πρώτες σειρές έχουν τον κινητήρα 12Α με δύο ντιστριμπιτέρ (twin dizzy, TD), ενώ οι επόμενες, καθόσον καταργείται γενικά ο κινητήρας αυτός, τον 12Α με ένα ντιστριμπιτέρ, αυτόν που με αλλαγές θα πάει μέχρι και την πρωτη γενιά των RX7.
Ο πρώτος κινητήρας σε πολλές αγορές (και στην Ελλάδα) αποδίδει μέχρι 130 ίππους (με τα συστήματα μέτρησης της εποχής), με διαφορές στο Porting και σε περιφερειακά πάει και λιγο πιο κάτω, ενώ σταδιακά η ισχύς μειώνεται σε 120. Στην Αμερική λόγω Thermal reactor και αλλαγές στο Porting τα αυτοκίνητα από το 1972 'η 1973 βγάζουν πλέον 102 ίππους. Τα κιλά κυμαίνονται μεταξύ 950-980 ανάλογα με τον τύπο και τον εξοπλισμό, χωρίς air condition +manual. Ο πιο δυνατός 12Α TD είναι και αρκετά πιο αναξιόπιστος από τον μεταγενέστερο single D.
Σήμερα η παγκόσμια αγορά παλιών mazda-rotary καθορίζεται από την Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και δευτερευόντως τις ΗΠΑ. Έτσι την μεγαλύτερη τιμή, αναφορικά με τα 'mint stock original' παλιά βάνκελ, έχουν τα R100, ακολουθούμενα από κοντά από τα RX3 coupe (με μια αποκλιση μεταξύ τους: τα 12Α πιο ακριβά από τα 10Α) και λίγο πιο κάτω sedan. Μετά ερχονται τα RX2 coupe (με διαφορά από τα sedan) και πολύ πιο μακριά-χαμηλά τα RX4 s1. Οι υψηλές τιμές των RX3 οφείλονται κυρίως στην αγωνιστική τους ιστορία σε Αυστραλια-NZ και ΗΠΑ (αλλά ακόμη και Βρεττανία), ΄τομέας όπου το RX2 έχει πολύ μικρή παρουσία.
Ειδικά στα RX2 η πρώτη σειρά έχει τη ν υψηλότερη τιμή και όσο νεότερη σειρά τόσο χαμηλότερη τιμή.Ελλάδα
Μετά την δοκιμαστική περισσότερο, εισαγωγή ελάχιστων R100 και την αποτυχημένη αγωνιστική τους [παρουσία (Τατόι, Ακρόπολις), εισάγεται 'μαζικά' το RX2. Στο athens navigator εμφανίζονται 190 αυτοκίνητα ως RX2. Από διάφορα στοιχεία νομίζω ότι πρέπει να αποκλειστούν περι τα 25-35 αυτοκίνητα ως λάθος εγγραφές, ενω σύμφωνα με τους αριθμούς πλαισίου της καραβιάς πρέπει να προστεθούν ακόμη 30-45, πιθανώς χαμένα στα χωρίς μοντέλο mazda του συστήματος. Πράγματι μια δειγματοληψία επιβεβαίωσε την υπόθεση. Άρα έχουμε 185-210 αυτοκίνητα στα οποία πρέπει να προστεθούν -
Φανταστική παρουσίαση baltsiotis! Μέχρι τώρα έχω δει ένα ακόμα rx2 πρώτης νομίζω σειράς, μπλε σε επίσης πολύ καλή κατάσταση σαν το δικό σας.
-
Aπλα απιστευτος.
ΜΠΡΑΒΟ.
Και συγχαρητηρια για την αναπαλαιωση.
-
Ο χρήστης Lekkos έγραψε:
Μέχρι τώρα έχω δει ένα ακόμα rx2 πρώτης νομίζω σειράς, μπλε σε επίσης πολύ καλή κατάσταση σαν το δικό σας.ευχαριστώ, που είναι αυτό και δεν το ξέρω;;;;
-
Baltsiotis μπράβο! για την αφοσίωση, την προσπάθεια, το αποτέλεσμα και για το ότι το μοιράστηκες μαζί μας. Ευχαριστούμε!
-
Πρόσθεσα μερικές φωτογραφίες εποχής.
-
Περαστικός πριν από 2-3 χρόνια στην οδό Κάρπου στον Νέο Κόσμο έξω από ένα μαγαζί με τσιμούχες παρμπριζ, νομίζω είχε ι.ο πινακίδες
-
Μακάρι, ειδικά αν ήταν κουπέ έχει πολλές πιθανότητες να ήταν RX2, αν ήταν σενταν πολύ λίγες, μάλλον θα ήταν 616, αφού είναι εντελώς ίδια εξωτερικά και σεντάν και κουπέ, εκτός από μικρολεπτομέρειες και τα πίσω φώτα (δύο στρογγυλά στο Rx2, παραλληλόγραμα ακανόνιστα στο 616. Στη ΦΙΛΠΑ δεν είναι θα ψάξω στους άλλους.
-
-
Είναι 818 'σειρά 2', 1974+. Δεν είναι και σε άσχημη κατάσταση!
-
-
Ευχαριστω. Είναι 1000/1200/1300 1968-1973-4 (πρωτη γενιά). Αν δεν δω μάσκα ή πίσω φωτα δεν μπορώ να σου πω ακριβή σειρά, δηλαδή να είμαι πιο ακριβής στη χρονολόγηση, απ' τα οποία θα κόβαμε επίσης και κάποιους από τους τρεις κυβισμούς.
Εκτός αν τη μάσκα την έχεις κόψει επίτηδες...για να με τεστάρεις....
Νομίζω όμως ότι ένας πιο βαρεμένος ίσως να μπορούσε να ορίσει τη σειρά από την άκρη του προφυλακτήρα. Εγώ πρέπει να το ΄ψάξω. -
Θα το βγάλω και μάσκα και πίσω,για να μου πεις.Το έχει ένας έμπορος εδώ και το κυκλοφορεί καθημερινά.
Classic Mazda