-
Συνεχίζοντας το ξενέρωμα...
(που να σταθεί τέτοιο τόπικ ανάμεσα σε εμπνευσμένα θέματα?? )Χτες, ψευτο-testdrive του Roomster 1.4.
Θέμα 1ον, κινητήρας -κιβώτιο. Εψαξα τη θρυλούμενη ελαστικότητά του. Ναι, την έχει. Οδηγώντας τελείως ταριφατζίδικα, με ξεχασμένη 4η (και 5η) σε παρατεταμένες ανηφόρες, το πάλεψε, δεν το'βαλε κάτω και κατάφερε τελικά να τη βγάλει, ανεβάζοντας στροφές αργα αλλά σταθερά... Σε κατεβάσματα 'προσπεράσματος', βέβαια, θέλει μια κάποια προετοιμασία, αφού δε θα ανεβάσει στροφές τόσο πρόθυμα.
Φυσικά και δεν βάζει φωτιά (δλδ, αν ο Κορσερ λέει το Κασκάι τάφο, αυτό τι θα το έλεγε?? ) στο δρόμο, πάντως. Είναι πρόθυμος και, εν πολλοίς, τίμιος και όχι ιδιαίτερα θορυβώδης. Από κατανάλωση, τα πηγαίνει πολύ καλά, σύμφωνα με τις ενδείξεις του tc.
Το κιβώτιό του έχει την 'σταθερή', αλλά λίγο 'ξερή' για τα γούστα μου αίσθηση, στις αλλαγές, των -παλιότερων, για τα νεώτερα δεν ξέρω- αυτοκινήτων του γκρουπ. Πάντως οι (όχι γρήγορες) αλλαγές γίνονται με ακρίβεια.Θ.2, αναρτήσεις- φρένα, κλπ. Δεν είχα την ευκαιρία να καταλάβω πολλά, λόγω των συνθηκων που το οδήγησα. Τα φρένα πάντως θα μπορούσαν να είναι πιο προοδευτικά, αφού, έχουν μια αρχική διαδρομη που δεν κάνουν πολλά πράγματα και μετά επενεργούν αρκετά αποτομα. Τα περι 'σφιχτής' αναρτησης δεν μπορεσα να τα επιβεβαιώσω. Μου έδωσε την εντύπωση ότι το 'πάτημά' του θα μπορούσε να εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά (βέβαια, μετά από ένα καλοκαίρι με την 147, δύσκολα ξεσυνηθίζει κανείς... ). Από πλευράς άνεσης αναρτήσεων, πάλι ικανοποιητικά, χωρίς να ξεχωρίζει.
Θ3. Λειτουργικότητα, χώροι, ποιότητα κατασκευής, κλπ. Χρειάζεται να συνηθίσει κανείς (ιδίως αν είναι ψηλός) το χαμηλό του παρμπρίζ και τα μικρά μπροστινά παράθυρα (που στην πράξη γίνονται 'μικρότερα' από το σκούρο φιλμ που εχουν στο περίγραμμά τους, ιδιαίτερα στην πίσω τους πλευρά). Τα χειριστήρια ΟΚ, αλλά αν χρειάζεται χρόνος προσαρμογής (αν δεν έχεις οδηγήσει 'συγγενικό' αυτοκίνητο) με το δεξί λεβιεδάκι που ελέγχει καθαριστήρες, πλυστικά, trip computer, κλπ).
Σχεδόν 'παιδικά' τα 2 glove compartments που έχει. Το πάνω χωράει ξαπλωτό ένα μπουκαλάκι του 1/2 λίτρου και κάτι, ενώ το κάτω δε θα χωρέσει πολλά παραπάνω από τα έγγραφα του αυτοκινήτου. Επίσης, η συναρμογή του πάνω g.c. με απογοήτευσε, αν και μπορεί να ήταν αποτέλεσμα της κακομεταχείρισης του αυτοκινήτου. Στις πόρτες έχει μεγάλες 'τσέπες', ο 'τεμπέλης' μπορεί να χωρέσει ένα πορτοφόλι (αλλά όχι πολύ περισσότερα) και τα 'συρταράκια' κάτω από τα μπροστινά καθίσματα δεν είναι standard εξοπλισμός.
Οι πίσω επιβάτες θα βολευτούν με μια μόνο ποτηροθήκη (συν αλλες δύο (extra εξοπλισμός), αν ρίξεις το μεσαίο κάθισμα) και τις γνωστές τσέπες.
Στα συν του, τα 4 ηλεκτρικά παράθυρα, με one-touch λειτουργία πάνω-κάτω για όλα (και τα πίσω). Επίσης, το ότι οι πλάτες των ακριανών πίσω καθισμάτων ανακλίνονται. Δυστυχώς το μεσαίο κάθισμα είναι σταθερό (και πολύ-πολύ στενό: αν βάλει κανείς και το γκουμούτσα τούνελ, δεν κάθεται 5ος ενήλικος για πολλά χιλιόμετρα). Κάτι επίσης που μου εκανε εντύπωση: το κάλυμα του χώρου αποσκευών δεν φτάνει μέχρι τις πλάτες των πίσω καθισμάτων: ακόμα και αν τα τραβήξεις στην πίσω τους θέση και με τις πλάτες τους σε ανάκλιση, πάντα μένει ένα κενό, περίπου 10 εκ.
Οι χώροι του σίγουρα παραπάνω από ικανοποιητικοί, αν και δε φαίνονται αμέσως τα περίπου 15 εκ μεγαλύτερου μεταξονίου που έχει από το ξαδελφάκι του, τη Fabia. (H 'φωτεινή' κρέμ ταπετσαρία του, δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου, αλλά βρωμίζει πανεύκολα).Γενικά: ένα καλό αυτοκίνητο, που όμως δυσκολεύομαι να του δικαιολογήσω τη διαφορά τιμής (*) που έχει από το Fabia Reflex: με λιγότερα χρήματα παίρνεις ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο, ΙΜΟ: αυτό που τα διαφοροποιεί είναι (σίγουρα) η εξωτερική εμφανιση και (για κάποιους) η ευελιξία διαμόρφωσης των πίσω καθισμάτων.
(*) διαφορά τιμής που είναι ιδιαίτερα αδικαιολόγητη, αν θελήσει κανείς να αγοράσει το Roomster Scout: εδώ σχεδόν τα πήρα, όταν συνειδητοποίησα τα 'παραπάνω' που προσφέρει η συγκεκριμένη έκδοση. Αβαφους προφυλακτήρες, συνέχεια της πλευρικής 'φάσας', για πιο 'αγριο' look, and that''s all folks! Ναι, δίνει standard ομιχλωφωτα,...δεκτόν. Και μετά, τί??? Το πίσω 'μεταλιζέ' προστατευτικό του προφυλακτήρα, που είναι πλαστικό? Ή τις standard alloy, με 45αρια λάστιχα, απόλυτα ταιριαστα( ) με ένα wannabe (no offense meant, κε συμφουρουμίτα!) crossover?
Αφησα τα καλύτερα για το τέλος, γιατί δεν έχουν να κάνουν με το test drive, αλλά με τα τζιμάνια τους πωλητες....
Ακολουθούν διάλογοι:
Α.
[afelis mode]
'Το Scout είναι ψηλότερο από τις άλλες εκδόσεις?'
'Ναι, λιγό...'
'Πόσο, δηλαδή?'
'Ε, όχι πολύ, .....4-5 πόντους....'
[/afelis mode]
'Και τα 43 mm που αναφέρονται ως διαφορά ύψους, τι αφορουν ακριβώς? Το ground clearance ή το συνολικό ύψος του αυτοκινήτου?'
'Τι να σας πω, είναι λίγο πιο ψηλό...'Β.
'Ξέρετε, θα θέλαμε να έχει και ESP (σορι αγαπητέ markvag, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω στη χρησιμότητά του) -τόσοι ανταγωνιστές σας το δίνουν standard, όπως επίσης και τους αερόσακους 'κουρτίνα', που δίνει standard η Skoda στο εξωτερικό...''Κοιτάξτε, τι να το κάνεις το ESP? Αμα δεν ξερεις να το πάς το αυτοκίνητο, τι να σου κάνουν τα ηλεκτρονικά. Τωρα για τους αερόσακους, τα ξέρετε.. αν δε φοράς ζώνη, τι να σου κάνουν κι΄ αυτοι?'
[του είπε κανείς του μλκ ότι δε φοράμε ζώνη? του είπε κανείς ότι θα βάλω ESP on για να ανέβω Ριτσώνα?]Γ. (και τελευταίο)
'Το 1.6, πότε θα μπορέσουμε να το δοκιμάσουμε? (αφού γι' αυτό ενδιαφερόμαστε, βασικά)'
'Ναι, ξέρετε, η εταιρεία έχει ένα διαθέσιμο και αυτό το έχει πάρει 'καποιος' και δε βλέπουμε να το επιστρέφει σύντομα'
'Πόσο σύντομα, δηλαδή?'
'Ε, σε κανένα δίμηνο...'
'Και εμείς πως θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε'
'Να σας δώσω τη δικιά μου τη Fabia, που είναι 1.6... βέβαια είναι η Sport και ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες διαφορές, να μη σας γελάσω κιόλας'.Αυτ(ι)ά..... (και μάλλον πάμε γι' άλλα..)
-
τρομεροί !!! διάλογοι !!!
-
Εμένα μου έχει πει αντιπρόσωπος (όχι πωλητής) της Skoda ότι η Octavia έχει το δάπεδο του Α4.
'Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, του Golf έχει', τίποτα αυτός. Ανένδοτος!
Κάποια στιγμή σταμάτησα και έφυγα, γιατί ντράπηκα λίγο είναι η αλήθεια (για τη Skoda, αφού τέτοιο οδηγώ..) -
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για δες κ αυτό :
Citroen Berlingo 1.6 -link-'Επαγγελματικοί' χώροι, αλλά ...1400 κιλά ΑΔΕΙΟ για 90 ίππους ??!! Παναγιά μ' !!
Καλά, η αντιπροσωπεία δεν θα φέρει τον 110άρη κινητήρα ; -
προσωπικα αν και εχω μικρη εμπειρια απο το berlingo δε θα το επαιρνα ποτε για οικογενειακο αυτοκινητο.πρεπει να εισαι πολυ ηρεμος και πολυ υπομονετικος μ αυτο το αμαξι.
πρωτον απο δυναμη = 0 . αρα ταξιδια σβελτα δεν γινονται.τουλαχιστον οχι με ασφαλεια.
δευτερον. η ποιοτητα κατασκευης ειναι προς τα κατω και οχι τυχαια αφου αυτο εχει βγει κυριως για επαγγελματικο.
και τριτον και κυριοτερο για μενα ειναι ενα αυτοκινητο που πολυ λιγες φορες θα χρειαστεις τους τερααααστιους χωρους που εχει.η μαλλον για να το θεσω καλυτερα.καλυτερα ενα πιο ''αυτοκινητο'' παρα αυτο και ας στριμωχτεις και καμμια φορα στο αλλο. -
Τελικα πήρες καποιο? ή πας για το 2009 ?
-
dirtoulie ανασταίνω το θέμα, αφενός γιατί μπορεί η κόρη να έχει σχηματίσει άποψη
αφετέρου για να δώσεις feedback σχετικά με το πως βλέπεις την πορεία των τιμών στη μέχρι τώρα διάρκεια της κρίσης, φυσικά για τα μοντέλα που είχες κοιτάξει. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
dirtoulie ανασταίνω το θέμα, αφενός γιατί μπορεί η κόρη να έχει σχηματίσει άποψη
αφετέρου για να δώσεις feedback σχετικά με το πως βλέπεις την πορεία των τιμών στη μέχρι τώρα διάρκεια της κρίσης, φυσικά για τα μοντέλα που είχες κοιτάξει.UP!...σε λίγο είναι του Λαζάρου, κορέκτ?
Η κόρη σχημάτισε άποψη και θέλει 4κίνητο με χωμάτινες βλέψεις (όχι πολύ ψηλές).....αλλά λόγια ν' αγαπιόμαστε δηλαδή, οπότε έπιασα πριν κανένα μήνα τα σουβ, σουβ-οειδή και πάει λέγοντας. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που θα με ικανοποιούσε είναι ένα μπάσταρδο με γονείς 3-4 μοντέλα της αγορας.
Στο ερώτημά σου πάντως, δεν μπορώ παρά να δω το προφανές, ήτοι Renault και Seat έρχονται με τις ουσιαστικότερες μειώσεις, ακόμα και στα κυβικά που κοιτούσα εγώ (1.6, 1.8 αναλόγως) -είχα αφήσει έξω τα δίλιτρα, όπου και γίνεται ένας ψιλοπανικός, που προσπαθώ να τον συμαζέψω με excelόφυλλα.... Κατά τά άλλα, και επειδή που και που πεταγόμουν και ρωτούσα σε διάφορους, καποιοι τολμούσαν 'δειλά' να 'τσιμπήσουν' λιγουλάκι τις τιμές τους (ψιλά, συνήθως, κάτι κατοστάρικα), ειδικά στα λίγα μοντέλα εξακολουθούσαν να πουλάνε. Πάντως, αν εξακολουθούσα να κινούμαι στα πολυμορφικά, δύσκολα θα έλεγα όχι στο C4 Picasso.
-
Αναποφασιστος αγοραστης
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Πάντως, αν εξακολουθούσα να κινούμαι στα πολυμορφικά, δύσκολα θα έλεγα όχι στο C4 Picasso.Ε τότε πάρ' το !!
15.600 για το 1.8 (που μόνο στην Ελλάδα κυκλοφορεί) Trend Plus πλερώνεις από χθες ...
(και 15.100- - για την πεντάθυρη ατμοσφαιρική 1.6 C4 Elegance Plus! ) -
dirtoulios γράψτους όλους στα @@ και πήγαινε να πάρεις ένα διπλοτούρμπινο διπλοφτέρουγο με 200+ άλογα.
Τα πιτσιρίκια να πάρουν το σχολικό και η σύζυγος το Μετρό.....
Θέλουν και 4χ4 ακόμα δεν βγήκαν από το αυγό.....
ΥΓ αστειάκι....
-
Αν δεν κάνω λάθος, τώρα βγαίνει και το RAV4 σε προσθιοκίνητο με τιμή κάτω από τα 20000... είναι καλή φάση για 'τζιποειδές'... καθώς έχει χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με το 4χ4 για μέσα στην πόλη, αλλά είναι και αρκετά ψηλό για χώμα!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
dirtoulios γράψτους όλους στα @@ και πήγαινε να πάρεις ένα διπλοτούρμπινο διπλοφτέρουγο με 200+ άλογα.Τα πιτσιρίκια να πάρουν το σχολικό και η σύζυγος το Μετρό.....
ΥΓ αστειάκι....
Τι μου λες τώρα.....με το όνειρο με θα μείνω.
ψεμματα-ψέμματα, μεσα στο συμβιβασμένο οικογενειακό μικροαστισμό μου, με βλέπω να ψωνίζω αμάξι που δε θα μου αρέσει.
@stanfromgreece: το rav mkiii είναι (σε αντίθεση με τα mki & mkii) προσθιοκίνητο, με την 'ευφυή' προσθήκη του IADS της Toyota, που, όπως και σε άλλα παρεμφερή σουβοειδή, το κάνει τετρακίνητο. Για την τιμή, μάλλον μπέρδεψες το rav με το qashqai.Μου τη σπάει αφάνταστα πάντως η κοροϊδία που σου πουλάνε οι έμποροι. Εχω μιλήσει με καμιά 15αρια 'sales reps' και ανάθεμα αν κατάφερα να συνεννοηθώ σοβαρά με 2-3 (οι καλύτεροι μάλιστα έφυγαν από τις εταιρείες που δούλευαν και ακόμα τους ψάχνω). Εντάξει, δεν παραπονιέμαι: οι τελευταίες εξελίξεις με οφελούν, αφού θα έπαιρνα αυτοκίνητο ούτως η άλλως. Αλλά, όταν ψάχνει κανείς για το 'όλα σε ένα', σίγουρα θα πάει σε γερούς συμβιβασμούς και θα έχει πάντα αμφιβολίες για το πόσο καλή επιλογή έχει κάνει.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
dirtoulios γράψτους όλους στα @@ και πήγαινε να πάρεις ένα διπλοτούρμπινο διπλοφτέρουγο με 200+ άλογα.
Τα πιτσιρίκια να πάρουν το σχολικό και η σύζυγος το Μετρό.....
ΥΓ αστειάκι....
Τι μου λες τώρα.....με το όνειρο με θα μείνω.
ψεμματα-ψέμματα, μεσα στο συμβιβασμένο οικογενειακό μικροαστισμό μου, με βλέπω να ψωνίζω αμάξι που δε θα μου αρέσει.
@stanfromgreece: το rav mkiii είναι (σε αντίθεση με τα mki & mkii) προσθιοκίνητο, με την 'ευφυή' προσθήκη του IADS της Toyota, που, όπως και σε άλλα παρεμφερή σουβοειδή, το κάνει τετρακίνητο. Για την τιμή, μάλλον μπέρδεψες το rav με το qashqai.Μου τη σπάει αφάνταστα πάντως η κοροϊδία που σου πουλάνε οι έμποροι. Εχω μιλήσει με καμιά 15αρια 'sales reps' και ανάθεμα αν κατάφερα να συνεννοηθώ σοβαρά με 2-3 (οι καλύτεροι μάλιστα έφυγαν από τις εταιρείες που δούλευαν και ακόμα τους ψάχνω). Εντάξει, δεν παραπονιέμαι: οι τελευταίες εξελίξεις με οφελούν, αφού θα έπαιρνα αυτοκίνητο ούτως η άλλως. Αλλά, όταν ψάχνει κανείς για το 'όλα σε ένα', σίγουρα θα πάει σε γερούς συμβιβασμούς και θα έχει πάντα αμφιβολίες για το πόσο καλή επιλογή έχει κάνει.
Δεν μπέρδεψα τίποτα φίλε μου! Δες τις νέες διαφημίσεις της ΤΟΥΟΤΑ
Μάλιστα το μοντέλο ονομάζεται Cityscape και εμφανισιακά δεν έχει καμία διαφορά με τα 4Χ4
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Δεν μπέρδεψα τίποτα φίλε μου! Δες τις νέες διαφημίσεις της ΤΟΥΟΤΑ
Μάλιστα το μοντέλο ονομάζεται Cityscape και εμφανισιακά δεν έχει καμία διαφορά με τα 4Χ4
αυτό πάει να πει ενημέρωση 24/7 !
(πιάστηκα (πάλι...) ανενημέρωτος , αλλά αφού περιμένω να ενημερωθώ από το site της εταιρείας, το οποίο, btw, έχει ακόμα ανεβασμένα τα χαρακτηριστικά του ΜΥ2008, καλά να πάθω! )
-
http://www.toyota.gr/Images/RAV4x2_spec ... 881975.pdf
εδώ είναι τα τεχν. χαρ/κα για το cityscape
-
και μετά τις απαντησεις περί αυτοκινήτων,
και μία απάντηση στην υπογραφή σου:cuervo, porque no silvas una falta ?
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
http://www.toyota.gr/Images/RAV4x2_specs_tcm273-881975.pdfεδώ είναι τα τεχν. χαρ/κα για το cityscape
'Αι ντον'τ φακιν' μπιλίβ ιτ!
Προχτές είχα μπει και είχαν ακόμα τα παλιά...-και σύμφωνα με τον Μέρφι, η ανανέωση έγινε χτές.Ευχαριστώ
Εδιτ:
ΚΡΑ! κουερβο, Ε κουέρβο!
(από τις best politically uncorrect διαφημίσεις ever!) -
και να σκεφτείς ότι τα είδα τυχαία... πρώτη φορά μπήκα στο site της ΤΟΥΟΤΑ εχτές! χαχαχα... από περιέργεια
Η διαφήμιση αυτή φίλε θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μου! Πολύ γέλιο!
Ψόφησε ο γέρος...