-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Θα ήθελα να σημειώσω ένα πράγμα:
Αν ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας είχε μεγαλύτερο όφελος να είναι τυπικός και νόμιμος από το να κρύβει εισοδήματα και εισπράξεις τότε θα το έκανε με κλειστά τα μάτια.Με άλλα λόγια ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙΣ.
Από τη στιγμή όμως που το μόνο που ξέρουν να κάνουν ως κράτος είναι να ζητάνε και να πίνουν το αίμα μιας επιχείρησης, να ισοπεδώνουν την επιχειρηματικότητα, να συντηρούν ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ που έχουν μηδέν παραγωγικότητα (ενώ ένα μικρό ποσοστό βγάζει τη δουλειά), πως περιμένουν να τους δείξει κανείς εμπιστοσύνη;
Βασικό το πρόβλημα λοιπόν, η αμφίδρομη έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ επιχειρηματιών και κράτους. Οι μεν κοιτάνε να επιβιώσουν και να αμοιφθούν για τους κόπους τους, το ρίσκο τους, τα άγχη και τις αγωνίες τους και το δε κοιτάει να τα αρπάξει είτε με έμμεσους/άμεσους φόρους ή αφήνοντας τη διαφθορά και τη διαπλοκή ανεξέλεγκτη μέχρι και στον καφετζή μιας δημόσιας υπηρεσίας...
Και πέραν αυτού, στο ελεύθερο εμπόριο ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος και αδυσώπητος.
Κοινώς ένας έμπορος αν περίμενε να εμπιστευτεί το κράτος να του εξασφαλίσει υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον θα ήταν χαμένος (και είναι χεσμένος) από χέρι...Οπότε τι ψάχνουμε να βρούμε...
_
Όταν κάνω τις διακοπές μου στην Πάρο και η απόδειξη είναι άγνωστη λέξη για τους 'επιχειρηματίες' του νησιού, ενώ εγώ σαν μισθωτός είμαι φορολογικά συνεπής και μ@λ@κ@ς για αυτούς................ όταν όμως θα έρθει ο χειμώνας και θα είναι το Κέντρο Υγείας Πάρου με μισό γιατρό και οι πολίτες στο έλεος της τύχης τους, μας έχει κάνει πλέον έτσι η ζωή που και μένα δεν με απασχολεί.....
Όπως στρώνεις κοιμάσαι!Το Κράτος πρέπει να μαζευτεί και οι πολίτες να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
Οι πολιτικοί είναι εκτός τόπου και χρόνου, υπάλληλοι και πλέον χρειάζεται νεο αίμα στην πολιτική
-
Χτες την πλήρωσε ένας φίλος μου, εκκολαπτόμενο στέλεχος της ΝΔ και ελεύθερος επαγγελματίας κι ο ίδιος (ανταλλάξαμε βαριές κουβέντες )
Πριν από 3-4 μέρες συζητούσα με εφοριακούς για το ενδεχόμενο νέας 'περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων' και οτι δεν πρέπει να υπάρχει σε αλλη πολιτισμένη χώρα κάτι τέτοιο (με επιφύλαξη αυτό βέβαια) αλλά οτι θα έβγαζε κι αυτό το λαγό από το καπέλο του ο Horsehat...Μεγαλύτερη γενίκευση πάντως (για να έρθω και στα λεγόμενα του kantoniou) από αυτή που θεωρεί τους ελεύθερους επαγγελματίες στο σύνολό τους κλέφτες δε βλέπω. Και προφανώς άλλη βαρύτητα έχει μια γενίκευση όταν την κάνει ο κάθε hrdoukas σε ένα y φόρουμ κι άλλη όταν γίνεται με νόμο του κράτους από την Κυβέρνηση.
Σαφώς και υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ φοροδιαφυγή σε βαθμό που να αποτελεί προκλητική κοινωνική αδικία μόνο που είναι χρέος της συντεταγμένης πολιτείας να ξεχωρίσει τα μαύρα από τα άσπρα πρόβατα. Πώς; Να κόψουν το λαιμό τους να το βρουν.
Υπάρχουν εφορίες σ'ολη την Ελλάδα που είναι κάργα του κερατά υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα όχι ελέγχους να μην μπορούν να κάνουν αλλά ούτε τις τρέχουσες υποθέσεις να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν καλά καλά. Οι οργανικές θέσεις βέβαια είναι καλυμμένες από αποσπασμένους σε άλλες ΔΟΥ οι οποίοι έβαλαν μέσον για να υπηρετήσουν στη πόλη τους και όχι στο κωλοχώρι μου. Πώς είναι μερικές μονάδες στον στρατό με δύναμη τάγματος 120 άτομα και 80 αποσπασμένους; Ενα τέτοιο πράγμα.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο σπεκουλαδόρος (και όχι μόνο) φυσικά και θα σκεφτεί να κλέψει και στο τέλος θα βγει και κερδισμένος γιατι κανεις δεν θα τον ελέγξει. Ποιος φταίει όμως γι αυτό; Σίγουρα φταίει πρώτος αυτός που κλέβει αλλά τεράστια ευθύνη έχει και το κράτος που δεν διαχειρίζεται σωστά τα μέσα που έχει για να επιβάλει κάποια πράγματα.Ο χρήστης geolib έγραψε:
Με ενδιαφέρον θα διαβάσω κάθε σοβαρό επιχείρημα ως προς το γιατί κάποιος ο οποίος εκ του νόμου θεωρείται ότι φοροδιαφεύγει, να μην το κάνει στ΄αλήθεια.
Κατ'αρχήν όταν ο νόμος θεωρεί οτι κάποιος εξ ορισμού φοροδιαφεύγει μάλλον κάτι στραβό υπάρχει και με το νόμο και με το νομοθέτη και με την κοινωνία. Οσο για το άλλο που λες υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες που βρίσκονται στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας τους, παίρνουν δάνεια για να φτιάξουν τη ζωή τους και το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να παίξουν κορώνα γράμματα το ενδεχόμενο να προκύψει στο μέλλον ένα ξεγυρισμένο κοστούμι ενώ οι δόσεις στην τράπεζα θα πρέπει να πληρώνονται ντάνγκα ντάνγκα.
Αυτό σου φαίνεται αρκετά σοβαρό;
-
Η φοροδιαφυγή είναι μια μορφή επιβίωσης γιατί κανένας μα κανένας δε σου χαρίζεται...
Είναι λάθος η άποψη που θέλει τον κάθε επιχειρηματία πλούσιο ή ευκατάστατο...
Και αυτοί που κάνουν το λάθος και σπαταλάνε το κέρδος της επιχείρησης τρώνε το κεφάλι τους...Οι επιχειρηματίες ακολουθούν την οικονομική κατάσταση της κοινωνίας, έχει ο κόσμος χρήματα άρα έχει και ο επιχειρηματικός κλάδος, δεν έχει ο κόσμος χρήματα συνεπώς δεν έχει και ο επιχειρηματικός κλάδος...
Μάνο, στο υποθετικό ερώτημα που θέτεις θα σου απαντήσω ως εξής:
Δεν είναι όμως σωστό το κράτος και δεν επιστρέφει τα χρήματα, έτσι δεν είναι;
Αυτός ο φαύλος κύκλος εμπιστοσύνης όμως κάπου πρέπει να σταματήσει, να κλείσει.
Γιατί δεν δοκιμάζει το κράτος να τον κλείσει; (ναι καλά)...Αυτό που έγραψα πριν είναι πολύ σημαντικό. Ας κάνει το κράτος το όφελος από τη φοροδιαφυγή σημαντικά μικρότερο από το ρίσκο να σε πιάσουν και τα ξαναλέμε. Υπό την έννοια ότι η φορολογία θα είναι σημαντικά μικρότερη από τώρα, αλλά και οι ποινές αυστηρές/αυστηρότερες και ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...
_
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ φοροδιαφυγη απο τους μεγαλο-(βαλτε ειδικοτητα ελευθερου επαγγελματια), σε βαθμο που να αποτελει προκλητικη κοινωνικη αδικια.
Η προκλητικότερη κοινωνική αδικία είναι αυτό που γράφεις και για το οποίο είναι βέβαιοι ΟΛΟΙ οι Έλληνες: Οι κακοί και κλέφτες ΕΕ.
Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ μεγαλο - (βαλτε ειδικοτητα ελευθερου επαγγελματια) και ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΥ των οποίων οι μισθοί δεν δικαιολογούν τις περιουσίες και τα έξοδα διαβίωσης.
Επίσης, ΧΙΛΙΑΔΕΣ εργατο- και αγροτοπατέρες των 150+++Κ € το χρόνο, ΔΥ που, για να χρηματιστούν, στραγγαλίζουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ή στηρίζουν την ασυδοσία, πολίτες δίχως καταναλωτική συνείδηση και με πλήρη άγνοια του τι σημάινει 'οικονομία της αγοράς'.
Φωνάζουμε για τον ΥΠΕΘΟ, σήμερα είναι ένας κι αύριο θα είναι άλλος. Δεν ξέρω στο χωριό σου, αλλά ξέρω το ποιόν των βουλευτών στο χωριό μου. Ε, δεν θα τους έλεγες ακριβώς 'τους καλύτερους του χωριού'. Αυτούς όμως (ένθεν και ένθεν) έχουμε και κυβερνάνε...Δε διαφωνω, αλλα το πας πιο περα και φευγουμε απο το θεμα των φορων.
Οι ΔΥ που εχουν εισοδηματα απο χρηματισμους ειναι για φυλακη με χειροπεδες (οπως και αυτοι που τους χρηματιζουν, που καποια δουλεια κανουν επισης...)
Εγω μιλαω για κυριλε γιατρους, δικηγορους κτλ, που παιρνουν αμοιβες για νομιμες εργασιες και απλα δεν τις δηλωνουν, ενω ταυτοχρονα προβαλλονται σαν η αφροκρεμα της κοινωνιας μας.Προσφατα εκανε μια εγχειριση ο πατερας μου σε ιδιωτικη κλινικη. Ο χειρουργος ζητησε αμοιβη (φιλικη τιμη) 4.000 €, χωρις αποδειξη ή +40% με αποδειξη ('τοσο βγαινει η εφορια μου'). Ο γιατρος αυτος ειναι περιζητητος στην ειδικοτητα του και εχει χειρουργειο 5 ημερες την εβδομαδα, τις 3 μεχρι το βραδυ. Υπολογισε ετησιο εισοδημα και φοροδιαφυγη και πες μου σε ποσους απλους φορολογουμενους αντιστοιχει.
Ο γιατρος ετσι κρινει, ετσι κανει (ΚΑΚΩΣ). Εγω ρωτω: Το ιδιωτικο νοσοκομειο, για την ιδια εγχειριση, τιμολογει δωματια, αναλωσιμα, νοσοκομες κτλ. ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ; Ποιος χειρουργει, η καθαριστρια;
Σε αυτο αναφερομουν σαν προκλητικη κοινωνικη αδικια. Φυσικα ειναι ακομα μεγαλυτερη προκληση ο γιατρος του δημοσιου νοσοκομειου, που τα παιρνει εξισου μαυρα για να παρακαμψει τη λιστα, ο εφοριακος που λαδωνεται, ο υπαλληλος της πολεοδομιας που εγκρινει παραβασεις κτλ. Αυτα ομως ειναι ενα επιπεδο χειροτερο, εγω αναφερομουν στενα στο φορολογικο-τεχνοκρατικο θεμα. Ελπιζω να γινομαι κατανοητος. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Όταν κάνω τις διακοπές μου στην Πάρο και η απόδειξη είναι άγνωστη λέξη για τους 'επιχειρηματίες' του νησιού, ενώ εγώ σαν μισθωτός είμαι φορολογικά συνεπής και μ@λ@κ@ς για αυτούς................ όταν όμως θα έρθει ο χειμώνας και θα είναι το Κέντρο Υγείας Πάρου με μισό γιατρό και οι πολίτες στο έλεος της τύχης τους, μας έχει κάνει πλέον έτσι η ζωή που και μένα δεν με απασχολεί.....
Όπως στρώνεις κοιμάσαι!Αυτό εννούσα προηγουμένως, αν το κράτος συμπεριφέρεται σαν νταβατζής και οι επιχειρηματίες βρίσκουν προτιμότερο να μην κόβουν αποδείξεις τότε δεν θα κόβουν αποδείξεις...
Εσύ βέβαια μπορείς είτε να απαιτήσεις απόδειξη ή να μην λάβεις τις υπηρεσίες που σου παρέχονται χωρίς απόδειξη...
Ωστόσο, με το να αυξήσει τους φόρους και να πατήσει στο λαιμό όσους μπορεί θα δουν γιατρό το χειμώνα;
Δε νομίζω...Το Κράτος πρέπει να μαζευτεί και οι πολίτες να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
Ας κάνει κάποιος το πρώτο βήμα...
_
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Με ενδιαφέρον θα διαβάσω κάθε σοβαρό επιχείρημα ως προς το γιατί κάποιος ο οποίος εκ του νόμου θεωρείται ότι φοροδιαφεύγει, να μην το κάνει στ΄αλήθεια.
Κατ'αρχήν όταν ο νόμος θεωρεί οτι κάποιος εξ ορισμού φοροδιαφεύγει μάλλον κάτι στραβό υπάρχει και με το νόμο και με το νομοθέτη και με την κοινωνία. Οσο για το άλλο που λες υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες που βρίσκονται στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας τους, παίρνουν δάνεια για να φτιάξουν τη ζωή τους και το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να παίξουν κορώνα γράμματα το ενδεχόμενο να προκύψει στο μέλλον ένα ξεγυρισμένο κοστούμι ενώ οι δόσεις στην τράπεζα θα πρέπει να πληρώνονται ντάνγκα ντάνγκα.
Να πω κι άλλο ένα;
Μικρή κερδοφορία --> μικρή πιστοληπτική ικανότητα --> μηδενικά περιθώρια ανάπτυξης.
Μεγάλη (έστω κι επίπλαστα) κερδοφορία --> μεγάλη πιστοληπτική ικανότητα --> ανάπτυξη. Κι ο μεγάλος τζίρος θα φέρει τα κέρδη.
Ποιός προτιμάει να πληρώσει 1000 Ε λιγότερα στην εφορία κ να μην μπορεί να πάρει ένα δάνειο από την τράπεζα;@ kantoniou
Μπορώ να σου πω ότι κατάλαβα πως αναφερόσουν σε γιατρούς κ δικηγόρους, επαγγελματίες για τους οποίους συμφωνώ απόλυτα! Αλλά αυτοί ήταν κ θα είναι στο απυρόβλητο, αφού όλοι καταλαβαίνουμε πως 1000 Ε τα έχουν για σοκολάτες (σε μια περίπτωση δική μου, κυριολεκτικά) κάθε μήνα. Το έχω ξαναγράψει, εκτός των άλλων είναι και οι χειρότεροι εργοδότες! Ούτε πληρώνουν κανονικά το προσωπικό τους, ούτε κανονικά το ασφαλίζουν. Αλλά ούτε το ΙΚΑ τους ελέγχει, ούτε η εφορία, ούτε η επιθ. εργασίας. Εξαιρούνται ελάχιστες περιπτώσεις επώνυμων καταγγελιών. -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τα references:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251' target='_blank
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 008_246002' target='_blank
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=83610' target='_blankΞεκινάω, και ότι δεν έχω καταλάβει καλα με διορθωνεται
** Αυξηση της προκαταβολής φόρου από 65% σε 80%**
Ερώτηση: Για το 80% του φόρου που προπλήρωσα θα μου δώσουν επιστροφή τους Τόκους ;;;;
Ερώτηση 2: Μια νέα επιχείρηση θα φορολογηθεί με 25%+0.8 * 25% = 45% στην πρώτη χρήση, (Ευχαριστούμε πολύ που ενθαρύνετε την επιχειρηματηκότητα)
Ερώτηση 3: Εαν τον επόμενο χρόνο η εταιρία έχει ζημίες θα τα πάρει πίσω (εντόκως) ή θα πάρει το μακρύτερο, όσοι εδώ κάνουν κυριώς εξαγωγές ξέρουν πότε παίρνουν το ΦΠΑ πίσω....** Μερίσματα από μετοχές θα φορολογούνται με 10% **
Η μειωμένη φορολογία 25% (από 35%) πρακτικά ξαναγίνεται 35% από την πίσω πόρτα. Ένα ακόμα χτύπημα στην επιχειρηματικότητα..... και μεγάλη κοροϊδία...
Eρώτηση 2: Εαν έχω 5 μετοχές που είχαν κερδος 1000 ... και 5 που είχαν ζημιά 1000.... θα μου πάρει το 10% από αυτές που έβγαλα χρήματα..... θα μου δώσει όμως το 10% πίσω από αυτές που έχασα ;;;** Tέλη κυκλοφορίας +20%**
Ευχαριστούμε πολύ για τους νέους δρόμους που θα φτιάξεται χωρίς διόδια αφού μας τα πηρατε από τα τέλη....
Επίσης μήπως μας λένε οτι ο πραγματικός πλήθωρισμός είναι γύρω στο 6+% ;;; (20% σε 3 χρόνια)Καταργείται το αφορολόγητο των Ελευθερων επαγγελματιών
Πολίτες β' κατηγορίας;
Χρώστανε περισσότερα για τις υπηρεσίες που τους παρέχει το κράτος ;
Ένοχοι χωρίς να μπορούν να αποδείξουν το αντίθετο ;
Επίσης είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να σε φορολογούν ετεροχρόνισμένα για εισοδήματα που έλαβες ενώ ίσχυε άλλο φορολογικό καθεστώς.συγνώμη αλλα τα έχω πάρει με τις σπασμοδικές κινήσεις αυτού του κράτους που τελικά δεν λέει να μάθει από τα λάθη τόσων χρόνων.
Ποίος με σώας τα φρένας του θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα που αλλάζουν αψυχολόγητα τις νομόθεσίες κάθε λίγο και λιγάκι λόγω ανοργανωσίας και παντελής έλλειψης σχεδίουΘα σταματήσουν επίτέλους να μαχαιρώνουν το ιδιωτικό τομέα, που στο τέλος αυτός υποστηρίζει όλο το δημόσιο
εγώ πάντως είχα επιστροφή φόρου
-
Προσφατα εκανε μια εγχειριση ο πατερας μου σε ιδιωτικη κλινικη. Ο χειρουργος ζητησε αμοιβη (φιλικη τιμη) 4.000 €, χωρις αποδειξη ή +40% με αποδειξη ('τοσο βγαινει η εφορια μου').
->
αρα οι ελευθεροι επαγγελματιες μεταφερουν τον δικο τους φορο που πρεπει να πληρωθει στον πελατη. ο πελατης προτιμα την αφορολογητη χαμηλοτερη τιμη -> οι φοροι δεν πληρωνονται ποτε.. και οι δυο εχουν τα ιδια κινητρα και 'κινητρα': αμεσο κερδος, ελλειψη πλανου μεσο-μακροπροθεσμα και σκαρτοι πολιτικοι που 'ετσι κ αλλιως θα τα φανε τα λεφτα και δεν θα πανε ποτε εκει που πρεπει'....
γιατι απορουμε δεν καταλαβαινω, το παραλογο θα ηταν να συνεβαινε κατι αλλο.. -
Δούλευα χρόνια σαν συνεργάτης, δεν είχα δική μου επιχείρηση. ΑΠοφάσισα λοιπόν φέτος να ανοίξω δικό μου τεχνκό γραφείο...Λάθος στιγμή.Θα μου κόψουν τον κώλο...
Ντροπή τα νέα μέτρα, μας ξεφτύλισαν εντελώς. Δεν άγγιξαν κανέναν μεγάλο, κανένα συμφέρον. Αλλά καλά να πάθουμε τέτοιο κουτορνίθι λαός που χουμε γίνει. Που δεν αντιδρούμε. Χτες βράδυ είχα μια έντονη λογομαχία με ένε συγγενή μου, ένθερμο υποστηρικτή της ΝΔ, ο οποίος βγάζει πάνω από 100.00 το χρόνο...Τι να καταλάβει αυτός σκεφτόμουν.... Μετά από 2 ώρες τον άκουσα να λέει οτι νοίκιασε ένα δυάρι που έχει άλλά ΜΑΥΡΟ!Γιατί λέει η εφορία είναι δυσβάσταχτη, αού παίρνει το 45%!! Ο ίδιος άνθρωπος...
Αυτοί έιμαστε. Ένα μάτσο ημιμαθών συμφεροντολόγων, που βλέπουμε τα κόμματα κάτι μεταξύ θρησκευτικής και ποδοσφαιρικής παράταξης...
Αλλά περιμένετε ρε παιδιά να αντιληφθούν αυτοί οι 300 τα προβλήματά μας;Το πόσο δύσκολα τα βγάζουμε πέρα;;Ποιοί;Αυτοί με τα 9000+ το μήνα, χώρια τις μίζες;; Έζησε ποτέ κανείς τους σαν απλός πολίτης έστω μια στιγμή; Πήρε κανείς τους 1000 ευρώ να πάει να πληρώσει νοίκια, δόσεις, δάνεια, φροντισ΄τηρια, οτε δεη κτλ;; Πήρε κανείς το αυτοκίνητο να οδηγήσει χωρίς συνοδεία νύχτα μέχρι την Πάτρα, που περιμένουμε την Πανσέληνο να μας φωτίσει;
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα παρατήσω όλα και να πάω εξωτερικό
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Μεγαλύτερη γενίκευση πάντως (για να έρθω και στα λεγόμενα του kantoniou) από αυτή που θεωρεί τους ελεύθερους επαγγελματίες στο σύνολό τους κλέφτες δε βλέπω.Σαφώς και υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ φοροδιαφυγή σε βαθμό που να αποτελεί προκλητική κοινωνική αδικία μόνο που είναι χρέος της συντεταγμένης πολιτείας να ξεχωρίσει τα μαύρα από τα άσπρα πρόβατα. Πώς; Να κόψουν το λαιμό τους να το βρουν.
Χρηστο συμφωνω σε ολα.
Διαφωνω μονο με αυτο που εγραψες αρχικα, οτι, νταξει, με θεωρειται ετσι κι αλλιως φοροφυγα; τοτε θα γινω στ' αληθεια (αν καταλαβα καλα).
Εσυ εισαι εντιμος και ΟΚ στις υποχρεωσεις σου πρωτα ΓΙΑ ΣΕΝΑ, εγω ειμαι λαμογιο ετσι κι αλλιως. Αν εσυ βρεις ενα πορτοφολι με πολλα λ7 θα το επιστρεψεις στη γιαγιακα που το εχασε, εγω θα το παντελονιασω. Η λυση φυσικα δεν ειναι το κρατος να εξωθησει και εσενα να γινεις λαμογιο (επειδη σαν τετοιο σου φερεται) αλλα να εξαναγκασει εμενα να συμμορφωθω, θελω δεν θελω.
Οσο αυτο δεν γινεται, δεν μπορουμε να παραιτηθουμε απο την προσπαθεια, οσο αδικημενοι και αν ειμαστε. Εγω σαν μισθωτος πληρωνω φορο για τα παντα. Εχω και ενα πολυ μικρο εισοδημα απο αλλη πηγη, σαν ΕΕ, και ενα ενοικιο. Τα δηλωνω και αυτα, αν και ανετα μπορουσα να τα αποκρυψω. Δεν μπορω να δεχτω οτι για τον καθε αλογομουρη ή επειδη γυρω μου πολλοι φοροδιαφευγουν, θα αλλαξω τις αρχες μου και θα γινω σαν αυτους, που τοσα χρονια κατακρινω.ΥΓ: Τον geolib νομιζω τον παρανοησες (μαλλον λογω αυξημενης αρτηριακης πιεσης ), με αυτα που εγραψε συμφωνει μαζι σου, στο σημειο που εξηγησα παραπανω οτι διαφωνω εγω.
-
Προσφατα εκανε μια εγχειριση ο πατερας μου σε ιδιωτικη κλινικη. Ο χειρουργος ζητησε αμοιβη (φιλικη τιμη) 4.000 €, χωρις αποδειξη ή +40% με αποδειξη ('τοσο βγαινει η εφορια μου').
Ο Μεγαλο-Ιατρός που βγάζει άνετα 200-300Κ το χρόνο με τα νέο φορολογικά μέτρα θα έχει πρόσθετη επιβάρυνση €1050. Στα @@ δηλαδή και θα συνεχίσει να το κάνει
Ο Μεροκαματιάρης Ε.Ε που βγάζει όντως €10000 το χρόνο..... θα έχει επίσης επιβάρυνση €1000 ευρώ.
ΆΡΑ Δεν χτυπάς την φοροδιαφυγή , αλλα χτυπάς μόνο τους μικρο-επαγγελματίες.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
...Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα παρατήσω όλα και να πάω εξωτερικόΕγώ, πάλι, όχι: Δεν θα τους περάσει.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
->
αρα οι ελευθεροι επαγγελματιες μεταφερουν τον δικο τους φορο που πρεπει να πληρωθει στον πελατη. ο πελατης προτιμα την αφορολογητη χαμηλοτερη τιμη -> οι φοροι δεν πληρωνονται ποτε.. και οι δυο εχουν τα ιδια κινητρα και 'κινητρα': αμεσο κερδος, ελλειψη πλανου μεσο-μακροπροθεσμα και σκαρτοι πολιτικοι που 'ετσι κ αλλιως θα τα φανε τα λεφτα και δεν θα πανε ποτε εκει που πρεπει'....
γιατι απορουμε δεν καταλαβαινω, το παραλογο θα ηταν να συνεβαινε κατι αλλο..Μα φυσικα, για αυτο το γραφω κι εγω. Και εμεις προτιμησαμε την χαμηλοτερη τιμη και οχι να του 'πληρωσουμε' την εφορια. Το θεμα ειναι οτι αυτη ειναι μια περιπτωση που ευκολα ελεγχεται και θα επιφερει αμεσα ΤΕΡΑΣΤΙΑ εσοδα. Γιατι δεν το κανει το κρατος, αφου ολοι οι πολιτες (γιατροι και ασθενεις στο συγκεκριμενο παραδειγμα) ειμαστε ανευθυνοι συμφεροντολογοι;
-
...Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα παρατήσω όλα και να πάω εξωτερικό
Εγώ, πάλι, όχι: Δεν θα τους περάσει.
Εγώ είμαι με το ένα πόδι στο εξωτερικό..... ακόμα δεν είμαι σίγουρος εαν θα πάρω και την εταιρία μου μαζί
Δεν τους αντέχω άλλο
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Αλλά περιμένετε ρε παιδιά να αντιληφθούν αυτοί οι 300 τα προβλήματά μας;Το πόσο δύσκολα τα βγάζουμε πέρα;;Ποιοί;Αυτοί με τα 9000+ το μήνα, χώρια τις μίζες;; Έζησε ποτέ κανείς τους σαν απλός πολίτης έστω μια στιγμή; Πήρε κανείς τους 1000 ευρώ να πάει να πληρώσει νοίκια, δόσεις, δάνεια, φροντισ΄τηρια, οτε δεη κτλ;; Πήρε κανείς το αυτοκίνητο να οδηγήσει χωρίς συνοδεία νύχτα μέχρι την Πάτρα, που περιμένουμε την Πανσέληνο να μας φωτίσει;
ε καλα μη φανταστεις ομως οτι στο εξωτερικο οι πολιτικοι εχουν ζησει στο νοικι, εχουν περιμενει σε σειρα του νοσοκομειου και ολα αυτα που λες, κοινως οσα κανουν οι απλοι πολιτες. ολα αυτα θελουν χρονο εξαλλου, αν οι πολιτικοι ασχολουνται με αυτα δεν θα μπορουν να ασχοληθουν με την... πολιτικη
-
...Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα παρατήσω όλα και να πάω εξωτερικό
Εγώ, πάλι, όχι: Δεν θα τους περάσει.
Ηλία εσύ καλά κάνεις!Έχεις μια οικογένεια πίσω σου. Εγώ ακόμη...Μόνο με την αρραβωνιαστικία μου είμαι. Δεν ξέρω, σκέφτομαι να φύγω 6 μήνες Ντουμπάι, με την προοπτική να μείνω 5 χρόνια. Όχι παραπάνω. Θα δείξει...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ε καλα μη φανταστεις ομως οτι στο εξωτερικο οι πολιτικοι εχουν ζησει στο νοικι, εχουν περιμενει σε σειρα του νοσοκομειου και ολα αυτα που λες, κοινως οσα κανουν οι απλοι πολιτες. ολα αυτα θελουν χρονο εξαλλου, αν οι πολιτικοι ασχολουνται με αυτα δεν θα μπορουν να ασχοληθουν με την... πολιτικη
Συμφωνώ απόλυτα. Δεν έχω αυταπάτες. Η σκέψη μου είχε 2 σκέλη: Μην περιμένετε να μας καταλάβουν αυτοί με τον τρόπο ζωής και το οικονομικό τους επίπεδο - πρέπει εμείς ν αντιδράσουμε. Απλά δε το κανα σαφές προηγουμένως.
Ωστόσο σε μια χώρα του εξωτερικού, ακόμη κι αν φορολογούμαι πολύ, θα βγάζω πολλά περισσότερα...
-
Επειδή κάποιοι Ε.Επαγγελματίες φοροδιαφευγουν θα πρέπει να τους τιμωρήσει ΟΛΟΥΣ ;;;
Αυτό ειναι η Τακτική των Γερμανών στα Καλάβρυτα.... δεν είναι νομοθεσία ευνομούμενης πολιτείας....
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Διαφωνω μονο με αυτο που εγραψες αρχικα, οτι, νταξει, με θεωρειται ετσι κι αλλιως φοροφυγα; τοτε θα γινω στ' αληθεια (αν καταλαβα καλα).
Να σου πω οτι δεν το σκέφτομαι θα σου πω ψέμματα. Ηδη κλαίω τα 6k+ που φεύγουν από το οικογενειακό εισόδημα για το πουθενά (=ΟΑΕΕ) αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Αυτά τα 2 χιλιάρικα πραγματικά δε μας περισσεύουν και δε βρίσκω κανέναν (ουσιαστικό) λόγο να τα πληρώσω. Ο μόνος λόγος που θα το κάνω θα είναι όχι γιατί 'αυτό είναι το σωστό' (νοοτροπία που γενικώς με διέπει σε διάφορα άλλα... δυσάρεστα που υπόκειμαι) αλλά για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω. Δε γουστάρω μελλοντική kinder έκπληξη, κοινώς δεν το κάνω γι αυτούς, για μένα το κάνω.
ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!
-
@cavalino gr, να σου πάρει το 45% από αυτό που εσύ στερήθηκες, κόπιασες, έσπασες τα νεύρα σου με τον κάθε μαστορά να φτιάξεις... Σύμφωνοι...
ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΙ;
Και όταν έρθει η ώρα να συντηρηθεί, επισκευαστεί, γίνει αλλαγή ενοικιαστηρίου, ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ 45% ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ; Μάλλον όχι...
Οπότε γιατί να μην το νοικιάσει μαύρο;
Αν ο φόρος ήταν 1,2,3,4,5,6...10% θα ασχολιόταν να το νοικιάσει μαύρο; Μάλλον όχι...
Το κράτος μόνο ένα πράγμα σε μαθαίνει να κάνεις: Πως να τα αρπάζεις...
_
ΦΟΡΟ-ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ 2008