-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
δηλώνουν πόσα και ζουν με πόσα...(αντίστοιχα ή αναντίστοιχα)...[/size]
Κανείς;;;
Να σας το πω γιατί;
Να μου πλακώνει όλο το forum στην πισίνα;
Να παίζετε 5Χ5 στο γκαζόν μου;
Να μου ζητάτε την carrera για τεστ νράιβ;
Να πάω να δέσω σε προβλήτα και να με κουτσομπολεύετε εδώ μέσα;ήμουν και εγώ στο κότερο
-
Τι εγινε ρε παιδια??
-Τελειωσαν τα ασημικα της οικογενειας??
-Η μηπως δε μας πληρωσε ακομα η Deutsche Telecom, η Νεα Οδος, ο Αυτοκινητοδρομος Αιγαιου κλπ κλπ??
-Τα νεα μετρα πιανουν και το Λαναρα??
Αν ναι εμπρος παλληκαρια να βγουμε στους δρομους για συμπαρασταση ή τελος παντων νβα μαζεψουμε εμεις το χιλιαρικο που του αναλογει.
-Το ασφαλιστικο που θα εσωνε τους ΕΕ απο τους ρετιρεδες δεν εχει αποδωσει ακομα??Γιατι γκρινιαζετε ωρε??
Ηρθε η σειρα σας τωρα και ποναει εεε?? -
δεν πάμε καλά...δεν πάμε καθόλου καλά...
αλήθεια τα επιπλέον κέρδη από τον φόρο στα καύσιμα με τόσο υψηλά το βαρέλι δεν φτάνουν;
ο φπα στο 19% δεν απέδωσε;αλλά που να φτάσουν με τόση μάσα...δεν θέλω να πολιτικοποιήσω αλλά με την ΝΔ πάμε πολύ χειρότερα...
πάλι εμείς ο κοσμάκης θα την πληρώσουμε....ΟΥΣΤ! -
αφου δεν εχουν λυθει τα θεμελιωδη προβληματα της οικονομιας, δε προκειται να ερθουν εσοδα οτι και να κανουν. Το μονο που μπορουν ειναι να βαζουν επιπλεον φορους, δινοντας επιπλεον κινητρα για ΜΗ-αναπτυξη, αρα ακομη λιγοτερη εισπραξη φορων.
τα εχουν καταφερει μια χαρα. Μια Αττικη υπερκορεσμενη, που ανεβαζει το κοστος για οποιαδηποτε επιχειρηση, και μια επαρχια ερημωμενη πραγμα που επισης ανεβαζει το κοστος αφου δεν υπαρχουν υποδομες. Αρα μια Ελλαδα αντι-παραγωγικη. Και μετα απορουμε πως ανεβαινει τοσο το κοστος ζωης.
οπως ξαναειπα, καλα μας κανουν, αφου εμεις τους ψηφιζουμε.-
-
Σάββα, θα σου πω ένα μυστικό.
Κάθε χρόνο θα πηγαίνουμε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Οι εποχές που γινόταν κοινωνική πολιτική με δανεικά έχουν τελειώσει. Δεν γίνεται να είναι **όλοι **ικανοποιημένοι, με αυξήσεις 10%, με μαύρα λεφτά, με καταναλωτικά δάνεια, με ταξίδια, μπουζούκια, Hondos Center, δίλιτρα αυτοκίνητα...
Ούτε με Παπαρήγα θα άλλαζε κάτι, διότι σημασία δεν έχει το σύστημα αλλά η νοοτροπία των ιθαγενών. Αφού η αρπαχτή επικράτησε ως οικονομική νοοτροπία σε κάθε επίπεδο (από το κράτος ως τον περιπτερά που πουλάει το νεράκι 50 λεπτά, ενώ το παίρνει 10), κανείς δεν μπορεί να ελπίζει σε αναστροφή της κατάστασης.ΠΟΙΟΣ κλάδος θα δεχθεί περικοπή των προνομίων του ή των κερδών του; ΕΝΑΝ πείτε. Είτε δικαίως, είτε αδίκως, από οποιονδήποτε ζητήσεις να κερδίσει λιγότερα, θα κλωτσήσει, ΟΣΟ δίκιο κι αν έχεις.
Μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, βενζινάδες, ταρίφες, εργολάβοι, υδραυλικοί και τόσοι άλλοι κινούνται με μαύρο χρήμα και απαιτούν να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Συχνά μάλιστα κρύβονται πίσω από τους πιο αδύναμους εκπροσώπους του κλάδου τους, πχ πίσω από τους νέους αδημιούργητους επαγγελματίες που βγάζουν 3 & 60. Και να οι μερτσεντές, να τα δίπατα εξοχικά, να τα μπουζούκια με τα 500άρια σε λουλούδια, να οι πισίνες....
Οι μισθωτοί τι να πουν; Και τι να κάνουν;Την έννοια 'κοινωνική πρόκληση' και κλοπή μέχρι και μαγκιά την ονομάζουν ορισμένοι. Νομίζω ότι τα μέτρα για τους Ε.Ε. είναι ορθά κι ας αδικούνται κάποιοι. Αφού οι μισθωτοί, ανεξαρτήτως ύψους μισθού, ούτως ή άλλως αδικούνται συνέχεια εδώ και δεκαετίες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, βενζινάδες, ταρίφες, εργολάβοι, υδραυλικοί και τόσοι άλλοι κινούνται με μαύρο χρήμα και απαιτούν να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Συχνά μάλιστα κρύβονται πίσω από τους πιο αδύναμους εκπροσώπους του κλάδου τους, πχ πίσω από τους νέους αδημιούργητους επαγγελματίες που βγάζουν 3 & 60. Και να οι μερτσεντές, να τα δίπατα εξοχικά, να τα μπουζούκια με τα 500άρια σε λουλούδια, να οι πισίνες....
Οι μισθωτοί τι να πουν; Και τι να κάνουν;Αυτη ειναι η αληθεια, που ολοι πιστευω τη βλεπουμε γυρω μας. Ο υδραυλικος και ο ηλεκτρολογος των 30 ετων με το αυτοκινητο των 60+Κ και το σπιτι των 400+Κ, που δηλωνει λιγοτερα απο τον πρωτοδιορισμενο δασκαλο, ο αντιστοιχος γιατρος, δικηγορος κτλ.
ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΡΙΣΚΟ, ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 16 ΩΡΕΣ Χ 6 ΗΜΕΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΛ. Και το εννοω, σε μια ελευθερη οικονομια, αξιζουν την αμοιβη τους και τον αντιστοιχο τροπο ζωης. Τον φορο που αναλογει σε αυτον τον πλουτο θελω μονο να πληρωσουν και χαλαλι τους.Αυτα βεβαια δεν μειωνουν σε τιποτα το απαραδεκτο τσουβαλιασμα του μετρου:
Καποιοι (πολλοι ) φοροδιαφευγουν => Δεν μπορω να τους πιασω => Το ταμειο ειναι μειον => πληρωστε ολα τα θυματαΚατι ομως πρεπει να γινει για τη φορολογηση (και) αυτων των εισοδηματων. Οι υπολοιποι εκπροσωποι των αντιστοιχων κλαδων (που τωρα θιγονται απο το πραγματι αδικο μετρο) βλεπουν την πραγματικοτητα αυτη ή εγκλωβιζονται στην 'υπερασπιση του κλαδου τους', οπως οι ΔΥ υπερασπιζονται τους κηφηνες συναδελφους τους συνδικαλιστες, που δεν εργαζονται ΠΟΤΕ και απλως τα αρπαζουν;;;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
...Και μενουν τα περι ελεγκτικου μηχανισμου. Εν πολλοις το ανεφερε και ο kubiak. Οταν παιρνεις 15.000 το χρονο και βλεπεις πανω στο τραπεζι μισθους 2 χρονων με ΕΛΑΧΙΣΤΟ ρισκο, τοτε η ηθικη δοκιμαζεται εντονα, οτι και να γραφει καθενας στο καθε φορουμ....Το πρόβλημα για μένα είναι ο ΔΥ που ΑΠΑΙΤΕΙ να χρηματιστεί για να μη σου κάνει ζημιά. Επίσης αυτός που 'τα έχει βρει' μαζί σου και καταστρέφει τον ανταγωνιστή σου.
Ο κοσμος δουλευει για τα λεφτα...
Όχι πάντα! Άλλοι (έχω παράδειγμα τον Λογιστή μου) δουλεύουν προτίστως για το 'ονόρε'.
Αυτοκινηστές ΤΑΧΙ
...
Η άδεια παίζει κοντά στα 180,000 στην Αθήνα χωρίς το αυτοκίνητο
ΙΜΟ ιδιοκτήτης 100% ταξί έχει κέρδος στην τσέπη €45,000 το χρόνοΆρα πρέπει να δουλεύει 5 χρόνια χωρίς να τρώει, για να κάνει απόσβεση της επένδυσης.
Ταξιτζήδες όλοι, τώρα. -
Όχι, γιατί την άδεια μπορεί να την πουλήσει ανά πάσα στιγμή. Όσα βγάζει είναι δικά του.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ο κοσμος δουλευει για τα λεφτα.Παγκόσμιος αστικός μύθος.
Αν δούλευε για τα λεφτά, κανένας δεν θα πήγαινε να σπουδάσει για να γίνει (π.χ.) δάσκαλος όταν μπορεί να βγάλει πολλαπλάσια ξεβουλώνοντας αποχετεύσεις.
Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι πρώτο κίνητρο είναι η 'κοινωνική καταξίωση', τα λεφτά έρχονται 3α ή 4α αν θυμάμαι καλά. -
Για ρίξε μια ματιά στις βάσεις για τα ΑΕΙ. Τα παιδαγωγικά τμήματα χτύπησαν ακόμα και τις νομικές.
Σήμερα:
νομικές > ζόρι για να βγάλεις χρήμα και να καταξιωθείς επαγγελματικά, οι περισσότεροι νέοι δικηγόροι φυτοζωούν με τον βασικό μισθό.
παιδαγωγικά > αν πιάσεις δουλειά (ζήτηση υπάρχει μεγάλη πάντως), βγάζεις σταθερό μισθό με 4 μήνες άδεια το χρόνο και ωράριο 8-2 (και πολύ λέω).Ας λένε ό,τι θέλουν περί καταξίωσης. Πέρασε η γενιά του 'σπουδαίου' πτυχίου που κοσμεί τον τοίχο. Πλέον καταξιωμένοι είναι όσοι οδηγούν ακριβό αυτοκίνητο κι έχουν σπιταρώνα σε καλή περιοχή - κι ας πουλάνε πλαστικές καρέκλες.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας μας πουν αν θέλουν οι φίλοι-μέλη του Forum που κατέχουν ακριβά αυτοκίνητα, σπίτια, ακάφη κλπ, σε συνάρτηση με τα χρόνια εργασίας τους, οικογενειακά βάρη κλπ, τι εισοδήματα δηλώνουν στην εφορία, έτσι για να πάρουμε μια γεύση από το μαγαζί μας (=forum).
Τα παραπάνω χωρίς ίχνος διάθεσης ρεβανσισμού, κομπλεξισμού κλπ, αλλά απλά για να έχουμε μια μικρή εικόνα του ποιοι άνθρωποι (από επαγγελματικής πλευράς) δηλώνουν πόσα και ζουν με πόσα...(αντίστοιχα ή αναντίστοιχα)...Κανείς;;;
Εγώ!
Ξεκίνησα το 1985, με κεφάλαιο (πραγματικό) 200.000 δρχ, από το εφ' άπαξ του πατέρα μου.
Έχω δηλώσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ κέρδη και άνω των 100 εκατ δρχ το χρόνο, αλλά και μια χρονιά ζημιές (οφειλόμενες 100% στο Ελ Δημόσιο κ τις αλλοπρόσαλες αποφάσεις του) 72 εκ δρχ.
Σχεδόν όλα μου τα κέρδη έχουν επανεπενδυθεί στην εταιριούλα μου, στην οποία ανήκει ό, τι έχω φτιάξει (άρα είναι διάφανος κι ο τρόπος απόκτησης) με εξαίρεση το σπίτι που μένω (διαμέρισμα 110 τμ) και το αυτοκίνητό μου (πολυτεκνικό όπελ ζαφίρα οπισί).
Έχω πληρώσει ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ τρεις φορές όσα μου ζήτησε η μαμά Ελλάς για 'περαίωση'. Και είμαι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που έχουν ελεγχθεί προσωπικά! Θα πληρώσω πάνω από 5.000 Ε λόγω ... 'πόθεν έσχες', επειδή αγόρασα ένα γιαπί το 2001 (ακόμα γιαπί είναι) κι ενώ το συμβόλαιο λέει ότι έπρεπε να το πληρώσω τέλη Μάρτη, εγώ πήρα το δάνειο από την τράπεζα αρχές Αυγούστου. Την προηγούμενη χρονιά είχα δηλώσει σαν εισόδημα τριπλάσιο ποσόν από την αξία αγοράς, αλλά ο ελεγκτής μου υπάλληλος της ΔΟΥ δεν έδωσε σημασία ούτε σ' αυτό, ούτε στο ότι ο Νόμος λέει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ότι αφού η εκταμίευση του δανείου έγινε το ίδιο οικονομικό έτος δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Αν αναρωτιέται κανείς, όχι. Δεν του έδωσα 'δωράκι'.
Από πέρυσι, σαν τον Θύμιο, έχω και μια προσωπική εταιρία. Την άνοιξα μήπως και γλιτώσω τπτ, γιατί το αφορολόγητό μου πήγαινε χαμένο αφού όλα μου τα εισοδήματα φορολογούνταν στην 'πηγή' - εταιρία μου. Θα πληρώσω λοιπόν το 1000ρικάκι μου κι εγώ φέτος, γελώντας....Ηρθε η σειρα σας τωρα και ποναει εεε??
Αν νομίζεις ότι ένας σοβαρός ΕΕ θεωρεί τα 1050 Ε επί πλέον φόρο κάτι παραπάνω από μια τρίχα απ' τ' @@ του, είσαι ΠΟΛΥ κολλημένος.
Τη θέση του ΥΠΕΘΟ δεν ανέχομαι: 'Όλοι οι Έλληνες ΕΕ φοροκλέβουν κι εμείς δεν μπορούμε να τους πιάσουμε'. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πλέον καταξιωμένοι είναι όσοι οδηγούν ακριβό αυτοκίνητο κι έχουν σπιταρώνα σε καλή περιοχή - κι ας πουλάνε πλαστικές καρέκλες.++
_
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για ρίξε μια ματιά στις βάσεις για τα ΑΕΙ. Τα παιδαγωγικά τμήματα χτύπησαν ακόμα και τις νομικές.
Σήμερα:
νομικές > ζόρι για να βγάλεις χρήμα και να καταξιωθείς επαγγελματικά, οι περισσότεροι νέοι δικηγόροι φυτοζωούν με τον βασικό μισθό.
παιδαγωγικά > αν πιάσεις δουλειά (ζήτηση υπάρχει μεγάλη πάντως), βγάζεις σταθερό μισθό με 4 μήνες άδεια το χρόνο και ωράριο 8-2 (και πολύ λέω).Ας λένε ό,τι θέλουν περί καταξίωσης. Πέρασε η γενιά του 'σπουδαίου' πτυχίου που κοσμεί τον τοίχο. Πλέον καταξιωμένοι είναι όσοι οδηγούν ακριβό αυτοκίνητο κι έχουν σπιταρώνα σε καλή περιοχή - κι ας πουλάνε πλαστικές καρέκλες.
Μάνο, πάντως εγώ δεν έχω γνωρίσει ακόμα ΚΑΝΕΝΑ γονιό που να ονειρεύεται ότι το παιδί του θα πουλάει πλαστικές καρέκλες για να αγοράσει ακριβό αυτοκίνητο. Αν το δούμε αυτό σε κάποια κλίμακα στο μέλλον, τότε θα δεχτώ ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει...
-
και όλοι αυτοί που τα στέλνουν σε αστυνομικές στρατιωτικές σχολές τι είναι?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
και όλοι αυτοί που τα στέλνουν σε αστυνομικές στρατιωτικές σχολές τι είναι?Δεν το κατάλαβα αυτό, αν για κάποιους το παιδί θα γίνει μπάτσος, για τους γονείς θα γίνει 'Αξιωματικός'.
Ας μας πει κάποιος για γονείς που σπρώχνουν το παιδί να μην δώσει για ΑΕΙ και να γίνει τουβλάς ή υδραυλικός ή μοδίστρα για να βγάλει πολλά και μαύρα... -
Οι γονείς έχουν πεπαλαιωμένη νοοτροπία.
Οι νέοι έχουν αρχίσει να βλέπουν διαφορετικά το θέμα (στην πλειοψηφία τους).Άντε να βγάλει γκόμενα ο νέος αρχιτέκτονας με το 206, όταν ο υδραυλικός ή ο μαγαζάτορας ειδών υγιεινής εμφανιστεί με το γερμανικό κάμπριο... Καμιά μορφωμένη κοπέλα ίσως προτιμήσει τον πρώτο, αλλά οι περισσότερες.....
-
οι σχολές της Αστυνομίας δεν είναι ΑΕΙ, απο τις σχολές αστυνομικών δεν γίνεσαι καν αξιωματικός, όσοι δεν πάνε σε ΑΕΙ γιατί παρόλο που πιάνουν τα μόρια προτιμούν τις αστυνομικές σχολές στη πλειοψηφία τους έχουν τη παρότρυνση των γονιών τους που θέλουν το παιδί τους να εξασφαλιστεί και όχι να παλέψει για κάτι περισσότερο (σαν κοινωνία δεν προωθούμε την καινοτομία)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, βενζινάδες, ταρίφες, εργολάβοι, υδραυλικοί και τόσοι άλλοι κινούνται με μαύρο χρήμα και απαιτούν να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση....
Για να πιάσουμε τους Ταρίφες.
Πριν το 2004 η (τότε) κυβέρνηση απαίτησε όλα τα ταξί να έχουν ταμειακή συνδεμένη με το ταξίμετρο.
Το ταξί δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αυτό και πολλοί το έπραξαν.Η Επόμενη κυβέρνηση υποσχέθηκε προεκλογικά και έπραξε μετεκλογικά να μην είναι υποχρεωτικό και
να συνεχίσει το παλιό καθεστώς.Τώρα γκρινιάζουν οτι οι ταξιτζήδες φοροδιαφευγουν και γι' αυτό θα πρέπει να τους φορολογήσουν ΌΛΟΥΣ τους Ε.Ε.
Δηλαδή επειδή ένα δίκαιο μέτρο πάταξης της φοροδιαφυγής θα φέρει την κυβέρνηση σε σύγρουση με
συγκεκριμένη κοινωνική όμαδα πρωτιμούν να χαρατσώσουν τους νόμιμους. Αυτό εκτός από κοινωνική
αδικία δείχνει οτι ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να λύσουν το πρόβλημα στην βάση του -
Τι ψαχνετε να βρειτε;Οταν τα ''φρουτακια'' μεσουρανουσαν , το κρατος απαγορεψε ολα τα ηλεκτρονικα παιχνιδια, επειδη δεν μπορουσε -λεει- να τα ελεγξει, και γιναμε ρεζιλι διεθνως. Ο Σουφλιας προχτες ειπε πως καλο θα ειναι, τα παρανομα αυθαιρετα να μη δηλωθουν γιατι θα πεσει προστιμο. Σε ποια αλλη σοβαρη χωρα θα εκανε υπουργος τετοια δηλωση; Με τα νεα φορολογικα μετρα, πιανει αυτον ο οποιος δηλωνε και πληρωνε. Το λαμογιο θα συνεχισει να φοροδιαφευγει.
Οσον αφορα τις παιδαγωγικες σχολες, οι βασεις ανεβηκαν γιατι εξασφαλιζεται ενα σιγουρο μελλον -αμεσος διορισμος (προς το παρον)- για τους αποφοιτησαντες δασκαλους. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι, γιατί την άδεια μπορεί να την πουλήσει ανά πάσα στιγμή. Όσα βγάζει είναι δικά του.Αν κάποιος διαθέτει 200.000++ Ε μετρητά κ τα διαθέσει για ν' αγοράσει ταξί, θέλει ψυχίατρο.
Αυτός που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ 200.000++ Ε για ν' αγοράσει ένα ταξί, ΠΡΕΠΕΙ και να το αποσβέσει σε κάποια χρόνια. Μετά απ' αυτό, ΑΑΑΑΑΝΝΝΝΝ το επάγγελμα συνεχίζει να είναι κλειστό, θα μπορεί να πει ότι έχει ένα ξεχρέωτο ταξί κι ΑΑΑΑΑΝΝΝΝΝ το πουλήσει θα μείνει με 180.000 Ε κεφάλαιο (ή και παραπάνω, αν έχει ακριβύνει η άδεια). Αλλιώς θα πρέπει να βρει λ7 να αλλάξει αυτοκίνητο κ πάμε.
Και, τεσπα, για κάποιον που δουλεύει (σχεδόν) 365 μέρες το χρόνο οδηγώντας ταξί, τα 45 χιλιάρικα δεν είναι και κανένα τεράστιο ποσό!
Α, να σημειώσω εδώ ότι τους ταξιτζήδες γενικά τους αντιπαθώ.
ΦΟΡΟ-ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ 2008