-
1.Αν δεν κανω λαθος για τις εταιρείες τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθει οι συντελεστές φόρου και θα μειωθούν κι αλλο.
2. Η προκαταβολή φόρου σωστά υπάρχει , όλοι προκαταβάλουν τους φόρους οι εταιρείες γιατί όχι?? Εξάλλου στην επόμενη χρήση συμψηφίζονται.... ή επιστρέφεται.
3.Οι όποιες μισθοδοσίες και ασφαλιστικές εισφορές εκπίπτουν στα βιβλία όλων των επιχειρήσεων,(εκτός και ειναι μαυρα) όπως και αλλα πχ leasing, διάφορα έξοδα κ.α. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Είναι καλυτερα ολοι να πληρώνουν κατι , παρά οι πολλοι το 40% των εισοδημάτων του και καποιοι το 10% το πολυ......
Αν ένας ΕΕ δίνει δουλειά δε 'δίνει' μόνο αλλά και παίρνει. Παίρνει 'κόπο' και 'ιδρώτα' και από αυτόν κονομάει. Και καλά κάνει βέβαια Δούναι και λαβείν είναι.σε 60 Έλληνες υπαλλήλους,καλά αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Τώρα που είναι 60 πιθανόν να είναι και Έλληνες , όταν γίνουν ...80 -90 θα είναι Σκοπιανοι, Βούλγαροι, Μολδαβοί και πάει λέγοντας. Και πάλι κανένα πρόβλημα αφού να κερδίσει θέλει ο άνθρωπος και χέστηκε για όλα τα άλλα. Με όλα αυτά δε θέλω να πω πώς πρέπει να ποινικοποιηθεί η επιχειρηματικότητα!!!! απλώς δε φοράνε φωτοστέφανο... εξάγει σε όλον τον κόσμο προϊόντα Ελληνικά αξίας 5.000.000 Ε και έχει για πρώτη φορά φέτος καθαρά κέρδη 72.000 Ε, θεωρείς λογικό να πληρώσει 80.000 Ε φόρο + προκαταβολή;
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
2. Η προκαταβολή φόρου σωστά υπάρχει , όλοι προκαταβάλουν τους φόρους οι εταιρείες γιατί όχι?? Εξάλλου στην επόμενη χρήση συμψηφίζονται.... ή επιστρέφεται.Ομολογώ πως ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί είναι δίκαιο και λογικό για οποιονδήποτε να πληρώνει προκαταβολικά μέρος από τους πιθανούς φόρους του επόμενου έτους.... Και γιατί πρέπει τους τόκους να τους εισπράττει το κράτος...
Με «καπέλο» 55% οι νέοι φόροι
Οι επαγγελματίες που με τα νέα μέτρα πρέπει να πληρώσουν 1.000 ευρώ, θα δώσουν τελικά 1.550
Με «καπέλο» 55% θα πληρώσουν τα ποσά του φόρου εισοδήματος που θα προκύψουν από την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δηλώνουν κάθε χρόνο εισοδήματα χαμηλότερα από 10.500 ευρώ. Με το νέο σύστημα φορολόγησης που θα εφαρμοστεί το 2009 οι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν να καταβάλουν ποσά που θα φθάνουν μέχρι τα 1.682 ευρώ! Κι αυτό διότι ο φόρος που θα αναλογεί στα εισοδήματά τους θα προσαυξάνεται κατά 55% με ένα επιπλέον ποσό που ονομάζεται «προκαταβολή φόρου εναντι του επόμενου οικονομικού έτους».Εμποροι, βιοτέχνες, ατομικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και ελεύθεροι επαγγελματίες που δήλωναν μέχρι φέτος εισοδήματα χαμηλότερα του υπό κατάργηση αφορολόγητου ορίου των 10.500 ευρώ δεν πλήρωναν καθόλου φόρο εισοδήματος. Με τη νέα φορολογική κλίμακα τα εισοδήματα που θα δηλώσουν το 2009 για το τρέχον έτος θα φορολογηθούν με 10% από το πρώτο ευρώ και μέχρι τα 10.500 ευρώ. Μόνο εάν βαρύνονται με τέκνα θα δικαιούνται αφορολόγητο όριο, το οποίο θα ανέρχεται σε 1.000 ευρώ για ένα τέκνο, 2.000 ευρώ για δύο τέκνα και 10.000 ευρώ για τρία τέκνα, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο από το τέταρτο και μετά. Στη συντριπτική τους πλει ονότητα οι φορολογούμενοι αυτοί θα αναγκαστούν για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Ομως το ποσόν του φόρου αυτού θα προσαυξάνεται επιπλέον κατά 55% καθώς θα προστίθεται η προκαταβολή φόρου έναντι του επόμενου έτους. Για όσους δεν έχουν παιδιά και δηλώνουν, για παράδειγμα, εισόδημα 10.000 ευρώ, ο αναλογών φόρος εισοδήματος θα είναι 1.000 ευρώ (10.000 Χ 10% = 1.000). Ομως στα 1.000 ευρώ θα προστεθεί και η προκαταβολή φόρου 55%, οπότε το ποσόν της τελικής φορολογικής επιβάρυνσης θα φθάσει τα 1.550 ευρώ. Ετσι από εκεί που δεν πλήρωναν τίποτα στην εφορία θα υποχρεωθούν ξαφνικά να καταβάλουν 1.550 ευρώ!
Eνδιαφέρον έχουν και τα αφορολόγητα όρια για όσους έχουν παιδιά [με bold]...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
...να κερδίσει θέλει ο άνθρωπος και χέστηκε για όλα τα άλλα...Οι περισσότεροι Έλληνες ευεργέτες είναι ΕΕ, που έδωσαν μέρος της περιουσίας τους (μερικοί ολόκληρη, άλλοι και τη ζωή τους) για το καλό της πατρίδας τους.
… Με όλα αυτά δε θέλω να πω πώς πρέπει να ποινικοποιηθεί η επιχειρηματικότητα!!!! απλώς δε φοράνε φωτοστέφανο...
Παίρνοντας αφορμή απ’ αυτό (και δίχως να απαντώ ακριβώς σ’ αυτό ή σ’ εσένα), γιατί να φοράνε φωτοστέφανο;
Κάποιος που έχει μια ιδέα, μια 'ανάγκη', τη θέληση και την όρεξη να κάνει μια δική του δουλειά, θα έπρεπε να την κάνει για να δίνει ό, τι βγάζει στο Δημόσιο κι αυτός να περνάει σπαρτιάτικα; Ή θα έπρεπε να γίνει κι αυτός ΔΥ; Διαβάζει τους Νόμους, ζυγίζει υπέρ και κατά, δανείζεται και ξεκινάει. Επιχειρηματικότητα το λένε και κινεί τον κόσμο σήμερα. Κι όταν του αλλάζεις τον (κάθε) Νόμο κάθε λίγο και λιγάκι ή του ερμηνεύει τον ίδιο Νόμο διαφορετικά η κάθε υπηρεσία (κάτι που συμβαίνει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στο μπάχαλο που λέγεται Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία), του βάζεις τρικλοποδιά και του δίνεις σφαλιάρα ταυτόχρονα.
Κι όταν εσύ, ο Έλληνας ΔΥ, τον λες κλέφτη έτσι, απροκάλυπτα και δίχως καμία απόδειξη, δεν είναι και η καλύτερή του. Κι αν μπορεί, σηκώνεται και φεύγει. Κι εσύ τότε τον βρίζεις χειρότερα. Η 'πλάκα' είναι ότι οι καλύτεροι και ικανότεροι, φεύγουν. Κι εσύ μένεις εδώ με όποιον ξεμένει (ή είναι περίεργος) και προσπαθείς να επιβιώσεις.
Κι όταν δεν πάει τπτ καλά (πώς να πάει, άλλωστε;) ρίχνεις το φταίξιμο αλλού, Έλληνα καυλιάρη μου… -
Όχι ότι έχει σημασία στην κουβέντα μας, αλλά και τα μεγαλύτερα καθίκια της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας, που έθαψαν κοσμάκη, κατέστρεψαν το περιβάλλον, άρμεξαν κράτη ολάκερα, έδιναν μισθούς πείνας, κατέλυσαν δημοκρατικές κυβερνήσεις κλπ κλπ ήταν Ε.Ε.
Από την άλλη, σίγουρα πολλοί υπάλληλοι θα ήθελαν να βοηθήσουν τον τόπο τους και να κάνουν αγαθοεργίες, αλλά με το μισθό τους ούτε πλακάκι δεν μπορούσαν να προσφέρουν. -
BTW, όποιος μα όποιος διαμαρτύρεται για κάποιες αποφάσεις που τον θίγουν οικονομικά (κυρίως), έχει να λέει τα καλύτερα για τον επιχειρηματικό του κλάδο.
Οι Ε.Ε. της αρπαχτής, της απάτης, που επιδοτούνται και εξαφανίζουν τις επιδοτήσεις, που έφαγαν τα χρήματα των επενδυτών στο ΧΑΑ, που σου χρεώνουν τα προϊόντα τους σαν από χρυσάφι όταν στην Ευρώπη των πολλαπλάσιων μισθών κοστίζουν πολύ λιγότερο, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ; Πόσα χρόνια τα λέμε αυτά; Ξαφνικά έγιναν καλοί καγαθοί; ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ;
Και οι φοροφυγάδες ποιοι είναι; Μήπως οι μισθωτοί τελικά; Ξέρω 'γω τι θ' ακούσω ακόμα; -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
2. Η προκαταβολή φόρου σωστά υπάρχει , όλοι προκαταβάλουν τους φόρους οι εταιρείες γιατί όχι?? Εξάλλου στην επόμενη χρήση συμψηφίζονται.... ή επιστρέφεται.Σε περίπτωση θανάτου θα την πάρουν οι κληρονόμοι μου;;; Αλήθεια τι γίνεται στην περίπτωση αυτή, ειλικρινά δεν ξέρω...
Γιατί είναι δεδομένο ότι α) θα έχω και του χρόνου τουλάχιστον τα ίδια εισοδήματα με φέτος (μπορεί να απολυθώ, να πέσει έξω το μαγαζί μου, κτλ...) και να φορολογηθώ προκαταβολικά για αυτά και β) ότι θα πρέπει να δανείσω άτοκα το δημόσιο με το έτσι θέλω;;;
Πέρισυ που είχα επιστροφή φόρου 160 ευρώ, γιατί δεν μου έδωσε το δημόσιο 50% επιστροφή και για φέτος;;; Ας μου επέστρεφε 240 ευρώ και θα τα βρίσκαμε φέτος...
-
Νομίζετε ότι οι πολιτικοί αναλύσανε το θέμα των φόρων έστω και 1% από την ανάλυση που έγινε σε αυτό το τόπικ;
Αμφιβάλω.
Απλώς, είπανε '...ρε παιδιά με τόσα σκάνδαλα τα φάγατε όλα και δεν έχουμε να κάνουμε 'κοινωνική πολιτική' ενόψει εκλογών!
Από ποιόύς θα τα πάρουμε από τους μισθωτούς;
Δεν έμεινε και τίποτα να πάρουμε; Αν τους πάρουμε και άλλα θα ψοφήσουν.
Από τους επιχειρηματίες; Α! τότε τις χάσαμε τις εκλογές έτσι κι αλλιώς μιας και ένα μεγάλο ποσοστό για την εκλογική καμπάνια το πέρνουμε από αυτούς.
Άρα ποιοί μένουν οι φίλτατοι Ε.Ε. τους οποίους τον τελευταίο καιρό τους είχαμε αφήσει λάσκα να ανεβάζουν κατά βούληση τα προϊόντα - υπηρεσίες τους και να τα κονομάνε οι πιό μάγκες (κλέφτες) από αυτούς.
Άσε που κάνοντας κάτι τέτοιο θα πλακωθούν μισθωτοί - Ε.Ε. μεταξύ τους και θα μας αφήσουν ήσυχους '
Και αυτό γίνεται, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό το τόπικ για μια ακόμη φορά το αθάνατο Ελληνικό μεγαλείο και η νοοτροπία του 'Γιατί να έχει ο γείτονας θα τον σαμποτάρω να φαλιρίσει όπως εγώ' και όχι του 'πως τα κατάφερε ο γείτονας να το κάνω και εγώ' -
Σωστός. Δυστυχώς.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν κάποιος διαθέτει 200.000++ Ε μετρητά κ τα διαθέσει για ν' αγοράσει ταξί, θέλει ψυχίατρο.
.δεν έχεις κ πολύ άδικο....μόνο να τα κλείσει κάπου αυτά τα χρήματα η τράπεζα θα του δώσει 15-18.000+ ευρώ τόκο. Χωρίς κόπο και ρίσκο.
15 k σημαίνουν 8.4% μικτό επιτόκιο για 200k
18 k σημαίνουν 10 % μικτό επιτόκιο για 200kΚανένα από τα 2 νούμερα δεν παίζουν ως επιτόκιο για 200 k (ούτε για 500 άλλωστε)...
Κάτι πάνω από 6.5 % μικτό (5.85% καθαρό) για 200 k μου φαίνεται αδύνατο στις παρούσες συνθήκες...Άντε να δεχτώ το 7% που έγραψες ότι έδωσαν στον πατέρα σου (που στο καλό δίνουν 7%!!) το οποίο δίνει 6.3% καθαρό = 12500 το χρόνο...
Να ξαναπώ ότι το 7% μου φαίνεται τρομακτικό να παίζει στην αγορά για μόνο 200 k και θα ξαναρωτήσω με πραγματικό ενδιαφέρον που έδωσαν τέτοιο επιτόκιο (τι στο διάολο τόσο διαφορετικά μυρίζουν τα δικά μου ? Έχω βέβαια 2.5 μήνες να βγω βόλτα να δω τι γίνεται αλλά τον Ιούνιο πάνω από 5.8 μικτό δεν μου έδιναν, είναι δυνατόν τώρα να δίνουν 7!!? )
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι ότι έχει σημασία στην κουβέντα μας, αλλά και τα μεγαλύτερα καθίκια της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας, που έθαψαν κοσμάκη, κατέστρεψαν το περιβάλλον, άρμεξαν κράτη ολάκερα, έδιναν μισθούς πείνας, κατέλυσαν δημοκρατικές κυβερνήσεις κλπ κλπ ήταν Ε.Ε...Τα μεγαλύτερα καθίκια ήταν και είναι αρχηγοί κρατών. Δημόσιοι Λειτουργοί, συνεπικουρούμενοι από Δημόσιους Υπαλλήλους. Έχεις αντίρρηση;
Όποιος νομίζει ότι ο οποιοσδήποτε ΕΕ θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε παρανομία δίχως την συμπαράσταση / συμβολή / προτροπή ΔΥ, δεν έχει κάνει καν τον κόπο να σκεφτεί....Οι Ε.Ε. της αρπαχτής, της απάτης, που επιδοτούνται και εξαφανίζουν τις επιδοτήσεις, που έφαγαν τα χρήματα των επενδυτών στο ΧΑΑ, που σου χρεώνουν τα προϊόντα τους σαν από χρυσάφι όταν στην Ευρώπη των πολλαπλάσιων μισθών κοστίζουν πολύ λιγότερο, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ;...
...Τώρα, βέβαια, πολλοί ανοίγουν επιχειρήσεις μόνο για να φάνε τις επιδοτήσεις, στηριζόμενοι στο ότι στο Ελλάντα κανείς δεν θα τους τις ζητήσει ποτέ πίσω...
Να το ξαναπώ, μπας και το χωνέψεις: Είναι όλοι αυτοί που οι ελεγκτές ΔΥ δεν ελέγχουν κι ας κάνουν πως ελέγχουν. Είναι αυτό το κωλοσύστημα που έχει φέρει τη χώρα να κατρακυλάει στο γκρεμό σε κατάσταση αφασίας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
BTW, όποιος μα όποιος διαμαρτύρεται για κάποιες αποφάσεις που τον θίγουν οικονομικά (κυρίως), έχει να λέει τα καλύτερα για τον επιχειρηματικό του κλάδο.
Οι Ε.Ε. της αρπαχτής, της απάτης, που επιδοτούνται και εξαφανίζουν τις επιδοτήσεις, που έφαγαν τα χρήματα των επενδυτών στο ΧΑΑ, που σου χρεώνουν τα προϊόντα τους σαν από χρυσάφι όταν στην Ευρώπη των πολλαπλάσιων μισθών κοστίζουν πολύ λιγότερο, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ; Πόσα χρόνια τα λέμε αυτά; Ξαφνικά έγιναν καλοί καγαθοί; ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ;
Και οι φοροφυγάδες ποιοι είναι; Μήπως οι μισθωτοί τελικά; Ξέρω 'γω τι θ' ακούσω ακόμα;Ορίστε;;
Ποιών επενδυτών;
Των άσχετων που παραμυθιάστηκαν για μια ακόμη φορά από τις π@π@ριές της τότε κυβέρνησης και πουλούσαν περιουσίες μπας και τις διπλασιάσουν;;Γράψε καλύτερα τζογαδόροι...
-
Όλοι οι τζογαδόροι μόλις τους ξουρίσουν το παχύ και αφράτο μούσι τους μετά γίνονται επενδυτές και μυξοκλαίνε ότι τους έφαγαν τα λεφτουδάκια τους (πούλησα τα γίδια'μ και πήρα τα @@'μ δηλ. ) : ούτε επενδυτές είναι, ούτε τζογαδόροι, είναι κάτι πολύ πιο απλό και συνηθισμένο : βλάκες
-
...
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
...Ομολογώ ότι διαφωνώ κυρίως με την πρώτη από τις '.' αλλά δεν θέλω να γράψω σεντόνι αναπτύσσοντας την άποψή μου
-
τι να έγραφα ρε συ;Τα γραψες μια χαρά... (αυτές τις τελευταίες τελείες έβαλα!)
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
πούλησα τα γίδια'μ και πήρα τα @@'μ δηλ. -
Ε, υπερβολές. Όλοι αυτοί που έριξαν τα λεφτά τους στα blue chips (ατςςςςς) και σε κάποιες μεγάλες κατασκευαστικές/ναυτιλιακές δεν ήταν δα τζογαδόροι. Να μου πείτε για τίποτα βιοσωλάκια, εταιρείες συμμετοχών της πλάκας και λαναρόχαρτα, να συμφωνήσω.
-
Όταν βάζεις λεφτά στο ΧΑΑ (και πολύ περισσότερο όταν προβαίνεις και σε συχνές κινήσεις αγοραπωλησιών) οφείλεις να γνωρίζεις ότι μπορεί να φύγεις με τα σώβρακα...Είτε πάρεις ΕΤΕ και ΤΙΤΚ είτε ΚΛΩΝΚ...Ουδεμία γκρίνια λοιπόν : αν δε θέλεις ρίσκο παίρνεις τα λεφτουδάκια σου και τα κάνεις μασούρια κάτω από το στρώμα...
-
Μάνο, το ζητούμεο, για αυτούς δεν ήταν, που ρίχνουν τα λεφτά τους, αλλά το γρήγορο κέρδος.
Τζογαδόροι του κερατά. Και για να μην φωνάζει ο koutsan-πνεύμα-αντιλογίας....Βλάκες-Τζογαδόροι του κερατά!
ΦΟΡΟ-ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ 2008