-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
θελω βολτα!!!Θα μπεις στη λίστα!!
Μόνο που θα χρειαστούν 4 μηνάκια αναμονής περίπου!! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με λιγη επαγωγική σκέψη (και τύχη) όλα γίνονται. Πεντάθυρο επειδή ξέρω ότι έχεις παιδάκια και θέλεις πρακτικότητα. Για το λευκό, στην τύχη. Εκείνο που μου ξέφυγε ήταν το DSG. Υπέθεσα χειροκίνητο γιατί στο τηλέφωνο μου είχες πει όταν κοιτούσες για το Volvo ότι θέλεις μηχανικό κιβώτιο...ΥΓ: Ποπολάρος, στη σειρά σου!
Αν συμβιώσεις για λίγο με s-tronic-dsg του γκρουπ,(ίσως και με TCT),κ.λ.π. και δεν είσαι 'πιστάκιας',δύσκολα πας σε χειροκίνητο
Απλά στο volvo σύμφωνα μ' αυτά που είχα διαβάσει στο net,δεν πείστηκα για το αυτόματο τους -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Απλά στο volvo σύμφωνα μ' αυτά που είχα διαβάσει στο net,δεν πείστηκα για το αυτόματο τουςΧωρις να το οδηγησεις?
-
Ναι δυστυχώς δεν το οδήγησα τελικά..
2 ραντεβού έκλεισα και στα 2 κάτι προέκυψε και τα ακύρωσα.Αλλά και το test-drive ήταν χειροκίνητο
Εσυ το οδήγησες; -
Ναι...προς τα πανω μου φανηκε οσο γρηγορο και το dsg προς τα κατω πιο αργο απο το dsg, ειδικα σε ενα kick down που επιχειρησα , αλλα και το dsg αργο το βρισκω ... Smooth αλλαγες και στα δυο, ολα οκ...
Οπως καταλαβες δεν τα πολυσυμπαθω τα αυτοματα, οποτε δεν ειμαι ο καταλληλοτερος ανθρωπος να ακουσεις την γνωμη του στο θεμα , απλα θεωρω λαθος να αποκλειεις κατι με βαση τα γραφομενα περιοδικων ή αλλων πηγων στο νετ -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
αλλα και το dsg αργο το βρισκωαργο σε σχεση με τι?
-
Ναι...προς τα πανω μου φανηκε οσο γρηγορο και το dsg προς τα κατω πιο αργο απο το dsg, ειδικα σε ενα kick down που επιχειρησα , αλλα και το dsg αργο το βρισκω ... Smooth αλλαγες και στα δυο, ολα οκ...
Οπως καταλαβες δεν τα πολυσυμπαθω τα αυτοματα, οποτε δεν ειμαι ο καταλληλοτερος ανθρωπος να ακουσεις την γνωμη του στο θεμα , απλα θεωρω λαθος να αποκλειεις κατι με βαση τα γραφομενα περιοδικων ή αλλων πηγων στο νετΤο να μην σου αρέσουν τα αυτόματα είναι απόλυτα σεβαστό.Εξάλλου πολύς κόσμος προτιμάει τα χειροκίνητα
Το γεγονός οτι έχεις οδηγήσει και τα 2 και μας είπες τις εντυπώσεις σου,σου δίνει το πλεονέκτημα να τα κρίνεις,κάτι που δεν μπορώ να κάνω εγω.Πάντως για το s-tronic που είχα,πρέπει να πω οτι είναι καταιγιστικό προς τα πάνω,και ενα με δυο κλικ πιο αργό προς τα κάτω.Eιδικά όταν κατεβάζεις με τα paddles
Σίγουρα πάντως δεν το λες αργό σε καμία περίπτωση
Έχεις μήπως στοιχεία για τις διαφορές s-tronic-dsg?εκτός του οτι το s-tronic είναι ξηρού τύπου ενω το dsg λειτουργεί με λάδι -
Όταν λες Stronic εννοείς το 6άρι ή το 7άρι; Γενικά πάντως το 7άρι είναι ξηρού τύπου και το 6άρι (σαν του GTi) είναι με λάδι. Επίσης το 6άρι είναι λίγο πιο γρήγορο.
Καλοτάξιδο το GTi, καλώς να το δεχτείς, πολύ καλή επιλογή
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Όταν λες Stronic εννοείς το 6άρι ή το 7άρι; Γενικά πάντως το 7άρι είναι ξηρού τύπου και το 6άρι (σαν του GTi) είναι με λάδι. Επίσης το 6άρι είναι λίγο πιο γρήγορο.Καλοτάξιδο το GTi, καλώς να το δεχτείς, πολύ καλή επιλογή
το s-tronic που είχα ήταν 7άρι,και απ' ότι ξέρω υπάρχει μόνο 7άρι
Σ' ευχαριστώ,να' σαι καλά -
Σε τί αυτοκίνητο αν επιτρέπεται; Γιατί πχ και στο Α3 1,8Τ που έχει 6άρι κιβώτιο, S-tronic λέγεται. Ουσιαστικά είναι το DSG με άλλη ονομασία, απλά στα 'μικρά' μπαίνει το 7άρι (επειδή αντέχει μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό ροπής, νομίζω 25Kg), στα υπόλοιπα το 6άρι, ενώ υπάρχει και το 'καλό' 7άρι που χρησιμοποιεί η audi στα 'μεγάλα' μοντέλα της.
Με λίγα λόγια μιλάμε για το ίδιο κιβώτιο που στα audi λέγεται s-tronic και στα άλλα DSG
-
Q5
-
το Α3 1.8Τ απο ενα σημειο και μετα πηρε κι αυτο 7αρι (το μικρο εννοειται)
το 6αρι ειναι πολυ καλυτερο..
μεγαλο 7αρι σε πατωμα α4 και πανω, δεν εχω οδηγησει, αλλα αυτο αντεχει τη περισσοτερη ροπη απο ολα
δεν υπαρχει ομως στις μικροτερες πλατφορμες
-
Γιατί;
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Γιατί;
πιο γρηγορο και αντεχει περισσοτερη ροπη (σε περιπτωση που το βελτιωσεις).
ομως, το 7αρι εχει μικροτερες απωλειες και δινει καλυτερη οικονομια. Επισης χρειαζεται λιγοτερη (ή και καθολου;) συντηρηση
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αλλα και το dsg αργο το βρισκω
αργο σε σχεση με τι?
Στα κατεβασματα λεω, οχι αργο γενικα, σε σχεση με το χειροκινητο...οταν του ζητας απο 4η να παει σε 2α πχ αργουν περισσοτερο απ' οτι θα ηθελα και τα δυο αλλα το powershift πιο πολυ..
Το να μην σου αρέσουν τα αυτόματα είναι απόλυτα σεβαστό.Εξάλλου πολύς κόσμος προτιμάει τα χειροκίνητα
Το γεγονός οτι έχεις οδηγήσει και τα 2 και μας είπες τις εντυπώσεις σου,σου δίνει το πλεονέκτημα να τα κρίνεις,κάτι που δεν μπορώ να κάνω εγω.Πάντως για το s-tronic που είχα,πρέπει να πω οτι είναι καταιγιστικό προς τα πάνω,και ενα με δυο κλικ πιο αργό προς τα κάτω.Eιδικά όταν κατεβάζεις με τα paddles
Έχεις μήπως στοιχεία για τις διαφορές s-tronic-dsg?εκτός του οτι το s-tronic είναι ξηρού τύπου ενω το dsg λειτουργεί με λάδιΔεν μπορω να πω οτι εχω καταλαβει τρομερες διαφορες μεταξυ 6ριου s-tronic και 6ριου dsg, το ιδιο νομιζω ειναι...τωρα αν καποιο ειναι 0.1msec πιο γρηγορο ετσι κι αλλιως δεν νομιζω να μπορει καποιος φυσιολογικος να το καταλαβει
Οπως και να χει καλοταξιδο το νεο σου αυτοκινητο και να το καταευχαριστηθεις!! -
Ευχαριστώ,να' σαι καλά
-
Το να μην σου αρέσουν τα αυτόματα είναι απόλυτα σεβαστό.Εξάλλου πολύς κόσμος προτιμάει τα χειροκίνητα
Έχεις μήπως στοιχεία για τις διαφορές s-tronic-dsg?εκτός του οτι το s-tronic είναι ξηρού τύπου ενω το dsg λειτουργεί με λάδιΔεν μπορω να πω οτι εχω καταλαβει τρομερες διαφορες μεταξυ 6ριου s-tronic και 6ριου dsg, το ιδιο νομιζω ειναι...τωρα αν καποιο ειναι 0.1msec πιο γρηγορο ετσι κι αλλιως δεν νομιζω να μπορει καποιος φυσιολογικος να το καταλαβει
Οπως και να χει καλοταξιδο το νεο σου αυτοκινητο και να το καταευχαριστηθεις!!τα ιδια ειναι τα 6αρια, δεν εχουν καμια διαφορα
ο aris ομως πρεπει να ανεφερεται στο 7αρι που εχουν τα μεγαλυτερα audi (νομιζω εχει q5 ), το οποιο δεν ειναι φυσικα ξηρου τυπου
ξυρου τυπου ειναι το μικρο 7αρι , το οποιο δεν ειναι εξισου σπορ με το 6αρι
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Γιατί;
το μικρο 7αρι (οχι αυτο του q5 που δε ξερω πώς ειναι) ειναι καπως πιο αργο και μουροχαυλο, δεν εχει launch control , δεν αντεχει εξισου πολλη ροπη και ενδεχομενως εχει και θεματακια αξιοπιστιας (ενδεχομενως τρωει πιο γρηγορα τους δισκους, ελπιζω αυτο να ειναι ραδιοαρβυλα)
στην οδηγηση εμενα δε μου φανηκε εξισου διασκεδαστικο με το 6αρι
-
Ρε σαν την κουτάλα της φασολάδας δεν έχει!
Μπλέξατε τα ξηρά με τα υγρά και κιβώτια 12 ταχυτήτων από Scania.
-
κι εγω της κουταλας ειμαι
VW Golf VI GTi