Aug 7, 2008, 12:28 PM

Βλέπω πως μετά τα , θέλησες να γίνεις σαφέστερος... Πάμε πάλι λοιπόν...

Ο χρήστης dpolal έγραψε:

-Το κόστος είναι δωρεάν, κανείς δεν σε υποχρεώνει να πληρώσεις τίποτε , αφού βάζεις ό,τι θέλεις σπασμένο

Για όνομα του Θεού ρε άνθρωπε, σταμάτα να θεωρείς ότι είναι ίδιο πράμα να κατέχεις κάτι δωρεάν και νόμιμα με κάτι κλεμμένο.

Μας έπιασε ξαφνικά πόνος για το σπασμένο-κλεμμένο λειτουργικό; Πριν το Linux, αγόραζες Windows δηλαδή; Μήπως επίσης δεν έχεις ΜΡ3 στο δίσκο ή μήπως δεν βλέπεις ταινίες από torrent; Για να δω που ακριβώς μπαίνει το όριο της νομιμότητας δηλαδή...

Το ξαναγράφω: για τον απλό χρήστη, ΝΑΙ είναι το ίδιο. Οσο κυνικό και ν'ακούγεται, σπασμένο - κλεμμένο κ.ο.κ software υπήρξε από...καταβολής υπολογιστών και θα συνεχίσει να υφίσταται, καλώς ή κακώς. Νομικά δεν είναι το ίδιο. Σε εταιρικό περιβάλλον δεν είναι το ίδιο. Στο σπίτι μου, ΝΑΙ είναι το ίδιο. Και στο σπίτι όλων (και το δικό σου...) επίσης...

-Ιδια ταχύτητα (για αντίστοιχα συστήματα-ρυθμίσεις)

Σωστό αλλά μόνο για νέα μηχανήματα, για δοκίμασε να τρέξεις vista σε πισί 3τίας και έλα να δούμε ταχύτητες.

Το PC μου τέτοιο είναι. Ετρεχε Vista άνετα (χωρίς το Aero εννοείται) με έναν AMD 3700xp (κάπου 2400ΜΗz νομίζω τρέχει κανονικά), με 1ΜΒ Ram, HDD IDE 160GB, ATI 9200 (γι'αυτό και δεν έτρεχε Aero...). Και τώρα το ίδιο έχω, απλά του έχω βάλει άλλη κάρτα γραφικών, γιατί πήρα και μεγαλύτερη οθόνη και ήθελα το κάτι παραπάνω (το Aero χεσμένο το έχω, αλλά είναι όμορφο απλώς).

-Γνώριμο περιβάλλον εργασίας στα Windows

Γνώριμο περιβάλλον με τί, με τα παλαιότερα windows;;;;
Μπορείς να μας πείς τις τρομακτικές διαφορές του περιβάλλοντος των windows με το KDE ας πούμε ;;;;

Τρομακτικές όχι. Αλλά για έναν απλό χρήστη, ναι διαφορές υπάρχουν. Ολα συνηθίζονται, αλλά ποιος ο λόγος να μπει στον κόπο;

-Απειρες εφαρμογές διαθέσιμες, χωρίς προβλήματα σαν αυτό της μορφοποίησης που αναφέρεις

Άπειρες και για το linux.
Όσο για το πρόβλημα μορφοποίησης, επειδή δεν το έπιασες, από τη στιγμή που η M$ κρατάει μυστικό το format των αρχείων του word δεν γίνεται να έχουν 100% συμβατότητα με άλλες εφαρμογές τα αρχεία του.
Αλλά δεν φταίει το openoffice για αυτό.

Μια χαρά το έπιασα. Ας γίνει το OpenOffice το πρότυπο και όχι το Word, για να μην υπάρχουν προβλήματα τέτοιου είδους με 'κλειστές' πατέντες. Αφού είναι τόσο καλό, γιατί υπάρχει μόνον σε Linux; Δεν έχω δει μηχάνημα Windows με OpenOffice, παρόλο που όλοι μπορούν να το εγκαταστήσουν. Προφανώς, δεν είναι τόσο καλό μάλλον....
Απειρες ναι, αλλά όχι το ίδιο...άπειρες. Πχ AutoCAD θα βρω; Για να μην μιλήσω για άλλες εφαρμογές πιο εξειδικευμένες (SCADA, προγραμματιζόμενοι ελεγκτές κλπ κλπ). Ναι, όλο και κάτι θα υπάρχει, αλλά δεν θα είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά που θα βρεις για Windows.