-
Βλέπω πως μετά τα , θέλησες να γίνεις σαφέστερος... Πάμε πάλι λοιπόν...
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
-Το κόστος είναι δωρεάν, κανείς δεν σε υποχρεώνει να πληρώσεις τίποτε , αφού βάζεις ό,τι θέλεις σπασμένο
Για όνομα του Θεού ρε άνθρωπε, σταμάτα να θεωρείς ότι είναι ίδιο πράμα να κατέχεις κάτι δωρεάν και νόμιμα με κάτι κλεμμένο.
Μας έπιασε ξαφνικά πόνος για το σπασμένο-κλεμμένο λειτουργικό; Πριν το Linux, αγόραζες Windows δηλαδή; Μήπως επίσης δεν έχεις ΜΡ3 στο δίσκο ή μήπως δεν βλέπεις ταινίες από torrent; Για να δω που ακριβώς μπαίνει το όριο της νομιμότητας δηλαδή...
Το ξαναγράφω: για τον απλό χρήστη, ΝΑΙ είναι το ίδιο. Οσο κυνικό και ν'ακούγεται, σπασμένο - κλεμμένο κ.ο.κ software υπήρξε από...καταβολής υπολογιστών και θα συνεχίσει να υφίσταται, καλώς ή κακώς. Νομικά δεν είναι το ίδιο. Σε εταιρικό περιβάλλον δεν είναι το ίδιο. Στο σπίτι μου, ΝΑΙ είναι το ίδιο. Και στο σπίτι όλων (και το δικό σου...) επίσης...
-Ιδια ταχύτητα (για αντίστοιχα συστήματα-ρυθμίσεις)
Σωστό αλλά μόνο για νέα μηχανήματα, για δοκίμασε να τρέξεις vista σε πισί 3τίας και έλα να δούμε ταχύτητες.
Το PC μου τέτοιο είναι. Ετρεχε Vista άνετα (χωρίς το Aero εννοείται) με έναν AMD 3700xp (κάπου 2400ΜΗz νομίζω τρέχει κανονικά), με 1ΜΒ Ram, HDD IDE 160GB, ATI 9200 (γι'αυτό και δεν έτρεχε Aero...). Και τώρα το ίδιο έχω, απλά του έχω βάλει άλλη κάρτα γραφικών, γιατί πήρα και μεγαλύτερη οθόνη και ήθελα το κάτι παραπάνω (το Aero χεσμένο το έχω, αλλά είναι όμορφο απλώς).
-Γνώριμο περιβάλλον εργασίας στα Windows
Γνώριμο περιβάλλον με τί, με τα παλαιότερα windows;;;;
Μπορείς να μας πείς τις τρομακτικές διαφορές του περιβάλλοντος των windows με το KDE ας πούμε ;;;;Τρομακτικές όχι. Αλλά για έναν απλό χρήστη, ναι διαφορές υπάρχουν. Ολα συνηθίζονται, αλλά ποιος ο λόγος να μπει στον κόπο;
-Απειρες εφαρμογές διαθέσιμες, χωρίς προβλήματα σαν αυτό της μορφοποίησης που αναφέρεις
Άπειρες και για το linux.
Όσο για το πρόβλημα μορφοποίησης, επειδή δεν το έπιασες, από τη στιγμή που η M$ κρατάει μυστικό το format των αρχείων του word δεν γίνεται να έχουν 100% συμβατότητα με άλλες εφαρμογές τα αρχεία του.
Αλλά δεν φταίει το openoffice για αυτό.Μια χαρά το έπιασα. Ας γίνει το OpenOffice το πρότυπο και όχι το Word, για να μην υπάρχουν προβλήματα τέτοιου είδους με 'κλειστές' πατέντες. Αφού είναι τόσο καλό, γιατί υπάρχει μόνον σε Linux; Δεν έχω δει μηχάνημα Windows με OpenOffice, παρόλο που όλοι μπορούν να το εγκαταστήσουν. Προφανώς, δεν είναι τόσο καλό μάλλον....
Απειρες ναι, αλλά όχι το ίδιο...άπειρες. Πχ AutoCAD θα βρω; Για να μην μιλήσω για άλλες εφαρμογές πιο εξειδικευμένες (SCADA, προγραμματιζόμενοι ελεγκτές κλπ κλπ). Ναι, όλο και κάτι θα υπάρχει, αλλά δεν θα είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά που θα βρεις για Windows. -
Αμα είσαι μάγκας βρες μου ένα αντίστοιχο εργαστήριο της microsoft ,ας είναι και στο Ουμπούντου
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Βλέπω πως μετά τα , θέλησες να γίνεις σαφέστερος... Πάμε πάλι λοιπόν...Kαι πού να δείς το τί έγινε σε 1-2 λινουξοφόρουμ που πόσταρα τα επιχειρήματα σου......
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Για την ποιότητα των Windows θα συμφωνήσω, από τα 2000 και XP SP2 και μετά, είναι μια χαρά. Δε μιλάμε για άθλιο λειτουργικό, κάθε άλλο. Το κόστος είναι ένας παράγοντας όμως, γιατί πολλοί (κι εγώ μέσα σ'αυτούς) δεν θέλουν να έχουν σπασμένο λειτουργικό και προγράμματα. Ευτυχώς λόγω πανεπιστημίου έχω κανονική άδεια για όσα τρέχω. Φυσικά και έχω τρέξει σπασμένα Windows και προγράμματα κατά καιρούς, αλλά αν υπάρχει εναλλακτική, θα την προτιμήσω.Περί ασφάλειας συμφωνούμε ότι είναι θέμα του χρήστη. Αλλά όταν ο χρήστης είναι αρχάριος, πρέπει να του επιβάλλεις πολιτική που θα ωφελεί την ασφάλεια και όχι να αφήνεις τα πάντα ανοιχτά by default. Ακόμα και με σωστό στήσιμο πάντως, πιστεύω ότι το linux είναι πιο ασφαλές, αφού με χρήση του default firewall της κάθε διανομής, τα remote exploits είναι ελάχιστα (εδώ και χρόνια!). Αντιθέτως στα windows υπήρξαν περίοδοι που κάποια worms έμπαιναν όποτε ήθελαν (XP πριν το SP2, παλιότερα Win2000, κτλ). Τελευταία δεν τα παρακολουθώ και πολύ, αλλά υποψιάζομαι ότι είναι καλύτερα τα πράγματα.
Συμπερασματικά, νομίζω ότι εσύ έχεις windows και είσαι ευχαριστημένος οπότε δεν έχεις λόγο να αλλάξεις (και σε καταλαβαίνω), κι εγώ αντίστοιχα έχω linux και κανένα λόγο να αλλάξω. Θα τα ξανασυζητήσουμε μόλις πάρω το MacBook που ζαχαρώνω! Ακριβά γμτ, ακριβά...
Για το θέμα του λογαριασμού η MS από τα W2000 και μετά συνιστά , φωνάζει , οδύρεται και χτυπιέται να φτιάξεις ένα περιορισμένο λογ/μο και να δουλεύεις με την επιλογή ' run as '.
Το firewall στα XP SP1 και μετά ήταν ρυθμισμένο για τα βασικά και τα sites της MS μόνο κατ' αντιστοιχίαν με το firewall του Linux.
Γενικά δεν έχει νόημα να εμπλέκεται κανείς σε τέτοιου τύπου αντιπαραθέσεις ( τύπου Atari ST/MegaST/TT/STe/MegaSTe/Falcon - Amiga 1000/500/600/1200/4000/3000 ) είναι άτοπο γιατί τα λειτουργικά έχουν διαφορές αλλά έχουν κοινό στόχο : Την εξυπηρέτηση του χρήστη. Εγώ δουλεύω πάνω σε Windows πλατφόρμες κατά βάσιν αλλά και σε Linux. Είναι καλά και τα δύο λειτουργικά εκκινούν από την ίδια αφετηρία ( τα τελευταία λειτουργικά της MS έχουν στηριχθεί πολύ στην λογική του Unix όπως και το Linux ) και έχουν το ίδιο σημείο που καταλήγουν , την εξυπηρέτηση του χρήστη. Οι εφαρμογές που τρέχουν στο κάθε λειτουργικό είναι ένα θέμα που ο χρήστης μπορεί να επιλύσει και από τις δύο μεριές ( τα Ultimate Vista καθώς και ο W2008 ενσωματώνουν layer για να τρέχεις εφαρμογές Unix ) και νομίζω η κουβέντα περί καλλίτερης ποιότητας έχει τόση βάση όση και η ΙΕ θεωρεία για την προέλευση των Ελλήνων και της γλώσσας μας.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
-Ιδια ταχύτητα (για αντίστοιχα συστήματα-ρυθμίσεις)
Σωστό αλλά μόνο για νέα μηχανήματα, για δοκίμασε να τρέξεις vista σε πισί 3τίας και έλα να δούμε ταχύτητες.
Το αυτό ισχύει και για τελευταία διανομή με όλα τα features ενεργοποιημένα.
-Γνώριμο περιβάλλον εργασίας στα Windows
Γνώριμο περιβάλλον με τί, με τα παλαιότερα windows;;;;
Μπορείς να μας πείς τις τρομακτικές διαφορές του περιβάλλοντος των windows με το KDE ας πούμε ;;;;
**
Όχι κρίσιμες αλλά όταν θα κουμπώσεις τον USB δίσκο και για κάποιο λόγο δεν γίνει automount πες του που θα τον βρει ή που θα βρει to mount point.**-Απειρες εφαρμογές διαθέσιμες, χωρίς προβλήματα σαν αυτό της μορφοποίησης που αναφέρεις
Άπειρες και για το linux.
Όσο για το πρόβλημα μορφοποίησης, επειδή δεν το έπιασες, από τη στιγμή που η M$ κρατάει μυστικό το format των αρχείων του word δεν γίνεται να έχουν 100% συμβατότητα με άλλες εφαρμογές τα αρχεία του.
Αλλά δεν φταίει το openoffice για αυτό.Νομίζω ότι αυτό έχει λυθεί στις τελευταίες εκδόσεις του ΟΟ και έχει συμβατότητα με MSOffice2003.
-
Πχ AutoCAD θα βρω;
Απλός χρήστης και AutoCAD;;;
Εγώ πιστεύω πως Linux + KDE είναι για έναν ΑΠΛΟ χρήστη!!!
Να έχει ΟΛΑ νόμιμα, με ΕΝΑ κλικ να βάζει/βγάζει προγράμματα, να μην έχει πρόβλημα με ΙΟΥΣ και ΣΠΑΜ!Και θα μάθει πολύ γρήγορα το KDE ! Που είναι το πρόβλημα δεν βλέπω !!!
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Kαι πού να δείς το τί έγινε σε 1-2 λινουξοφόρουμ που πόσταρα τα επιχειρήματα σου......
Μάλιστα...αν σου πω πως πολύ που...χέστηκα για την άποψη των λινουξοφόρουμ σου, φαντάζομαι δεν θα παρεξηγηθείς ε;
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Πχ AutoCAD θα βρω;
Απλός χρήστης και AutoCAD;;;
Εγώ πιστεύω πως Linux + KDE είναι για έναν ΑΠΛΟ χρήστη!!!
Να έχει ΟΛΑ νόμιμα, με ΕΝΑ κλικ να βάζει/βγάζει προγράμματα, να μην έχει πρόβλημα με ΙΟΥΣ και ΣΠΑΜ!Και θα μάθει πολύ γρήγορα το KDE ! Που είναι το πρόβλημα δεν βλέπω !!!
Ναι, γιατί; Πρέπει δηλαδή ΚΑΘΕ μηχανικός από τοπογράφο μέχρι μεταλειολόγο, να πειράζει το GUI ή ό,τι άλλο; Μπορεί απλώς να θέλει να κάνει την δουλειά του! Απλός χρήστης είναι, αφού χρησιμοποιεί το εργαλείο της δουλειάς του, όπως ένας άλλος χρησιμοποιεί το Excel ή το Word.
Που είναι το παράξενο;Ρε αυτή η πρεμούρα για την νομιμότητα ξαφνικά!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΓΝΗΣΙΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
'-Με λένε Γιώργο, είμαι καλά και εδώ και 2 μήνες χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ γνήσιο λογισμικό'ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ χειροκροτήματα από το πλήθος κάτω, ζητωκραυγές...
Βέβαια ο Γιώργος, στο απολύτως νόμιμο λογισμικό του, κοπιάρει CD από φίλους για τα ΜΡ3 του, καμιά ταινιούλα από το βίντεο κλαμπ, όταν φυσικά δεν την βρίσκει σε torrent, ενώ δεν διανοεείται να μην έχει την δισκογραφία των Metallica πχ σε ΜΡ3 στο δίσκο, γιατί γουστάρει τρελά (κι ας μην έχει δώσει σεντ για ν'αγοράσει καποιο από τους δίσκους τους...).
Παράλογο; Δεν απαντάει, άρα λογικό.
-
Μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά! Πόσοι (σε %) ΑΠΛΟΙ χρήστες χρησιμοποιούν το AutoCAD σε επαγγελματικό επίπεδο; Γιατί σε ερασιτεχνικό επίπεδο ΥΠΑΡΧΟΥΝ στο Linux κάποια προγράμματα....
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Για το θέμα του λογαριασμού η MS από τα W2000 και μετά συνιστά , φωνάζει , οδύρεται και χτυπιέται να φτιάξεις ένα περιορισμένο λογ/μο και να δουλεύεις με την επιλογή ' run as '.Το firewall στα XP SP1 και μετά ήταν ρυθμισμένο για τα βασικά και τα sites της MS μόνο κατ' αντιστοιχίαν με το firewall του Linux.
Πώς ακριβώς το εξηγείς αυτό σε έναν άσχετο χρήστη που κάθεται για πρώτη φορά σε υπολογιστή ;;;
Δυστυχώς θα έπρεπε η MS να κάνει το αντίθετο, να ξεκινάει από user account και να ζητάει δικαιώματα administrator για να προστατεύσει το μηχάνημα (και τον ίδιο τον χρήστη στην ουσία) όπως και στο linux.
Να θεωρεί δηλαδή εξ'ορισμού τον χρήστη αδαή και να τον προστατεύει και όχι να του δίνει αμέσως δικαιώματα υπερχρήστη, ειδικά με αυτήν την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ καταιγίδα από κάθε μορφής κακόβουλου κώδικα που κυκλοφορεί παντού και έχει σαν στόχο τα λειτουργικά της.Γενικά δεν έχει νόημα να εμπλέκεται κανείς σε τέτοιου τύπου αντιπαραθέσεις ( τύπου Atari ST/MegaST/TT/STe/MegaSTe/Falcon - Amiga 1000/500/600/1200/4000/3000 ) είναι άτοπο γιατί τα λειτουργικά έχουν διαφορές αλλά έχουν κοινό στόχο : Την εξυπηρέτηση του χρήστη. Εγώ δουλεύω πάνω σε Windows πλατφόρμες κατά βάσιν αλλά και σε Linux. Είναι καλά και τα δύο λειτουργικά εκκινούν από την ίδια αφετηρία ( τα τελευταία λειτουργικά της MS έχουν στηριχθεί πολύ στην λογική του Unix όπως και το Linux ) και έχουν το ίδιο σημείο που καταλήγουν , την εξυπηρέτηση του χρήστη. Οι εφαρμογές που τρέχουν στο κάθε λειτουργικό είναι ένα θέμα που ο χρήστης μπορεί να επιλύσει και από τις δύο μεριές ( τα Ultimate Vista καθώς και ο W2008 ενσωματώνουν layer για να τρέχεις εφαρμογές Unix ) και νομίζω η κουβέντα περί καλλίτερης ποιότητας έχει τόση βάση όση και η ΙΕ θεωρεία για την προέλευση των Ελλήνων και της γλώσσας μας.
Έχει νόημα να γίνονται τέτοιες συζητήσεις προκειμένου να μπορεί να καταλάβει ένας αδαής τί ακριβώς σημαίνει η φιλοσοφία του κλειστού και τί του ανοικτού λογισμικού και ποιές οι διαφορές τους.
Προκειμένου να μπορέσει να σχηματίσει άποψη και αν αποφασίσει ποιό θα διαλέξει...
Φυσικά και με την προϋπόθεση ότι παρουσιάζονται & αναλύονται ΟΛΑ τα ΣΩΣΤΑ επιχειρήματα από την κάθε πλευρά. -
Για το θέμα της ασφάλειας και των win όλα ξεκινούν από τον χρήστη. Εγώ 8 χρόνια που σερφάρω μόνο μία φορά έπιασα ιό σε περίεργο site στο οποίο όμως ήξερα τι θα συναντήσω μπαίνοντας.
Από εκεί κ πέρα ποτέ μου δεν αντιμετώπισα πρόβλημα...κι έχω τα βασικά για την ασφάλειά μου. Δηλ μόνο το Antivir και το firewall του ρούτερ.
Ας μην καταστροφολογούμε λοιπόν...όταν αποκτήσει μερίδιο το λίνουξ όπως το Firefox να δειτε για πότε θα βγαίνουν και οι 'τρυπίτσες'.ΥΓ. εγώ πλέον έχω φτιάξει λογαριασμό με περιορισμένα δικαιώματα στα xp μέσω του οποίου μπαίνω στο νετ.
ΥΓ2 έχω ubuntu στο lenovo. Καλό είναι όσο δουλεύει....αλλά μόλις κάτι δεν πάει καλά τι κάνουμε; -
Έχουμε ξεφύγει από την αρχική απορία του G60, αν και νομίζω ότι τον έχουμε καλύψει πολύπλευρα!
Ήθελα να σχολιάσω μόνο περί της μορφοποίησης του Word. Δεν είναι θέμα format, είναι γενικότερο πρόβλημα του Word γιατί δεν είναι σχεδιασμένος για ακριβή σελιδοποίηση, όπως τα αντίστοιχα επαγγελματικά προγράμματα. Εξαρτάται από τα fonts που έχει το μηχάνημα, την έκδοση του Word και πολλά άλλα. Ακόμα και ανάμεσα σε δύο διαδοχικές εκδόσεις του Word έχουμε το ίδιο πρόβλημα και μας τη δίνει... Όσο για OpenOffice σε windows, είναι μια χαρά και ξέρω αρκετό κόσμο που το χρησιμοποιεί. Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε γιατί τα παραδοτέα μας είναι σε Word ή Latex, και οι υπόλοιποι δεν ξέρουν από Latex...
Αν μόνο ένα πρόγραμμα είναι το πρόβλημα, τότε υπάρχει λύση: Wine. Ενδεικιτκά δες εδώ.
We thought this would be a stumbling block but it turned out to be the opposite - not only did we get AutoCad R14 running on Debian GNU/Linux within 24 hours but it actually ran faster! Can you believe that?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Kαι πού να δείς το τί έγινε σε 1-2 λινουξοφόρουμ που πόσταρα τα επιχειρήματα σου......
Μάλιστα...αν σου πω πως πολύ που...χέστηκα για την άποψη των λινουξοφόρουμ σου, φαντάζομαι δεν θα παρεξηγηθείς ε;
Αφενώς δεν θα παρεξηγηθώ γιατί δεν είναι δικά μου, αφετέρου δεν έχω και λόγο μετά την προσφορά χαράς που έκανες...
Eυχαριστώ...
-
ένα μόνο σχόλιο για τα περί νομιμότητας κλπ
αν κάποιος θέλει να κάνει τη δουλειά του και χρησιμοποιεί εργαλεία τα πληρώνει .- (ΙΜΟ)
με την παραπάνω λογική (βλ. HF) έχω και εγώ κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες του μηχανικού πχ. και να τον πιστολιάσω γιατί απλά μπορώ και είμαι μάγκας. Λογικότατο?
-
Για το θέμα της ασφάλειας και των win όλα ξεκινούν από τον χρήστη. Εγώ 8 χρόνια που σερφάρω μόνο μία φορά έπιασα ιό σε περίεργο site στο οποίο όμως ήξερα τι θα συναντήσω μπαίνοντας.
Σήμερα δεν κολλάμε ιούς μόνο από το διαδίκτυο.
- Από κινητά - έβαλε σε ένα PC να αντιγράψει ένα τραγούδι και μετά στο δικό του PC!
- Από φωτογραφικό - έφερε στο σπίτι σε φλασσάκι μετά από την επίσκεψη στο κατάστημα!
- Από φλασσάκια - αντιγραφή φωτογραφιών σε PC από την κάμερα και μετά σε φλασσάκι !
Αυτές έχουν τύχει στους γνωστούς μου !
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Σήμερα δεν κολλάμε ιούς μόνο από το διαδίκτυο.
- Από κινητά - έβαλε σε ένα PC να αντιγράψει ένα τραγούδι και μετά στο δικό του PC!
- Από φωτογραφικό - έφερε στο σπίτι σε φλασσάκι μετά από την επίσκεψη στο κατάστημα!
- Από φλασσάκια - αντιγραφή φωτογραφιών σε PC από την κάμερα και μετά σε φλασσάκι !
Αυτές έχουν τύχει στους γνωστούς μου !
Ε για αυτό έχω ακόμα antivirus...
δηλ ένα «μολυσμένο» φλασάκι που θα μπει σε Η/Υ με λίνουξ δεν θα τον «μολύνει» ; (νιούμπας μην βαράτε)
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αφενώς δεν θα παρεξηγηθώ γιατί δεν είναι δικά μου, αφετέρου δεν έχω και λόγο μετά την προσφορά χαράς που έκανες...
Eυχαριστώ...
Μην το συζητάς, χαρά μου.
Είμαι σίγουρος πως μετά την τόσο διαφωτιστική παρέμβασή σου, και με την συνεισφορά των φίλων σου στα λινουξοφόρουμ, θα δημιουργηθούν ορδές νέων χρηστών του Linux.
Κάντε καλού κακού καμιά αναβάθμιση στους servers των forum, μην έχουμε τίποτε πεσίματα από τα πολλά hits, αμαρτία είναι, να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις...
-
Ο αδερφός μου πληρώνει κάθε χρόνο ~70 ευρώ για τον Κασπερσκι!!!
Μέτρα πόσα θα δώσεις σε αυτόν μέσα στα 5 χρόνια!!!δηλ ένα «μολυσμένο» φλασάκι που θα μπει σε Η/Υ με λίνουξ δεν θα τον «μολύνει» ;
Οχι.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Ο αδερφός μου πληρώνει κάθε χρόνο ~70 ευρώ για τον Κασπερσκι!!!
Μέτρα πόσα θα δώσεις σε αυτόν μέσα στα 5 χρόνια!!!Μπορείς να βάλεις το AVG Antivirus. Είναι δωρεάν και πολύ καλό. Δεν πληρώνεις τίποτε.
δηλ ένα «μολυσμένο» φλασάκι που θα μπει σε Η/Υ με λίνουξ δεν θα τον «μολύνει» ;
Οχι.
Υποθέτωντας πως κάποιος δεν έχει κάνει τον κόπο να γράψει ιό για Linux, γι'αυτό το όχι. Αν γράψει κάποιον, τότε το όχι είναι λίγο έωλο...
Και μ'αυτά που διαβάζω, και την στάση ορισμένων, όλο και κάποιος θα κάνει τον κόπο να γράψει κάποιον ιό οσονούπω, για να σπάσει λίγο την μαγκιά ορισμένων... -
http://toolbar.netcraft.com/site_report ... oxoi.gr%2F
Ενδιαφέρων λινκ...
Linux vs Windows