-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα ΧΡ όμως μπαίνουν και σε παλιά μηχανήματα με 128ΜΒ μνήμη, το λίνουξ σέρνεται εκεί.To παλιό μου έχει 256+64 (είναι sdram, την ξύλωσα από ένα παμπάλαιο την 64αρα ) και το ότι τα τρέχει είναι σχετικό. Το σκέφτεσαι ν' ανοίξεις τρίτο διαφορετικό πρόγραμμα
-
Στα παλιά μηχανήματα μπαίνουν -φυσικά- οι διανομές της εποχής.
Τρέχουν άψογα... -
Στα παλιά μηχανήματα μπαίνουν -φυσικά- οι διανομές της εποχής
+100!
Αλλα η 'βαριά' διανομη K-Ubuntu 8.04 είναι λιγότερο απαιτητική σε σχέση με τα Vista!
Και αυτό θα αμφισβητούμε; Με τα ΧΡ είναι συγκρίσιμα..... -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Στα παλιά μηχανήματα μπαίνουν -φυσικά- οι διανομές της εποχής.
Τρέχουν άψογα...A, άρα μπορώ να βγάλω τα Windows εποχής, και να βάλω Linux εποχής. Θα τρέχει άψογα, αλλά εννοείται, κάτι μόντεμ κάτι κάρτες δικτύου, κάτι από δω κάτι από κει, μάλλον δεν θα τρέχει...
Κι εγώ που νόμιζα πως το Linux είναι τόσο καλό , που θα έτρεχε και στο Cyrix μου, κρίμα...
Είπαμε, τα Vista θέλουν 512 για να τρέξουν. Αλλά με 1 GB ή ακόμη και 768, τρέχουν Α-Ν-Ε-Τ-Α. Στην δουλειά έχω στήσει τα Vista Ultimate 64 σε ένα Workstation με κάρτα Quadro460 και 1 GB Ram. Επειδή είναι triple boot (2 XP και τα Vista 64, Linux όχι ακόμη! ), μπορώ και συγκρίνω άνετα. Τα Vista, αν και με το Aero, είναι εξίσου γρήγορα με τα ΧΡ. To μηχανάκι είναι σχετικά παλιό, 2+ ετών αν δεν κάνω λάθος (η Quadro μπήκε μετά για να δέχεται 3 ή 4 monitor).
Στο σπίτι, έχω τα Vista 32, σε ΑΜD 64 3700+, 1GB RAM, NVIDIA 7600GT AGP. Τρέχουν μια χαρά και με το Aerο, φυσικά δεν κολλάνε ποτέ (αν και στην αρχή, χάρη σε μια βλακεία μου, λάθος codec pack, με τάραξαν, αλλά δεν φταίνε αυτά προφανώς...) και είναι σταθερότατα συνολικά.
Σαφώς, θα μπορούσα να κάνω ό,τι κάνω και με μια διανομή του Linux. Αλλά μιας και στην δουλειά μου χρησιμοποιούμε Windows, θέλω να δουλεύω στην ίδια πλατφόρμα και να μην ψάχνομαι. Επιπλέον, δεν βρίσκω το λόγο να πρέπει να ανοίξω μόνος μου...δουλειές! Ηδη πρέπει να ασχολούμαι κάθε μέρα με πολλά, δεν χρειάζομαι κι άλλα!Πάντως, επειδή κάποιοι είχαν την ιδέα στην εταιρεία να φτιάξουν έναν CallManager (κάτι σαν ΙΡ τηλεφωνικό κέντρο) με open source εφαρμογές, θα με περιμένει στο προσεχές έργο μια καλή γνωριμία, από την καλή και την ανάποδη με το Linux σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Μέχρι στιγμής, έχω χρησιμοποιήσει μόνον τον CallManager 4.1 της Cisco, που δεν είναι και το πιο εύκολο σε χρήση πράγμα, αφού ψάχνεσαι συνεχώς (δεν στήνω εγώ τα μηχανήματα, αλλά προσθέτω συσκευές, αλλάζω ΙΡ κλπ). Περίεργος είμαι να δω τι έφτιαξαν κι αν θα δουλέψει σωστά. Αν ναι, τότε μιλάμε για τρελή οικονομία (αν δείτε πόσο κοστίζει μια τέτοια εγκατάσταση με IP , ΑΤΑ, CallManager κλπ, όπου θα πληρώσεις για όλα την καλή μας Cisco, γιατί τίποτε διαφορετικό δεν συνεργάζεται με τα δικά της proprietary συστήματα, θα καταλάβετε γιατί μπήκαν στον κόπο... ).
Βέβαια δεν ξέρω αν οι φίλοι του dpolar συμφωνούν με τα παραπάνω ή αν τους διασκεδάζουν εξίσου...
Σίγουρα πάντως χαίρομαι που έχουμε τέτοια μυαλά εδώ μέσα να μας βοηθήσουν σε μια δύσκολη ώρα, εμάς τους αδαείς και άσχετους με τον χώρο... -
μετά τα τόσα σχόλια πιστεύω G60 κατάλαβες ότι το linux είναι για τα πανηγύρια και δεν είναι καλό
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
μετά τα τόσα σχόλια πιστεύω G60 κατάλαβες ότι το linux είναι για τα πανηγύρια και δεν είναι καλόΔιαφωνώ. Το Linux είναι ο ΜΟΝΟΣ, ο ΜΟΝΟΣ τρόπος ν'απαλλαγείς από κολλήματα και ιούς.
Επίσης είναι ταχύτατο. Καμία σχέση με Windows. Μιλάμε πετάει, μαμεί και ενίοτε δέρνει. Για να γίνει το τελευταίο όμως, πρέπει να δώσεις εντολή από την κονσόλα, γιατί ακόμη δουλεύεται το GUI για το Κ-gamei και το Κ-derni, επειδή δεν υπάρχουν οι σωστοί οδηγοί... Αλλά είναι πανεύκολο! Αρκεί να ανοίξεις ένα παράθυρο της κονσόλας και να δώσεις:
sudo install kolima-ston eggefalo
sudo add default sas-mamo-ta-windowsΑφού τρέξεις αυτό, μετά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα: στο άκουσμα και μόνο της λέξης Windows, θα τρέχει ένα scriptάκι αυτόματα, και ο χρήστης θα βάζει τα γέλια. Να έτσι:
Αυτό είναι για ένα χρήστη. Σε περίπτωση που συμμετέχουν περισσότεροι, τότε από την κονσόλα δίνεις:
sudo echo as-gelasoume-oloi-mazi-twra
Και το αποτέλεσμα, σε κατανεμημένα συστήματα, είναι αυτό:Είναι πολύ κεφάτο mod και μια ακόμη απόδειξη , πόσο απαραίτητο είναι πια να αφήσουμε τα Windows και να τρέξουμε στις αγκάλες του Linux. Επιλογή μονόδρομος.
-
Για όσους ξέρουν που μένει και πού εργάζεται ο HighFidellity και θέλουν να βγάλουν τα έξοδα των διακοπών τους...
https://reporting-emea.bsa.org/greek/' target='_blank
Aπλά, εύκολα και ωραία, εντελώς ανώνυμα και με ένα κλίκ από την καρέκλα του γραφείου τους.
Ψιτ, αν είναι να αναφέρεις το nick μου, μάθε το τουλάχιστον σωστά...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Για όσους ξέρουν που μένει και πού εργάζεται ο HighFidellity και θέλουν να βγάλουν τα έξοδα των διακοπών τους...https://reporting-emea.bsa.org/greek/' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Aπλά, εύκολα και ωραία, εντελώς ανώνυμα και με ένα κλίκ από την καρέκλα του γραφείου τους.
Ψιτ, αν είναι να αναφέρεις το nick μου, μάθε το τουλάχιστον σωστά...
Xμ ναι...τα έπιασαν τα λεφτά τους, τι να σου πω!
Σόρυ για το nick, αλλά δεν μπορείς να πεις, το polar έχει και ένα...μεγαλείο (σαν το Linux ένα πράμα, καταλαβαίνεις... ).
Πάντως το θεματάκι για τα ΜΡ3, Divx , torrent το έκανες λίγο γαργάρα, ή είναι η ιδέα μου; Φαντάζομαι την αλληλεγγύη σου την δείχνεις μόνον σε προγραμματιστές, αλλά σε μουσικούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, όχι τόσο;Να ξέρουμε που να σε καρφώσουμε δηλαδή, να έχω κι εγώ παρέα στην φυλακή...
-
Θα απεθ\υθύνω τον προβληματισμό μου και στην κοινότητα του Linux,αλλά μιας και βλέπω ότι κι εδώ έχουμε ουκ ολίγους λινουξάδες μια βοήθεια.
Εγκατέστησα το Simply Mepis,το πληκτρολόγιο γυρνάει και στα ελληνικά αλλά δεν μπορώ να γυρίσω στα ελληνικά όλη την πλατφόρμα του λογισμικού.
Δεν έχει επιλογή για ελληνικά στο μενού με τις γλώσσες.
Υπάρχει κάποιο τρυκ ή κάποιο προγραμματάκι? -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πλην k-x-ubuntu ποια άλλη διανομή δωρεάν και εύκολη προτείνετε;Δοκίμασε το Mepis.
Τουλάχιστον απ ότι μαθαίνω είναι το ποιό φιλικό για χρήστες που προέρχονται απ τa windows.
Φυσικά η φιλοσοφία είναι σχεδόν ίδια.......δοκίμασε.
Θα σας πω εντυπώσεις αφού καταφέρω και το γυρίσω στα ελληνικά και συμβιώσω μαζί του το τριήμερο -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κι εγώ που νόμιζα πως το Linux είναι τόσο καλό , που θα έτρεχε και στο Cyrix μου, κρίμα...
(...)troll
Θα απεθ\υθύνω τον προβληματισμό μου και στην κοινότητα του Linux,αλλά μιας και βλέπω ότι κι εδώ έχουμε ουκ ολίγους λινουξάδες μια βοήθεια.
Εγκατέστησα το Simply Mepis,το πληκτρολόγιο γυρνάει και στα ελληνικά αλλά δεν μπορώ να γυρίσω στα ελληνικά όλη την πλατφόρμα του λογισμικού.
Υπάρχει κάποιο τρυκ ή κάποιο προγραμματάκι?Εγκατέστησε το πακέτο kde-i18n-el από το synaptic.
-
(...)troll
Υπάρχει κάποιο τρυκ ή κάποιο προγραμματάκι?Εγκατέστησε το πακέτο kde-i18n-el από το synaptic.
Δηλ,λεπτομέρειες....
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
πλην k-x-ubuntu ποια άλλη διανομή δωρεάν και εύκολη προτείνετε;
Δοκίμασε το Mepis.
Τουλάχιστον απ ότι μαθαίνω είναι το ποιό φιλικό για χρήστες που προέρχονται απ τa windows.
Φυσικά η φιλοσοφία είναι σχεδόν ίδια.......δοκίμασε.
Θα σας πω εντυπώσεις αφού καταφέρω και το γυρίσω στα ελληνικά και συμβιώσω μαζί του το τριήμεροωραίο το Mepis
-
Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP - ιδικά οι ιστορίες ενός μέλους (θα το καταλάβετε ποιανού ) έχουν γραφτεί έτσι που σε κάνουν να
-
ποιανού;;
-
Όχι πάντως δικές μου!
-
Μυριζω τα νυχια μου αλλα δεν καταλαβαινω ποιος ειναι
-
Δύο τρία βασικά -και συνοπτικά- πράγματα αν έχετε ενδιαφέρον να διαβάσετε σχετικά με τη φιλοσοφία -και ιστορία- του Linux... =ΟΛΑ TA LINK ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ=
[list:2ozreldp][:2ozreldp]el.wikipedia.org > Άδεια Ελεύθερης Τεκμηρίωσης GNU[/2ozreldp]
[:2ozreldp]el.wikipedia.org > GNU[/2ozreldp]
[:2ozreldp]el.wikipedia.org > Ελεύθερο λογισμικό[/2ozreldp]
[:2ozreldp]el.wikipedia.org > Linux[/2ozreldp][/list:u:2ozreldp]_
-
(...)troll
Ολα ΟΚ.
Τα βίντεο του youtube φορτώνουν κανονικά αλλά παίζουν για λίγα δευτερα και μετά σταματάνε.
Οταν σύρω το βελάκι της γραμμής φόρτωσης του βίντεο παρακάτω ξαναπαίζει για λίγα δεύτερα και μετά ξανατσαματάει.
Το flash plug in είναι εγκατεστημένο και στο μοζιλα και στο λινουξ.
ΠΟυ μπορεί να είναι το πρόβλημα.
Να σημειώσω ότι δοκιμάσαμε επανεγκατάσταση αλλά πάλι τα ίδια. -
Ερώτηση για τον υπολογιστή της δουλειάς
Σκληρός δίσκος 160gb από τα οποία είναι φορτωμένα τα 14 γίγα.
Λειτουργικό XP.
Εχω το cd των ubuntu απ το περιοδικό.
Πως θα κάνω διαχωρισμό τον σκληρό για να μη σβήσω τα windows.
Γίνετε μέσα απ τα windows απ τα εργαλεία διαχείρησης υπολογιστή-δίσκων?
Ρωτάω για να μη γίνει καμιά μαλακία και σβήσω τα προγράμματα όλα.
Linux vs Windows