-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Και μόνο ότι τα vista χρησιμοποιούν 1 giga RAM είναι λόγος να τα πετάξεις
Θα έλεγα παραπάνω για να δουλέψεις άνετα !
Βάλε και κόστος των προγραμμάτων (MS Office, Firewall, Antivirus, Nero και πολλά αλλα) - σου βγαίνει άλλο ένα PC !!!Να και μερικά λινκ από μένα :
http://www.linuxrsp.ru/win-lin-soft/table-eng.html
http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el
http://vistakiller.blogspot.com/Επειδή έχω την εμπειρία όλων των γενιών Windows (βάζω μέσα και τους Server), το 1GB , φτάνει και περισσεύει. Κάποιες εφαρμογές είναι απαιτητικές, αλλά δεν έχει σχέση το λειτουργικό! Και σε Linux να έτρεχες ArchiCAD ή 3D Studio Max, θα χρειαζόσουν τα πολλά GB Ram.
Tα ΧΡ όπως φυσικά και τα 2003 Server ήταν και είναι σταθερότατα λειτουργικά. Κολλήματα και περίεργες συμπεριφορές δεν έχω συναντήσει ποτέ και μιλάω για πολλά και διαφορετικά PC τα οποία παίζουν σε απαιτητικά περιβάλλοντα.
Κολλήματα που οφείλονται σε άλλες εφαρμογές έχω δει, στο λειτουργικό σπάνια ή και καθόλου!
Οι ιοί υπάρχουν γιατί απλούστατα τα λειτουργικά της Microsoft είναι δημοφιλή. Το MacOS και το Linux δεν είναι φοβάμαι δημοφιλή, γι'αυτό και δεν έχουν προβλήματα με ιούς (γιατί προβλήματα ασφάλειας, ΣΑΦΩΣ και έχουν, απλώς δεν ασχολούνται αρκετοί για να τα βρουν... ).
Αν κάποιος θέλει λειτουργικό να κάνει την δουλειά του, κατεβάζει ένα torrent με τα ΧΡ ή τα Vista , κατεβάζει σπασμένο το Office, nero κλπ κλπ (αν θέλει freeware , υπάρχουν και για τα Windows, όπως πχ το OpenOffice, κλπ κλπ).
Γενικά, αν αποδεχτείς πως θα έχεις κοπιαρισμένο λειτουργικό στον υπολογιστή (και μπορείς να το έχεις χωρίς πρόβλημα εννοείται, αφού κανείς δεν θα σε ελέγξει στο σπίτι σου... ), δεν βλέπω κανέναν νόημα στο Linux, όταν του λείπουν σημαντικές εφαρμογές ή ακόμη ακόμη και παιχνίδια.
Επίσης, σαν προγραμματιστική πλατφόρμα, επίσης σε περιορίζει, αφού δεν μπορείς να δουλέψεις την VB ή το πακέτο της Microsoft, θα μείνεις σε Java, PHP, κλπ αναγκαστικά..Για μια εταιρεία, έχει νόημα να μην πληρώσει άδειες χρήσεις, αν και δεν είναι πάντα εύκολο να αντικαταστήσεις τα PC και τον τρόπο που έχει συνηθίσει ο κόσμος να εργάζεται από την μία μέρα στην άλλη! Οπότε, και οι περισσότερες εταιρείες θα το βάλουν σε κάνα server ή κάτι που δεν απευθύνεται στον μέσο εργαζόμενο.
Σαν παιχνιδάκι στο σπίτι καλό είναι, αν θέλει κάποιος να έχει κάτι ν'ασχολείται. Αλλά δεν βλέπω κανένα σημαντικό πλεονέκτημα από τα σημερινά Windows. Αν ήμασταν στην εποχή των 98,Μe, θα το είχα εγώ πρώτος. Τώρα, απλά περιορίζομαι σε μια επιφανειακή γνώση, αφού ούτε καν μου έχει ζητηθεί στην δουλειά (δεν ασχολούμαι με Web, όπου χρησιμοποιείται πολύ, για προφανείς λόγους, βλέπε Apache, PHP, MySQL και φυσικά και πρωταρχικά το...δωρεάν του πράγματος! )
Οσοι δεν έχουν καιρό για χάσιμο και το βάλουν σαν dual boot, σιγά σιγά θα το αφήσουν ξεχασμένο σε κάποιο partition και θα χρησιμοποιούν τα Windows.
Α κι όσο για τα Vista και την μνήμη, για να μην παραξενευτείτε όσοι τα δοκιμάσετε, τα Vista την χρησιμοποιούν εντελώς διαφορετικά από τα ΧΡ: όση και να τους δώσεις, θα δείχνουν πως την χρησιμοποιούν. ΔΕΝ το κάνουν, απλά την 'δεσμεύουν' και την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.
Επίσης αυτό που αναφέρθηκε για την κάρτα γραφικών, και σε μένα που έχει 512 και το PC έχει 1GB RAM , δίνουν κάποια μνήμη από το σύστημα και στα γραφικά ή τουλάχιστον έτσι δείχνει.
Στην ουσία, δεν τίθεται θέμα ταχύτητας , ούτε σταθερότητας. Είναι εξίσου καλά με τα ΧΡ, αλλά θέλουν περισσότερη μνήμη (ΧΡ μπορούσες να βάλεις και με 128 με το ζόρι, ενώ στα 256 κάτι γινόταν. Τα Vista ζητάνε οπωσδήποτε 512 ΜΒ ).
Όσο για το Aero, είναι απλά για την ομορφιά, ξεκινάει από καμιά 35ΜΒ, ενώ κάποιοι έχουν πει πως ζητάει περισσότερο. Εγώ τόσο είδα, τόσο λέω!Και κάτι ακόμη: αν εγώ είμαι αρκετά ανόητος να κολλήσω ιό, τι κάνω:
1.Αναλαμβάνω την ευθύνη μου και λέω εντάξει την επόμενη φορά θα προσέχω! Βάζω κι ένα Antivirus, ένα Firewall και είμαι καλυμμένος, αρκεί να τα ανανεώνω
2. Βρίζω την Microsoft που δεν με προστάτεψε, μαντεύοντας όταν έβγαλε το λειτουργικό πως κάποιος θα γράψει έναν ιό στον οποίο θα πέσω πάνω εγώ.
3. Σβήνω τα Windows και βάζω Linux, ελπίζοντας πως δεν θα γράψει κάποιος ιό, γιατί έτσι και γράψει, φέξε μου και γλίστρησα, αφού ούτε οι εταιρείες με τα antivirus δεν έχουν σωστή database...
4. Αλλο; -
Ο χρήστης ** ginogsm* έγραψε:*
Εάν το πήρες απόφαση θα ευχαριστηθείς το νέο σου λειτουργικό. Θα σου σπάσει λίγο τα νεύρα το γεγονός ότι για κάθε σημαντικό θα πρέπει να καταφεύγεις σε CLI αλλά είναι στο πακέτοΚαλά,οτι θα φάμε 'πακέτο' στην αρχή είναι δεδομένο
Το γεγονός ότι έστω και υποσυνηδειτα έχουμε μάθει (αναγκαίο κακό άραγε?) να δουλεύουμε με windows είναι τρόπος ζωής κατά κάποιο τρόπο.
Από και πέρα αν επιθυμεί κάποιος την μετάβαση σε linux νομίζω ότι περισσότερο είναι θέμα αντίληψης (όπως και σε όλα τα πράγματα φυσικά) αλλά και κατά πόσο είμαστε διατεθιμένοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.
Αν αυτό που θα αντικρίσω θα απέχει πολύ απ τα δικά μου γούστα ή και δυνατότητες τότε σαφώς και δεν αξίζει να επενδύσω σε χρόνο και κόπο. -
Επιφανειακά δεν θα διαφέρει. Οι νέες διανομές έχουν αντιγράψει το περιβάλλον εργασίας των Windows σε σημαντικό βαθμό προκειμένου να το κάνουν οικείο.
Εγώ δεν θα τα έβαζα πέραν από τη δοκιμή.Έχω δουλέψει σε Linux έχω κανά δυο πιστοποιήσεις αλλά δεν μου κάνει. Αφωσιώθηκα στα Windows τα οποία σε περιβάλλον Server είναι σταθερότατα ( ειδικά μετά το SP1 των W2003 ) και που έχεις την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσεις ως desktop/client λειτουργικό.
Πειραματίζομαι αντιστοίχως με το W2008. -
Δεν υπάρχει λόγος να χαλάσει κανένας την υπάρχουσα windows εγκατάσταση του αν θέλει απλά και μόνο να πάρει μια ιδέα από linux.
Διαλέγεις την διανομή που θέλεις, κατεβάζεις και γράφεις ένα live-cd ή dvd και μπουτάρεις το μηχάνημα σου με αυτό.
Απλές και απίστευτα user friendly διανομές για δοκιμή είναι οι Ubuntu, Kubuntu, Mint, openSuse, Fedora, .... (κοίτα στο http://www.distrowatch.com για την λίστα των διανομών)Από εκεί και μετά σχεδόν όλες οι win εφαρμογές έχουν κάποια αντίστοιχη στο linux, τόσο για καθημερινή χρήση όσο και για ποιό ειδικές εφαρμογές. (ο γούγλης είναι φίλος μας, λίγο outdated λίστα αλλά αρκετά πλήρης: http://www.linuxrsp.ru/win-lin-soft/table-eng.html )
Για τις υπόλοιπες εφαρμογές, τόσο το wine ή κάποιο virtualBox λειτουργούν στο 99% των περιπτώσεων απροβλημάτιστα.
Γνωστός μέσα από Ubuntu δουλεύει μέσω vBox ταυτόχρονα AutoCad και 3ds χωρίς προβλήματα.Tα περί ιών και antivirus εξακολουθούν να ισχύουν, δεν χρειάζεσαι antivirus εκτός και αν κατεβάζεις ότι νά'ναι, από όπου νά'ναι αλλά και πάλι ο κίνδυνος είναι ένα κλάσμα του αντίστοιχου από ότι στο περιβάλλον των windows.
Για το απροβλημάτιστο λειτουργικό που αναφέρθηκε, έχω μερικές ενστάσεις.
Κολλήματα μπορεί να έχεις και στο Linux, όλα όμως είναι θέμα καλής υποστήριξης του H/W και σωστών ρυθμίσεων.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεράστια άλματα στην υποστήριξη ακόμα και της ποιό απίθανης συσκευής που μπορεί να έχεις (πάλι ο γούγλης είναι φίλος μας) αλλά φυσικά τα πράματα δεν είναι (ακόμα) τέλεια.
Χρειάζεται δουλειά.Τα περιβάλλοντα εργασίας στο Linux είνα βασικά 3, GNOME & KDE που είναι τα περισσότερο διαδεδομένα και το XFCE (ποιό ελαφρύ για χαμηλών δυνατοτήτων h/w).
To KDE μοιάζει αρκετά με τα windows, το GNOME όχι αλλά η φιλοσοφία είναι λίγο πολύ η ίδια.
Φυσικά τα εφφέ που μπορείς να ενεργοποιήσεις είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.
Ρίξτε μια ματιά εδώ και δώστε έμφαση στον κύβο: http://www.youtube.com/results?search_q ... =0&spell=1Όλες οι διανομές υποστηρίζουν τα παραπάνω, ταυτόχρονα οι περισσότερες, εσείς διαλέχτε όποια σαν αρέσει περισσότερο. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τί ακριβώς κάνει η κάθε μια http://www.linux.gr/page/distros
Το καλύτερο της υπόθεσης είναι ότι ΟΛΑ είναι δωρεάν (εντάξη όχι ακριβώς όλα αλλά αναφερόμαστε περισσότερο σε προγράμματα), για ΟΛΑ υπάρχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ υποστήριξη και κάθε είδους βοήθεια και φυσικά ΔΕΝ απαιτήτε πλέον να έχεις PHD στον προγραμματισμό για να ασχοληθείς.
Προτιμήστε κάποια από τις διανομές που ανέφερα στην αρχή για δοκιμή, τα περιβάλλοντα είναι ΠΛΗΡΩΣ εξξεληνισμένα και δώστε της μια ευκαιρία. -
Και εγώ με τη σειρά μου θα σου προτείνω Linux.
Δούλεύω εδώ και 1,5 χρόνο αποκλειστικά με Linux στα PC μου.
Η αλήθεια είναι οτι υπήρχαν στη αρχή δυσκολίες (πχ με κάποια είδι hardware) όπου έπρεπε να ψάξεις, να ρωτήσεις κτλ. Αν λοιπόν έχεις όρεξη να μάθεις κάτι καινούργιο, τότε go for it.Μια και αναφέρθηκε, οι ιοί στο Linux είναι σαφώς λιγότεροι απ οτι τα Windows. Κυρίως τα antivirus προγράμματα χρησιμεύουν σε εφαρμογές server (όπου θα μπαίνουν και χρήστες Windows). περισσότερα εδώ.
Επίσης, υπάρχει η ευελιξία, όταν ανακαλυφθεί κάποιο bug στον πυρήνα, να βγαίνει τις επόμενες μέρες patch του πυρήνα ή κάποιο update του.Τέλος η διανομή που διάλεξες (Kubuntu) είναι αρκετά φιλική.
Για ότι άλλο θέλεις, μη διστάσεις να ρωτήσεις!
Ο χρήστης ** HighFidelity* έγραψε:*
Επίσης, σαν προγραμματιστική πλατφόρμα, επίσης σε περιορίζει, αφού δεν μπορείς να δουλέψεις την VB ή το πακέτο της Microsoft, θα μείνεις σε Java, PHP, κλπ αναγκαστικά..Υπάρχει και το Mono.
http://www.linuxdevices.com/news/NS9725385854.html -
Εγώ δηλώνω χρήστης και οπαδός πλέον του kubuntu linux εδώ και 2 μήνες.
Στην αρχή δεν ήθελα να βάλω γιατί έλεγα 'ποιός να τρέχει τώρα!' έχω ένα φιλαράκι (και συμφορουμίτη) που με πίεζε να βάλω και το έβαλα σε ένα δεύτερο μηχάνημα (Pentium 4 2.53Ghz 512MB Ram).
Το είδα λίγο, μου χαζοάρεσε, αλλά το άφησα εκεί να βρίσκεται. Μετά έβαλα ADSL και εκεί επήλθε ο προσυλιτισμός
Το μηχάνημα με τα windows όταν συνδέθηκε άρχισε να στέλνει data σε ότι εταιρεία έβρισκε, πεταγόταν παράθυρα με τίτλους 'παίξε και κέρδισε', 'πάρε με' κ.λ.π. ο bill πρέπει να έμαθε ακόμη και τι χρώμα βρακί φοράω
Το μηχάνημα με το linux συνδέθηκε απευθείας μόλις κούμπωσα το καλώδιο στο router, με τους servers του linux και μου λέει: 'έχω να αναβαθμίσω καμμιά 50αρία προγράμματα, να το κάνω;' και το έκανε
Από εκεί και πέρα μπαίνω όπου θέλω χωρίς να φοβάμαι για ιούς, δεν υπάρχουν ιοί για linux ακόμη , ότι προγράμματα έχω ή κατεβάζω είμαι απολύτως νόμιμος, ότι καινούργιο βγαίνει μπορώ να το έχω σε λίγα δευτερόλεπτα εγκατεστημένο, το σύστημα αναβαθμίζεται μόνο του, ότι έκανα στα windows το κάνω και με το linux όσον αφορά multimedia, word processing και γενικά ότι έκανα στο σπίτι εκτός από προγραμματισμό και παιχνίδια (για τα οποία έχω ακόμη και το windows μηχάνημα, όταν το ψάξω και για αυτά θα πάω στο linux και σε αυτά).
Δεν υπάρχει λόγος να πετάξεις το ένα βάζοντας το άλλο, αν δεν σε καλύπτει στα πάντα, μπορείς να τα έχεις και τα δύο. Ποιός δεν μπορεί να έχει σήμερα ένα δεύτερο μηχάνημα μικρότερων δυνατοτήτων;
Αλλά πιστεύω ότι για internet, multimedia, word processing κ.λ.π. το linux είναι μονόδρομος πολύ απλά διότι είναι σταθερότερο, τζάμπα, ευκολότερο αν το μάθεις με λίγα λόγια καλύτερο ... οι άνθρωποι έκαναν φοβερή δουλειά και, ευτυχώς, συνεχίζουν...Χθές έπεσε το ρεύμα την ώρα που το linux έκανε update, με έλουσε κρύος ιδρώτας, σε αντίστοιχη εμεπιρία με windows είχα κάνει format και επαναγκατάσταση, στο linux όταν ξαναμπούταρε μου βγάζει ένα παράθυρο με το τι ακριβώς έκανε και ποιό πρόγραμμα κράσαρε όταν έπεσε το ρεύμα, το έφτιαξε ολοκλήρωσε το update και συνέχισε κανονικά, εγώ καθόμουνα και το κοίταζα σαν χαζός
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Χθές έπεσε το ρεύμα την ώρα που το linux έκανε update, με έλουσε κρύος ιδρώτας, σε αντίστοιχη εμεπιρία με windows είχα κάνει format και επαναγκατάσταση, στο linux όταν ξαναμπούταρε μου βγάζει ένα παράθυρο με το τι ακριβώς έκανε και ποιό πρόγραμμα κράσαρε όταν έπεσε το ρεύμα, το έφτιαξε ολοκλήρωσε το update και συνέχισε κανονικά, εγώ καθόμουνα και το κοίταζα σαν χαζόςΤo UPS είναι μια συσκευή που για τα ελληνικά δεδομένα είναι σχεδόν τόσο απαραίτητη όσο και το μόνιτορ σε έναν υπολογιστή, ας πούμε.
Και φυσικά είναι ανεξάρτητη λειτουργικού. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Χθές έπεσε το ρεύμα την ώρα που το linux έκανε update, με έλουσε κρύος ιδρώτας, σε αντίστοιχη εμεπιρία με windows είχα κάνει format και επαναγκατάσταση, στο linux όταν ξαναμπούταρε μου βγάζει ένα παράθυρο με το τι ακριβώς έκανε και ποιό πρόγραμμα κράσαρε όταν έπεσε το ρεύμα, το έφτιαξε ολοκλήρωσε το update και συνέχισε κανονικά, εγώ καθόμουνα και το κοίταζα σαν χαζός
Τo UPS είναι μια συσκευή που για τα ελληνικά δεδομένα είναι σχεδόν τόσο απαραίτητη όσο και το μόνιτορ σε έναν υπολογιστή, ας πούμε.
Και φυσικά είναι ανεξάρτητη λειτουργικού.Τι να το κάνω το ups, αφού το linux δεν χαλάει και αυτοδιορθώνεται
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Χθές έπεσε το ρεύμα την ώρα που το linux έκανε update, με έλουσε κρύος ιδρώτας, σε αντίστοιχη εμεπιρία με windows είχα κάνει format και επαναγκατάσταση, στο linux όταν ξαναμπούταρε μου βγάζει ένα παράθυρο με το τι ακριβώς έκανε και ποιό πρόγραμμα κράσαρε όταν έπεσε το ρεύμα, το έφτιαξε ολοκλήρωσε το update και συνέχισε κανονικά, εγώ καθόμουνα και το κοίταζα σαν χαζός
Τo UPS είναι μια συσκευή που για τα ελληνικά δεδομένα είναι σχεδόν τόσο απαραίτητη όσο και το μόνιτορ σε έναν υπολογιστή, ας πούμε.
Και φυσικά είναι ανεξάρτητη λειτουργικού.Τι να το κάνω το ups, αφού το linux δεν χαλάει και αυτοδιορθώνεται
Το τροφοδοτικο ή ο δισκος δεν τρεχουν linoux
-
Δοκίμασε με κάποιο live cd (προσωπικά χρησιμοποιώ την τρέχουσα περίοδο Vista Ultimate SP1 & Ubuntu) σε δύο ξεχωριστά μηχανήματα (τα Vista σε ένα PC με 4GB Ram και γενικά καλές προδιαγραφές, και το Ubuntu σε έναν P4 1,7GH με 768MB Ram)...
To ubuntu λειτουργεί μια χαρά εδώ και καιρό.
Tα Vista μου έχουν γ@#@$σει την ησυχία μου με συνεχόμενα BSOD χωρίς να μπορώ να βρω τι φταίει.Να υπολογίζεις ότι από 4GB Ram στα Vista 32 τα 800ΜΒ πάνε χαμένα οπότε πρέπει να πας στα Vista 64 όπου έχεις άλλα προβλήματα.
Αντίθετα, το Ubuntu ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ και 'παίζει' σε έναν αρκετά υποδεέστερο υπολογιστή (χωρίς desktop effects βέβαια).
Μπορεί να χειρίζομαι το console άνετα αλλά και αρχάριος να ήμουν υπολογίζω ότι δεν θα είχα πρόβλημα.
Δοκίμασέ το με κάποιο live cd και προχώρα ανάλογα.
Όσον αφορά εμένα ψηφίζω και τα δύο... (ίσως dual boot ή δύο ξεχωριστούς υπολογιστές).
Καλό είναι να έχεις εμπειρία και στα δύο...
_
-
ρε δεν είναι καλό λέμεεε
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Καλά,οτι θα φάμε 'πακέτο' στην αρχή είναι δεδομένο
Το γεγονός ότι έστω και υποσυνηδειτα έχουμε μάθει (αναγκαίο κακό άραγε?) να δουλεύουμε με windows είναι τρόπος ζωής κατά κάποιο τρόπο.
Από και πέρα αν επιθυμεί κάποιος την μετάβαση σε linux νομίζω ότι περισσότερο είναι θέμα αντίληψης (όπως και σε όλα τα πράγματα φυσικά) αλλά και κατά πόσο είμαστε διατεθιμένοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.
Αν αυτό που θα αντικρίσω θα απέχει πολύ απ τα δικά μου γούστα ή και δυνατότητες τότε σαφώς και δεν αξίζει να επενδύσω σε χρόνο και κόπο.Xερ Μάκης....σου δίνω 3 μέρες για να το παρατήσεις...το λίνουξ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν αυτό που θα αντικρίσω θα απέχει πολύ απ τα δικά μου γούστα ή και δυνατότητες τότε σαφώς και δεν αξίζει να επενδύσω σε χρόνο και κόπο.Xερ Μάκης....σου δίνω 3 μέρες για να το παρατήσεις...το λίνουξ.
Eάν μου αρέσει κάτι και είναι στην φιλοσοφία μου ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΩ,μιλάμε για πολύ εγωισμό
Αρκει να μου αρέσει,ότι κι αν είναι αυτό.........είδωμεν,θα σας πω εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εάν το πήρες απόφαση θα ευχαριστηθείς το νέο σου λειτουργικό. Θα σου σπάσει λίγο τα νεύρα το γεγονός ότι για κάθε σημαντικό θα πρέπει να καταφεύγεις σε CLI αλλά είναι στο πακέτο
Αν αυτό που θα αντικρίσω θα απέχει πολύ απ τα δικά μου γούστα ή και δυνατότητες τότε σαφώς και δεν αξίζει να επενδύσω σε χρόνο και κόπο.Για να μην παιδεύεσαι μπες σε ένα Ελληνικό forum για το linux, τα παιδιά εκεί είναι πολύ εξυπηρετικά, θα βρείς στην αρχή έναν οδηγό για να κάνεις εγκατάσταση ότι χρειάζεσαι αρχικά και να μην ψάχνεσαι.
Έχε υπόψην σου ότι, όσον αφορά το περιβάλλον, θα σου φανεί το ίδιο και πιο εύχρηστο από το αντίστοιχο των windows μιας και (ειδικά στο kubuntu) κάνεις ότι θες με το περιβάλλον αλλάζεις χρώμματα, γραμματοσειρές, εικονίδια, εφέ ότι γουστάρεις και όπως το γουστάρεις. Επίσης επειδή είναι όλα δεμένα μεταξύ τους, και όχι άσχετα πεταμένα προγράμματα, θα δεις ότι συνεργάζονται μεταξύ τους θαυμάσια.
Εκεί που θα σου ξενίσει λίγο, αρχικά, είναι στον τρόπο εγκατάστασης των προγραμμάτων όπου πρέπει να ξεχάσεις ότι ήξερες από τα windows, εδώ δεν έχεις CD με installations, crack κ.λ.π. εδώ εκτελείς ένα πρόγραμμα (π.χ. synaptic) κάνεις αναζήτηση με το όνομα (ή περίπου) αυτού που ζητάς, μιας και υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές για να το ψάξεις χεράτα, και απλά το τσεκάρεις προς εγκατάσταση. Μπορείς να τσεκάρεις έτσι όσα θες, στην συνέχεια πατάς εκατάσταση και τελείωσες. Όσα προγράμματα βάλεις μέσα θα αναβαθμίζονται αυτόματα με κάθε νέα έκδοση όταν βγαίνει για το καθένα!!!
Επίσης εδώ παίζεις πολύ με κονσόλα σου στέλνουν μια γραμμή την πετάς μέσα με copy & paste, πατάς enter και αλλάζεις τα πάντα στο περιβάλλον σουΚάπως έτσι θα λύνεις και τυχόν προβλήματά σου π.χ.
'Παιδιά όταν πατάω ctrl+alt+6 μου βγάζει μπλέ οθόνη με πουά βούλες τι να κάνω;'
'Kάνε copy paste στην κονσόλα:
sudo no #$@ poua boules -do
και τελείωσες'Άλλος θεός σου λέω...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ρε δεν είναι καλό λέμεεεΕσύ στην μικρομάλακη δουλεύεις;
Άσε το παιδί να δώσει και μια ευκαιρία στο ελεύθερο λογισμικό, δεν φτάνουν τα δις και τα κότερα που βγάζουν οι διάφοροι bill ήδη;
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
ρε δεν είναι καλό λέμεεε
Εσύ στην μικρομάλακη δουλεύεις;
Άσε το παιδί να δώσει και μια ευκαιρία στο ελεύθερο λογισμικό, δεν φτάνουν τα δις και τα κότερα που βγάζουν οι διάφοροι bill ήδη;
Πλακίτσα κάνει. Φανατικός λινουξάς είναι!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ρε δεν είναι καλό λέμεεε
Sorry, j.marr δεν το ήξερα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ρε δεν είναι καλό λέμεεεΜου κάνεις παρέα με τα ποπ κορν;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ρε δεν είναι καλό λέμεεε
συκοφαντίες
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Κάπως έτσι θα λύνεις και τυχόν προβλήματά σου π.χ.
'Παιδιά όταν πατάω ctrl+alt+6 μου βγάζει μπλέ οθόνη με πουά βούλες τι να κάνω;'
'Kάνε copy paste στην κονσόλα:
sudo no #$@ poua boules -do
και τελείωσες'Άλλος θεός σου λέω...
Linux vs Windows