-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Υπερβολές, και από τις δύο πλευρές..Συμφωνώ διότι, με την υπάρχουσα κατάσταση, οι εταιρείες δεν θα τιμωρήσουν έναν απλό χρήστη επειδή έχει πειρατικό πρόγραμμα διότι ξέρουν πολύ καλά ότι αν το κάνουν αυτό τότε από την επόμενη μέρα ένα μεγάλο ρεύμα χρηστών θα μεταβεί στο linux και θα χάσουν πολύ χρήμα.
Ευτυχώς βρε που υπάρχουμε και εμείς η σιωπηλή μειοψηφία του linux και κρατάμε τα θηρία από το να καταβροχθήσουν τον ανυποψίαστο μικρό απλό χρήστη που, κατά λάθος , έβαλε κάποιο πειρατικό πρόγραμμα στον υπολογιστή του
Γι' αυτό σας λέω 'μην πειροβολήτε τον πιανίστα, για το καλό σας δουλεύει'
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Ωραία τα λες, κολλητέ, αλλά εγώ ξέρω ότι ακόμη προσπαθώ να απαλλάξω το pc μου από τον AV2009 που μου έκατσε σαν δήθεν αντιβιοτικό και δεν λέει να φύγει.
Δεν θα απορήσω αν δω τίποτε φωτογραφίες μου ή της οικογένειάς μου στο internet με αυτά που γίνονται σε μένα χωρίς εμένα με τα windowsΑυτή ακριβώς ήταν η αιτία φίλε μου που ξεχείλισε το ποτήρι.
Το αντιβάιρους χτυπούσε κόκκινα αλλά τα έξυνε κανονικά καθώς δεν μπορούσε να το διαγράψει και ψάξε ψαξε τρείς μέρες στα αρχεία του βρήκα ότι άνοιγε σελίδα στον εξπλορερ ως http://www.tamystikatuyopogistimoyΑυτό ήταν.
Επήρθε και το τέλος των windows.
Τράβηγμα το καλώδιο απ το ρούτερ και στον κολητό μου.
Τι λύση έχουμε του λέω?
Linux.Αλλά θα παιδευτείς κλπ κλπ.
Βάλτα γ@μώ τη θρησκεία μου μέσαΟλα τα χρόνια τα ίδια και τα ίδια.
Σέρνετε,κλείνουν προγράμματα,φορματ...........ρε αι από δω.Στο λαπτοπ του μαγαζιου που το χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ για ένα προγραμμα χωρίς να μπαινει ιντερνετ,την ώρα που δουλεύεις κλείνει το πρόγραμμα και βγάζει 'παρουσιαστηκε ένα σφαλμα κλπ'.
Τον κάνω φορματ βάζω τα γνησια windows 98 εγκαθιστώ μόνο το ένα προγραμμα πάλι τα ίδια.Προτιμώ να παιδευτώ να μάθω ένα λειτουργικό απ την αρχή απ το να σβήνω με τις ώρες την κάθε παπαριά και αλητεία.
Κι αυτά που λένε μερικοί ότι δουλεύουν στα windows χωρίς αντιβάιρους τα ακούω βερεσέ.
Εκτός κι αν μπαίνετε κάθε μέρα σε 10 σελίδες που τις ξέρετε και τέλος.
Τα σκουλήκια μπαίνουν στο σύστημα ακόμα κι από σελίδες που θεωρούνται ασφαλής κι εκτός τούτου πέρα απ τις γνωστές τοποθεσίες ο κάθε χρήστης ψάχνει,και δεν μπορεί να ξέρει τι κακό μπορεί να ανοίξει.
Αν θεωρείτε ότι εργάζεστε σε ασφαλή λειτουργικό,μπείτε σε τσοντάδικα για ένα 24ωρο συνεχόμενα (βάλτε και καμιά 10αρία antivirus) κι εγώ με το linux κι ελάτε να μου πέιτε τα αποτελέσματα. -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Ωραία τα λες, κολλητέ, αλλά εγώ ξέρω ότι ακόμη προσπαθώ να απαλλάξω το pc μου από τον AV2009 που μου έκατσε σαν δήθεν αντιβιοτικό και δεν λέει να φύγει.
Δεν θα απορήσω αν δω τίποτε φωτογραφίες μου ή της οικογένειάς μου στο internet με αυτά που γίνονται σε μένα χωρίς εμένα με τα windowsΥποθέτω πως χάρη στο Linux έχεις ξεχάσει πως μπορείς να ξεφορτωθείς ιούς από τον υπολογιστή...
Νομίζω πως αυτά θα βοηθήσουν:
http://answers.yahoo.com/question/index ... 153AAKCvc2 (δες εκεί που λέει Best Answer)
http://www.xp-vista.com/spyware-removal ... structionsΣτα Windows μπορείς να δεις ποια connections υπάρχουν. Αν φοβάσαι τόσο πολύ, με ένα firewall, καμία φωτογραφία της οικογένειά σου δεν κινδυνεύει. Ένα καλό και δωρεάν είναι το Comodo.
Η δική μου γνώμη είναι η εξής:
Όσοι έχετε δεύτερο μηχάνημα ή μπορείτε να προμηθευτείτε, στήστε εκεί ένα linux ακόμη και μόνο και μονο για να μπαίνετε στο internet, κυρίως αν έχετε ADSL.
Δεν χρειάζετε να μάθετε και πολλά για να το δουλεύετε έτσι. Κρατήστε και τα windows για κανένα παιχνίδι και τα υπόλοιπα αλλα, προς θεού, αποσυνδέστε το από το internet
Εαν θέλετε να έχετε windows συνδεμένα με adsl φροντίστε, τουλάχιστον, να είσαστε νόμιμοι.
Βάλτε κάτω λοιπόν ποιά προγράμματα χρειάζεστε και κάντε την πρόσθεση, έχουμε και λέμε:
Windows
Ms Office
Nero + Nero vision
Antivirus
Photoshop
winzip
και δεν θα αναφέρω προγράμματα που είναι απαραίτητα σε φοιτητές όπως π.χ.
Σχεδιαστικά προγράμματα
Γλώσσες προγραμματισμού
Βάσεις δεδομένων
Προγράμματα σχεδιασμού και ανάλυσης
κ.λ.π. κ.λ.π.
Ο λογαριασμός πάει πολύ μακριά και αν δεν μπορείτε να τα αγοράσετε τότε μην διανοηθείτε να τα έχετε πειρατικά και να μπαίνετε στο internet εκτός αν θέλετε να γίνετε παράδειγμα για την τιμωρία της πειρατείαςAς δούμε λοιπόν τα προγράμματα που θα πρέπει να πληρώσει κάποιος, αν διαλέξει Windows...
-Windows 90€
-Οffice, αν είναι φοιτητής, νομίζω 50€. Οι υπόλοιποι σαφώς παραπάνω. Μπορείς ν'αγοράσεις όμως μόνον ένα πρόγραμμα εξ αυτών. Αν δεν θέλεις ν'αγοράσεις, κάνεις Ο,ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝ ΕΙΧΕΣ LINUX: βάζεις OpenOffice.
-Nero: 60€
-Antivirus: Δωρεάν, υπάρχουν μπολικα, όπως δωρεάν υπάρχουν και Antispyware, Firewall κλπ κλπ
-Photoshop Μόνον γραφίστας χρειάζεται Photoshop! Εγώ αν και το ξέρω αρκετά καλά, τελευταία σπάνια το χρειάζομαι και δεν το έχω καν εγκατεστημένο! Αρκεί το Paint ή μια από τις εφαρμογές που θα βρεις σε κάποιο πολυμηχάνημα ή εκτυπωτή. Αν πάλι θέλεις κάτι παραπάνω, υπάρχει και το Paint Shop Pro της Corel που είναι πολύ φθηνότερο από το Photoshop, 80 €
-Winzip δεν χρειάζεσαι, τα Windows έχουν το Compressed Folders. Επίσης το Winrar, μπορεί να κάνει τα πάντα και χωρίς να πληρώσεις ή να το σπάσεις.
-Σχεδιαστικά προγράμματα: για φοιτητές συνήθως υπάρχουν εκπτώσεις ή ακόμη και δωρεάν αντίτυπα. Αλλά είναι αστείο να μιλάς στο Linux για σχεδιαστικά προγράμματα, όταν AutoCAD, ArchiCAD και σχεδόν ό,τι αφορά SCADA και Structural Engineering, τρέχει σε Windows. Αρα, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.
-Βάσεις δεδομένων. Υπάρχει ο SQL Server Express που είναι εντελώς δωρεάν και για εταιρική χρήση, με μοναδικό πρόβλημα το όριο των 2GB για κάθε βάση. Αλλά ένας φοιτητής άνετα μπορεί να αρκεστεί σ'αυτό. Και μην αρχίσω σύγκριση τώρα SQL Server Vs MySQL ...
-Προγράμματα σχεδιασμού (αυτά δεν τα είπαμε παραπάνω ) και ανάλυσης, μάλλον εννοείς κάτι σε SPSS κλπ, αλλά φοβάμαι πως και πάλι, στο Linux δεν θα βρεις ούτε την ποικιλία , ούτε την ποιότητα που υπάρχει στα Windows. Και σ'αυτά πάντως, ένας φοιτητής θα βρει εκπτώσεις ή και δωρεάν.Θέλεις να υπολογίσουμε το κόστος , μέχρις εδώ;
Αν δεν αγοράσει κάποιος Office και βάλει Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝ ΕΙΧΕ LINUX (επιμένω, γιατί κάποιοι το ξεχνάνε νομίζω...). Το κόστος του , είναι τα Windows + το Nero, δηλαδή 150€...
Αν πάρει Vista, μπορεί να ζήσει και χωρίς Nero, μιας και έχουν κάτι δικό τους που γράφει και DVD αν θυμάμαι καλά, ή μπορεί να βρει και κάποιο freeware, αλλά ομολογουμένως , το Nero είναι κορυφαίο (και απ' όσο ξέρω το Linux δεν έχει κάτι αντίστοιχο... ). Μπορεί επίσης να του το δώσουν δώρο με τον νέο του DVD-RW...
Όπως και να χει, θεωρείς το κόστος μέχρις εδώ απαγορευτικό; Ουσιαστικά κάποιος πρέπει να πληρώσει μόνον τα Windows... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν θα απορήσω αν δω τίποτε φωτογραφίες μου ή της οικογένειάς μου στο internet με αυτά που γίνονται σε μένα χωρίς εμένα με τα windowsΥποθέτω πως χάρη στο Linux έχεις ξεχάσει πως μπορείς να ξεφορτωθείς ιούς από τον υπολογιστή...
Νομίζω πως αυτά θα βοηθήσουν:
http://answers.yahoo.com/question/index ... 153AAKCvc2' target='_blank' target='_blank (δες εκεί που λέει Best Answer)
http://www.xp-vista.com/spyware-removal ... structions' target='_blank' target='_blankΣτα Windows μπορείς να δεις ποια connections υπάρχουν. Αν φοβάσαι τόσο πολύ, με ένα firewall, καμία φωτογραφία της οικογένειά σου δεν κινδυνεύει. Ένα καλό και δωρεάν είναι το Comodo.
Δεν ήξερα να κάνω και τον κλητήρα του Μπιλ.
Το έχω πληρωμένο για να δουλεύει σωστά,όπως και το αντιβάιρους.
Ουτε αυτό όμως μπορούν να κάνουν.Απ την άλλη πόσες φορές έχει βρει τα προγράμματα των ιών και ήθελες 8 μεροκάμματα για να τα σβήσεις (χώρια τις δυσλειτουργίες που αν άρχιζε και κόλαγε δεν μπορούσες να δουλέψεις καν) και στο τέλος η κατάληξη ήταν............φορματ.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αυτή ακριβώς ήταν η αιτία φίλε μου που ξεχείλισε το ποτήρι.
Το αντιβάιρους χτυπούσε κόκκινα αλλά τα έξυνε κανονικά καθώς δεν μπορούσε να το διαγράψει και ψάξε ψαξε τρείς μέρες στα αρχεία του βρήκα ότι άνοιγε σελίδα στον εξπλορερ ως http://www.tamystikatuyopogistimoy' target='_blank
.....................
Τα σκουλήκια μπαίνουν στο σύστημα ακόμα κι από σελίδες που θεωρούνται ασφαλής κι εκτός τούτου πέρα απ τις γνωστές τοποθεσίες ο κάθε χρήστης ψάχνει,και δεν μπορεί να ξέρει τι κακό μπορεί να ανοίξει.
Αν θεωρείτε ότι εργάζεστε σε ασφαλή λειτουργικό,μπείτε σε τσοντάδικα για ένα 24ωρο συνεχόμενα (βάλτε και καμιά 10αρία antivirus) κι εγώ με το linux κι ελάτε να μου πέιτε τα αποτελέσματα.Παρακολουθω εδω και καιρο τα γραφομενα σου...
Εσυ επικαλεισαι προβληματικα Windows, εγω ομως διεγνωσα προβληματικο χρηστη
Σχεδον ολα οσα εχεις επικαλεστει, ειναι ακυρα η ατοπα στην καλυτερη ισως απλα μη αντικειμενικα.Συνεχισε το ταξιδι σου με τους υπολογιστες... καποια στιγμη θα βλεπεις τα πραγματα λιγο ποιο σφαιρικα και ψυχραιμα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Aς δούμε λοιπόν τα προγράμματα που θα πρέπει να πληρώσει κάποιος, αν διαλέξει Windows...
-Windows 90€
-Οffice, αν είναι φοιτητής, νομίζω 50€. Οι υπόλοιποι σαφώς παραπάνω. Μπορείς ν'αγοράσεις όμως μόνον ένα πρόγραμμα εξ αυτών. Αν δεν θέλεις ν'αγοράσεις, κάνεις Ο,ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝ ΕΙΧΕΣ LINUX: βάζεις OpenOffice.
-Nero: 60€
-Antivirus: Δωρεάν, υπάρχουν μπολικα, όπως δωρεάν υπάρχουν και Antispyware, Firewall κλπ κλπ
-Photoshop Μόνον γραφίστας χρειάζεται Photoshop! Εγώ αν και το ξέρω αρκετά καλά, τελευταία σπάνια το χρειάζομαι και δεν το έχω καν εγκατεστημένο! Αρκεί το Paint ή μια από τις εφαρμογές που θα βρεις σε κάποιο πολυμηχάνημα ή εκτυπωτή. Αν πάλι θέλεις κάτι παραπάνω, υπάρχει και το Paint Shop Pro της Corel που είναι πολύ φθηνότερο από το Photoshop, 80 €
-Winzip δεν χρειάζεσαι, τα Windows έχουν το Compressed Folders. Επίσης το Winrar, μπορεί να κάνει τα πάντα και χωρίς να πληρώσεις ή να το σπάσεις.
-Σχεδιαστικά προγράμματα: για φοιτητές συνήθως υπάρχουν εκπτώσεις ή ακόμη και δωρεάν αντίτυπα. Αλλά είναι αστείο να μιλάς στο Linux για σχεδιαστικά προγράμματα, όταν AutoCAD, ArchiCAD και σχεδόν ό,τι αφορά SCADA και Structural Engineering, τρέχει σε Windows. Αρα, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.
-Βάσεις δεδομένων. Υπάρχει ο SQL Server Express που είναι εντελώς δωρεάν και για εταιρική χρήση, με μοναδικό πρόβλημα το όριο των 2GB για κάθε βάση. Αλλά ένας φοιτητής άνετα μπορεί να αρκεστεί σ'αυτό. Και μην αρχίσω σύγκριση τώρα SQL Server Vs MySQL ...
-Προγράμματα σχεδιασμού (αυτά δεν τα είπαμε παραπάνω ) και ανάλυσης, μάλλον εννοείς κάτι σε SPSS κλπ, αλλά φοβάμαι πως και πάλι, στο Linux δεν θα βρεις ούτε την ποικιλία , ούτε την ποιότητα που υπάρχει στα Windows. Και σ'αυτά πάντως, ένας φοιτητής θα βρει εκπτώσεις ή και δωρεάν.Θέλεις να υπολογίσουμε το κόστος , μέχρις εδώ;
Αν δεν αγοράσει κάποιος Office και βάλει Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝ ΕΙΧΕ LINUX (επιμένω, γιατί κάποιοι το ξεχνάνε νομίζω...). Το κόστος του , είναι τα Windows + το Nero, δηλαδή 150€...
Αν πάρει Vista, μπορεί να ζήσει και χωρίς Nero, μιας και έχουν κάτι δικό τους που γράφει και DVD αν θυμάμαι καλά, ή μπορεί να βρει και κάποιο freeware, αλλά ομολογουμένως , το Nero είναι κορυφαίο (και απ' όσο ξέρω το Linux δεν έχει κάτι αντίστοιχο... ). Μπορεί επίσης να του το δώσουν δώρο με τον νέο του DVD-RW...
Όπως και να χει, θεωρείς το κόστος μέχρις εδώ απαγορευτικό; Ουσιαστικά κάποιος πρέπει να πληρώσει μόνον τα Windows...Μην μου λες τι μπορείς να βρείς στο ένα και τι στο άλλο, αυτό το θέμα έχει συζητηθεί διεξοδικά παραπάνω ή σε άλλα posts, εγώ δεν σου λέω να πετάξεις τα windows, εφόσον θέλεις αυτά τα προγράμματα, κράτησέ τα και σε φουλ versions και σπασμένα αν γουστάρεις, αλλά τότε θέλεις ένα Linux για να βγαίνεις στον κόσμο του internet χωρίς φόβο (ιών, αναφορών κ.λ.π.).
Απλώς κάπως έτσι ξεκινάς και μετά κολλάς διότι βλέπεις ότι το Linux έχει και άλλα πολλά καλά εκτός από αυτά.
Αν τώρα δεις ότι σε καλύπτει πλήρως τότε ξυλώνεις τελείως τα ws όπως ο φίλτατος G60, δεν είναι κακό αυτό, μόνο κάποιος που έχει μετοχές ή δουλεύει στην ms θα ήταν τόσο φανατικός πολέμιος αυτούΖούμε σε μια κοινωνία όπου ισχύουν οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς, φίλε μου, και για να ισχύσει η ελεύθερη αγορά θα πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός και όχι μονοπώλια.
Το Linux βοηθάει στο να επιζήσει η ελεύθερη αγορά στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων. Ακόμη και αν ήταν χειρότερο των ws θα έπρεπε να το στηρίξουμε προκειμένου να προωθήσουμε την εξέλιξη και την αγορά των Λ.Σ.
Τακτικές μονοπωλείων, ολιγοπωλείων και καρτέλ είναι αυτά που έχουν καταστρέψει την χώρα μας και τον κόσμο ολόκληρο. Και θα είναι και η αιτία που αυτό το σύστημα θα αποτύχει τελικά...
Ας μην προωθούμε λοιπόν αυτές τις τακτικές και ας τις χτυπάμε, πριν να είναι πολύ αργά πλέον, διότι μετά η όποια εξυγίναση έρχεται με πολύ πόνο καιΓιαυτό σου λέω φίλε HighFidelity ... ένα Linux θα μας σώσει
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Συνεχισε το ταξιδι σου με τους υπολογιστες... καποια στιγμη θα βλεπεις τα πραγματα λιγο ποιο σφαιρικα και ψυχραιμα.
Πρόσεχε, γιατί κάποιος, κάποτε ευχήθηκε το ίδιο για τ' αυτοκίνητα
-
Το αντιβάιρους χτυπούσε κόκκινα αλλά τα έξυνε κανονικά καθώς δεν μπορούσε να το διαγράψει και ψάξε ψαξε τρείς μέρες στα αρχεία του βρήκα ότι άνοιγε σελίδα στον εξπλορερ ως http://www.tamystikatuyopogistimoy' target='_blank' target='_blank' target='_blank
.....................
Αν θεωρείτε ότι εργάζεστε σε ασφαλή λειτουργικό,μπείτε σε τσοντάδικα για ένα 24ωρο συνεχόμενα (βάλτε και καμιά 10αρία antivirus) κι εγώ με το linux κι ελάτε να μου πέιτε τα αποτελέσματα.Παρακολουθω εδω και καιρο τα γραφομενα σου...
Σχεδον ολα οσα εχεις επικαλεστει, ειναι ακυρα η ατοπα στην καλυτερη ισως απλα μη αντικειμενικα.Συνεχισε το ταξιδι σου με τους υπολογιστες... καποια στιγμη θα βλεπεις τα πραγματα λιγο ποιο σφαιρικα και ψυχραιμα.
Διέγνωσες προβληματικό χρήστη επειδή πρέπει να είναι οπλισμένος με γερά νεύρα σε ότι έχει να κάνει με την αδυναμία του συστήματος σε ιούς?
Ισως έχεις δίκιο,θα αναρωτιέσαι μα είναι δυνατόν,πρώτη φορά ακούω για τέτοι κρούσμα.Τα πράγματα είναι απλά και δε χρειάζεται να μαλώνουμε ούτε να ξιφομαχούμε.
Εγω ως μέσος χρήστης κάνω στο σπίτι τη δουλειά μου (ή το φραμπαλά μου όπως θες πες το) άνετα όπως και πριν με το linux.
Μουσικές,αρχεία wmv κλπ κλπ κλπ όλα πρίμα.
Κι από ιντερνετ έχω πλεον το κεφάλι μου ήσυχο.Ε τώρα αν αμφισβητήστε κι αυτό εεεε......Στο μαγαζί.
Ενα λαπτοπ κι ένα desktop.
Στο desktop εκτός απο ιντερνετ χρειάζομαι κατά βάση 2 προγράμματα που δουλεύω.
Σ'αυτο θα γίνει (σήμερα-αύριο) καταμερισμός δίσκου κι απ τα 160GB τα 50 θα κρατήσω για τα windows (και πολύ τους είναι) και τα υπόλοιπα για linux.
Στα ws μόνο για τα 2 προγράμματα που θέλω και linux για όλα τα υπόλοιπα.Στην πορεία θα επικοινωνήσω με τις 2 εταιρίες κι αν υπάρχουν και σε έκδοση linux τότε δε χαρίζω στα XP ούτε τα 50GB.
Στο λαπτοπ.
Αλλο προγραμμα.
Αυτό πλέον βγαίνει και σε έκδοση linux.
Απεγκατάσταση ΠΛΗΡΩΣ απ τα ws και linux.
Να μου πεις επίσης τι μλκία κάνω εγώ που το ρημάδι κολάει συνέχεια.
Και η εφαρμογή την οποία τρέχει αλλά και τα windows είναι αυθεντικά.Aυτά.
-
Το partition magik το δούλεψε κανείς?
Ο χωρισμός του σκληρού από που γίνετε,απ το create a new partition ή απ το resize a partition?
-
Πρώτα κάνεις resize partition και μετά create (αλλά στην πρίπτωση του Linux, το create γίνεται μέσα από την εγκατάσταση).
-
Ο χρήστης Arielis έγραψε:
Πρώτα κάνεις resize partition και μετά create (αλλά στην πρίπτωση του Linux, το create γίνεται μέσα από την εγκατάσταση).Μπορείς λίγο να μου πεις περιληπτικά τη διαδικασία?
Γιατί βλέπω να γίνετε κόλαση.
Windows XP. -
Μια και δεν το έχω δουλέψει το Partition Magic ,βρήκα ένα οδηγό για resize εδώ.
Εναλλακτικά, μπορείς να το κάνεις και μέσα από το Live CD της διανομής σου ,μέσω του gparted (για να μην μπλέκεις με Partition Magic, reboot κτλ). Είναι η ίδια διαδικασία.
Συνήθως το resize στο partition magic παίρνει αρκετή ώρα, και γίνεται μετά την επανεκκίνηση του συστήματος την ώρα που φορτώνουν τα Windows. Όποιο πρόγραμμα πάντως και να ακολουθήσεις, ΜΗΝ κλείσεις το PC (νομίζοντας πχ. οτι κόλλησε ή οτι δεν δουλεύει ο δίσκος). Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να το επαναφέρεις στην προτέρα του κατάσταση (αλλά καλύτερα ας μη φτάσουμε μεχρι εκεί).
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Το partition magik το δούλεψε κανείς?Ο χωρισμός του σκληρού από που γίνετε,απ το create a new partition ή απ το resize a partition?
προσοχή με δαυτο. Αν δεν το ξέρεις, ζήτα βοήθεια από κανένα φιλαράκι σου. Δεν είναι για πειράματα
-
[/url].Εναλλακτικά, μπορείς να το κάνεις και μέσα από το Live CD της διανομής σου ,μέσω του gparted (για να μην μπλέκεις με Partition Magic, reboot κτλ). Είναι η ίδια διαδικασία.
Nαι έχεις δίκιο,εγώ προσπαθούσα να κάνω κατάτμηση απ την διαδικασία εγκατάστασης του cd
Mόλις το έτρεξα live πήγα στο partition του linux κόλησε,χώρια που το ποντίκι σερνόταν.........64μπιτο λογισμικό τρέχει σε 32άρι επεξεργαστή?
Κάθε σκούντρο σε καλό που λένε
Πάντως η κατάτμηση όντως είναι ή ίδια ως διαδικασία στο linux και δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις με επιπλέον προγράμματα.
Εχω το OpenSuse σε 32μπιτο........να το χώσω λές? -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Το partition magik το δούλεψε κανείς?
Ο χωρισμός του σκληρού από που γίνετε,απ το create a new partition ή απ το resize a partition?
προσοχή με δαυτο. Αν δεν το ξέρεις, ζήτα βοήθεια από κανένα φιλαράκι σου. Δεν είναι για πειράματα
Ασε άσε,έμαθα και τα ext3 τα ext2 FAT32 κλπ
Μεταπτυχιακό σου λέω δίνω
-
Ναι. Γιατί όχι. Ειδικά αν έχεις και το openSuse 11.0 που έχει και το KDE .
Εγώ αυτό έχω στο σταθερό. -
Ναι. Γιατί όχι. Ειδικά αν έχεις και το openSuse 11.0 που έχει και το KDE .
Εγώ αυτό έχω στο σταθερό.Στο σπίτι έχω το ubuntu ΜΟΝΟΝ.
Στο μαγαζί θα μπει το OpenSuse και τα θα κρατήσω 50GB για τα W$,τα υπόλοιπα 100
Θα δοκιμάσω. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Xερ Μάκης....σου δίνω 3 μέρες για να το παρατήσεις...το λίνουξ.
Ελα Μολιέρο,10 μέρες πέρασαν πάμε για δεύτερο λειτουργικό,καλά είναι?
Η να τις κάνουμε 30 τις μέρες? -
Το αντιβάιρους χτυπούσε κόκκινα αλλά τα έξυνε κανονικά καθώς δεν μπορούσε να το διαγράψει και ψάξε ψαξε τρείς μέρες στα αρχεία του βρήκα ότι άνοιγε σελίδα στον εξπλορερ ως http://www.tamystikatuyopogistimoy' target='_blank' target='_blank
.....................
+1
Το αυτό και με τον klong. Το ότι είναι δωρεάν ένα πρόγραμμα και δίδεται με την διανομή δεν σημαίνει ότι είναι κομμάτι του λειτουργικού. Και είπα ότι είμαι ένας επαγγελματίας που ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει AV , Firewall κτλ.
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον φανατισμό με το ένα ή το άλλο ή το παράλλο λειτουργικό. Αυτήν την στιγμή κατεβάζω το MAC OS Snow για να το δω. Την προηγούμενη εβδμάδα κατέβαζα το FC9 αλλά δεν έχω προλάβει να το στήσω. Έχω στημένους 3 WS2008 ( 32 και 64 bit ) με VPC ( δυστυχώς δεν έχω test CPU με Virtualization ) και στήνω από εκεί ό,τι θέλω και παίζω και παιχνίδια. το αυτό και στο FC8. Και στο Vista , XP. Φτιάχτηκαν για να μας εξυπηρετούν και να φανατίζονται αυτά με εμάς , όχι εμείς με αυτά.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Το αντιβάιρους χτυπούσε κόκκινα αλλά τα έξυνε κανονικά καθώς δεν μπορούσε να το διαγράψει και ψάξε ψαξε τρείς μέρες στα αρχεία του βρήκα ότι άνοιγε σελίδα στον εξπλορερ ως http://www.tamystikatuyopogistimoy' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
.....................
Διέγνωσες προβληματικό χρήστη επειδή πρέπει να είναι οπλισμένος με γερά νεύρα σε ότι έχει να κάνει με την αδυναμία του συστήματος σε ιούς?
Ισως έχεις δίκιο,θα αναρωτιέσαι μα είναι δυνατόν,πρώτη φορά ακούω για τέτοι κρούσμα.Τα πράγματα είναι απλά και δε χρειάζεται να μαλώνουμε ούτε να ξιφομαχούμε.
Εγω ως μέσος χρήστης κάνω στο σπίτι τη δουλειά μου (ή το φραμπαλά μου όπως θες πες το) άνετα όπως και πριν με το linux.
Μουσικές,αρχεία wmv κλπ κλπ κλπ όλα πρίμα.
Κι από ιντερνετ έχω πλεον το κεφάλι μου ήσυχο.Ε τώρα αν αμφισβητήστε κι αυτό εεεε......Στο μαγαζί.
Ενα λαπτοπ κι ένα desktop.
Στο desktop εκτός απο ιντερνετ χρειάζομαι κατά βάση 2 προγράμματα που δουλεύω.
Σ'αυτο θα γίνει (σήμερα-αύριο) καταμερισμός δίσκου κι απ τα 160GB τα 50 θα κρατήσω για τα windows (και πολύ τους είναι) και τα υπόλοιπα για linux.
Στα ws μόνο για τα 2 προγράμματα που θέλω και linux για όλα τα υπόλοιπα.Στην πορεία θα επικοινωνήσω με τις 2 εταιρίες κι αν υπάρχουν και σε έκδοση linux τότε δε χαρίζω στα XP ούτε τα 50GB.
Στο λαπτοπ.
Αλλο προγραμμα.
Αυτό πλέον βγαίνει και σε έκδοση linux.
Απεγκατάσταση ΠΛΗΡΩΣ απ τα ws και linux.
Να μου πεις επίσης τι μλκία κάνω εγώ που το ρημάδι κολάει συνέχεια.
Και η εφαρμογή την οποία τρέχει αλλά και τα windows είναι αυθεντικά.Aυτά.
Εγώ διέγνωσα προβληματικό χρήστη για τους εξής λόγους....
Μίλησες για AV , για προβλήματα στο Internet και ότι το Linux θα σε σώσει. Μαζί σου αλλά με ποιον τρόπο ; Επειδή στα Linux δεν υπάρχουν πχ dialers όπως υπήρχαν παλαιά στα windows ; Μα δεν υπήρχαν επειδή δεν υπήρχε Linux ( στην πράξη ). Σου μιλάω ειλικρινά έχω μπει στα πιο μαύρα sites και δεν έχω πιάσει ούτε worm. Και κάνω port scanning συχνά. Εάν τσιμπήσεις κάτι στο Linux θα φταίει το λειτουργικό ;
Επίσης μιλάς για HW , OS και εφαρμογή 10ετίας. Το φορητό που στήνεις τα W95 πρέπει να είναι στην καλλίτερη του '98. Η εφαρμογή αντίστοιχα. Μα στα 10 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα στο HW ; Μα εσύ δεν έχεις ακούσει ότι το W95 είναι για ανακύκλωση μόνο ; Θεωρείς ότι μία αντίστοιχη διανομή θα τα πάει καλλίτερα ; Γιατί δεν δοκίμασες στο φορητό τα W2000 ;
Δεν φταίει το λειτουργικό ( δεν μιλάω για 95, Me ). Ακόμη υπάρχουν πελάτες που έχουν clients 98 ενώ οι περισσότερες τραπεζες είχαν ακόμη NT server/ NT workstations. Έπαιζαν μια χαρά.
Linux vs Windows