-
Ο χρήστης iant έγραψε:
ΟΧΙ, αρκεί μόνο το wine. Τα άλλα πακέτα δες τι λένε στην περιγραφή τους.και πατάω ανανέωση?
To APPLY πατάς!
τι εστί apply στα ελληνικά ποιό είναι?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ε απ το manual αναγκαστικά θα πρέπει να επιλέγω ή απ την πλευρά των vista ή των linux.
Eγω θέλω να σβήσω τελείως τα windows και να χρησιμοποιήσω τον σκληρό ως εννιαίο όπως παλιάΔηλαδή θέλεις να πετάξεις τα vista; Από το manual διαγραφείς ΟΛΑ και τα δημιουργείς ξανά όπως τα θέλεις εσύ. (Την πρότασή μου σου είχα γράψει...)
-
Το τρίτο κουμπί.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Ε απ το manual αναγκαστικά θα πρέπει να επιλέγω ή απ την πλευρά των vista ή των linux.
Eγω θέλω να σβήσω τελείως τα windows και να χρησιμοποιήσω τον σκληρό ως εννιαίο όπως παλιάΔηλαδή θέλεις να πετάξεις τα vista; Από το manual διαγραφείς ΟΛΑ και τα δημιουργείς ξανά όπως τα θέλεις εσύ. (Την πρότασή μου σου είχα γράψει...)
Kατάλαβα.
Ναι θέλω να τα σβήσω τελείως (στο μαγαζί θα το στήσω μισό-μισό) γιατί θέλω να το διαμορφώσω απ την αρχή τον υπολογιστή.
Το 50gb είναι λίγα και θα σερνετε καποια στιγμή.
Απ την άλλη πειραματιζόμενος στην αρχή και ψάχνοντας ότι προγράμματα θα στήνω και αρχεία θα εγκαθιστώ μη φτάσω να τον κάνω πάλι φορματ για επανεγκατάσταση και πάλι απ την ποιός τα βάζει.
Τώρα που είναι αρχή. -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Το τρίτο κουμπί.
Ποιό τρίτο κουμπί ρε πασάκα μου?
Τα τσεκάρισα πάτησα πάνω αριστερά ανανέωση και την ώρα που γράφαμε φόρτωνε.
Τώρα τελείωσε και τα είδα τσεκαρισμένα πράσινα.
ΠΡΑΣΙΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΠου είναι αποθηκευμένο τώρα ψάξε βρες
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ποιό τρίτο κουμπί ρε πασάκα μου?
Τα τσεκάρισα πάτησα πάνω αριστερά ανανέωση και την ώρα που γράφαμε φόρτωνε.
Τώρα τελείωσε και τα είδα τσεκαρισμένα πράσινα.
ΠΡΑΣΙΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΠου είναι αποθηκευμένο τώρα ψάξε βρες
Τι λέει το τρίτο κουμπί; Και το δεύτερο!
-
Το βρήκα,είναι στο desktop πάνω αριστερά στις εφαρμογές.
-
Τώρα,όταν κατεβάζεις ένα προγραμμα των windows μέσα απ το linux πως το εγκαθιστάς μέσω wine?
-
Τρέχεις το setup.exe του.....
-
TOY προγράμματος που θες να εγκαταστήσεις ή του wine?
Ki είναι του wine σε ποιό φάκελο είναι? -
ΕΕΕΕΕΕΕ! Linux forum το κάνατε!
Δεν μεταφέρετε την συζήτηση σε κανένα Linux forum σιγά - σιγά να βοηθήσουν και οι υπόλοιποι, όσοι είναι on line, και να μην είσαστε και εκτός θέματος και να μην γινόμαστε και ρεζίλι στους υποστηρικτές των windows, ουπς μου ξέφυγε!
Αντε πάτε και σε καμμιά παραλία παιδιά τελειώνει το καλοκαίρι ρε! και αρχίζει το
Ρε το Linux είναι σαν να βρήκες μια πολύ ωραία παραλία, την κρατάς για τον εαυτό σου δεν την διαφημίζεις σε όλους και ας σου τα πρήζει και λίγο να πας εκεί....
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
και να μην είσαστε και εκτός θέματος και να μην γινόμαστε και ρεζίλι στους υποστηρικτές των windows, ουπς μου ξέφυγε!Μπα, μη δινεις σημασία.
Ασε τους κλώνους του Μπιλ να παιδεύονται με αντιβιωτικά,φορματ,επανεκινήσεις και ενίοτε με κλωτσιές στον υπολογιστή (το σοφτ φταίει παιδιά ίχι το κουτί ) .
Είναι μέρος της τεχνικής υποστήριξης και μακροζωίας των windows.ΣΧεδόν μια βδομαδα με linux αναρωτώμαι πόσο μ@λάκας μπορεί να είμαι τόσα χρόνια που άκουγα τον κάθε ειδήμονα εξπερ για δυσκολίες και φαντάσματα και δεν ασχολήθηκα εξ αρχής με linux.
Μέσα σε μια εβδομάδα έμαθα αρκετά (αν θες να μάθεις μαθαίνεις,όλα τα άλλα είναι θεωρίες),άμεσο/ταχύτατο,βίντεο /μουσικές όλα πρίμα και μόνο που δεν έχεις πλέον το άγχος του κάθε εισβολέα στο πισί σου είναι κάπως ρε παιδί μου,κάθεσε στην καράκλα του γραφείου και ανάβεις επιτέλους αυτό το πούρο που σου χάρισε ο θείος σου απ το αμέρικα μαζί με το πισι και τα windows πριν δέκα χρόνια -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ΣΧεδόν μια βδομαδα με linux αναρωτώμαι πόσο μ@λάκας μπορεί να είμαι τόσα χρόνια που άκουγα τον κάθε ειδήμονα εξπερ για δυσκολίες και φαντάσματα και δεν ασχολήθηκα εξ αρχής με linux.
Μέσα σε μια εβδομάδα έμαθα αρκετά (αν θες να μάθεις μαθαίνεις,όλα τα άλλα είναι θεωρίες),άμεσο/ταχύτατο,βίντεο /μουσικές όλα πρίμα και μόνο που δεν έχεις πλέον το άγχος του κάθε εισβολέα στο πισί σου είναι κάπως ρε παιδί μου,κάθεσε στην καράκλα του γραφείου και ανάβεις επιτέλους αυτό το πούρο που σου χάρισε ο θείος σου απ το αμέρικα μαζί με το πισι και τα windows πριν δέκα χρόνιαYπερβαλλεις λιγακι...
Με τις περισσοτερες διανομες ειχα προβληματα, μικρα η μεγαλα. Και εχω δοκιμασει - πειραματιστει με ολες σχεδον.
Καμμια διανομη δε ηταν πληρως λειτουργικη αμεσως μετα την εγκατασταση. Με καποιες επρεπε να παιδευτω μερικες ωρες, ενω αλλες θελανε μερικες...μερες.
Σε καποια δεν ειχα ηχο, σε αλλη δεν αναγνωριζε την ασυρματη καρτα δικτυου, αλλη αρνουνταν να συνδεθει στο ασυρματο με WAP , επρεπε σε πολλες να κατεβασω ενα καρο codecs για να ακουσω ενα MP3, καμμια διανομη μεχρι τωρα δεν μπορεσε να συνεργαστει αψογα με το TV Tuner και αλλα πολλα...Σημερα εγκατεστησα σε ενα φλασακι το Pendrive Linux (Mandriva) και το Opensuse στο laptop.
Στο πρωτο δεν μπορω να εγκαταστησω την καρτα δικτυου, στο δευτερο δεν μπορω να συνδεθω.
Πραματα, τα οποια τα windows τα κανουν σχεδον αυτοματα, η εστω με μερικα κλικ.Παντως, η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτερες διανομες εχουν βελτιωθει κατα πολυ, και οι περισσοτερες εχουν υπεροχο interface... (Οpensuse 11 )
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
ΣΧεδόν μια βδομαδα με linux αναρωτώμαι πόσο μ@λάκας μπορεί να είμαι τόσα χρόνια που άκουγα τον κάθε ειδήμονα εξπερ για δυσκολίες και φαντάσματα και δεν ασχολήθηκα εξ αρχής με linux.
Μέσα σε μια εβδομάδα έμαθα αρκετά (αν θες να μάθεις μαθαίνεις,όλα τα άλλα είναι θεωρίες),άμεσο/ταχύτατο,βίντεο /μουσικές όλα πρίμα και μόνο που δεν έχεις πλέον το άγχος του κάθε εισβολέα στο πισί σου είναι κάπως ρε παιδί μου,κάθεσε στην καράκλα του γραφείου και ανάβεις επιτέλους αυτό το πούρο που σου χάρισε ο θείος σου απ το αμέρικα μαζί με το πισι και τα windows πριν δέκα χρόνιαYπερβαλλεις λιγακι...
Την άποψή μου λέω,δεν επιβάλω σε κανέναν να εργαστεί με linux,απλά όσοι είναι στο δίλημα να δοκιμάσουν ας το πράξουν κι αν οι εντυπώσεις είναι αρνητικές ας τις διαπιστώσουν οι ίδιοι ως χρήστες κι όχι ως αποδέκτες μυνημάτων.
Με τις περισσοτερες διανομες ειχα προβληματα, μικρα η μεγαλα. Και εχω δοκιμασει - πειραματιστει με ολες σχεδον. Καμμια διανομη δε ηταν πληρως λειτουργικη αμεσως μετα την εγκατασταση. Με καποιες επρεπε να παιδευτω μερικες ωρες, ενω αλλες θελανε μερικες...μερες.
Σε καποια δεν ειχα ηχο, σε αλλη δεν αναγνωριζε την ασυρματη καρτα δικτυου, αλλη αρνουνταν να συνδεθει στο ασυρματο με WAP , επρεπε σε πολλες να κατεβασω ενα καρο codecs για να ακουσω ενα MP3, καμμια διανομη μεχρι τωρα δεν μπορεσε να συνεργαστει αψογα με το TV Tuner και αλλα πολλα...
Σημερα εγκατεστησα σε ενα φλασακι το Pendrive Linux (Mandriva) και το Opensuse στο laptop.
Στο πρωτο δεν μπορω να εγκαταστησω την καρτα δικτυου, στο δευτερο δεν μπορω να συνδεθω.
Πραματα, τα οποια τα windows τα κανουν σχεδον αυτοματα, η εστω με μερικα κλικ.Παντως, η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτερες διανομες εχουν βελτιωθει κατα πολυ, και οι περισσοτερες εχουν υπεροχο interface... (Οpensuse 11 )
Το Linux δεν είναι παράγωγο των windows,ας το καταλάβουμε επιτέλους.
Είναι ΆΛΛΟ λειτουργικό.
Τα windows κάναμε να τα μάθουμε κάτι χρόνια ,απ τα linux γιατί έχουμε την απαίτηση να τα μάθουμε σε μιά μέρα?
Εχει διαφορά να λέμε ότι μπορούμε να εργαστούμε σε όλους τους τομείς και με τα δυό λειτουργικά απ το ότι δεν ξέρουμε στην αρχή να σετάρουμε ήχο κλπ.Το inefrace είναι όντως ποιό ευχάριστο απ των windows αλλά δεν είναι κύριος λόγος για να τα επιλέξει κανείς.
Ως μέσος (και ίσως λίγο ποιό κάτω του μέσου) χρήστης οι διαφορές ΄στην χρήση και απόδοση του υπολογιστή είναι παραπάνω από εμφανείς.
Ταχύτατη απόκριση του Mozilla ως ίντερνετ καθώς επίσης και των προγραμμάτων.
Ο όρος 'κόλησε' απλά δεν υφίστατε όπως δεν υφίστατε η κάθε είδους απειλή απ το ίντερνετ.
Μεγάλο μπάντζετ προεγκατεστημένων προγραμμάτων.Τρομερό πλεονέκτημα.
Κατέβασα αυτές τις μέρες κάτι ντοκυμαντέρ και εγκατέστησα το rar πρόγραμμα σε 10 sec.
Ενα άλλο βίντεο επίσης που είχε διαφορετική κωδικοποίηση στον ήχο και δεν το άνοιγε,έβγαλε παραθυράκι---->να ψάχω για το Χ πρόγραμμα και να το εγκαταστήσω?---->yes---->σε ένα λεπτό οκ και play.
Απλές διαδικασίες που στa windows με την νόμιμη οδό θα πρέπει είσαι συνεχώς με το χέρι στην τσέπη ή να ψάχνεις για το κατάλληλο πρόγραμμα (δεν ξέρω πόσο......πάντως δεν καθαρίζεις σε καμία περόπτωση σε σε χρόνο dt) αρκετό χρόνο και ταυτόχρονα το κατάλληλο κρακ για να λειτουργήσει.Μ' αυτά και μ' αυτά είπα αι σιχτιρ και δεν ξαναγυρνάω πίσω.
-
http://www.google.com' target='_blank
winrar download
klik στο πρώτο link
klik winrar 3.71
save as
open
next
nextΜάλλον στα Windows παίρνει λιγότερο από 10 sec, και βάζω και το download μέσα.
Codecs, κατεβάζει και ο MediaPlayer αυτόματα, όπως και άλλοι players. Άλλη λύση είναι τα codec packs, αλλά αυτά ΠΑΝΤΑ με προσοχή, ανεξαρτήτως λειτουργικού. Ειδικά όσοι με Vista, you've been warned!Εννοείται, όλα τα παραπάνω είναι δωρεάν (εννοώ δωρεάν κανονικό και όχι 'δωρεάν' ή 'αγορασμένα' ).
Τα παραπάνω γράφονται για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις λανθασμένες. Όποιος διάλεξε Linux, έκανε πολύ καλά, άριστα μπορώ να πω και δεν μου πέφτει λόγος. Αλλά να μην λέγονται και γράφονται πράγματα που εν πολλοίς είναι ανακριβή...
-
Kαινουργιο ταγαρακι μου και που να σε κρεμασω λεει μια παροιμια
-
...κοσκινάκι μου...', λέει η παροιμία
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
...κοσκινάκι μου...', λέει η παροιμίαΛες να τα μπερδεψα;
Πιθανον!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
...κοσκινάκι μου...', λέει η παροιμίαΔεν στήνεις κάνα Kubuntu στον laptop της Στέλλας;
-
Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος θα έπρεπε να το κάνει είμαι εγώ, λόγω ελεύθερου χρόνου, έτσι για να παίξω....Αλλά, όπως έχουμε πει, πλέον βαριέμαι την ενασχόληση με τα PCια . Είναι πια για μένα μόνο εργαλείο και όχι αντικείμενο πειραματισμού και ψυχαγωγίας : αυτές οι εποχές πάνε..Τα XP με καλύπτουν απόλυτα και παντού, έχω ιδιαίτερες και πολύ απαιτητικές ανάγκες στο σκάκι που δε νομίζω ότι θα με καλύψει το Linux (ναι και στο PC της Στέλλας) και κυρίως βαριέμαι (το ξαναείπα ε? )
Linux vs Windows