-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επειδή έχω την εμπειρία όλων των γενιών Windows (βάζω μέσα και τους Server), το 1GB , φτάνει και περισσεύει. Κάποιες εφαρμογές είναι απαιτητικές, αλλά δεν έχει σχέση το λειτουργικό! Και σε Linux να έτρεχες ArchiCAD ή 3D Studio Max, θα χρειαζόσουν τα πολλά GB Ram.Tα ΧΡ όπως φυσικά και τα 2003 Server ήταν και είναι σταθερότατα λειτουργικά. Κολλήματα και περίεργες συμπεριφορές δεν έχω συναντήσει ποτέ και μιλάω για πολλά και διαφορετικά PC τα οποία παίζουν σε απαιτητικά περιβάλλοντα.
Κολλήματα που οφείλονται σε άλλες εφαρμογές έχω δει, στο λειτουργικό σπάνια ή και καθόλου!
Οι ιοί υπάρχουν γιατί απλούστατα τα λειτουργικά της Microsoft είναι δημοφιλή. Το MacOS και το Linux δεν είναι φοβάμαι δημοφιλή, γι'αυτό και δεν έχουν προβλήματα με ιούς (γιατί προβλήματα ασφάλειας, ΣΑΦΩΣ και έχουν, απλώς δεν ασχολούνται αρκετοί για να τα βρουν... ).
Αν κάποιος θέλει λειτουργικό να κάνει την δουλειά του, κατεβάζει ένα torrent με τα ΧΡ ή τα Vista , κατεβάζει σπασμένο το Office, nero κλπ κλπ (αν θέλει freeware , υπάρχουν και για τα Windows, όπως πχ το OpenOffice, κλπ κλπ).
Γενικά, αν αποδεχτείς πως θα έχεις κοπιαρισμένο λειτουργικό στον υπολογιστή (και μπορείς να το έχεις χωρίς πρόβλημα εννοείται, αφού κανείς δεν θα σε ελέγξει στο σπίτι σου...), δεν βλέπω κανέναν νόημα στο Linux, όταν του λείπουν σημαντικές εφαρμογές ή ακόμη ακόμη και παιχνίδια.
Επίσης, σαν προγραμματιστική πλατφόρμα, επίσης σε περιορίζει, αφού δεν μπορείς να δουλέψεις την VB ή το πακέτο της Microsoft, θα μείνεις σε Java, PHP, κλπ αναγκαστικά..Για μια εταιρεία, έχει νόημα να μην πληρώσει άδειες χρήσεις, αν και δεν είναι πάντα εύκολο να αντικαταστήσεις τα PC και τον τρόπο που έχει συνηθίσει ο κόσμος να εργάζεται από την μία μέρα στην άλλη! Οπότε, και οι περισσότερες εταιρείες θα το βάλουν σε κάνα server ή κάτι που δεν απευθύνεται στον μέσο εργαζόμενο.
Σαν παιχνιδάκι στο σπίτι καλό είναι, αν θέλει κάποιος να έχει κάτι ν'ασχολείται. Αλλά δεν βλέπω κανένα σημαντικό πλεονέκτημα από τα σημερινά Windows. Αν ήμασταν στην εποχή των 98,Μe, θα το είχα εγώ πρώτος. Τώρα, απλά περιορίζομαι σε μια επιφανειακή γνώση, αφού ούτε καν μου έχει ζητηθεί στην δουλειά (δεν ασχολούμαι με Web, όπου χρησιμοποιείται πολύ, για προφανείς λόγους, βλέπε Apache, PHP, MySQL και φυσικά και πρωταρχικά το...δωρεάν του πράγματος! )
Οσοι δεν έχουν καιρό για χάσιμο και το βάλουν σαν dual boot, σιγά σιγά θα το αφήσουν ξεχασμένο σε κάποιο partition και θα χρησιμοποιούν τα Windows.
Α κι όσο για τα Vista και την μνήμη, για να μην παραξενευτείτε όσοι τα δοκιμάσετε, τα Vista την χρησιμοποιούν εντελώς διαφορετικά από τα ΧΡ: όση και να τους δώσεις, θα δείχνουν πως την χρησιμοποιούν. ΔΕΝ το κάνουν, απλά την 'δεσμεύουν' και την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.
Επίσης αυτό που αναφέρθηκε για την κάρτα γραφικών, και σε μένα που έχει 512 και το PC έχει 1GB RAM , δίνουν κάποια μνήμη από το σύστημα και στα γραφικά ή τουλάχιστον έτσι δείχνει.
Στην ουσία, δεν τίθεται θέμα ταχύτητας , ούτε σταθερότητας. Είναι εξίσου καλά με τα ΧΡ, αλλά θέλουν περισσότερη μνήμη (ΧΡ μπορούσες να βάλεις και με 128 με το ζόρι, ενώ στα 256 κάτι γινόταν. Τα Vista ζητάνε οπωσδήποτε 512 ΜΒ ).
Όσο για το Aero, είναι απλά για την ομορφιά, ξεκινάει από καμιά 35ΜΒ, ενώ κάποιοι έχουν πει πως ζητάει περισσότερο. Εγώ τόσο είδα, τόσο λέω!Και κάτι ακόμη: αν εγώ είμαι αρκετά ανόητος να κολλήσω ιό, τι κάνω:
1.Αναλαμβάνω την ευθύνη μου και λέω εντάξει την επόμενη φορά θα προσέχω! Βάζω κι ένα Antivirus, ένα Firewall και είμαι καλυμμένος, αρκεί να τα ανανεώνω
2. Βρίζω την Microsoft που δεν με προστάτεψε, μαντεύοντας όταν έβγαλε το λειτουργικό πως κάποιος θα γράψει έναν ιό στον οποίο θα πέσω πάνω εγώ.
3. Σβήνω τα Windows και βάζω Linux, ελπίζοντας πως δεν θα γράψει κάποιος ιό, γιατί έτσι και γράψει, φέξε μου και γλίστρησα, αφού ούτε οι εταιρείες με τα antivirus δεν έχουν σωστή database...
4. Αλλο; -
το λινουξ ειναι μουφα.. δυσχρηστο, δεν εχει καν γραφικο περιβαλλον και παραθυρακια και ολα γινονται γραφοντας εντολες (εχει μεινει στη δεκαετια του 80). δεν παιζει να ακουσεις mp3, να βλεπεις βιντεακια στο youtube, ουτε καν ελληνικη γραμματοσειρα δεν θα'χεις. επισης θα κολλας συνεχεια ιους γιατι δεν θα χεις antivirus και εχει τρελες τρυπες γιατι ειναι γραμμενο κυριως απο εθελοντες που δεν πληρβνονται και αν ειναι να βαλεις antivirus καθεσαι και με τα windows, δεν αλλαζει κατι.
επισης ειναι πολυ αργο, σαν το θανατο ενα πραγμα. μακρια, μακρια.... χαλια μαυρα. για να βαλεις λινουξ πρεπει να'σαι προγραμματιστης γιατι ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ και δυσχρηστο. οταν κανεις εγκατασταση για να καταλαβεις, δεν ειναι οπως στα windows που σε ρωταει πχ 'install now?'. επειδη οσοι βαζουν linux ειναι τουλαχιστον διδακτορες πληροφορικης ή χακερς, χρησιμοποει αποκλειστικα το διαδικο.
πχ αντι για 'install now?' θα σου πει:
'1001011010101010101011110000110101010111010101010101
1001011010101010101011110000110101010111010101010101
1001011010101010101011110000110101010111010101010101'ασε φιλε μακρια μακρια, πακετο και μουφα μεγαλη...
-
για να μη λέτε οτι τα λέω μόνο εγώ
-
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Άσε το παιδί να δώσει και μια ευκαιρία στο ελεύθερο λογισμικό, δεν φτάνουν τα δις και τα κότερα που βγάζουν οι διάφοροι bill ήδη;
Nαι αλλά δεν ισχύει στις περισσότερες των περιπτώσεων όπου το λειτουργικό και τα παρακλάδια του (office,adobe κλπ) είναι πειρατικά ή δεν είναι έτσι?
Τι γίνετε όμως όταν θέλει να αγοράσει κάποιος καινουριο υπολογιστή αλλά δεν θέλει να πληρώσει και τα windows?
Προς τον πωλητή 'θέλω pc ρε φίλε αλλά με linux,τα wind βάλτα στον ^%#&%$# σου' -
Ο χρήστης skye έγραψε:
το λινουξ ειναι μουφα.. δυσχρηστο, δεν εχει καν γραφικο περιβαλλον και παραθυρακια και ολα γινονται γραφοντας εντολες (εχει μεινει στη δεκαετια του 80). δεν παιζει να ακουσεις mp3, να βλεπεις βιντεακια στο youtube, ουτε καν ελληνικη γραμματοσειρα δεν θα'χεις. επισης θα κολλας συνεχεια ιους γιατι δεν θα χεις antivirus και εχει τρελες τρυπες γιατι ειναι γραμμενο κυριως απο εθελοντες που δεν πληρβνονται και αν ειναι να βαλεις antivirus καθεσαι και με τα windows, δεν αλλαζει κατι.
επισης ειναι πολυ αργο, σαν το θανατο ενα πραγμα. μακρια, μακρια.... χαλια μαυρα. για να βαλεις λινουξ πρεπει να'σαι προγραμματιστης γιατι ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ και δυσχρηστο. οταν κανεις εγκατασταση για να καταλαβεις, δεν ειναι οπως στα windows που σε ρωταει πχ 'install now?'. επειδη οσοι βαζουν linux ειναι τουλαχιστον διδακτορες πληροφορικης ή χακερς, χρησιμοποει αποκλειστικα το διαδικο.
πχ αντι για 'install now?' θα σου πει:
'1001011010101010101011110000110101010111010101010101
1001011010101010101011110000110101010111010101010101'ασε φιλε μακρια μακρια, πακετο και μουφα μεγαλη...
Eλα ρε συ,πολύ τραγικά μας τα έκανες
Δε με πείθεις ρε σκάι
Ευκαιρία λοιπόν να μας πει κάποιος για αρχή πως αλλάζουμε γραμματοσειρές κλπ. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τι γίνετε όμως όταν θέλει να αγοράσει κάποιος καινουριο υπολογιστή αλλά δεν θέλει να πληρώσει και τα windows?
Προς τον πωλητή 'θέλω pc ρε φίλε αλλά με linux,τα wind βάλτα στον ^%#&%$# σου'Aπλά δεν τα αγοράζεις. Δεν έχω πληρώσει ποτέ windows στη ζωή μου.
Ότα αγόραζα PC τους έλεγα ότι δεν τα θέλω και δε μου έβαζαν τίποτα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Προς τον πωλητή 'θέλω pc ρε φίλε αλλά με linux,τα wind βάλτα στον ^%#&%$# σου'Σε σταθερό μπορείς να παραγγείλεις τα κομμάτια και να το συναρμολογήσεις μόνος σου (ή να ζητήσεις να στο συναρμολογήσουν αλλά να μην εγκαταστήσου ΛΣ). Σε φορητό είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά πάλι τρόποι υπάρχουν, και εσχάτως, μοντέλα με προεγκατεστημένο linux.
EDIT - Επιλογή 'και τα 2' ή 'ό,τι βολεύει τον καθένα' δεν θα μπει στο poll;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Προς τον πωλητή 'θέλω pc ρε φίλε αλλά με linux,τα wind βάλτα στον ^%#&%$# σου'Σε σταθερό μπορείς να παραγγείλεις τα κομμάτια και να το συναρμολογήσεις μόνος σου (ή να ζητήσεις να στο συναρμολογήσουν αλλά να μην εγκαταστήσου ΛΣ). Σε φορητό είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά πάλι τρόποι υπάρχουν, και εσχάτως, μοντέλα με προεγκατεστημένο linux.
EDIT - Επιλογή 'και τα 2' ή 'ό,τι βολεύει τον καθένα' δεν θα μπει στο poll;
Πρωτοβουλίες της IBM για διάδοση του Linux
Η IBM αποκάλυψε διάφορες στρατηγικές πρωτοβουλίες διάδοσης του Linux, συμπεριλαμβανομένης της συμμαχίας της με την Canonical, τη Red Hat και τη Novell προκειμένου να δημιουργήσει PCs αποδεσμευμένα από λειτουργικά συστήματα της Microsoft. Στόχος είναι να ανέβουν οι πωλήσεις του Desktop Linux μέσα από τη λιανική διάθεση υπολογιστών που έχουν προεγκατεστημένο το λειτουργικό. Σύμφωνα με την IBM, ο κόσμος συνήθως χρησιμοποιεί το λειτουργικό με το οποίο έρχεται ο υπολογιστής - γεγονός που έχει δώσει στη Microsoft ένα προφανές πλεονέκτημα. Έτσι, ως μέρος του σχεδίου να αντιμετωπιστεί κάτι τέτοιο, η IBM θα έχει φορτωμένους σε νέους υπολογιστές διανομές Linux καθώς και προγράμματα όπως Lotus Notes, Lotus Symphony και Lotus Sametime. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα συγκεκριμένες συμφωνίες με κατασκευαστές PCs αλλά η IBM ισχυρίζεται ότι τέτοια προϊόντα θα είναι διαθέσιμα εντός του 2009 και ήδη η εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς κατασκευαστές. Η IBM ελπίζει να διευρύνει την υιοθέτηση του Linux σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και στο enterprise επίπεδο.
-
Λόγω κεκτημένης ταχύτητας διαβάζω η microsoft προωθεί τα linux
-
H IBM το κάνει αυτό εδώ και μερικά χρόνια. Μάλιστα πουλά high end Intel based servers με προορισμό όχι την εγκατάσταση κάποιου λειτουργικού MS αλλά Linux.
-
LAPTOP KAI LINUX .... =IBM THINKPAD + SUSE LINUX
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
H IBM το κάνει αυτό εδώ και μερικά χρόνια. Μάλιστα πουλά high end Intel based servers με προορισμό όχι την εγκατάσταση κάποιου λειτουργικού MS αλλά Linux.Εδώ και αρκετά χρόνια. Όπως και η Dell που πουλά servers με προεγκατεστημένο κάποιο Entrerprise Linux (πιο συχνά Red Hat) από το 2000. Desktops & Laptops από πέρσυ, και πάλι όχι σε όλες τις χώρες.
-
Ένα σχετικά ενδιαφέρον site: http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el
Κλικάρετε στις εικόνες για αναλυτικά σχόλια... -
Κι εγώ χρήστης linux εδώ και πολλά χρόνια, ίσως έχω φτάσει και τα 10 τώρα πια. Διανομές όπως ubuntu και kubuntu είναι πολύ φιλικές προς το χρήστη (αρχάριο και μη), οπότε δε νομίζω ότι έχεις κάτι να φοβηθείς. Για κάθε πρόγραμμα γενικής χρήσης στα Windows θα βρεις το αντίστοιχο open source, οπότε αν δε χρησιμοποιείς κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα ή πρόσφατα παιχνίδια, δε θα σου λείψει τίποτα.
Ο μόνος λόγος που έχω ακόμα Windows σε virtual machine είναι λόγω word, επειδή ανταλλάσσουμε έγγραφα με τους windowsάδες συναδέλφους και απο MS Office σε Openoffice και πίσω χαλάει η μορφοποίηση. Οπότε αναγκαστικά... (ότι γράφω μόνος μου γίνεται στο υπέροχο latex!)
Για ότι χρειαστείς ρώτα και θα βρεις την άκρη. Ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια τα πράγματα έχουν γίνει πολύ εύκολα.
HighFidelity, για τους ιούς έχω μια μικρή αντίρρηση. Ο λόγος που υπάρχουν τόσοι πολλοί στα Windows είναι εκτός από το μερίδιο της αγοράς και η default πολιτική. Όλοι οι αρχάριοι χρήστες που ξέρω δουλεύουν από το Administrator account, άρα ότι κολλήσουν εγκαθίσταται στο σύστημα. Στις πιο πολλές διανομές Linux σε αποτρέπει από το να μπαίνεις ως root, μερικές δεν έχουν καν root χρήστη.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Κι εγώ χρήστης linux εδώ και πολλά χρόνια, ίσως έχω φτάσει και τα 10 τώρα πια. Διανομές όπως ubuntu και kubuntu είναι πολύ φιλικές προς το χρήστη (αρχάριο και μη), οπότε δε νομίζω ότι έχεις κάτι να φοβηθείς. Για κάθε πρόγραμμα γενικής χρήσης στα Windows θα βρεις το αντίστοιχο open source, οπότε αν δε χρησιμοποιείς κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα ή πρόσφατα παιχνίδια, δε θα σου λείψει τίποτα.Ο μόνος λόγος που έχω ακόμα Windows σε virtual machine είναι λόγω word, επειδή ανταλλάσσουμε έγγραφα με τους windowsάδες συναδέλφους και απο MS Office σε Openoffice και πίσω χαλάει η μορφοποίηση. Οπότε αναγκαστικά... (ότι γράφω μόνος μου γίνεται στο υπέροχο latex!)
Για ότι χρειαστείς ρώτα και θα βρεις την άκρη. Ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια τα πράγματα έχουν γίνει πολύ εύκολα.
HighFidelity, για τους ιούς έχω μια μικρή αντίρρηση. Ο λόγος που υπάρχουν τόσοι πολλοί στα Windows είναι εκτός από το μερίδιο της αγοράς και η default πολιτική. Όλοι οι αρχάριοι χρήστες που ξέρω δουλεύουν από το Administrator account, άρα ότι κολλήσουν εγκαθίσταται στο σύστημα. Στις πιο πολλές διανομές Linux σε αποτρέπει από το να μπαίνεις ως root, μερικές δεν έχουν καν root χρήστη.
OK, αλλά και πάλι , είναι πρόβλημα του χρήστη και όχι του λειτουργικού. Αν θεωρείς πως κάτι τέτοιο σε αφήνει εκτεθειμένο σε ιούς, φτιάξε ένα account απλού χρήστη και χρησιμοποίησε αυτόν.
Αν δεν μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε σωστά τον υπολογιστή, δεν μας φταίει η Microsoft.
H ερώτησή μου όμως είναι άλλη: αν το Linux ήταν δημοφιλές όσο τα Windows, πιστεύεις πως αυτή η άμυνα (η μη ύπαρξη root) θα αρκούσε;Νομίζω πως όχι...
Εγώ επιμένω, πως ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ λόγος για ένα απλό χρήστη να πάει στο linux αφήνοντας τα Windows ΔΕΝ υπάρχει.
-Το κόστος είναι δωρεάν, κανείς δεν σε υποχρεώνει να πληρώσεις τίποτε , αφού βάζεις ό,τι θέλεις σπασμένο
-Ιδια σταθερότητα
-Ιδια ταχύτητα (για αντίστοιχα συστήματα-ρυθμίσεις)
-Γνώριμο περιβάλλον εργασίας στα Windows
-Απειρες εφαρμογές διαθέσιμες, χωρίς προβλήματα σαν αυτό της μορφοποίησης που αναφέρεις (αν και νομίζω, μπορείς να φτιάξεις ένα λογαριασμό online για το OfficeLive και να κάνεις από εκεί επεξεργασία των εγγράφων σου, οπότε δεν θα χρειάζεσαι να έχεις στημένα τα Windows για χάρη του Word... Κοίταξέ το αν θέλεις )Ξαναλέω, βλέπω με συμπάθεα το Linux και χαίρομαι που υπάρχει και ασχολείται κόσμος μ'αυτό. Αλλά δεν αντέχω να διαβάζω σχόλια: βάλτε Linux για να απαλλαγείτε από τα 'κακά' και 'άθλια' Windows, γιατί απλούστατα αυτό δεν ισχύει. Μια χαρά λειτουργικό είναι τα Windows (2003 Server, XP, Vista).
Καλά δεν συζητώ για τα Windows Mobile, που η Microsoft τους έχει βάλει όλους και τρέχουν! -
Για την ποιότητα των Windows θα συμφωνήσω, από τα 2000 και XP SP2 και μετά, είναι μια χαρά. Δε μιλάμε για άθλιο λειτουργικό, κάθε άλλο. Το κόστος είναι ένας παράγοντας όμως, γιατί πολλοί (κι εγώ μέσα σ'αυτούς) δεν θέλουν να έχουν σπασμένο λειτουργικό και προγράμματα. Ευτυχώς λόγω πανεπιστημίου έχω κανονική άδεια για όσα τρέχω. Φυσικά και έχω τρέξει σπασμένα Windows και προγράμματα κατά καιρούς, αλλά αν υπάρχει εναλλακτική, θα την προτιμήσω.
Περί ασφάλειας συμφωνούμε ότι είναι θέμα του χρήστη. Αλλά όταν ο χρήστης είναι αρχάριος, πρέπει να του επιβάλλεις πολιτική που θα ωφελεί την ασφάλεια και όχι να αφήνεις τα πάντα ανοιχτά by default. Ακόμα και με σωστό στήσιμο πάντως, πιστεύω ότι το linux είναι πιο ασφαλές, αφού με χρήση του default firewall της κάθε διανομής, τα remote exploits είναι ελάχιστα (εδώ και χρόνια!). Αντιθέτως στα windows υπήρξαν περίοδοι που κάποια worms έμπαιναν όποτε ήθελαν (XP πριν το SP2, παλιότερα Win2000, κτλ). Τελευταία δεν τα παρακολουθώ και πολύ, αλλά υποψιάζομαι ότι είναι καλύτερα τα πράγματα.
Συμπερασματικά, νομίζω ότι εσύ έχεις windows και είσαι ευχαριστημένος οπότε δεν έχεις λόγο να αλλάξεις (και σε καταλαβαίνω), κι εγώ αντίστοιχα έχω linux και κανένα λόγο να αλλάξω. Θα τα ξανασυζητήσουμε μόλις πάρω το MacBook που ζαχαρώνω! Ακριβά γμτ, ακριβά...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
ότι γράφω μόνος μου γίνεται στο υπέροχο latex!Γεια σου συνάδελφε!
Το LaTex είναι απλά τέλειο! Ειδικά για μαθηματικά δεν παίζεται.
Δε μπορείς να φανταστείς πόσο σπάζομαι στη δουλειά με το Word και τις μαλακίες του, τις μορφοποιήσεις και τα κολλήματά του.Kαι δε συζητάω καν το αποτέλεσμα...
-
Το ότι βολεύει εσένα κάποια κατάσταση, δε σημαίνει οτι πρέπει να τους βολεύει όλους το ίδιο.
Κατ'απόλυτη αντιστοιχία με το αντικείμενο του forum, αν ήταν έτσι θα οδηγούσαν όλοι το ίδιο αυτοκίνητο και θα ήταν ευτυχισμένοι κιόλας
Δεν χρησιμοποιούν όλοι με καθαρή συνείδηση σπασμένα προγράμματα. Τι εχεις να πεις σε αυτούς;Κάποιος άλλος μαγεύτηκε από την ευκολία αλλαγής της εμφάνισης του γραφικού περιβάλλοντος, κάτι που σε windows δε γίνεται εύκολα, αλλά χρειάζεται είτε να πειράξεις αρχεία συστήματος, είτε να εγκαταστήσεις προγράμματα.
Άπειρες, μισοτελειωμένες εφαρμογές έχουμε και από αυτή τη μεριά του κόσμου οπότε ούτε αυτό αποτελεί επιχείρημα.
Εντάξει, κάποια βασικά [+] μπορούμε να δούμε στη χρήση windows:
Αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε. Με το 1-2% της εγκατεστημένης βάσης (σύμφωνα με διάφορες μελέτες) το linux μάλλον δε μπορεί να θεωρηθεί ευρέως διαδεδομένο. Αν έχεις windows, όλα τα μαγαζιά ξέρουν να φτιάξουν τον υπολογιστή σου αν πάθει κάτι, όπως και το ανηψάκι σου και το παιδί του γείτονα.
Για να βρεις linuxά μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο.
Και οπωσδήποτε, μπορείς να μπεις σε οποιοδήποτε κατάστημα υπολογιστών, να πιάσεις ένα τυχαίο περιφεριεακό ή κάρτα επέκτασης από το ράφι, και θα ξέρεις οτι κουτσά-στραβά θα δουλέψει στον υπολογιστή σου.
Για να ψωνίσεις h/w που να δουλεύει σε Linux θα πρέπει να προηγηθεί μια μικρή ή μεγάλη έρευνα αγοράς πρώτα, ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες συσκευών.Πέραν αυτού πάντως δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να υστερεί το 'άλλο' ΛΣ
Καταλήγοντας: Δεν υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα είτε για το ένα, είτε για το άλλο. Όποιος θέλει, δοκιμάζει, βλέπει τι του κάνει και το χρησιμοποιεί. Όποιος δε νοιάζεται, συνεχίζει να χρησιμοποιεί αυτό που γνωρίζει και είναι ευτυχισμένος.
Υ.Γ. Με αυτή την τρίτη επιλογή στο Poll τι θα γίνει επιτέλους;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
-Το κόστος είναι δωρεάν, κανείς δεν σε υποχρεώνει να πληρώσεις τίποτε , αφού βάζεις ό,τι θέλεις σπασμένοΓια όνομα του Θεού ρε άνθρωπε, σταμάτα να θεωρείς ότι είναι ίδιο πράμα να κατέχεις κάτι δωρεάν και νόμιμα με κάτι κλεμμένο.
-Ιδια σταθερότητα
Σωστό
-Ιδια ταχύτητα (για αντίστοιχα συστήματα-ρυθμίσεις)
Σωστό αλλά μόνο για νέα μηχανήματα, για δοκίμασε να τρέξεις vista σε πισί 3τίας και έλα να δούμε ταχύτητες.
-Γνώριμο περιβάλλον εργασίας στα Windows
Γνώριμο περιβάλλον με τί, με τα παλαιότερα windows;;;;
Μπορείς να μας πείς τις τρομακτικές διαφορές του περιβάλλοντος των windows με το KDE ας πούμε ;;;;-Απειρες εφαρμογές διαθέσιμες, χωρίς προβλήματα σαν αυτό της μορφοποίησης που αναφέρεις
Άπειρες και για το linux.
Όσο για το πρόβλημα μορφοποίησης, επειδή δεν το έπιασες, από τη στιγμή που η M$ κρατάει μυστικό το format των αρχείων του word δεν γίνεται να έχουν 100% συμβατότητα με άλλες εφαρμογές τα αρχεία του.
Αλλά δεν φταίει το openoffice για αυτό.
Linux vs Windows