-
Θα έπρεπε να το περιμένω...
Windows περιβάλλον για την γραμματέα σας σε Linux! XPde enviroment -
To GTA4 εχει ανακοινωθει και για το pc παντως .
Επισης να απαντησω και στον highfidelity. Οι πιτσιρικαδες παιζουν κυριως στις κονσολες. Παντως ποτε μα ποτε δεν προκειται μια κονσολα να φτασει στα επιπεδα του pc αφου παραμενουν στασιμες. Αντιθετως στο pc εχεις την δυνατοτητα να κανεις συνεχως αναβαθμιση
-
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
έβγαλα το ubuntu από το lenovo κι έβαλα το mepis. Moυ αρέσει περισσότερο. Πολύ όμορφο και πιο λειτουργικό interface χωρίς να κάνεις τίποτα.
to youtube δουλεύει κανονικά?
ναι κανονικά....δοκίμασα και kubuntu αλλά δεν μου παίζει σωστά την ανάλυση της οθόνης...μέχρι 800Χ600 με έχει οπότε έμεινα στο mepis που στην ουσία kde είναι κ αυτό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έβγαλα το ubuntu από το lenovo κι έβαλα το mepis. Moυ αρέσει περισσότερο. Πολύ όμορφο και πιο λειτουργικό interface χωρίς να κάνεις τίποτα.
to youtube δουλεύει κανονικά?
ναι κανονικά....δοκίμασα και kubuntu αλλά δεν μου παίζει σωστά την ανάλυση της οθόνης...μέχρι 800Χ600 με έχει οπότε έμεινα στο mepis που στην ουσία kde είναι κ αυτό.
Ποιά έκδοση ff έχεις ρε Σάββα?
Εχω σκάσει από χθες και δεν μπορώ να βρώ απάντηση.
Εγκατάσταση τον ff3 πως τον κάνεις? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εγκατάσταση τον ff3 πως τον κάνεις?Πάρε από εδώ το πακετάκι που χρειάζεσαι (ανάλογα αν έβαλες το 32bit ή το 64bit), κλείσε τον firefox2, διπλό κλικ επάνω του και θα εγκατασταθεί.
-
δεν θυμάμαι ρε Μάκη γιατί είναι στο λαπτοπ. είχε νομίζω τον 2.0.0.11
δοκίμασα να το ψάξω-περάσω μέσω του synaptic-adept πως λέγεται αλλά δεν έβρισκε άλλη έκδοση... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν θυμάμαι ρε Μάκη γιατί είναι στο λαπτοπ. είχε νομίζω τον 2.0.0.11
δοκίμασα να το ψάξω-περάσω μέσω του synaptic-adept πως λέγεται αλλά δεν έβρισκε άλλη έκδοση...Kι εγώ αυτό ακριβώς το πρόβλημα αντιμετωπίζω.
Αλλά πως εσένα παίζει κι εμένα κολάει? -
τι παίζει εμένα; ; ;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Εγκατάσταση τον ff3 πως τον κάνεις?
Πάρε από εδώ το πακετάκι που χρειάζεσαι (ανάλογα αν έβαλες το 32bit ή το 64bit), κλείσε τον firefox2, διπλό κλικ επάνω του και θα εγκατασταθεί.
Ευχαριστώ.
Θα το δοκιμάσω μετά το μεσημέρι.
Το mp3 πως το ρυθμίζεις?
Ουτε μουσική παίζω -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Πάρε από εδώ το πακετάκι που χρειάζεσαι (ανάλογα αν έβαλες το 32bit ή το 64bit), κλείσε τον firefox2, διπλό κλικ επάνω του και θα εγκατασταθεί.
Σταύρο έβαλα στην αδερφή μου το kubuntu (σε παλιό laptop) αλλά δεν της παίζει η οθόνη σωστά...την δείχνει μικρή 800X600 ενώ έχει 1024Χ768.
Η κάρτα γραφικών που έχει είναι μία Trident Cyberblade...της φούτσας.any ideas?
EDIT το ubuntu της παίζει μια χαρά!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σταύρο έβαλα στην αδερφή μου το kubuntu (σε παλιό laptop) αλλά δεν της παίζει η οθόνη σωστά...την δείχνει μικρή 800X600 ενώ έχει 1024Χ768.
Η κάρτα γραφικών που έχει είναι μία Trident Cyberblade...της φούτσας.any ideas?
EDIT το ubuntu της παίζει μια χαρά!
Δεν με λένε Σταύρο, αλλά ας προσπαθήσω...
Kmenu / System Settings μετά επιλέγεις Monitor and settings, στο παράθυρο που σου ανοίγει, κάνεις κλικ στο κουμπάκι Administrator Mode, σου ανοίγει κάποιες καρτέλες, κλικ στην Hardware και έχεις τις ρυθμίσεις για την κάρτα γραφικών και το Monitor. Κλικ στο Configure του Monitor , εδώ βλέπεις πως μπορείς να διαλέξεις τον κατασκευαστή της οθόνης , αν την έχει, αλλιώς αφήνεις την default , Plug n' Play.
Για ν'αλλάξεις την ανάλυση, κλικ στο Image format, κάτω δεξιά, που θα γράφει λογικά 4:3, διαλέγεις 16:9, πατάς apply και τέλειωσες! -
δεν είναι αυτό....εκεί πήγα από την πρώτη στιγμή...θενξ πάντως
της έβαλα κ αυτής το Mepis...της άρεσε πολύ.
-
Μήπως να περιγράψεις καλύτερα το πρόβλημα; Δηλαδή, πήγες το άλλαξες και δεν άλλαξε η ανάλυση;
Εμένα αν θυμάμαι μου ζήτησε restart του Χserver.
Mια άλλη ιδέα, είναι να δεις στο Ubuntu ή στο MEPIS τις ρυθμίσεις και να δοκιμάσεις εκ νέου το Kubuntu, εαν το προτιμάς.
Αν μου πεις πως η αδερφή σου τρέχει μόνον Linux.... -
Linux vs Windows
Αν τα βάλεις δίπλα-δίπλα και δεν υπολογίσεις το κόστος αγοράς του λειτουργικού, τα Windows είναι σαφώς καλύτερα στο 90% των περιπτώσεων καθημερινής χρήσης.
Έχω το Ubuntu εγκατεστημένο παράλληλα ως επιλογή ανάγκης σε περίπτωση που καταρρεύσουν τα Vista, καμιά φορά μπαίνω για να το κρατάω ενημερωμένο με τις αναβαθμίσεις ασφαλείας, αλλά δεν βρίσκω λόγο να το προτιμήσω έναντι των λειτουργικών της MS. Ούτε πιο γρήγορο είναι το Ubuntu, όχι τόσο που να αισθάνεσαι σημαντική διαφορά τουλάχιστον.
Επίσης δεν έχω καμία όρεξη να κάτσω να μάθω τίποτα Gimp αντί του Paintshop Pro ή το Open Office αντί του παλιού (ή νέου) MS Office ή να εγκαταλείψω προγραμματάρες όπως τα ABBYY Finereader, Acronis True Image / Disk Director, Nero ή και πιο απλά προγράμματα όπως το Media Player Classic ή το Winamp ή το CDisplay (για ανάγνωση comics). Επίσης δεν έχω όρεξη να τραβιέμαι με αναζήτηση οδηγών συσκευών που συχνά ή είναι 'φτωχοί' για Linux ή δεν υπάρχουν καν (κακώς, είναι όμως πραγματικότητα που δεν παρακάμπτεται αν δεν επιθυμεί κάποιος να αγοράσει νέο hardware)!
Όσον αφορά δε τα παιχνίδια που παίζω -ή μάλλον έπαιζα όταν είχα χρόνο-, κυρίως adventure, RPG και στρατηγικής, η έλλειψη πληκτρολογίου των παιχνιδομηχανών δεν προσφέρει επιλογή. Αλλά και για παιχνίδια δράσης, έχω μάθει χρόνια τώρα να παίζω με συνδυασμό πληκτρολογίου και ποντικιού, όχι με τα #$^%#$%^ gamepad.Windows λοιπόν.
-
Αφού δεν το χρησιμοποιείς το Linux, δεν χρειάζεται να το έχεις εγκατεστημένο, μπορείς με ένα LiveCD να κάνεις την δουλειά σου σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.
-
Έχω καεί από Live CD και δεν τα εμπιστεύομαι.
Χώρια που αρκετές ρυθμίσεις και εγκατάσταση οδηγών δεν μπορείς να κάνεις με το Ubuntu Live CD. Με 3-4 GB δεσμευμένα στον σκληρό είμαι ΟΚ. -
Διαβάζω και τις δέκα σελίδες του θρεντ και τελικά δε βγάζω άκρη.
Τα θέματα ευχρηστίας, σταθερότητας, λειτουργικότητας, συμβατότητας, κοκ, αποτελούν σημείο τριβής μεταξύ των δύο αντιπάλων. Καλά ως εδώ.Αλλα, ανεξάρτητα από το πως το κάνει το καθένα, είναι κάτι (βασικό) που κάνει το ένα ΛΣ και δεν κάνει το άλλο?
Αυτο δεν είναι μια βασική (αν όχι η βασικότερη) παράμετρος για να διαλέξει κάποιος (που έχει φυσικά την πολυτέλεια/δυνατότητα επιλογής) ποιο ΛΣ θα στήσει? Γιατί, αν είναι να κάνουν και τα δυο τα ίδια πράγματα, αλλά με διαφορετικό τρόπο ή διαφορετικό βαθμό ευκολίας το ένα από το άλλο (σε κάποιες λειτουργίες θα υπερτερει το μέν, σε άλλες το δε), τότε δεν υφίσταται θέμα. Η μάλλον, είναι περισσότερο θέμα γούστου. Μπορεις να είσαι πορωμένος linuxας (που είναι συνηθέστερο, αφού ο ελιτισμός είναι πιο συνηθισμένος στα 'μικρά κόμματα'), αλλα κάλλιστα μπορείς να είσαι major geek στα παράθυρα... -
Δεν υπάρχει κάτι βασικό που να κάνει το ένα και να μην κάνει το άλλο, για τον απλό χρήστη. Αν πας σε εξειδικευμένες λειτουργίες, τότε θα βρεις διαφορές. Πχ. έχουμε ένα κοινόχρηστο quad core με XP για δουλειές που θέλουν πολύ CPU και πέσαμε πάνω στον περιορισμό 'μόνο ένας χρήστης κάθε φορά με remote desktop'. Σε άλλες εκδόσεις windows λύνεται αυτό, αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Σε κανένα linux δεν υφίσταται αυτός ο περιορισμός. Αν πας στα μειονεκτήματα του linux, αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είναι κυρίως η μη υποστήριξη από διάφορες εταιρίες, κυρίως όσον αφορά hardware drivers (αν και δεν έχω συναντήσει πρόβλημα εδώ και μερικά χρόνια, όλα autodetected με τη μία) και το άτιμο Flash plugin. Το δίνουν μόνο σε 32-bit έκδοση (παίζει σε 64-bit με wrapper) και είναι σαφώς υποδεέστερο από την έκδοση για windows.
Αν εξαιρέσεις μικρολεπτομέρειες σαν κι αυτές, είναι θέμα συνήθειας και προτίμησης. Πχ. επειδή ξέρω καλά το περιβάλλον, κοινόχρηστο μηχάνημα που να τρέχει υπηρεσίες (file, web, κτλ server) θα έστηνα linux. Αλλά κάποιος άλλος θα έστηνε windows και θα ήταν μια χαρά. Για τον μέσο απλό χρήστη desktop όμως, κατά τη γνώμη μου είναι το ίδιο τώρα πια.
-
εγω θα ελεγα οτι υπαρχουν διαφορες και για τον μεσο χρηστη.
2 ευκολα παραδειγματα:
-
οι gamers σαφως θα προτιμησουν windows.
-
το linux (αλλα και το mac os) ειναι ασφαλεστερο για το 98% των χρηστων (που μπαινουν στο ιντερνετ φυσικα). εννοειται πως με συνετη χρηση κατα πασα πιθανοτητα δεν θα κολλησεις ιο ουτε με windows σημερα, αλλα οι περισσοτεροι, ακομα και εκεινοι της 'συνετης χρησης' προφανως σε καποια φαση της ζωης τους κολλησαν ιο (ισως αναγκαστηκαν μαλιστα σε βιαιο φορματ και εχασαν και data, πραγμα που δεν θα ειχε συμβει αν ειχαν καποια διανομη linux. επισης -κακα τα ψεματα- ειναι και πιο σταθερο σα λειτουργικο.
σαφως υπαρχουν κ αλλα. ομως αυτα εχουν μικρη σημασια τελικα, γιατι το θεμα ειναι τελικα τι ζηταει ο καθενας, ο καθε χρηστης ειναι ξεχωριστη περιπτωση και πρεπει η επιλογη του να ειναι αναλογη. για τον HF επι παραδειγματι εχει μικρη σημασια το 2, καθως ο ιδιος ειναι εμπειρος χρηστης και δυσκολα θα κολλησει ιο. για μενα εχει μικρη σημασια το 1, γιατι ποτε δεν ημουν του pc gaming. οποτε ο καθε χρηστης αφου συνειδητοποιησει τις αναγκες και τις κ@υλες του πραττει αναλογως και εχει τις προτιμησεις του.
-
Linux vs Windows