-
Ο χρήστης ckastam έγραψε:
Γιατί ο Clay Regazzoni Ελβετός δεν ήταν; Α ρε νέα παιδιά, δε ξέρετε τπτ πια από 70s όταν φτιάχναν αληθινά αυτοκίνητα και θρυλικούς αγωνιστές
Ρε συ ckastam δεν έχει και άδικο ο 'Red'. Και εγώ επίσης απο 70s δεν κατέχω τοσο αλλα και πάλι....
Όσο για το '10 τον Αλόνσο ξεχάστε τον μάγκες. Δεν σπάνε έτσι τα συμβόλαια του Κίμι κλπ. Ειδικά αν ο τελευταίος συνεχίσει να κάνει καλύτερο πρωταθλημα απο το Μάσσα...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
....Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι η Scuderia θα υπάρχει ακόμα.
τι θελει να πει ο ποιητης....;
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
http://www.gazzetta.it/Motori/Formula1/ ... rari.shtml
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
αγγλικά;
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Γιατί ο Clay Regazzoni Ελβετός δεν ήταν; Α ρε νέα παιδιά, δε ξέρετε τπτ πια από 70s όταν φτιάχναν αληθινά αυτοκίνητα και θρυλικούς αγωνιστές
Ρε συ ckastam δεν έχει και άδικο ο 'Red'. Και εγώ επίσης απο 70s δεν κατέχω τοσο αλλα και πάλι....
Όσο για το '10 τον Αλόνσο ξεχάστε τον μάγκες. Δεν σπάνε έτσι τα συμβόλαια του Κίμι κλπ. Ειδικά αν ο τελευταίος συνεχίσει να κάνει καλύτερο πρωταθλημα απο το Μάσσα...
εντάξει RESPECT στον CLAY
απλά μου κάθησε κάπως ο συνδυασμός buemi-F1 λόγω του ότι τον προώθησε ο Ματεσιτζ και η ΡεντΜπουλ Inc. και για κανένα άλλο λόγο
και σίγουρα ακούγετε περισότερο απο τον υποτίθεται πολλά υποσχόμενο bourdais
Ακόμα και ο Καστρονέβες ή Ζουνκειρα (junqueira) - δε ξέρω άμα τον θυμάστε πρωταθλητής Φ3000 το1999 μπροστά από τον Μινασιάν, που κοντραριζε τον Μπουρδαί στην Αμερική με κατώτερο συνδυασμό - καλύτερα θα πήγαινε στην toro rosso αν αναλογιστούμε ότι Vettel - Buemi ξεχώρισαν παρόλο που βρίσκονται στον πάτο του grid (αναλόγως με τον ιθπανό κάποτε στην Μινάρδι)Πάντως ξεφύγαμε από το θέμα μασ
έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ο ιθπανός οδεύει προς Ιταλια και ψάχνουμε τον Νο2 τωρα??????????????
Εμένα μου κάθετε κάποιος Βραζιλιάνος ή και ο Webber που είναι βολικός και επιτυχημένος
(πουλάει κ σαν προμοτιον στην Αυστραλία και όχι μόνο)
Ο τζενέ καλός αλλά πέρασε η μπογιά του όπως και του ντελαροσα
δε τους βλέπω να ξαναπιάνουνε τιμόνι
και οι δυο απώλεσαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν
ο Τζενέ όταν αντικατέστησε τον Ραλφ στην williams και ο δεύτερος τον Μοντυ όταν χτύπισε το χέρι του όπως έπεζε τέννις όταν πήγε στην Μακλάρεν. -
ο Webber που είναι βολικός και επιτυχημένος
Από την αρχή της χρονιάς έχει διαγνωσθεί με οξεία μπαρικελίτιδα και ως εκ τούτου δεν κάνει.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ο Webber που είναι βολικός και επιτυχημένος
Από την αρχή της χρονιάς έχει διαγνωσθεί με οξεία μπαρικελίτιδα και ως εκ τούτου δεν κάνει.
Θυμίζω όμως τα εξής, που πάνω στη 'μόδα' που λέμε ξεχνιούνται. Πριν ο Vettel πάρει τη νίκη, ο μικρός είχε 0 βαθμούς στους πρώτους δύο αγώνες και στις δύο περιπτώσεις με δική του συμμετοχή στο DNF (αν όχι κι ευθύνη) και μετά τη νίκη το σκορ ήταν 10-9.5 (αν είχε πάρει όλους τους βαθμούς ο Webb στην Κίνα θα ήταν μπροστά). Στα qual ο Webber έχανε, αλλά οι διαφορές μετρούνταν στα ελάχιστα δέκατα και μόνο στο Q3, γιατί στο Q2 παίζανε ακόμα πιό κοντά, με εναλλαγή στο ποιός κέρδιζε. Γενικά νομίζω ότι αυτό που χάνει ο Webber σε σχέση με τον Vett είναι η διαχείριση του οχήματος με μεγάλο φορτίο καυσίμων. Στην Κίνα δεν τερμάτισε δα και τελευταίος, 2ος και κοντά ήταν, ενώ στο Bahrain αδιαμφισβήτητα η παρεμπόδιση από τον Sutil έπαιξε καταλυτικό ρόλο.
Bottom line, από απόδοση δεν έχει πάει κι άσχημα στο μικρό αυτό δείγμα που έχουμε ως τώρα (φυσικά σε σχέση με το νέο, υπερταλέντο, ελπίδα του μέλλοντος Sebastian), αλλά η Μπαρικελίτιδα σε θέματα στραβομουτσουνιάς και πεταχτών κομπλεξικών δηλώσεων όντως ισχύει.
-
Κοίτα. Περιμένεις να έσκαγε χαμόγελα από τη χαρά του και να έκανε δηλώσεις αγαλίασης και ευτυχίας επειδή του ρίχνει στο πλατύ του μούτρο ο αμούστακος γερμαναράς;
Ο Webber είναι ένα ακόμα από τα ταλέντα που πέρασαν, έδειξαν καλά δείγματα αλλά μέχρις εκεί. Ο Hakkinen πχ θα μπορούσε πάααααρα πολύ εύκολα να εξελιχθεί σε τέτοια περίπτωση αλλά το '98 είχε και την τύχη και την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα για να περάσει στο club των κορυφαίων. Μέχρι και τη Jerez του '97 όπου κέρδισε τιμής ένεκεν ήταν διαρκώς πίσω από τον DC και γενικά έρμαιο της αναξιοπιστίας των Mercedes.
O Webber αν δεν είναι σαφώς ταχύτερος σε 1-2 αγώνες από τον Vettel και δεν πάρει έστω μια νίκη τότε η οξεία μπαρικελίτιδα μεταλάσσεται σε χρόνια και τελειώνει το θέμα. Μπαίνει στο συνταξιοδοτικό του Μπαρικέλου, του Φιζικέλα, παλιότερα του Αλεζί κλπ.
Μου δείχνει ότι έχει ξεμείνει από ενέργεια και διάθεση να κυνηγήσει κάτι καλύτερο.
Η καλύτερη επιλογή για ζευγάρωμα του Alonso θα ήταν ένας πιτσιρικάς (Buemi ή ακόμα καλύτερα Sutil).
Όπως είπε και ο dimou όλα αυτά είναι για να περνάει η ώρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να σπάσει το συμβόλαιο του KR. Για το Massa δεν ξέρω τι ισχύει. -
μα δε κατάλαβες
με τον ιθπανό στην Φερράρι έναν Νο2 ψάχνει ο Ντομενικάλι στα κυβικά του Μπαριτέτιου
άμα δε τα βρούνε με τον μάσσα μετά τους 5 πρώτους αγώνες ο σιαγόνας είναι ιδανικός
αυτά τα λίγα -
Κοίτα. Περιμένεις να έσκαγε χαμόγελα από τη χαρά του και να έκανε δηλώσεις αγαλίασης και ευτυχίας επειδή του ρίχνει στο πλατύ του μούτρο ο αμούστακος γερμαναράς;
Ο Webber είναι ένα ακόμα από τα ταλέντα που πέρασαν, έδειξαν καλά δείγματα αλλά μέχρις εκεί. Ο Hakkinen πχ θα μπορούσε πάααααρα πολύ εύκολα να εξελιχθεί σε τέτοια περίπτωση αλλά το '98 είχε και την τύχη και την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα για να περάσει στο club των κορυφαίων. Μέχρι και τη Jerez του '97 όπου κέρδισε τιμής ένεκεν ήταν διαρκώς πίσω από τον DC και γενικά έρμαιο της αναξιοπιστίας των Mercedes.
O Webber αν δεν είναι σαφώς ταχύτερος σε 1-2 αγώνες από τον Vettel και δεν πάρει έστω μια νίκη τότε η οξεία μπαρικελίτιδα μεταλάσσεται σε χρόνια και τελειώνει το θέμα. Μπαίνει στο συνταξιοδοτικό του Μπαρικέλου, του Φιζικέλα, παλιότερα του Αλεζί κλπ.
Μου δείχνει ότι έχει ξεμείνει από ενέργεια και διάθεση να κυνηγήσει κάτι καλύτερο.
Η καλύτερη επιλογή για ζευγάρωμα του Alonso θα ήταν ένας πιτσιρικάς (Buemi ή ακόμα καλύτερα Sutil).
Όπως είπε και ο dimou όλα αυτά είναι για να περνάει η ώρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να σπάσει το συμβόλαιο του KR. Για το Massa δεν ξέρω τι ισχύει.Το συμβόλαιο του Κιμι θα το σπάσει λογικά μόνος ο ίδιος. Ειδικά αυτή τη στιγμή δε δίνει δικαιώματα στην ομάδα. Στα περί Webber συμφωνώ απόλυτα, απλά ανέφερα τα παραπάνω προς υπενθύμιση της πραγματικής κατάστασης όσον αφορά τα αποτελέσματα ως τώρα.
Ο Hakkinen ήταν από τους αγαπημένους μου οδηγούς, κυρίως λόγω ενός ειδικού οδηγικού στυλ (και αισθητικά άρτιου κατ'εμέ) που κανείς άλλος ως τώρα δεν έχει καταφέρει ή δεν θελήσει να εφαρμόσει. Τα προβλήματά του ήταν άλλα και δεν έχουν να κάνουν με την ίδια την οδήγησή του, άρα δε με πολυνοιάζουν. (Phaethon ο κολλημένος)
-
ckastam μου βαλες όλες τις ξέμπαρκες και δεν έβαλες τη βασική...
-
όλα εγώ θα τα κάνω σ'αυτό το φόρουμ?
πόσα αστέρια έβγαλε ο Πολ?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αγγλικά;
Εν ολίγοις το άρθρο προσπαθεί να ρίξει φως στο ποίοι μπορεί να είναι αυτοί που σπρώχνουν τη Ferrari εκτός F1.
Oι επιλογές Mosley (χρήσης κοινού κινητήρα,ομάδων με δύο κατηγορίες προϋπολογισμών που θα απολαμβάνουν και διαφορετικής μεταχείρησης και προνομίων),τις οποίες ο Ecclestone δεν καταδικάζει,η θέληση Mosley να επαναθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία,ενώ ο Todt είναι προ των πυλών,συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οι παλιοί φίλοι της Ferrari (Max και Bernie)είναι πλέον εχθροί της.Γεγονός που σημαίνει ότι η Ferrari,μέσα σε ένα εχθρικά διαμορφωμένο κλίμα,που συν τοις άλλοις επιχειρεί να καταστήσει την F1 σε ένα πιο glamour GP2,πρέπει να αρχίσει να ψάχνει την πόρτα της εξόδου.ΥΓ.Θα είχε ενδιαφέρον να φτάσουμε στη διοργάνωση δύο παράλληλων πρωταθλημάτων (ενός κατασκευαστών και ενός ομάδων),για να βλέπαμε με ποιούς χορηγούς και πιλότους θα έμεναν οι Bernie & Co.Κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο, εδώ που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα.Η προσωπική μου εκτίμηση είναι, πως με δεδομένο ότι δεν είναι και τρελοί στη FIA,θα προσπαθήσουν τελικά,αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, να δελεάσουν με κάθε τρόπο την Ferrari,ώστε να παραμείνει πιστή στη λίγκα (όπως έκαναν και με την ΜΒ).Αναμφίβολα βέβαια μετά τις χθεσινές αποφάσεις,καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη,και μάλιστα στο άμεσο μέλλον η παραμονή της BMW και της Renault στο πρωτάθλημα. Όλες οι αποφάσεις είναι στα χέρια του Montezemolo και της FOTA.
Ο Montezemolo πάντως στις 13 Ιουνίου,σε μια κίνηση με πολλούς αποδέκτες,θα σηκώσει την καρώ σημαία του 24ωρου Le Mans,έχοντας στο πλάι του,σε ρόλο βοηθού στον οργανωτικό τομέα του γαλλικού αγώνα,τον επικεφαλής της gestione sportiva,Stefano Domenicali. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
αγγλικά;
Εν ολίγοις το άρθρο προσπαθεί να ρίξει φως στο ποίοι μπορεί να είναι αυτοί που σπρώχνουν τη Ferrari εκτός F1.
Oι επιλογές Mosley (χρήσης κοινού κινητήρα,ομάδων με δύο κατηγορίες προϋπολογισμών που θα απολαμβάνουν και διαφορετικής μεταχείρησης και προνομίων),τις οποίες ο Ecclestone δεν καταδικάζει,η θέληση Mosley να επαναθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία,ενώ ο Todt είναι προ των πυλών,συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οι παλιοί φίλοι της Ferrari (Max και Bernie)είναι πλέον εχθροί της.Γεγονός που σημαίνει ότι η Ferrari,μέσα σε ένα εχθρικά διαμορφωμένο κλίμα,που συν τοις άλλοις επιχειρεί να καταστήσει την F1 σε ένα πιο glamour GP2,πρέπει να αρχίσει να ψάχνει την πόρτα της εξόδου.ΥΓ.Θα είχε ενδιαφέρον να φτάσουμε στη διοργάνωση δύο παράλληλων πρωταθλημάτων (ενός κατασκευαστών και ενός ομάδων),για να βλέπαμε με ποιούς χορηγούς και πιλότους θα έμεναν οι Bernie & Co.Κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο, εδώ που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα.Η προσωπική μου εκτίμηση είναι, πως με δεδομένο ότι δεν είναι και τρελοί στη FIA,θα προσπαθήσουν τελικά,αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, να δελεάσουν με κάθε τρόπο την Ferrari,ώστε να παραμείνει πιστή στη λίγκα (όπως έκαναν και με την ΜΒ).Αναμφίβολα βέβαια μετά τις χθεσινές αποφάσεις,καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη,και μάλιστα στο άμεσο μέλλον η παραμονή της BMW και της Renault στο πρωτάθλημα. Όλες οι αποφάσεις είναι στα χέρια του Montezemolo και της FOTA.
Ο Montezemolo πάντως στις 13 Ιουνίου,σε μια κίνηση με πολλούς αποδέκτες,θα σηκώσει την καρώ σημαία του 24ωρου Le Mans,έχοντας στο πλάι του,σε ρόλο βοηθού στον οργανωτικό τομέα του γαλλικού αγώνα,τον επικεφαλής της gestione sportiva,Stefano Domenicali.+1
ετσι όπως τα έκαναν ας φτιαξουνε την GPWC.....
ίσως να μην χωράνε τελικά οι κατασκευαστές στην F1
ανεκαθέν η f1 ήταν για πλούσιουσ χομπίστες που έφτιαχναν γκλαμουράτες ομάδες και όχι για κατασκευαστές αυτοκινήτων
πάντως η κόντρα LDM με τους πρώην συμάχους του και υποστηρικτές του καλά κρατεί....
το μόνο που φοβάμαι είναι μη τα καταντήσουνε όπως στην αμερική με τα champcars και το IRL του Τονυ Τζώρτζ
μας βλέπω να το γυρίζουμε στα Nascars, SpeedCars και στο WTCC-DTM -
Ο χρήστης ckastam έγραψε:
το μόνο που φοβάμαι είναι μη τα καταντήσουνε όπως στην αμερική με τα champcars και το IRL του Τονυ Τζώρτζ
μας βλέπω να το γυρίζουμε στα Nascars, SpeedCars και στο WTCC-DTMΥπάρχει και το MotoGP... οπότε μπορούν να κόψουν το λαιμό τους
-
Όσο στη Ferrari δεν υπάρχουν πλέον άνθρωποι σαν τον Schumacher, τον Brawn και τον Byrne, αλλά 'πολιτικοί', δε δίνω προσωπικά δεκάρα για το αν είναι στην F1 ή δεν είναι. Το όνομα Ferrari από μόνο του δε λέει τίποτα σαν παρουσία στους αγώνες αν διοικείται από ανθρώπους ανάξιους της ιστορίας της.
-
Η Ferrari σαν ομάδα πάντως έχει μια ιστορία δεκαετιών που δεν περιορίζεται στην δεκαετία που κυριάρχησε ο MS.
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 1009.shtml
Αυτά για μένα είναι μπούρδες. Η μόνη εμπλοκή στο LeMans για τον όμιλο FIAT που θα είχε νόημα θα ήταν με το logo της Alfa Romeo με κάποιο diesel πρωτότυπο για να προωθήσει την τεχνολογία των κινητήρων δρόμου και φυσικά να χτυπήσει την Audi.
Πιο πολύ νόημα έχει η πιθανότητα ξεχωριστού πρωταθλήματος για κατασκευαστές παρά το να στρέψει η Ferrari το ενδιαφέρον της στο LeMans. -
Η μόνη εμπλοκή στο LeMans για τον όμιλο FIAT που θα είχε νόημα θα ήταν με το logo της Alfa Romeo με κάποιο diesel πρωτότυπο για να προωθήσει την τεχνολογία των κινητήρων δρόμου και φυσικά να χτυπήσει την Audi.
Πιο πολύ νόημα έχει η πιθανότητα ξεχωριστού πρωταθλήματος για κατασκευαστές παρά το να στρέψει η Ferrari το ενδιαφέρον της στο LeMans.+1
Ας φτιάξουνε διαφορετικό πρωτάθλημα
παρόλο που δεν είμαι φαν των σχισμάτων οι πορνόγεροι με φεράνε στο αμην!
ακου εκει δεν θα έχει pit-stops!!!!!!!!!! GP2 το κάναμε? ή SuperLeague Formula??????????????
ΕΛΕΟΣ!
Εγώ πάντως το δηλώνω από τώρα ετσι και καταργήσουνε τα pit-stops με αποτέλεσμα ο αγώνας να αποτεέιται από 2 σκέλη θα ακολουθήσω τον LDM και την παρέα του. -
Θα έχει pit stops αλλά θα αλλάζουν μόνο λάστιχα. Όπως ήταν πριν το '94
-
Η Ferrari σαν ομάδα πάντως έχει μια ιστορία δεκαετιών που δεν περιορίζεται στην δεκαετία που κυριάρχησε ο MS.Εννοείται Eddie, απλά λέω ότι εγώ τέτοιους ανθρώπους (ως παράδειγμα ανέφερα) γουστάρω να βλέπω σε αυτή την ομάδα.
Αλονσο-Ferrari..η γνωμη σας!