-
Μου είπανε οτί μπορείς να αγοράσεις σπρεϋ με το χρώμα του ατουκινήτου και να ψεκάσεις ώστε να καλύψεις γρατσουνιές και μικροχτυπήματα, ξέρει κανένας αν ισχύει;
Ευχαριστώ Πολύ
-
Μου είπανε οτί μπορείς να αγοράσεις σπρεϋ με το χρώμα του ατουκινήτου και να ψεκάσεις ώστε να καλύψεις γρατσουνιές και μικροχτυπήματα, ξέρει κανένας αν ισχύει;
Ευχαριστώ Πολύ
-
Ευχαριστώ Πολύ
-
Ο χρήστης kazepao έγραψε:
Μου είπανε οτί μπορείς να αγοράσεις σπρεϋ με το χρώμα του ατουκινήτου και να ψεκάσεις ώστε να καλύψεις γρατσουνιές και μικροχτυπήματα, ξέρει κανένας αν ισχύει;Ευχαριστώ Πολύ
Ισχυει αλλα το αποτελεσμα σπανια ειναι καλο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ευχαριστώ Πολύ
Ισχυει αλλα το αποτελεσμα σπανια ειναι καλο.
Οχι απλά σπάνια, σπανιότατα! (εκτός και είναι του επαγγέλματος...)
-
Τοπικά με ότι και να ψεκάσεις αφήνει άχνα, είτε spray είναι αυτό, είτε το επαγγελματικό πιστόλι του μπογιατζή, αυτός είναι και ο λόγος που βάφουνε όλο το κομμάτι που έχει το πρόβλημα, πχ πόρτα, φτερό κλπ.
Αν το μονώσεις τοπικά με χαρτοταινία και ψεκάσεις, το χρώμα θα κάνει σκαλοπάτι στο σημείο που είναι η ταινία και θα φαίνεται πολύ άσχημο όταν τις αφαιρέσεις. -
Οι γρατζουνιές είναι 'βαθιές' (φτάνουν δηλ. έως το μέταλλο) ή είναι επιφανειακές;
-
Κυρίως επιφανειακές. Μεγαλό πρόβλημα έχω με τον πίσω προφυλακτήρα (μου τον πήρανε παραμάζωμα και μια μεγάλη επιφάνεια φαίνεται άσπρη)
-
Ο προφυλακτήρας σου θέλει όλος βάψιμο, και επειδή είναι πλαστικός θέλει ειδική προετοιμασία με αστάρια και στόκους πιστολιού για πλαστικά, για να μην ξεφλουδίσει.
-
Για τον προφυλακτήρα σου το πιο πιθανό είναι η ασπρίλα να είναι από το χρώμα του άλλου (το είχα πάθει και εγώ). Υπάρχει μια αλοιφή με σκληρούς παράγοντες τριβής που αν το περάσεις από πάνω θα σου βγάλει όλη την μπογιά του αλουνού (όχι τη δικιά σου) και θα σου κοστίσει και ελάχιστα. Ψάξτο
-
Πριν χρησιμοποιήσεις αλοιφή δοκίμασε διαλυτικό χρώματος. Αν έχει αφήσει απλά χρώμα ο άλλος πάνω στον προφυλακτήρα σου, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Μετά γυάλισε με κερί.
-
Aκομα και μια γομολαστιχα για μολυβια(μαλακη) μπορει να κανει δουλεια.
-
+1
Ακόμα καλύτερα να δοκιμάσει πρώτα με σβηστήρα για μολύβια.Όχι σκληρή γόμα για στυλό, κι αυτή θα κάνει δουλειά αλλά μετά θα κλαις.
-
Το διαλυτικό θα το θολώσει το πλαστικό.
-
Το αμάξι που με χτύπησε είχε κόκκινο χρώμα (το ξέρω γιατί έχει αφήσει κόκκινη μπογιά) άρα η άσπρη επιφάνεια είναι το πλαστικό του προφυλακτήρα .... μάλλον πάει για βάψιμο ...
Πάντως δοκίμασα αλοιφή σε κάτι μικρο-γρατσουνιές και κάνει θαύματα!
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Τοπικά με ότι και να ψεκάσεις αφήνει άχνα, είτε spray είναι αυτό, είτε το επαγγελματικό πιστόλι του μπογιατζή, αυτός είναι και ο λόγος που βάφουνε όλο το κομμάτι που έχει το πρόβλημα, πχ πόρτα, φτερό κλπ.
Αν το μονώσεις τοπικά με χαρτοταινία και ψεκάσεις, το χρώμα θα κάνει σκαλοπάτι στο σημείο που είναι η ταινία και θα φαίνεται πολύ άσχημο όταν τις αφαιρέσεις.Νομίζω (χωρίς να έχω δει το μέγεθος της ζημιάς) ότι μπορεί να γίνει τοπικά με spray ( με λεπτή βαλβίδα) ή με αερογράφο, αλλά θέλει να φτιάξει κανείς μάσκα από χαρτί ημίσκληρο που θα την κρατά σε κάποια απόσταση από τον προφυλακτήρα και θα την μετακινεί ελαφρά κατά το ψέκασμα, ώστε να μην κάνει το σκαλοπάτι αλλά και να απορροφά η μάσκα την άχνα. Πρέπει να κάνει μικρούς ψεκασμούς και να επαναλαμβάνει ανά διαστήματα. Μετά κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να ψεκάσει και βερνίκι για να δώσει γυαλάδα και προστασία στο χρώμα. Είναι σχετικά δύσκολο και χρειάζεται εμπειρία, όμως γίνεται.
Μπογιά για γρατζουνιές