-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στην Ελβετία παρατήρησα ότι οι αναβάτες απλώνανε το δεξί πόδι για να σε ευχαριστήσουν.Μπορεί να πετύχετε και κάποιον στην Αθήνα να το κάνει αυτό.
-
Εγω καμια φορα σηκωνω τα δαχτυλα απο τον συμπλεκτη, ελπιζω να φαινονται
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Έτσι είναι Κων/νε για να μην παίρνουν τα χέρια τους από το τιμόνι.Και στην Ελλάδα! Για να μην παίρνουν το κινητό από το αυτί τους.
-
-
Σήμερα πηγαίνοντας προς την τράπεζα ένας τύπος με ένα c4(? από την τρομάρα μου δεν συγκράτησα το αμάξι ήταν) πήγε να πέσει πάνω μου.Κόρνες, φώτα εγώ(με πιάνει και ένας εκνευρισμός γιατί αν δεν φρέναρα δυνατά, θα έπεφτε πάνω μου) και κάνει μία απότομη κίνηση και επιστρέφει στη λωρίδα του.Περνάω δίπλα του και μου κάνει νόημα 'συγνώμη'.Παρακάτω (στα 10-15m) μας πιάνει φανάρι κια κάνει το απίστευτο: κατεβάζει το παράθυρο του και μου ζητάει ξανά συγνώμη.'Συγνώμη φίλε μου.ήμουν τελείως αφηρημένος.Χίλια συγνώμη'.
Φανταστείτε πόσο ευγενικός ήταν, που ένιωσα και άσχημα που του κόρναρα πιο πριν.Αν ήμασταν όλοι λίγο ευγενικοί στο δρόμο, θα υπήρχε πολύ λιγότερος εκνευρισμός, ούτε θα βριζόμασταν με το παραμικρό.
Μεταξύ μας, έπαθα ένα πολιτισμικό σοκ...Λέω στον εαυτό μου:Ρε μπας και δεν μένει μόνιμα στην Ελλάδα αυτός?Ρε μήπως εγώ δεν κατάλαβα καλά και άνοιξε το παράθυρο και με έβρισε?
-
To χω κανει κ εγω αυτο. Γυρνουσα λιγο κουρασμενος σπιτι χωρις πολλη κινηση. Πηγαινα πιο γρηγορα απο το μεσο ορο κ για ωρα δεν με ειχε περασει κανεις. Ετσι πηγα να αλλαξω λωριδα ενω περνουσε διπλα μου μια SLK χωρις να ελεγ3ω κα8ρεφτη. Οχι μονο ζητησα εκεινη τη στιγμη συγγνωμη αλλα ενιωσα τοσο ασχημα για το παιδαριωδες λα8ος μου που του το φωνα3α κ παρακατω σε φαναρι...
-
Και γω το'χω κάνει 1 - 2 φορές που από αφηρημάδα έκανα χαζομάρα. Ζήτησα συγνώμη και επί τόπου και μετά στο φανάρι. Ανθρωπιά βρε παιδιά. Άνθρωποι είμαστε και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Με ένα συγνώμη όμως τα περισσότερα καθημερινά χαζά πράγματα όχι μόνο διορθώνονται αλλά προάγουν και τον όποιο πολιτισμό μας.
-
8υμη8ηκα μεταμεσονυκτιο περιστατικο γρηγορης επιστροφης σπιτι μου το καλοκαιρι. Ψιλοελιωνα το GV στο ανεβασμα Κηφισιας αλλα στην ευ8εια του ΚΑΤ αρχισα να ψοφαω πανω που περνουσα καποιον απο τη μεσαια με αποτελεσμα να πηγαινουμε μαζι. Εντωμετα3υ ειχα δει μια CarreraS να καφριλιαζεται κ αυτη πιο πισω κ να ερχεται πισω μου για να περασει αλλα την εκοψα κ αυτη. Τελικα αφου αδειασε η δε3ια λωριδα μας περναει απο εκει με ενα ακρως ερωτικο ουρλιαχτο του flat-6 κ ε3αφανιζεται. Στο φαναρι του αστυνομικου τμηματος Κηφισιας φτανω διπλα του κ βλεπω τους 2 νεαρους μεσα να με κοιταζουν. Ανοιγω παρα8υρο κ τους λεω 'Sorry που σ'εκοψα στην ανηφορα'. Κομπλαραν.
-
Και γω το'χω κάνει 1 - 2 φορές που από αφηρημάδα έκανα χαζομάρα. Ζήτησα συγνώμη και επί τόπου και μετά στο φανάρι. Ανθρωπιά βρε παιδιά. Άνθρωποι είμαστε και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Με ένα συγνώμη όμως τα περισσότερα καθημερινά χαζά πράγματα όχι μόνο διορθώνονται αλλά προάγουν και τον όποιο πολιτισμό μας.Kαι ομως αυτο το τοσο απλο ''συγνωμη'', για μερικους ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο
Εχει τυχει να πανε να με σκοτωσουν με την μηχανη, και με ενα συγνωμη απλα εφυγα και το ειχα ξεχασει ηδη
Φανταστειτε τι επιπεδου πρεπει να ειναι καποιος για να ζητησει και τα ρεστα μετα
Ξυλο που θελουνε -
Σήμερα ενώ περιμένω πεζός σε γνωστή διάβαση δίπλα από σταυροδρόμι με STOP όπου οι οδηγοί πάντα πλακώνονται για την προτεραιότητα παρά ασχολούνται με τους πεζούς κι έτσι ποτέ δεν σε αφήνουν να περάσεις, ξάφνου ένα μπλε mondeo station σταμάτησε και μου έκανε νόημα η οδηγός να περάσω Συγκλονισμένος ευχαρίστησα χίλιες φορές και καθώς διέσχιζα τη διάβαση παρατήρησα δύο πράγματα:
-κροτάλισμα από diesel
-ξένες πινακίδεςκι εκεί που σκεφτόμουν 'ε βέβαια αποκλείεται να ήταν έλληνας οδηγός και να με περίμενε να περάσω'... σκάει ο κλασσικός έλληνας ταρίφας με το Toyota του και της χώνει μια μισόλεπτη κόρνα φωνάζοντας από το παράθυρο 'άντε μωρή κουνήσου επιτέλους, μας σταμάτησες μέσα στη μέση του δρόμου!'
.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.
-
Τί μου θύμησες φίλε. Πολλές φορές επάνω σε στροφή ενώ είναι πράσινο για οχήματα είναι πράσινο και για πεζούς βλπ στροφή από Τσιμισκή αριστερά προς Αγ. Σοφίας για να κατεβούμε Μητροπόλεως. Σε αυτήν την περίπτωση προτεραιότητα έχουν οι πεζοί. Σπανιότατα θα σταματήσει αυτοβούλως όχημα εκτός και αν ορμήξει ο πεζός επί της διαβάσεως οπότε φοβηθεί και πλακωθεί στα φρένα. Σε αυτά τα σημεία λοιπόν προ της διαβάσεως πάντα σταματάω είτε με αυτοκίνητο είτε με σκούτερ και σχεδόν πάντα εισπράττω κορνάρισμα από πίσω. Δεν με απασχολεί πια. Με ευχαριστεί το ευχαριστώ του πεζού που κανονικά δεν χρειάζεται γιατί είναι δική μας υποχρέωση να σταματήσουμε και δικαίωμα του πεζού να περάσει.
-
Απολίτιστη είναι αυτή η χώρα γμτ! Πας να κάνεις ένα καλό και τρως όλα τα καντήλια
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
ξάφνου ένα μπλε mondeo station σταμάτησε και μου έκανε νόημα η οδηγός να περάσω Συγκλονισμένος ευχαρίστησα χίλιες φορές και καθώς διέσχιζα τη διάβαση παρατήρησα δύο πράγματα:Αυτό από μόνο του θα αρκούσε!
κι εκεί που σκεφτόμουν 'ε βέβαια αποκλείεται να ήταν έλληνας οδηγός και να με περίμενε να περάσω'... σκάει ο κλασσικός έλληνας ταρίφας με το Toyota του και της χώνει μια μισόλεπτη κόρνα φωνάζοντας από το παράθυρο 'άντε μωρή κουνήσου επιτέλους, μας σταμάτησες μέσα στη μέση του δρόμου!'
Σε αυτά τα σημεία λοιπόν προ της διαβάσεως πάντα σταματάω είτε με αυτοκίνητο είτε με σκούτερ και σχεδόν πάντα εισπράττω κορνάρισμα από πίσω. Δεν με απασχολεί πια. Με ευχαριστεί το ευχαριστώ του πεζού που κανονικά δεν χρειάζεται γιατί είναι δική μας υποχρέωση να σταματήσουμε και δικαίωμα του πεζού να περάσει.
Παρομίως! Πολλές φορές μάλιστα μου κάνει εντύπωση ότι οι πεζοί δεν με πιστεύουν, φοβούνται και επιμένουν να περιμένουν να περάσεις εσύ πρώτα έτσι κι αλλιώς (παρόλο που έχεις ήδη σταματήσει).
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
ξάφνου ένα μπλε mondeo station σταμάτησε και μου έκανε νόημα η οδηγός να περάσω Συγκλονισμένος ευχαρίστησα χίλιες φορές και καθώς διέσχιζα τη διάβαση παρατήρησα δύο πράγματα:
Αυτό από μόνο του θα αρκούσε!
Μπα, μη το λες, ειδα τις προαλλες γκρι BMW Σειρα 5, station με ελληνικες πινακιδες..
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πολλές φορές μάλιστα μου κάνει εντύπωση ότι οι πεζοί δεν με πιστεύουν, φοβούνται και επιμένουν να περιμένουν να περάσεις εσύ πρώτα έτσι κι αλλιώς (παρόλο που έχεις ήδη σταματήσει).
Ακριβώς! Και πολλές φορές κάθομαι και ανοίγω διάλογο! Τους λέω περάστε έχετε προτεραιότητα! Είναι φοβισμένοι... ΠΟΙΟΙ??? ΟΙ ΠΕΖΟΙ. ΠΟΥ??? ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ δλδ εκεί που έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Μόνο εδώ και σε τριτοκοσμικά κράτη αυτά
-
[Το αναποδο δλδ από το πολιτισμικό σοκ που παθαίνεις όταν πηγαίνεις στο εξωτερικό, πας να διασχίσεις το δρόμο και σταματανε οι παλιο-φλώροι!
-
Επίσης τριτοκοσμικό είναι όμως όταν οι πεζοί περνούν με κόκκινο επειδή δεν υπάρχει κίνηση και ξάφνου εσύ μπροστά τους να τους βλέπεις να πηγαίνουν χαλλλαρα!
Στην Ευρώπη, ποτέ δεν έχω δει κόσμο να περνάει το φανάρι (ΠΑΝΤΑ από διάβαση) με κόκκινο! Ήταν απίστευτα περίεργο τις πρώτες φορές που επικρατούσε νέκρα και τους έβλεπες να περιμένουν μέχρι να ανάψει ο γρηγόρης Εκεί εάν περάσεις το φανάρι θα είσαι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα!
Το' κουφό' είναι όμως ότι εάν έχει πράσινο και εσύ περνάς, το αυτοκίνητο που θα πλησιάσει δεν πρόκειται να τσιμπήσει καθόλου το φρένο! Φίλο τον χτύπησε αμάξι και εάν ήθελε ο οδηγός μπορούσε να τον τρέξει στα δικαστήρια μιας και πέρασε απέναντι σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση! Αλλά έτσι είναι μόνο στας Ευρώπας... -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Επίσης τριτοκοσμικό είναι όμως όταν οι πεζοί περνούν με κόκκινο επειδή δεν υπάρχει κίνηση και ξάφνου εσύ μπροστά τους να τους βλέπεις να πηγαίνουν χαλλλαρα!Στην Ευρώπη, ποτέ δεν έχω δει κόσμο να περνάει το φανάρι (ΠΑΝΤΑ από διάβαση) με κόκκινο! Ήταν απίστευτα περίεργο τις πρώτες φορές που επικρατούσε νέκρα και τους έβλεπες να περιμένουν μέχρι να ανάψει ο γρηγόρης Εκεί εάν περάσεις το φανάρι θα είσαι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα!
Το' κουφό' είναι όμως ότι εάν έχει πράσινο και εσύ περνάς, το αυτοκίνητο που θα πλησιάσει δεν πρόκειται να τσιμπήσει καθόλου το φρένο! Φίλο τον χτύπησε αμάξι και εάν ήθελε ο οδηγός μπορούσε να τον τρέξει στα δικαστήρια μιας και πέρασε απέναντι σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση! Αλλά έτσι είναι μόνο στας Ευρώπας...Και ομως αυτο το χαος ξεκιναει απο την συμπεριφορα των οδηγων να μην σεβονται τους πεζους
-
Σήμερα το πρωϊ στην Τσιμισκή πέτυχα μια μαντάμ που διέσχιζε κάθετα την οδό, όχι από διάβαση και φώναζε στα διερχόμενα αυτοκίνητα: 'σταματήστε ρε να περάσει ο κόσμος!'
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Στην Ευρώπη, ποτέ δεν έχω δει κόσμο να περνάει το φανάρι (ΠΑΝΤΑ από διάβαση) με κόκκινο! Ήταν απίστευτα περίεργο τις πρώτες φορές που επικρατούσε νέκρα και τους έβλεπες να περιμένουν μέχρι να ανάψει ο γρηγόρης
Σε όσες πόλεις της Ευρωπης έχω ταξιδέψει ισχύει πάνω κάτω αυτό που λες εκτός απο τη Στοκχόλμη.
και όμως, σύμφωνα με την εμπειρία μου, οι κρυόκωλοι Σουηδοί τα σφάζουν στεγνά τα κόκκινα για πεζούς.μάλλον έχουν έρθει πολλές φορές Ελλάδα διακοπές.
Ο,τι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους! [#4]