-
Κυνηγούσα για πολλά χρόνια, μέχρι που ντράπηκα από κάποιους που είδα να ντουφεκάνε χελιδόνια, στην Κωπαϊδα, επειδή δεν είχε κυνήγι!
Το κυνήγι είναι πρώτα εκδρομή, αναζήτηση και φύση και μετά 'φόνος'.
Ουσιαστικά κάνουμε, μερικοί, αυτό που έκανε πάντα ο άνθρωπος. Κυνηγάμε θηράματα. Για να τραφούμε? Οχι πιά, αφού μπορούμε να βρούμε τα θηράματα που σκοτώναμε έτοιμα στο super market. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κυνηγός είναι βάρβαρος. Αντίθετα. Οι περισσότεροι είναι οικολογικά συνειδητομποιημένοι. Αφού η διατήρηση του οικοσυστήματος θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που τους αρέσει.
Η αντίθεση στο κυνήγι έρχεται από την αίσθηση του φόνου του ζώου.
Δεν αντιλαμβάνομαι πως μπορούμε να στενοχωριόμαστε από τον θάνατο ενός ζώου από κυνηγό και όχι από ένα χασάπη.
Είμαστε παμφάγα ζώα. Πάντα τρώγαμε κρέας. Εχει διαφορά αν το σκοτώνουμε εμείς ή αλλοι? Και στο κάτω κάτω ένας κυνηγός θα σκοτώσει 10 πουλιά ή 1 αγριογούρουνο και θα τα φάει.
Όλοι οι υπόλοιποι τρώμε 40 αγελάδες, 100 πρόβατα και 50 γουρούνια κάθε χρόνο. Αυτό δεν είναι φόνος?
-
Για να ξεκαθαρίσω πάντως κάτι.
Δεν είμαι ενάντια του κυνηγιού τόσο, όσο ενάντια του όπλου (και της χρήσης του). Ούτε καν σαν 'σπορ'.
Μάλιστα κάθε τηλεβόλο υποδηλώνει συν τοις άλλοις και δειλία (κατά την άποψή μου), με την εκ του ασφαλούς καταστροφή του αντιπάλου - ειδικά αν ο τελευταίος είναι και πιο αδύναμος τότε μιλάμε για απόλυτη ξεφτίλα. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Για να ξεκαθαρίσω πάντως κάτι.
Δεν είμαι ενάντια του κυνηγιού τόσο, όσο ενάντια του όπλου (και της χρήσης του). Ούτε καν σαν 'σπορ'.
Μάλιστα κάθε τηλεβόλο υποδηλώνει συν τοις άλλοις και δειλία (κατά την άποψή μου), με την εκ του ασφαλούς καταστροφή του αντιπάλου - ειδικά αν ο τελευταίος είναι και πιο αδύναμος τότε μιλάμε για απόλυτη ξεφτίλα.Φιλε μου,καθε εργαλειο που θα χρησιμοποιήσεις για να σκοτωσεις ενα ζωο,θα προέρχεται απο τη ανθρωπινη ευφυία.Αυτο ειναι το όπλο που χαρισε η φυση στον ανθρωπο.Μυαλο,για να κατασκευαζει όπλα/εργαλεια και να συλαμβανει την τροφη του.Δεν μας χαρισε άλλη δυναμη η φυση.
Οπως κατασκευασαμε κυνηγετικα δορατα κατα τους κλασσικους χρόνους,ετσι κατασκευασαμε πυροβόλα όπλα σημεραΤο ίδιο θα ισχυε και για οποιοδηποτε αλλο ανθρωπινο επίτευγμα.Γιατι να φορας ρούχα που σου επιτρεπουν να επιβιώσεις σε παγωμενους βιοτόπους εις βαρος αλλων καταλληλα εξελιγμενων ειδων;
-
Για να χτυπάμε τσίχλες ή ελέφαντες;
Τέλος πάντων το θέμα είναι φιλοσοφικό και φοβάμαι ότι το πάω off-topic. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και ξαναθυμίζω πώς αν ενα ειδος εμφανιστει πώς δεχτηκε μεγαλη πίεση και οι αριθμοι του μειώνονται,τοτε το κυνηγι του απαγορευεται.Αυτά είναι κυνηγετικές προπαγάνδες, τα έχετε ξεσκίσει τα καημένα
Θα έρθεις στο Λιτόχωρο;
Η επίσκεψη του φόρουμ θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο πληθυσμό των αιγοπροβάτων, βοοειδών και χοίρων. Μάλιστα το γεγονός το έχουν πληροφορηθεί οι κοινότητές των και επικρατεί πανικός. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Για να χτυπάμε τσίχλες ή ελέφαντες;
Τέλος πάντων το θέμα είναι φιλοσοφικό και φοβάμαι ότι το πάω off-topic.Ρε συ!Δεν ειναι μονο το να τα κυνηγας και να τα χτυπήσεις!Ολόκληρη η ανθρωπινη εξελιξη,γινεται εις βαρος των άλλων ζωων.
Εαν κατηγορεις τα όπλα σαν 'ξεφτυλα',θα πρεπει να βαλεις στην ίδια μοίρα και τα ρουχα,παπούτσια και εργαλεια,που ενω δεν σου τα χαρισε πρωτογενως η φυση,σου εδωσε την ικανοτητα να τα κατασκευασεις και να επωφεληθεις απο αυτα για να επιβιώσεις σαν ειδος και να καταλάβεις περιοχες ειδων που η φυση τα προίκισε για να ζησουν εκει. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και ξαναθυμίζω πώς αν ενα ειδος εμφανιστει πώς δεχτηκε μεγαλη πίεση και οι αριθμοι του μειώνονται,τοτε το κυνηγι του απαγορευεται.
Αυτά είναι κυνηγετικές προπαγάνδες, τα έχετε ξεσκίσει τα καημένα
Θα έρθεις στο Λιτόχωρο;
Η επίσκεψη του φόρουμ θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο πληθυσμό των αιγοπροβάτων, βοοειδών και χοίρων. Μάλιστα το γεγονός το έχουν πληροφορηθεί οι κοινότητές των και επικρατεί πανικός.Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε διάφορες περιοχές της χώρας, τα τελευταία 5 χρόνια! Γιατί άραγε?
-
Κάτσε ρε 'Κυνηγέ', πώς είναι δυνατό να ισοπεδώνεις με τέτοιο τρόπο όλες τις ανθρώπινες κατασκευές; Δηλαδή το τουφέκι έχει την ίδια αξία με το παπούτσι;
Ξεφτύλα δεν είναι η εφεύρεση (το τουφέκι), αλλά ο ξεφτύλας που το χρησιμοποιεί για να σημαδεύει κοτσύφια! -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Κάτσε ρε 'Κυνηγέ', πώς είναι δυνατό να ισοπεδώνεις με τέτοιο τρόπο όλες τις ανθρώπινες κατασκευές; Δηλαδή το τουφέκι έχει την ίδια αξία με το παπούτσι;
Ξεφτύλα δεν είναι η εφεύρεση (το τουφέκι), αλλά ο ξεφτύλας που το χρησιμοποιεί για να σημαδεύει κοτσύφια!Το κυνήγι ή/και η λαθροθηρία βρίσκονται σε 2η, 3η θέση (συνήθως) όσο αφορά τους λόγους που εξαφανίζονται τα είδη. Οι άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες είναι πιο επιβλαβείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί το κυνήγι.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ξεφτύλα δεν είναι η εφεύρεση (το τουφέκι), αλλά ο ξεφτύλας που το χρησιμοποιεί για να σημαδεύει κοτσύφια!Τα όπλα ειναι εργαλεια.Και εχουνε ακριβως τον ίδιο σκοπό με τα παπούτσια,με τα πριόνια,με τις τσαπες και με τις μπετονιέρες.
Εξυπηρετούνε τον ανθρωπο που τα κατασκευασε.Και μη μου λές οτι ισσοπεδωνω.Εγω δινω αξια σε όλα.Λέω πώς θα'πρεπε να τα αντιμετωπίζεις εσυ σαν ισαξια,και να τα απεχθανεσαι όλα εξ'ίσσου.
Και θα σε παρακαλέσω να προσεχεις και λίγο τα λόγια σου,γιατι μπορω κι'εγω να μιλήσω 'λαχαναγοριτικα'.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ξεφτύλα δεν είναι η εφεύρεση (το τουφέκι), αλλά ο ξεφτύλας που το χρησιμοποιεί για να σημαδεύει κοτσύφια!Το κυνήγι ή/και η λαθροθηρία βρίσκονται σε 2η, 3η θέση (συνήθως) όσο αφορά τους λόγους που εξαφανίζονται τα είδη. Οι άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες είναι πιο επιβλαβείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί το κυνήγι.
ΔΕΝ εξαφανιζονται τα ειδη απο τη θηρευση ρε.Επιμενεις να λές το ίδιο παραμυθι απο την αρχη του θρεντ.Δεν μπορω να καταλάβω το τι αναγκη εχεις για τη διατηρηση ενος μυθου σαν κι'αυτον,και χωρις στοιχεια επιμενεις.
Επειδη πάντως θα το ξαναπεις και αργοτερα,εγω θα σταματησω να απαντω πάνω σε αυτο.Κατανταει βαρετη μια συζητηση που ότι λέω το ακούω μόνος μου.
-
Το αλέτρι είναι ανθρώπινη κατασκευή. Με το αλετρι οργώνεις.
Το παλτό είναι ανθρώπινη κατασκευή. Με το παλτό προστατεύεσαι από το κρύο.
Το κουτάλι και το πιρούνι έναι ανθρώπινη κατασκευή. Με το κουτάλι και το πιρούνι τρως.
Η πένα είναι ανθρώπινη κατασκευή. Με την πένα γράφεις.
Το τουφέκι είναι ανθρώπινη κατασκευή. Με το τουφέκι σκοτώνεις.Έχουν όλα την ίδια αξία, επειδή όλα είναι ανθρώπινες κατασκευές;;;
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ξεφτύλα δεν είναι η εφεύρεση (το τουφέκι), αλλά ο ξεφτύλας που το χρησιμοποιεί για να σημαδεύει κοτσύφια!Το ίδιο ξεφτίλας είναι κι αυτός που αγοράζει 2 χάμπουργκερ και πετάει το ένα γιατί χόρτασε (μάλλον χειρότερος γιατί ούτε καν το αναγνωρίζει).
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Το κουτάλι και το πιρούνι έναι ανθρώπινη κατασκευή. Με το κουτάλι και το πιρούνι τρως.
Το τουφέκι είναι ανθρώπινη κατασκευή. Με το τουφέκι σκοτώνεις.Έχουν όλα την ίδια αξία, επειδή όλα είναι ανθρώπινες κατασκευές;;;
Τα άλλα (εκτός από το τουφέκι) σκοτώνουν περισσότερο.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και θα σε παρακαλέσω να προσεχεις και λίγο τα λόγια σου,γιατι μπορω κι'εγω να μιλήσω 'λαχαναγοριτικα'.
Μισό λεπτό. Πού πιστεύεις ότι σε έθιξα;
Το ότι θεωρώ ξεφτύλα εκείνον που σκοτώνει πουλιά με το τουφέκι είναι άποψή μου - αν θίγεσαι έμμεσα, με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να αλλάξω γνώμη για αυτό. Δεν είναι προσωπικό όπως καταλαβαίνεις και προς Θεού δεν έχω σκοπό να το κάνω προσωπικό. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ξεφτύλα δεν είναι η εφεύρεση (το τουφέκι), αλλά ο ξεφτύλας που το χρησιμοποιεί για να σημαδεύει κοτσύφια!
Το ίδιο ξεφτίλας είναι κι αυτός που αγοράζει 2 χάμπουργκερ και πετάει το ένα γιατί χόρτασε (μάλλον χειρότερος γιατί ούτε καν το αναγνωρίζει).
+1000
(δεν είπα πουθενά 'ο ΜΟΝΟΣ ξεφτύλας')
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα άλλα (εκτός από το τουφέκι) σκοτώνουν περισσότερο.
?
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Κατα την ταπεινη μου γνωμη,ναι.Τα κατασκευασαμε για να βοηθούν στην επιβίωσή μας.
(στο θεμα της επιβίωσης,ίσως να εξαιρούσα την πένα)
Εσυ γιατι τα διαχωριζεις σε χρησιμότερα και λιγοτερο χρησιμα; -
Εκτιμώντας τον πρωταρχικό τους σκοπό.
Το τουφέκι φτιάχτηκε ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ για να σκοτώνει (ανθρώπους και ζώα).
Το καημένο το πιρούνι μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως φονικό όπλο, αλλά ο εφευρεύτης του δεν είχε αυτό το σκοπό. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Μισό λεπτό. Πού πιστεύεις ότι σε έθιξα;
Το ότι θεωρώ ξεφτύλα εκείνον που σκοτώνει πουλιά με το τουφέκι είναι άποψή μου - αν θίγεσαι έμμεσα, με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να αλλάξω γνώμη για αυτό. Δεν είναι προσωπικό όπως καταλαβαίνεις και προς Θεού δεν έχω σκοπό να το κάνω προσωπικό.Οταν χαρακτηρίζεις καποιων ώς 'ο ξεφτυλας' πιστευω οτι το κανεις για να τον θίξεις.Μην παίζουμε με τις λέξεις.Αμα ειναι να λέμε και να ξε-λέμε δεν μπορουμε να θεωρηθούμε καν ώς συζητητες
Και φυσικα αν οδηγηθούμε σε ανταλλαγη πυροβολισμων (που ειναι ευκολο να γινει) δεν πρόκειται να συζητησουμε.Ας μην χασουμε λοπών την ουσια τόσων σελίδων που προηγηθηκαν με 'χαρακτηρισμους'
H εκδικηση των ζωων