-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
μπλαμπλα όχι Leon Cupra (δεν με αφήνει να κάνω quote γιατί χρησιμοποιείτε πολλά emoticons μεσιέ )Αγαπητέ HighFidelity το Leon Cupra είναι αληθινά εκπληκτικό αυτοκίνητο με μια προϋπόθεση: Να ψάχνεις να βρεις το πιο σκληροπυρηνικό βρωμόγκαζο μέχρι 30.000 ευρώ
Στον δρόμο είναι παντού καλύτερο στην οδική συμπεριφορά από το GTI και η αίσθηση που αποκομίζεις από την οδήγησή του είναι ακόμα πιο ικανοποιητική. Το μόνο αμάξι που το πλησιάζει πραγματικά είναι το Edition 30 αλλά είναι συγκριτικά πανάκριβο! Και παραδόξως είναι πιο άνετο από το FR το οποίο είναι τραγικό σε αυτό τον τομέα...!
Απλά όταν βλέπεις έναν άνθρωπο που κοιτάζει BMW, Passat κλπ είναι τελείως άκυρη πρόταση καθώς είναι προφανές πως δεν είναι αυτό που ψάχνει -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
μπλαμπλα όχι Leon Cupra (δεν με αφήνει να κάνω quote γιατί χρησιμοποιείτε πολλά emoticons μεσιέ )
Αγαπητέ HighFidelity το Leon Cupra είναι αληθινά εκπληκτικό αυτοκίνητο με μια προϋπόθεση: Να ψάχνεις να βρεις το πιο σκληροπυρηνικό βρωμόγκαζο μέχρι 30.000 ευρώ
Στον δρόμο είναι παντού καλύτερο στην οδική συμπεριφορά από το GTI και η αίσθηση που αποκομίζεις από την οδήγησή του είναι ακόμα πιο ικανοποιητική. Το μόνο αμάξι που το πλησιάζει πραγματικά είναι το Edition 30 αλλά είναι συγκριτικά πανάκριβο! Και παραδόξως είναι πιο άνετο από το FR το οποίο είναι τραγικό σε αυτό τον τομέα...!
Απλά όταν βλέπεις έναν άνθρωπο που κοιτάζει BMW, Passat κλπ είναι τελείως άκυρη πρόταση καθώς είναι προφανές πως δεν είναι αυτό που ψάχνειMα αν κατάλαβες, αυτό που γράφεις στο τέλος θέλω να τονίσω!
Το Leon είναι παντελώς ΑΣΧΕΤΟ σαν αυτοκίνητο με την λίστα του ανθρώπου, για την ακρίβεια, όσο καταπληκτικό κι αν είναι σε επιδόσεις, στήσιμο, κλπ, άλλο τόσο ...μέτριο (για να μην πω κάτι βαρύτερο και μου την πείτε... ) είναι σε κάποιους τομεις, που βάσει των αυτοκινήτων που ψάχνει ο άνθρωπος, είναι σαφές ότι τον ενδιαφέρουν περισσότερο από το...κόντρα ξύρισμα!Δεν μειώνω το Cupra. Αλλά συγχίζομαι όταν βλέπω εκφράσεις 'το καλύτερο μπροστοκίνητο'! Αν μου έδινες εμένα το Cupra, θα το πουλούσα αμέσως!
Αρα, το καλύτερο, είναι σχετικό με το τι ζητάει ο καθένας! Κι ακριβώς, επειδή στα 30Κ, δεν ζητάς μόνον επιδόσεις και κράτημα, γι' αυτό το λόγο το Cupra έχει πουλήσει όσο έχει πουλήσει... -
μετά τα πολλά off topic επαναφέρω
Λοιπόν δοκίμασα (test drive) το Mazda6 1.8TC 4d 20χλμ περίπου.
Μου έκανετρομερή εντύπωση η μειωμένη αντίσταση κύλισης του οχήματος
οι ανύπαρκτοι αεροδυναμικοί θόρυβοι
η καλή θέση οδήγησης και ορατότητα
η αίσθηση που δίνει ότι είναι πολύ ελαφρύ
πολύ καλό turn in στις στροφές
καλή ηχομόνωση, μόνο αν πιέσεις αρκετά το μοτέρ το ακούς.Θα ήθελα
πιο βαρύ τιμόνι
πίσω ανάρτηση που να περνά καλύτερα από τα σαμαράκια, εγκάρσιες ανωμαλίες
πιο πολύ δύναμη μετά τα 120χαω, μέχρι εκεί ήταν καλό.
ποιοτικότερα ίσως υλικά εσωτερικού, όχι ότι και αυτά με χάλαγαν
ενδείξεις που θα μπορούσαν να είναι ενσωματωμένες στον πινάκα οδηγού και όχι στην κεντρική κονσόλα -
εμένα φίλε μου αρέσει το μαζντάκι. το'χει ένα φιλαράκι απ'τη δουλειά αλλά δεν μπορώ να πω ότι με έκανε να το θέλω κιόλας.
όσο για τους είναι cupra-λάγνοι οι άνθρωποι, τι να κάνομε τώρα? -
Σήμερα γυρίζοντας σπίτι ... λέω δεν σταματάω να δω τις BMW.
Φτάνω με τα πόδια στην αντιπροσωπία, μπαίνω μέσα και αρχίζω
να περιεργάζομαι τις κατασκευές που προσφέρουν τέλεια οδηγική
ευχαρίστηση. Οφείλω να ομολογήσω ότι τουλάχιστον όσο είναι σταματημένες
είναι πολύ πολύ όμορφες και με δέρματα και υλικά που θα ζήλευε και η μαμά
μου για το σαλόνι της. Κάθομαι στο κάθισμα παίζω με τις ηλεκτρικές ρυθμίσεις και
χωρίς πολύ κόπο έχω βρει το 90% τις θέσης που μου αρέσει ....Με πλησιάζει ένας πωλητής στην ηλικία μου και προσφέρεται να μου παρουσιάσει το
αυτοκίνητο ..... ειδικά τους εξοπλισμούς. Σε εκείνο το σημείο ήταν σίγουρα στο στοιχείο
του, αφού αισθανόμουν ότι ήμουν στα benneton και αγόραζα ρούχα (που δεν μου αρέσει) ....τον ρωτάω 2-3 τεχνικά θέματα ... όπως αεροδυναμικό συντελεστή, προδιαγραφές λιπαντικών
βάρος τροχών, ελαστικών, θόρυβος Db σε ταχύτητες, ρεπρίζ κτλ, και παίρνω το αίμα μου πίσω
γιατί δεν ξέρει να μου πει τίποτα. Του μαθαίνω άλλα 2-3 κόλπα που έχει το αυτοκίνητο τεχνολογικά
όπως το διπλό ρεζερβουάρ, τους προ εντατίρες στην μπαταρία κτλ, πάω να τον ρωτήσω 2-3 τεχνικά για το blue eff ... αλλά και πάλι τίποτα. Ο ίδιος Προσφέρεται να μου δώσει εκείνη την στιγμή μια 320 4d για δοκιμή εκείνη στην στιγμή μόνος μου για 2 ώρες.Μίας και η γυναίκα μου, δουλεύει του λέω οκ, επιφιλάσομαι σε 2 ώρες. Να περάσουμε και οι 2 από τα πηδάλια για να βγάλουμε συμπεράσματα.
17:00 φτάνουμε με το rallye. Το γλυκοκοιτάει μιας και είναι του κουτιού και κάνει διάφορα σχόλια κολακείας για το 106. Δεν μασάω τις διάφορες paparies που κάνουν για θέματα marketing. υπογράφουμε τα χαρτιά με ενημερώνει ότι και να το καταστρέψω αυτό που θα πρέπει να πληρώσω θα είναι 450Ε και του λέω μην με προκαλεί :shock: γίατι είμαι διατεθιμένος να δοκιμάσω εκτώς από την ενεργητική ασφάλεια της και την παθητική, ψιλο ανασκουμπόνεται 1sec όσο χρειάζεται ο εγκέφαλός του να καταλάβει ότι αστειεύομαι. Μου λέει επίσης προσοχή 170Hp έχει.....
Διαδρομή γνωστή. Ηράκλειο -Νεά Μακρη και πίσω μέσω Διονύσου.
Σταματάω βάζω 15Ε βενζίνη και αρχίζω...
Ρυθμίζω το 2 ζωνικό κλίμα και είμαι έτοιμος να απολαύσω για 2 ώρες το όνειρο.
Τιμόνι ποίημα,
ορατότητα πανοραμική,
αίσθηση ότι το φοράω feeling άψογο.
και ζύγισμα 50-50 που το καταλαβαίνεις.
Δίσκος πλατό που δεν πατινάρει καθόλου και πουθενάΜόνο σε 4 γραμμές τελειώνουν τα καλά ........
1.Μέχρι τις 4.000 το μοτέρ δεν υπάρχει. εμφανίζεται κάπου στις 6Κ και τελειώνει στις 7,2Κ
2. ΒΑΡΟΣ ΒΑΡΟΣ ΒΑΡΟΣ,
3. Run flat 17ρες σπορτ ανάρτηση = πολύς θόρυβος, πολύ μεγάλη αντίσταση κύλισης, πολύ
περισsότερη από το Mazda 6. αίσθηση ότι κόβει πολύ και σε θέλει με το γκάζι στο πάτωμα. Να
πήγαινε κιόλας .... σε βάζει στην πρίζα αλλά δεν παθαίνεις ηλεκτροπληξία.
4. εσωτερικό με μικροτριγμούς όταν περνάς τα εγκάρσια σαμαράκια
5. Ακούω περισσότερους θορύβους στο άσε πάτα από τον άξονα μετάδοσης της κίνησης.
6. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τις προσπεράσεις που κάνεις με το 106 στο κομμάτι
μακρη - άγιος πέτρος. Φοβάμαι ότι δεν θα προλάβω, κατεβάζω 2α-3η το λιώνω όσο μπορώ αλλά
τίποτα... ΒΑΡΟΣ ΒΑΡΟΣ ΒΑΡΟΣ που φαίνεται στις στροφές. κλείνω το DTS μήπως και παίζω με τον
κώλο αφού δεν πάει ...... αλλά τίποτα μιας και δεν έχει πολύ ροπή.
7. επιλογέας μέτριος .... αν θες να λες ότι είσαι sport.επιστροφή πίσω ...... σε όλα τα παραπάνω συμφωνεί και ο πωλητής και μου λέει το κορυφαίο.
οι 8 στους 10 αγοραστές τα παίρνουν χωρίς να κάνουν test drive. Μου δείχνει το trip computer και
μου λέει ότι στην διαδρομή που έκανα έκαψα 8,9λτ/100 :rofl: :rofl: :mlk: :thdown: Είμαι σίγουρος
ότι η μέτρηση αυτή είναι η μέση κατανάλωση που έχει κάνει το αυτοκίνητο τα τελευταία 6.000χλμ που είχε στο οδόμετρο, πόσο να επηρεάσουν τα 100χλμ που έκανα εγώ με το γκάζι στο πάτωμα. Η
αίσθηση που σου δίνει είναι ....'παταμε, μα πάταμε' αλλά πολύ γρήγορα καταλαβαίνεις ότι δεν πάει ....
Ε τότε λες αφού τον ήπιαμε ας τον απολαύσουμε χαλαρά,..... έ κι εκεί ξενερώνεις με το θόρυβο και το μοτέρ του οποίου η ροπή δεν επαρκεί να κινήσει σε χαλαρούς ρυθμούς το ΠΟΛΥ βαρύ αμάξωμα.Μου έφυγε ένα μεγάλο βάρος που δεν χρειάζεται να κάνω extra οικονομίες για να πάρω μια ΒΜW 320 :D/ :D/ :D/
ή μήπως, η 325/330/335 θα μεταμορφώνεται ..... °°°???? Ακόμα και έτσι να είναι προτιμώ να κάνω το 106 GrA, αγχολυτικό και να πάρω ένα χαραλώτικό άνετο ταξιδιάρικο αυτοκίνητο που σίγουρα δεν
είναι η BMW.καλά, αυτοί με την 316 πως την παλεύουν ???
Μήπως είναι η C180K blue ???? θα ξέρουμε σε 15 που ακολουθεί το ανάλογο ΤΕΣΤ.
στην επιστροφή σταματάω σε έναν αντιπρόσωπο renault που έχει εδώ και 2 μήνες ένα
μπλέ ClioRS cup, μεταχειρισμένο. Τον ρωτάω πόσο το δίνει ?
και παίρνω την απάντηση ......
-Κύριε λυπάμαι ...δεν πωλείται !!! είναι του ιδιοκτήτη του μαγαζιού :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
-Τον ρωτάω, υπάρχει κάποιο RS , RS27 για Τεστ drive .... και τότε γελάει αυτόςεπεισόδιο 1 mazda6
επεισόδιο 2 bmw320συνεχίζεται ..... :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:
-
Όταν τα 'λεγα εγώ για τα 2λιτρα των Ε90/92...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όταν τα 'λεγα εγώ για τα 2λιτρα των Ε90/92...που τα έλεγες .... να διαβάσουμε κι εμείς .....
-
Στο υποφόρουμ της BMW, κάμποσες σελίδες πιο πριν. Το ρεζουμέ είναι ότι στα 2 λίτρα, ειδικά αν είσαι συνηθισμένος σε κάτι αρκετά σβέλτο, η μπέμπα δεν θα σε ικανοποιήσει 100%...
-
Κι εγώ παντού έχω διαβάσει πως το μοτέρ της BMW με τα 170, δείχνει ψιλοψόφιο, τώρα αλήθεια ή ψέματα, δεν ξέρω! Είναι τόσο βαριά πια αυτή η 3άρα; Δεν νομίζω...
(το ωραίο είναι πάντως, πως το θάψιμο το έφαγε μονάχα η Brera/159 στο θέμα...σούρσιμο! Τέσπα, TSI ρεεεεεεεεε! Ροπή ρεεεεεεεεε! ) -
Δείχνει, κυρίως λόγου βάρους, ενώ την κατάσταση επιδεινώνει το γεγονός πως το μοτέρ θέλει στροφάρισμα. Απλώς στο δικό μου μυαλό, για ένα οικογενειακό τέτοιου τύπου (και όχι M3 ή C63 ) το ανελέητο στροφάρισμα δεν είναι μάλλον το ζητούμενο όταν θέλεις να κινηθείς σβέλτα...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κι εγώ παντού έχω διαβάσει πως το μοτέρ της BMW με τα 170, δείχνει ψιλοψόφιο, τώρα αλήθεια ή ψέματα, δεν ξέρω! Είναι τόσο βαριά πια αυτή η 3άρα; Δεν νομίζω...
(το ωραίο είναι πάντως, πως το θάψιμο το έφαγε μονάχα η Brera/159 στο θέμα...σούρσιμο! Τέσπα, TSI ρεεεεεεεεε! Ροπή ρεεεεεεεεε! )πού το έφαγε το θάψιμο η Brera ?
θα οδηγήσω και το Passat TSI ..... 160Ηp για να δούμε .....
με το θέμα της αξιοπιστίας VW όμως ..... μάλλον ευχαριστώ δεν θα πάρω ...... -
Η αξιοπιστία μωρέ εντάξει, τρώγεται. Το θέμα είναι η υποστήριξη αν ω μη γένοιτο συμβεί κάτι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η αξιοπιστία μωρέ εντάξει, τρώγεται. Το θέμα είναι η υποστήριξη αν ω μη γένοιτο συμβεί κάτι.+1
Όλα τα αμάξια μπορεί να βγάλουν κάποιο προβληματάκι. Το θέμα είναι αν θα στο φτιάξουν αποκτώντας έναν ευχαριστημένο πελάτη που ξέχασε αμέσως το πρόβλημα ή θα το διογκώσουν τόσο το θέμα μέχρι να σιχτιρήσεις. -
παιδιά ...επιτρέπεται να δίνουν δημοσιογραφικά αυτοκίνητα για τέστ drive ?
Neos. ευχαριστημένος είναι ο πελάτης που δεν θα του βγάλει κάτι....
αν βγάλει τώρα, μπορεί να είναι ικανοποιημένος από το after sales ....αυτός που έχει καταφέρει να σιχτιρηστώ, χωρίς να έχω αγοράσει ακόμα κάποιο
προϊόν του είναι πωλητής Honda από τον ακατονόμαστο .... να ήξερε και τι πουλάει ....
Περισσότερη κουτοπονηρία δεν έχω δει .... αυτές τις μέρες που τρέχω στις αντιπροσωπίες.επίσης η κάθε εταιρία, έχει τον πωλητή που της αρμόζει (φαντάζομαι τον εκπαιδεύει και για αυτό) !!!!
εντυπώσεις μέχρι τώραΠεριπτεράδες !!!!!!!
πωλητής Honda ...... Δεν πουλάει γιατί δεν του δίνουν την ποικιλία που θέλει το στον εξοπλισμό, δεν μπορεί να συνεργαστεί με τους πάνω του, ο Σ μου θύμισε λίγο ... δημόσιο
πωλητης BMW ....... Πουλάει χωρίς να έχουν δοκιμάσει το προϊόν οι πελάτες, κάποιοι το πήραν σε λάθος
μέγεθος, αλλά επιστροφές δεν γίνονται δεκτές.
πωλητής Mazda ..... Στα παπάρια του αν πουλήσει ή όχι ... οι πωλήσεις πάνε καλά και πιστεύει ότι αυτός
τις έχει ανεβάσει
πωλητής Renault .... Αυτός έχει τρελό άγχος, για το αν αύριο θα είναι άνεργος. Στα παπάρια του για τον πελάτη.
πωλητής Merk...... κοσμοπολίτης με πιο luxury κουστούμι από όλους, σε κερνάει εμφιμπουκαλωμένο νερό σε γυάλινο μπουκάλι και καφε ή τσαι σε πορσελάνινο ποτήρι !!!!!! -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
επιστροφή πίσω ...... σε όλα τα παραπάνω συμφωνεί και ο πωλητής και μου λέει το κορυφαίο.
οι 8 στους 10 αγοραστές τα παίρνουν χωρίς να κάνουν test drive.[...]
καλά, αυτοί με την 316 πως την παλεύουν ???
- είναι οι 8 από τους 10 που αγόρασαν χωρίς TD
- και να είχαν την παραπάνω δύναμη, δεν θα την χρησιμοποιούσαν έτσι κι αλλιώς καθότι στο κοντερ τους τα τριψήφια νούμερα αποτελούν... ανεξερεύνητη περιοχή...
Δηλαδή, μετράει το 'έχω BMW κι ας σέρνεται κι ας μην έχω να βάλω βενζίνη' κατά κύριο λόγο.
-
πού το έφαγε το θάψιμο η Brera ?
Σε...όλο το forum!
Ολοι είχαν έναν...κακό λόγο να πουν για το βάρος της, αν και απ' ότι φαίνεται, και η BMW το έκανε το...μοσχαράκι της! Κοινώς, απ' ό,τι καταλαβαίνω 3άρα που θα έχει πραγματικά καλές επιδόσεις, πρέπει να πάρεις 3λιτρη (δηλαδή 325, που είναι 3λιτρη) και πάνω...
Οπως το καταλαβαίνω εγώ, είναι μία η άλλη! Δεν δινω προφανώς συγχωροχάρτι στην Alfa Romeo, ας πρόσεχε που έβαζε την υπογραφή της (βλ. συνεργασία με GM) και ας πρόσεχε και στο ζύγισμα (είναι όντως βαριά η 159), αλλά φαίνεται πως κάποιοι απολαμβάνουν μεγαλύτερης ασυλίας...
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...θα οδηγήσω και το Passat TSI ..... 160Ηp για να δούμε .....
με το θέμα της αξιοπιστίας VW όμως ..... μάλλον ευχαριστώ δεν θα πάρω ......Να το οδηγήσεις και να αφήσεις κατά μέρος τα περί αξιοπιστίας. Μια χαρά αξιόπιστα είναι τα Passat, μην ακούς δράκους. Αν είναι να σου βγει η στραβή, θα σου βγει ακόμη και με Ιάπωνα. Στατιστικά αν το δεις, είναι ελάχιστα χειρότερος ο μέσος όρος σε αξιοπιστία, από τον κορυφαίο! Πάρε αυτό που γουστάρεις και μην κοιτάς δείκτες, που κάθε άλλο παρά αντικειμενικοί είναι! Το μόνο που θα σου πρότεινα , είναι να μην πάρεις εντελώς μα εντελώς νέο μοντέλο. Κατά τ' άλλα βουρ!
A, να δοκιμάσεις και κάποιο VW με το DSG!
-
DSG σίγουρα .... να δούμε κι αυτό το εξωτικό φρούτο.
και κάτι που ξέχασα.... γιατί είμαι υπεράνω €€€€€
η BMW στην 320 μου έκανε εκπτωση 3000€
ενώ η Μερκ στην C180K blue 1000€
honda, mazda ..... έχουν τελειώσει για αυτούς οι εκπτώσεις ... -
Περιπτεράδες !!!!!!!πωλητής Honda ...... Δεν πουλάει γιατί δεν του δίνουν την ποικιλία που θέλει το στον εξοπλισμό, δεν μπορεί να συνεργαστεί με τους πάνω του, ο Σ μου θύμισε λίγο ... δημόσιο
πωλητης BMW ....... Πουλάει χωρίς να έχουν δοκιμάσει το προϊόν οι πελάτες, κάποιοι το πήραν σε λάθος
μέγεθος, αλλά επιστροφές δεν γίνονται δεκτές.
πωλητής Mazda ..... Στα παπάρια του αν πουλήσει ή όχι ... οι πωλήσεις πάνε καλά και πιστεύει ότι αυτός
τις έχει ανεβάσει
πωλητής Renault .... Αυτός έχει τρελό άγχος, για το αν αύριο θα είναι άνεργος. Στα παπάρια του για τον πελάτη.
πωλητής Merk...... κοσμοπολίτης με πιο luxury κουστούμι από όλους, σε κερνάει εμφιμπουκαλωμένο νερό σε γυάλινο μπουκάλι και καφε ή τσαι σε πορσελάνινο ποτήρι !!!!!!Αν και off topik αλλά όταν 'καταθέτεις' λεφτά και έχεις απέναντι σου έναν πιτσιρίκο 'θέλω να γίνω γιάπις' ... παίζει βασικό ρόλο η συμπεριφορά και η τακτική.
Συμφωνώ και εγώ αν και είναι λίγο 'τζόγος' το θέμα σε ποιον θα πεις 'καλημέρα θέλω μια ενημέρωση' ...
Και που να δεις πως λειτουργούν εδώ στην επαρχεία.
Και πας για κατάθεση 35000 ευρώ ... φαντάσου για φθηνότερα μοντέλα ...
...Μπακάλιδες ...
Στη Μazda ... ξέχασαν την μεταXedos εποχή ... οι χειρότεροι ... διώχνουν κόσμο.
Στη VW (απο την καρέκλα τους σου δείχνουν τα αυτοκίνητα) ... φαντάζομαι για το Fox πως λειτουργούν.
Στην Mitsubishi, ενδιαφέρονται απο Outlander και πάνω και μόνο στην ακριβή έκδοση ... άντε και δώρο οι αισθητήρες.
Στην Renault ... αγχωμένοι για το αυριο ... ΟΑΕΔ ή κατάστημα.
Στην BMW πουλάνε σήμα, εμφάνιση, χρώμα, lifestyle ... μάλλον ρούχα πουλάνε και μάλιστα πρέπει να ξέρεις και τα νούμερα σου ... δεν θα σου κατεβάσουν και τα ράφια ...
Στην Mercedes ... πράγματι κουστουμάτοι κερνάνε ... νερό για την A Class ... καφέ απο C Class και επάνω.
Μέχρι και στη Hyundai ακούς το ... 'άμα θέλεις' ... ουρά περιμένουν.
Αυτές οι τακτικές ισχύουν για όλες όσες είναι μόνες τους εδω πάνω. Σε περίπτωση που υπάρχει ανταγωνισμός απο κανέναν άλλο ... κάπως καλύτερη η κατάσταση.
Και φυσικά απο το πόσο ενημερωμένοι είναι?
Στη Chevrolet πήγαν να πουλησουν Matiz σε άνθρωπο με τρειλερ που μετά την αγορά θα του έλεγαν ότι δεν μπορεί να βάλει ούτε κοτσαδόρο ... ενώ πριν ... 'τραβούσε και τροχόσπιτο'. -
off topic .... αλλά δεν άντεξα με το matiz που είπες. Γνωστός έχει 316, γιατί είναι πισωκίνητο λέει,
ώστε αν μπορεί αν χρειαστεί στο μέλλον να βγάζει το φουσκωτό από την θάλασσα !!! -
Όταν τα 'λεγα εγώ για τα 2λιτρα των Ε90/92...
που τα έλεγες .... να διαβάσουμε κι εμείς .....
Κι εγώ τα έλεγα, και στους 4Τ το έχουμε γράψει στο συγκριτικό με C180 και Α4 1.8: η 320 δεν μπορεί να ακολουθήσει τα άλλα δύο ποτέ και πουθενά. Καλοστημένη, ωραία η κατανομή του βάρους, ψαγμένα τα ηλεκτρονικά, ξυράφι το τιμόνι, φανταστική η θέση οδήγησης, αλλά χωρίς μοτέρ ΟΛΑ αυτά δε μετράνε καθόλου. Μα καθόλου. Έχει δύναμη... κάπου στον κόφτη. Τι να το κάνω; Επιπλέον, το πλαίσιό της δείχνει λιγότερο άκαμπτο ακόμα κι απ' το Α4 (για τη C δεν το συζητάμε, είναι αλλού), και η ποιότητα/συναρμογή είναι αρκετά κλικ κάτω από μια 5άρα, κάτι που δε φαίνεται στο Audi σε σχέση με το Α6, ούτε στη Merc όπου η C είναι καλύτερη κι απ' την Ε.
Η 3άρα μεταμορφώνεται βέβαια στις εκδόσεις από 325 και άνω. Οι 316 (ΑΚΑ 'εφάπαξ car' ), 318 και 320 είναι από τα χειρότερα value for money της αγοράς ΙΜΗΟ.
Σχετικά με το 6άρι που οδήγησες: το ότι είναι καλό αυτοκίνητο, σε λογική τιμή και με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα δε το συζητάμε. Ωστόσο, από το 1.8 λείπει δύναμη που αντισταθμίζεται με το κοντό 5άρι σασμάν => καίει, κάνει θόρυβο και ταξιδεύεις μονίμως με 5.000 σαλ.
Προσπάθησε οπωσδήποτε να οδηγήσεις Passat CC. Δε νομίζω να σου λείψει απολύτως τίποτα εκεί μέσα, αν δεν πας για τη Merc.
Μέχρι 35Κ±