-
Ο χρήστης johnchristoforou έγραψε:
Πραγματικα, εστω και αν ειναι το προηγουμενο μοντελο, ΤΤ κατω απο 16.000 δεν νομιζω να δουμε ποτε. Εδω z3 1997 με πολλα πολλα κμ, κ βλεπεις οτι κατω απο 15-16 χιλιαρικα δν πεφτει.
Λεω οτι μια προσφορα κοντα στα 20κ ειναι σχετικα λογικη, τι λετε?? Και μια ακομα ερωτηση, μετα απο 3-4 χρονια, ποσο περιπου εκτιματε οτι θα μπορω να το πουλησω??
ευχαριστω!
Υπολογισε γύρω στα 10% πτώση κάθε χρόνο, αναλόγως και των χιλιομέτρων και αν έχει κάνει ως τότε τρακάρισμα. Σε 4 χρόνια χρήσης, το μέγιστο που μπορείς να χάσεις είναι 40% της αξίας που είχε όταν το αγόρασες, ήτοι αν το πάρεις 20Κ, θα το πουλήσεις γύρω στα 12Κ.
Αν βέβαια έχει πολλά χιλιόμετρα και έχει τρακάρει, εννοείται θα χάσεις κι άλλα χρήματα. Η παραπάνω τιμή ισχύει αν το αυτοκίνητο είναι άψογο.
Τα 20Κ είναι το άνω όριο που θα πρέπει να δώσεις κατ' εμέ. Τα 19Κ είναι σωστότερη τιμή. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Θύμισέ μου, εσύ πόσο αγόρασες το Coupe που είναι αντίστοιχη κατηγορία οχήματος και το πήρες κι από μαντρά;Πόσα έδωσα; ΧΑ!
Φράγκο δεν έδωσα... τελικά μου έδωσαν κιόλας να βάλω και βενζίνη ...
Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να αγοράσω υπερτιμημένο αυτοκίνητο επειδή οι μαντράδες είναι μάγκες...
Το αυτοκίνητο ήταν 10 μηνών με 4800χιλιόμετρα...
Καινούριο αγοράστηκε 19000euro...Το πούλαγαν 12500 ... μετρητά ... Πολύ καλή τιμή όταν τα υπόλοιπα είχαν περίπου στα 14000euro με 15000euro
Πήγα με το Pinin (3πορτο/1800) για ανταλλαγή ...
Επειδή ήξερα ότι το Pinin θα κόστιζε παραπάνω, περίπου στα 14000 πήγα προετοιμασμένος για τα πάντα ...Τελικά κατάφερα να πετύχω την ανταλλαγή, και να πάρω και δώρα/παροχές/υπηρεσίες αξίας περίπου 1000euro...
υ.γ. το αυτοκίνητο ήταν τέλειο από όλες τις πλευρές, στην HYUNDAI έτριβαν τα μάτια τους, σαν να είχε βγει από το εργοστάσιο...
-
Βρε σεις καταλαβαίνετε τι λέω;
Η αγορά έχει φτιάξει τιμές. Αυτό τι πάει να πει; Ότι τις ακολουθούμε;
Αφού σου αρέσει το ΤΤ μην ξεκινάς με την λογική ότι θα σκάσεις 20000euro!Πήγαινε στον μαντρά με 5000 μετρητά μπροστά του και πεστου ότι την άλλη μέρα θα του πας και άλλα 10000μετρητά ...
Παίξτε το παιχνίδι από κάτω προς τα πάνω όχι από πάνω προς τα κάτω...
Αν ξεκινήσεις με βάση τα 15000 διαπραγμάτευση τότε θα το πάρεις εύκολα περίπου στα 17000 υπολογίζω (μετρητά).Αν ξεκινήσεις με βάση τα 20000 τότε θα το πάρεις 22000 ... γιατί εκεί θα σε πάει ο μαντράς ...
-
Τα 20Κ είναι το άνω όριο που θα πρέπει να δώσεις κατ' εμέ. Τα 19Κ είναι σωστότερη τιμή.
+1 καπου εκει σε κοβω και εγω.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Βρε σεις καταλαβαίνετε τι λέω;Η αγορά έχει φτιάξει τιμές. Αυτό τι πάει να πει; Ότι τις ακολουθούμε;
Αφού σου αρέσει το ΤΤ μην ξεκινάς με την λογική ότι θα σκάσεις 20000euro!Πήγαινε στον μαντρά με 5000 μετρητά μπροστά του και πεστου ότι την άλλη μέρα θα του πας και άλλα 10000μετρητά ...
Παίξτε το παιχνίδι από κάτω προς τα πάνω όχι από πάνω προς τα κάτω...
Αν ξεκινήσεις με βάση τα 15000 διαπραγμάτευση τότε θα το πάρεις εύκολα περίπου στα 17000 υπολογίζω (μετρητά).Αν ξεκινήσεις με βάση τα 20000 τότε θα το πάρεις 22000 ... γιατί εκεί θα σε πάει ο μαντράς ...
φίλε δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που λες για του μαντραδες!είτε το πάρει με δόσεις κάποιος είτε μετρητά για το επαγγελματία το ίδιο είναι διότι και στην μια και στην άλλη περίπτωση τα λεφτά του τα παίρνει αμέσως όποτε κανένας δεν θα δελεαστεί με τα 15.000€ ενώ πχ το πουλάει 20.000€!5.000€ δεν είναι λίγα!
15.000€ για ΤΤ 2003 είναι λίγα! -
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
φίλε δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που λες για του μαντραδες!είτε το πάρει με δόσεις κάποιος είτε μετρητά για το επαγγελματία το ίδιο είναι διότι και στην μια και στην άλλη περίπτωση τα λεφτά του τα παίρνει αμέσως όποτε κανένας δεν θα δελεαστεί με τα 15.000€ ενώ πχ το πουλάει 20.000€!5.000€ δεν είναι λίγα!
15.000€ για ΤΤ 2003 είναι λίγα!Eγώ δεν λέω ότι θα το πάρει 15000...
Εγώ λέω ότι στο παιχνίδι της διαπραγμάτευσης ο πελάτης πρέπει να ξεκινάει από χαμηλά (πολύ χαμηλά) με όπλο τα μετρητά ώστε να πετύχει την καλύτερη τιμή ...Γιατί αν ο μαντράς ζητά 20000euro στο πωλητήριο να μην πας να τους πείς ότι έχεις 15000euro μετρητά; Χάνεις τίποτα;
Το αντίθετο. Ο μαντράς μόλις ακούσει 15000 θα γλυκαθεί, θα πιάσει το μπλα-μπλα και εκεί εσύ του λες: ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ;
Αυτός θα σου πει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ κάτω από 20000 δηλ. 19000euro ....
Εκεί του λες: ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ! Μέχρι 17000δίνω ... ΘΕΣ;
Ο μαντράς: 18500, παρακάτω δεν πάω ...
Εσύ: Να μοιράσουμε την διαφορά και να μου το δώσεις 17500;;;;;
Θεωρώ πως θα συμφωνήσει ...
Από 20000 έριξες την τιμή στα 17500... 2500κάτω. Λίγα είναι;Αν πήγαινες και του έλεγες από την αρχή: ΣΟΥ ΔΙΝΩ 19000 και σου έλεγε ΟΚ ή θα σου έλεγε 19500.... θα κέρδιζες 1000euro το πολύ...
Καμιά σχέση δηλαδή...Από την αρχή του θέματος μιλώ για την συμπεριφορά που θα πρέπει να έχει το παληκάρι κατά την διαπραγμάτευση...
Δηλ. 15000euro ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ... Θες;
Eγώ πάντα έτσι κάνω και πάντα βγαίνω πολύ κερδισμένος...
υ.γ. σόρυ για το μεγάλο Post...
-
TTroadster 190 ps quattro με 9,980 χλμ απο Γερμανια φουλ εξτρα(xenon,s-line,18'',baseball) τιμη στην Ελλαδα κομπλε με τελωνεια κλπ κλπ 34,000
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
.....
Δηλ. 15000euro ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ... Θες;...
Τέτοιου είδους παζάρια εγώ μόνο στις ταινίες βλέπω.
Τελική τιμή=Αρχική τιμή+τιμή πρώτης προσφοράς /2 .
Αν ήμουν μαντράς και μου ερχόταν κάποιος με 15000ευρώ για TT θα έβαζα τα γέλια, όταν όπως λέτε 19.000 θα μπορούσα εύκολα να τα πιάσω. -
Σ'αυτά που λέει ο Storm έχει κάποιο δίκιο, αλλά έχει και κάποιο άδικο...
Δεν γίνεται να ξεκινήσεις το παζάρι από τα 15Κ, γιατί ο μαντράς θα θεωρήσει πως του κάνεις ...πλάκα! Γιατί ξέρει πως αποκλείεται να βρεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σ'αυτή την τιμή στην αγορά...
Αλλά αν αυτός ζητάει 20Κ, προφανώς μπορείς να ξεκινήσεις το παζάρι από τα 17Κ πχ ή έστω τα 17,5Κ! Αφού ψάξεις ενδελεχώς για τυχόν ελαττώματα... Ακόμη και μια γρατζουνιά , μπρορεί εύκολα να σημαίνει μια μείωση 500€.
Ειδικά οι μαντράδες, έχουν περιθώρια για εκπτώσεις στην τιμή, γιατί έχουν αγοράσει συνήθως φτηνά, μιας και τα περισσότερα που έχουν τα έχουν από ανταλλαγές... -
Σ'αυτά που λέει ο Storm έχει κάποιο δίκιο, αλλά έχει και κάποιο άδικο...
Δεν γίνεται να ξεκινήσεις το παζάρι από τα 15Κ, γιατί ο μαντράς θα θεωρήσει πως του κάνεις ...πλάκα! Γιατί ξέρει πως αποκλείεται να βρεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σ'αυτή την τιμή στην αγορά...
Αλλά αν αυτός ζητάει 20Κ, προφανώς μπορείς να ξεκινήσεις το παζάρι από τα 17Κ πχ ή έστω τα 17,5Κ! Αφού ψάξεις ενδελεχώς για τυχόν ελαττώματα... Ακόμη και μια γρατζουνιά , μπρορεί εύκολα να σημαίνει μια μείωση 500€.
Ειδικά οι μαντράδες, έχουν περιθώρια για εκπτώσεις στην τιμή, γιατί έχουν αγοράσει συνήθως φτηνά, μιας και τα περισσότερα που έχουν τα έχουν από ανταλλαγές...οι περισσοτεροι μαντραδες εχουν περιθωριο κερδους γιατι πολυ απλα οι περισσοτεροι απο αυτους πουλανε τρακαρισμενα αυτοκινητα για 'ατρακαριστα'
τις πιο πολλες φορες ΔΕΝ τους 'συμφερει' να ΜΗΝ πουλανε τρακαρισμενα, τα οποια αγοραζουν σε εξευτελιστικες τιμες και τα επισκευαζουν σε συνεργεια γνωστών τους...
θελει πολυ ψαξιμο το πραγμα. Φυσικα υπαρχουν παντα και οι σωστοι επαγγελματιες.
-
σωστο κι αυτο..
επισης μια γρατσουνια δεν σημαινει 500 ευρω εκπτωση.. Τετοιες γρατσουνιες διορθωνονται στον φαναρτζη του για ψιχουλα και συνηθως πριν το δεις το αυτοκινητο.. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τις πιο πολλες φορες ΔΕΝ τους 'συμφερει' να ΜΗΝ πουλανε τρακαρισμενα, τα οποια αγοραζουν σε εξευτελιστικες τιμες και τα επισκευαζουν σε συνεργεια γνωστών τους...
Μα αυτοί που περιγράφεις είναι συνήθως οι ίδιοι λαμαρινάδες
AUDI TT 2003 Coupe, 87.000κμ, Πόσο??????