-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Οντως το θεμα με τα στενα κ τα στοπ ειναι πολυ σημαντικο!Τοσο δυσκολο τους ειναι δηλ να βαζουν σε ολες τις διασταυρωσεις στοπ κ να μην το αφηνουν στην τυχη;;;Θα ειχαν γλιτωσει παρα πολλοι...
Αληθεια,γνωριζει καποιος που μπορεις να απευθυνθεις για τετοια θεματα;Οχι δηλ οτι θα σε ακουσουν,αλλα κουβεντα να γινεται...Όταν είχα πρωτοταξιδέψει -και οδηγήσει- στη Γερμανία, προ εικοσαετίας, που είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ότι δεν έβλεπα πουθενά STOP. Όπου υπήρχε ανάγκη ρύθμισης της προτεραιότητας σε αστικούς δρόμους (εκτός απο φανάρια, που ήταν σπάνια), υπήρχε το γνωστό 'ανάποδο τρίγωνο'. Μου πήρε καμιά εβδομάδα να πέσω στο πρώτο STOP. Και τότε κατάλαβα: στη συγκεκριμένη διασταύρωση έπρεπε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ακινητοποιήσεις το αυτοκίνητο πριν την περάσει, λόγω έλλειψης ορατότητας και στροφής στο δρόμο.
Τότε κατάλαβα το εξής: σε μας, όταν θέλουμε να βάλουμε ένα σήμα σε μια διασταύρωση, κοτσάρουμε ένα STOP: μα η ουσία του σήματος αυτού είναι ότι πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ πριν περάσεις τη διασταύρωση. Πόσοι το κάνουμε αυτό, στα έκατοντάδες ΣΤΟΠ που περνάμε καθημερινα? Η απάντηση είναι προφανής.... Οταν λοιπόν ένα τέτοιο σήμα χρησιμοποιείται καταχρηστικά, είναι φυσιολογικό να χάσει τη σημασία και τη σπουδαιότητά του. Θες να ρυθμίσεις την προτεραιότητα? Υπάρχει το ανάλογο σήμα. STOP βάλε μόνο εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη. Τοτε ίσως να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τη σημασία του.(κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα φανάρια. Θα επανέλθω με την πολύπαθη οδό Κύπρου στην Αργυρούπολη, που έφτασε να έχει πιο πολλά φανάρια από Χριστουγεννιάτικο δέντρο...)
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Και στις 3 πλευρες υπαρχουν STOP αλλα στην μια ειναι γραμμενο μονο κατω στο δρομο,το οποιο με τον καιρο ξεβαφει και το αφηνουν ετσι.Αν ερθει καποιος που δεν γνωριζει την πολη οπως γνωριζει απο τον ΚΟΚ θα νομιζει πως εχει προτεραιοτητα μπαινοντας στην πλατεια με αποτελεσμα να γινει καποιο ατυχημα.
Ο νομοθέτης πάντως το έχει προβλέψει αυτό. Γι΄αυτό και το STOP είναι το μόνο εξαγωνικό σήμα.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Ο νομοθέτης πάντως το έχει προβλέψει αυτό. Γι΄αυτό και το STOP είναι το μόνο εξαγωνικό σήμα.Οκταγωνικό είναι...
Πάντως έχεις δίκιο για την κατάχρηση των πινακίδων STOP. Για παράδειγμα, στις περισσότερες εισόδους σε αυτοκινητόδρομο/ταχείας κυκλοφορίας υπάρχουν STOP αντί για Yield (ενίοτε και τα 2 ταυτόχρονα)...
-
Πολυ σωστή η παρατηρηση για τα στοπ παιδια και για το αναποδο τριγωνο παραχωρησης προτεραιοτητας...
εγω πιστευω οτι αν το βαλουν σε 'ευκολες' διασταυρώσεις που απλα κοβουμε και ελεγχουμε, οι περισσοτεροι δεν θα ξερουν τι ειναι!! εδω πολλοι περνανε ψιλοσιγα τα κοκκινα φαναρια, στο τριγωνο θα κολλησουν? παρε λοιπον μια ασπιρινη στοπ σε ολα , και στις επικινδυνες και στις πιο χαλαρες διασταυρωσεις.
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Πολυ σωστή η παρατηρηση για τα στοπ παιδια και για το αναποδο τριγωνο παραχωρησης προτεραιοτητας...Αναμφίβολα: η κατάχρηση του συγκεκριμένου σήματος έχει μειώσει τη σπουδαιότητά του. Και πράγματι, παρα-παρα πολλοί είναι αυτοί που αγνοούν τη σημασία του 'ανάποδου τριγώνου'. Θα πρέπει να 'επανεκπαιδευτεί' το 90% (και βάλε) των ελλήνων οδηγών για να μπορέσει να συμμαζευτεί αυτή η κατάσταση.
quote='dpap']εγω πιστευω οτι αν το βαλουν σε 'ευκολες' διασταυρώσεις που απλα κοβουμε και ελεγχουμε, οι περισσοτεροι δεν θα ξερουν τι ειναι!! εδω πολλοι περνανε ψιλοσιγα τα κοκκινα φαναρια, στο τριγωνο θα κολλησουν? παρε λοιπον μια ασπιρινη στοπ σε ολα , και στις επικινδυνες και στις πιο χαλαρες διασταυρωσεις.[/quote]
Aυτό ακριβώς: ποιος σταματάει-ακινητοποιεί το αυτοκίνητο σε ΚΑΘΕ STOP που περνάει?
-
Το χειροτερο ειναι οταν εχουν στοπ κ επειδη νομιζουν οτι εχουν προτεραιοτητα περνανε αβερτα κουβερτα(χαρακτηριστικο παραδειγμα η εισοδος στον παραδρομο οπου ειναι η peugeot κ βγαζει στο καρφουρ απο το δρομο χαλκιδικης οπου οι ταριφες που πανε πελατες στα κτελ τα περνανε χωρις να κοψουν καθολου)...
-
Μαθαίνω ότι στις Βρυξέλλες το ΣΤΟΠ είναι σχεδόν ανύπαρκτο και το ανάποδο τρίγωνο παραχώρησης προτεραιότητος είναι σπάνιο.
Έτσι, η εκ δεξιών προτεραιότητα ισχύει στο 90% των περιπτώσεων και η έννοια του 'κύριου' δρόμου είναι σχεδόν άγνωστη.
Τα βελγικά ζώα βγαίνουν στις λεωφόρους από τα κωλόστενα χωρίς να κοιτάξουν.
Ακόμη και λεωφόροι με παράδρομους εκατέρωθεν και διάζωμα στη μέση έχουν όριο 50. Φίλος μου πλήρωσε πρόστιμο γιατί πήγαινε με 53...
Η μνημειώδης ηλιθιότητα των Βέλγων απηχείται στα γαλλικά ανέκδοτα... -
γραψε και ενα για τους ''έχω leasing,σε μια ωρα θα εχω αλλο''
-
Α, ωραία, αυτοί εχουν παει στο άλλο άκρο..
Εχω προτεραιότητα, με πληρώνει...