-
Όπως λέει και ο τίτλος του μηνύματος αναζητώ λευκό σπαστό κράνος σαν αυτά που έχουν οι Ζ-άδες. Μήπως έχει κάτι υπόψιν του κάποιος φίλος?
-
Όπως λέει και ο τίτλος του μηνύματος αναζητώ λευκό σπαστό κράνος σαν αυτά που έχουν οι Ζ-άδες. Μήπως έχει κάτι υπόψιν του κάποιος φίλος?
-
-
Απέφυγε το σπαστό Κωνσταντίνε.
Πιο βαρύ, με περισσότερο θόρυβο από τον αέρα και επιπλέον ανοιχτό κάνει μισή δουλειά, αφήνει το πρόσωπο εκτεθημένο. -
Ναι ρε γμτ αυτό διάβασα και γω σε μια γρήγορη αναζήτηση. Οπότε λέω να πάω σε κλειστό. Λευκό πάλι να μην καιγόμαστε τώρα που βαράει ο λιάκος. Κώστα τα vemar τι λένε?
-
Θα σου πω ψέμματα ρε φίλε...
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Κώστα τα vemar τι λένε?Από τα πολύ καλά (αν και όχι 'διάσημα'). Motospazio η αντιπροσωπεία.
-
Ευχαριστώ πολύ zorz! Που είναι η αντιπροσωπεία μήπως ξέρεις?
-
Μην κολλας σε μάρκες... δοκιμασε δυο τρια απο τις καλες να δεις ποιο σου κανει καλύτερα!
Σπαστό έβγαζε ένα η Νολαν αλλά δε νομιζω σε άσπρο... και η uvex εχει καποια, όπως το θέλεις, αλλά εχουν κάπως περίεργη φόρμα (για την κεφάλα μου δλδ). -
Ναι αυτό θα κάνω απλά θέλω να δω ποιές είναι καλές μάρκες. Γιατί κεφάλι είναι αυτό πρέπει να το προσέχουμε. Και εξαιτίας αυτού του λόγου τελικά απορρίπτω το σπαστό γιατί κατά πως φαίνεται δεν είναι και πολύ ασφαλές σε περίπτωση πτώσης.
-
Ναι αυτό θα κάνω απλά θέλω να δω ποιές είναι καλές μάρκες. Γιατί κεφάλι είναι αυτό πρέπει να το προσέχουμε. Και εξαιτίας αυτού του λόγου τελικά απορρίπτω το σπαστό γιατί κατά πως φαίνεται δεν είναι και πολύ ασφαλές σε περίπτωση πτώσης.Tα ανοιγώμενα κράνη είναι κάπως καλύτερα από τα jet σε ασφάλεια, δυστυχώς όμως σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν ακόμα και το πιο απλό full-face (κανονικό, πιστοποιημένο, όχι κάτι Safebet κλπ,ε?).
-
Ευχαριστώ! Τελικά το αποφάσισα πάω για λευκό κλειστό. Καλύτερα να ζεσταίνομαι παραπάνω αλλά αν το χρειαστώ, μακρυα από εμάς, να μου παράσχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Γλυκοκοιτάζω και ένα shoei αλλα φαντάζομαι ότι θα τσούζει λίγο η τιμή του http://www.shoei-europe.com/en/swf_prod ... =RAID%20II
-
Προσωπικά είχα πάντα μαύρο, και αλήθεια μου φαίνεται οτι δεν κάνει και πολλή διαφορά το χρώμα... ε;
Κωνσταντίνε, δες τα uvex, nolan, FM, shark, caberg, agv σαν πιο φτηνές αλλά ποιοτικές λύσεις.
Στην μεγάλου κόστους κατηγορία (arai, shoei, dainese κλπ κλπ) υπάρχουν εξαιρετικά κράνη αλλά είναι απλησίαστα μερικές φορές **και πιθανώς υπερβολικά άλλες τόσες... θυμάμαι ένα 'δυναμικό' σύστημα εξαερισμού που είχαν βγάλει κάποτε οι Ιταλοί και το διαφήμιζαν τρελα! Ε, όταν τους ρώτησα πότε είναι αποτελεσματικό κάτι τέτοιο, μου είπαν πρακτικά πάνω από τα 120χαω, ταχύτητα που σπάνια υπερβαίνω και για ελάχιστο χρονικό διαστημα! Με δυο λόγια, δε θα είχε καμμία πρακτική σημασία είτε το είχε είτε όχι το σύστημα αυτο για μένα!
-
D-jet σε ευχαριστω για τις παρατηρήσεις σου και θαρρώ πως έχεις δίκιο. Πολλές φορές έχουν χαρακτηριστικά που δεν θα μας χρειαστούν ποτέ αλλά προσθέτουν πολύ στην τιμή. Οι ταχύτητες που κινούμαι είναι της τάξης των 40 - 60 χλμ/ώρα εντός πόλης. Εκτός δεν βγαίνω ποτέ. Θα κοιτάξω αυτές τις μάρκες που είπες γιατί στις premium βλέπω να πληρώνω ένα κράνος στην τιμή των δύο.
Όσο για το χρώμα ίσως να μην κάνει και μεγάλη διαφορά όπως λες δεδομένου ότι από την επιφάνεια του κράνους μέχρι το κεφάλι μας μεσολαβεί ένα στρώμα μονωτικού. Δεν ξέρω και γω να σου πω την αλήθεια
-
Όσο για το χρώμα ίσως να μην κάνει και μεγάλη διαφορά όπως λες δεδομένου ότι από την επιφάνεια του κράνους μέχρι το κεφάλι μας μεσολαβεί ένα στρώμα μονωτικού. Δεν ξέρω και γω να σου πω την αλήθεια
Έχει διαφορά.
-
Να αναφερω και εγω οτι εχω αλλαξει πολλα κρανη για αστικη χρηση και σαν χρηστης πολλων ωρων την ημερα, κατεληξα σε ενα Suomy το οποιο ειναι παρα πολυ καλα ζυγισμενο και δεν κουραζει.
Κατα δευτερον οταν το πηρα με πιεζε πολυ για μια εβδομαδα, μετα ανοιγει σιγα σιγα. Πανω σε αυτο το θεμα εχω να πω οτι οπωσδηποτε πρεπει να μας πιεζει στην αρχη ασφυκτικα στα μαγουλα. Προσοχη οχι στο πανω μερος του κεφαλιου. Δοκιμασε το κρανος και σπρωξε το απο πισω προς τα εμπρος με το ενα χερι και με το αλλο βαλε το δακτυλο σου μπροστα να δεις αν εχει κενο στο μετωπο σου.
Αν το παρεις μεγαλυτερο, τοτε θα σε κουραζει και θα ποναει το κεφαλι σου και αργοτερα και ο αυχενας σου.
Επισης να κοιταξεις το ζυγισμα που εχει το κρανος και τι τιμες εχουν τα ανταλλακτικα του, κυριως οι ζελατινες. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Έχει διαφορά.
Σύμφωνα με δοκιμές σε ακραίες συνθήκες (στο Death Valey της Καλιφόρνιας) με θερμοκρασία περιβάλοντος 47 βαθμών και έπειτα απο 3 ώρες σε κάθετο ήλιο , το αποτέλεσμα ήταν : το μαύρο με το ασημί είχαν διαφορά 25 βαθμών στο κέλυφος , το μαύρο με το άσπρο 30 βαθμούς και το μαύρο με το κόκινο 17 βαθμούς.
Απο εκεί και πέρα καλά λευκά ανοιγώμενα έχει και η Νolan(αυτό των ζητάδων) και η HJC.
-
Στο κέλυφος αυτες οι διαφορες. Μέσα σίγουρα θα ήταν μικρότερες...
-
Ξέρω ότι έιναι άσχετο με το θέμα αλλά δεν ήξερα που αλλού να ρωτήσω.
Ξέρει κανείς κανένα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη που να βάφει κράνη;
-
Κορυφαίο ανοιγόμενο με kevlar κέλυφος και σε λευκό χρώμα είναι το HJC FS-Max, θα το βρείς στη Colori επί της Καραμανλή.
Ψάχνω λευκό κράνος - Θεσ/νίκη