-
update
Eντυπωσεις για το VW Golf fsi SPORTLINE 2003 εχει κανεις; αξιζει να ανεβω κατα 1000-1500€ να παρω ενα τετοιο αντι για Top-gun?
-
Ο χρήστης FANISTELROOY έγραψε:
updateEντυπωσεις για το VW Golf fsi SPORTLINE 2003 εχει κανεις; αξιζει να ανεβω κατα 1000-1500€ να παρω ενα τετοιο αντι για Top-gun?
Έχεις σκεφτεί κόστος χρήσης; Συντήρηση; Κατανάλωση; Ασφάλεια; Χλμ που θα έχει διανύσει το αμάξι για να το βρεις με 11.500; Κατάσταση; Σίγουρα καλύτερο από τα άλλα σε τομείς όπως ασφάλεια-οδική συμπεριφορά αλλά είναι τελείως άλλη κατηγορία.
Αν είναι να πας σε Golf του '03 προτίμησε ένα Trendline αντί για Sportline, τουλάχιστον επένδυσε τα χρήματά σου στο να είναι σε καλύτερη κατάσταση/λιγότερα χιλιόμετρα (αν και τι να πιστέψεις από αυτά) να υπάρχει έστω book service από αντιπροσωπεία παρά να έχει ζάντες και σκληρά ελατήρια.
-
Το συγκεκριμενο που βρηκα με ενα γρηγορο ψαξιμο εχει 48.000χμ. Τωρα για κοστος χρησης,συντηρησης,κατανάλωσης και ασφαλεια δεν το εχω ψαξει. Θεωρεις δλδ οτι θα χρειαζομαι πιο πολλα απο ενα τοπγκαν? αν ξερεις πες μ σε παρακαλω...
-
Το συγκεκριμενο που βρηκα με ενα γρηγορο ψαξιμο εχει 48.000χμ. Τωρα για κοστος χρησης,συντηρησης,κατανάλωσης και ασφαλεια δεν το εχω ψαξει. Θεωρεις δλδ οτι θα χρειαζομαι πιο πολλα απο ενα τοπγκαν? αν ξερεις πες μ σε παρακαλω...Γενικώς θα σου κοστίζει κάτι παραπάνω. Το αυξημένο βάρος θα έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη κατανάλωση (ίσως όχι πολύ, αλλά θα υπάρχει διαφορά), ίσως ο FSI αφού είναι από τους πρώτους να καίει μόνο 100άρα (αυτό πρέπει να το ψάξεις και να δεις τι γράφει η τάπα βενζίνης του) και σε γενικές γραμμές τα ανταλλακτικά του είναι πιο ακριβά.
Για την ασφάλεια δεν ξέρω τι τιμές μπορείς να πάρεις ανάλογα τα κονέ, το σκόντο που μπορούν να σου κάνουν, τις καλύψεις κλπ πάντως εγώ που είχα ψάξει για Fabia Sport η ασφάλεια μου έβγαινε 130 ευρώ το χρόνο λιγότερη από το Golf για τα ίδια πράγματα. Δεν είναι και ασήμαντο ποσό. -
ok σ ευχαριστω. Πρεπει να τα βαλω κατω να τα σκεφτω καλα και να αποφασίσω. Ισως να κανω και υπομονη μέχρι το Σεπτέμβρη μήπως πέσει και καμιά τιμή κλπ κλπ.
-
updateEντυπωσεις για το VW Golf fsi SPORTLINE 2003 εχει κανεις; αξιζει να ανεβω κατα 1000-1500€ να παρω ενα τετοιο αντι για Top-gun?
Θα σου συνιστούσα να το αποφύγεις. Κινητήρας που έχει ήδη καταργηθεί & ακριβό ως μεταχειρισμένο. Το έχει φίλος εδώ & 2 χρόνια. Το προσέχει πάρα πολύ, αλλά έχει βγάλει διάφορες βλάβες. Τρίζει & λίγο... Όμως, το χειρότερο, είναι οι επιδόσεις του. Το έχω οδηγήσει & είναι πολύ αργό για 1400άρι, κάπως θορυβώδες & θέλει 100άρα βενζίνη για να λειτουργήσει σωστά. Και μη νομίζεις, ούτε & εγώ οδηγώ κάνα γρήγορο αυτοκίνητο, αλλά αυτό ειδικά μου φάνηκε πολύ ψόφιο.
-
Σκέφτηκες καθόλου την λύση από το εξωτερικό;
Τα λεφτά τα έχεις, βρες ένα A3 1.6 κιόλας και κατέβασέ το. Κάπου 10.000 θα βγει συνολικά... -
@Δούκας
1.600 ειναι αυτο που εχω βρει 120ιππους, αλλα παιρνω τηλ και ειναι απενεργοποιημενο. Δεν νομιζω να ειναι ψοφιο το 1600αρι. Βεβαια αν καιει μονο 100αρα βενζινη ζητω π καήκαμε.@iant
Δεν θέλω να μπλεξω με εξωτερικο κλπ. Θελω να παρω αμαξι που θα το δω απο κοντα να το οδηγησω και να το δει ενας μηχανικος δικος μ. -
χ@σε την 100αρα βενζινη..σιγα μη του βαζεις...το θεμα ειναι να μη καιει λαδια και οτιδηποτε αλλο υγρο εχει μεσα...
απο το να παρεις γκολφ4 καλυτερα παρε 5αρι..
-
Το Golf 5 είναι σαφώς καλύτερο από το 4, ειδικά στο στήσιμό του. Εάν μιλάμε για 1.6 FSi, τότε το πράγμα αλλάζει, είναι αρκετά σβέλτο (για σύγχρονο ατμοσφαιρικό 1.6). Αρκεί να το τσεκάρεις & να είναι σε καλή κατάσταση.
Άσχετο, μα εφόσον σε ενδιαφέρει κάτι όμορφο & οδηγικά ενδιαφέρον, δε ρίχνεις & μια ματιά προς Alfa 147 1.6 120 PS; Ξέρω, οι περισσότεροι θα με κράξουν ('κακή ποιότητα', 'ιταλικό', 'χαλαέι'), αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεις κάποιο καλό μεταχειρισμένο, που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης θα έχει λύσει όποιο πρόβλημα & παιδική ασθένεια. Και σε πολύ καλύτερη τιμή, εννοείται. Σε επιδόσεις, οδική συμπεριφορά &, κυρίως, αίσθηση, η 147 είναι αλλού. Άλλωστε, οι διαφορές σε αξιοπιστία σήμερα έχουν αμβλυνθεί (& το Golf δεν είναι, πλέον, & ό,τι πιο αξιόπιστο, εδώ & για τα σημερινά γιαπωνέζικα αρχίζουν να ακούγονται διάφορα...).
'
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Alfa 147 1.6+147
Δεν είναι ανάγκη να ψάξεις για αυτήν με τα 120 άλογα καθώς και αυτή με τα 105 πάει άψογα.
Μα πως δεν το είχα σκεφτεί γμτ;
Τη βρίσκεις εύκολα σε αυτά τα χρήματα και κυρίως αξίζει και το τελευταίο ευρώ της -
Δεν είναι άσχημη επιλογή η 147, μόνο μείον η κατανάλωση (αν δεν είσαι βέρος αλφίστα ) και η παθητική ασφάλεια.
-
επειδη και γω ειμαι στη φαση του ψαξιματος μεταχειρισμενου αμαξιου με πανω κατω τα ιδια χαραχτηριστικα που ψαχνεις και συ,(1400 ψιλοσπορ) ενα εχω να πω..ΑΠΑΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ! σιγα μη παω να δωσω 10.000 για μεταχειρισμενο 3-5 χρονων.εχουν ξεφυγει οι μαντραδες οι ιδιωτες,ολοι.για τα μονα μεταχειρισμενα που αξιζει να δωσεις λεφτα ειναι μεχρι 1000 κυβικα.τωρα για την περιπτωση σου θα προτεινα μονο ΙΜΠΙΖΑ μεχρι 8000 το πολυ 9000.ειναι ομορφο αμαξι ποιοτικο και το βρισκεις σε αυτες τις τιμες με κατω απο 40.000χλμ.αυτο ψαχνω και γω ομως ειμαι Κρητη και δεν μπορω να εχω οσες επιλογες εχεις εσυ που εισαι αθηνα. ορμα στο ΙΜΠΙΖΑΚΙ λοιπον και ασε τη καραβανα το ΓΚΟΛΦ 5ετιας που βρηκες να τη πασαρει σε κανα κοροιδο. και που σαι..αμα βρισκεις ενημερωνε, γιατι ειπαμε θελω και γω ΙΜΠΙΖΑ!
-
Τώρα είναι σοβαρό αυτό; Το Golf καραβάνα, ενώ το Ibiza τίγκα στην ποιότητα;
-
ε ναι λοιπον! για ενα ΓΚΟΛΦ πενταετιας ξεπερασμενο σχεδιαστικα(2 μοντελα πισω σχεδον) ειναι μα...ια να δωσεις 10.000$.ενω βρισκεις ΙΜΠΙΖΑΚΙ διετιας στα 8000 .και απο ποιοτητα ιδιο πραμα ειναι..WV GROUP
-
Eδώ θα συμφωνήσω με τον nightwatcher..
Σιγά την ποιοτητα του παλιού Golf. Ούτε το V δεν ειναι τίποτα σπουδαίο για μένα.
Και όταν μιλάμε για αμάξια 5ετίας,ποιοτητες εσωτερικού και τέτοια είναι δευτερεύον ζήτημα, εξαρτάται από τη μεταχείριση και όχι απ' το μοντέλο.
Γιατί δεν παίρνεις ένα ραλάκι 16v '02-'03 με 7-8 χιλιάρικα?? -
Ο χρήστης nightwatcher έγραψε:
ε ναι λοιπον! για ενα ΓΚΟΛΦ πενταετιας ξεπερασμενο σχεδιαστικα(2 μοντελα πισω σχεδον) ειναι μα...ια να δωσεις 10.000$.ενω βρισκεις ΙΜΠΙΖΑΚΙ διετιας στα 8000 .και απο ποιοτητα ιδιο πραμα ειναι..WV GROUPTo οποιοδήποτε Golf 5ετίας, θα είναι καλύτερο από ένα Seat και ειδικά Ibiza 2ετίας. Καμία σχέση η ποιότητα των δύο, το ότι είναι στο ίδιο Group δεν λέει τίποτε απολύτως, ειδικά στην συναρμολόγηση. Και αν 10Κ είναι πολλά για ένα Golf (που ΕΙΝΑΙ!) τα 8Κ για ένα Ibiza είναι ακόμη περισσότερα!
Αλλά κουμάντο στα λεφτά του καθενός δεν κάνω εγώ, ξέρω πάντως πως όλοι οι φίλοι μου που πήραν Leon, δεν πρόκειται να το ξανακάνουν, αν και ένας ομολογουμένως το έχει κάνει...2 φορές (πήρε το 1.6 και μετά το πούλησε για τις χάρες του 4x4 ).
H ποιότητα , ενώ στην αρχή έδειχνε άψογη, μετά από λίγο αρχίσαν οι τριγμοί σε ορισμένα, ενώ σε 2 Golf που έχω μπει (αντίστοιχη ποσοτητα πάνω κάτω...), τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Αν και σαφώς και το Golf δεν είναι καμιά κορυφαία ποιότητα, είναι αρκετά καλύτερο από το Ibiza. Όπως και σαφώς τα VW (πλην του Fox) έχουν καλύτερη ποιότητα από τα Seat. -
Επειδή τώρα πρόσεξα το τοπικ...
Eνταξει ταξιδια δεν προκειται να κανω προς το παρον. Θελω να κανω τη δουλεια μ στην πολη ανετος κι ωραιος. Δλδ αυτη τη στιγμη βαζω το κλιμα και το συναγερμο και την εμφανιση πανω απο την ιπποδυναμη. Ισως σε 1-2 χρονια να το μετανιωσω και να λεω οτι εκανα βλακεια π δεν πηρα 1600 πχ. Οταν ομως δεν εχεις δικο σ αμαξι και οδηγας αλλων, γονεων και φιλων, δεν σε νοιαζει η ιπποδυναμη. Σε νοιαζει να κανεις τη δουλεια σ. Γι αυτο ισως και να μην το σκεφτομαι τωρα. Το αλλο γκολφ που εχουμε στην οικογένεια παντως μια χαρα με εξυπηρετει. Ισως ομως επειδη δεν ειναι το δικο μ αμαξι και δεν εχω απαιτησεις αλλες εκτος την μετακοινηση.Άνετος με 17άρες στην πόλη? Ούτε με τις 16άρες μη σου πω.
Όσο για το κράτημα λόγω μεγαλύτερου πέλματος και τα σχετικά που αναφέρθηκε κάποιος, ας σκεφτεί οτι τα 75 άλογα δε θα ζεστάνουν ποτέ ένα λάστιχο 225 (το οποίο πιθανότατα θα είναι και με υψηλό δείχτη ταχύτητας), ας βάλει και στην εξίσωση το ενδεχόμενο βροχής, άρα υδρολίσθησης και μετά ας βγάλει τη σούμα για το πότε θα κρατάει καλύτερα το αμάξι.
Να μην αναφέρω το πιο απότομο 'σπάσιμο' της πρόσφυσης στο μεγαλύτερο πέλμα, πράγμα όχι και ό,τι καλύτερο για ένα αμάξι που δεν έχει τη δύναμη να επαναφέρει το γλύστριμα σε τέτοια φάση. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ε ναι λοιπον! για ενα ΓΚΟΛΦ πενταετιας ξεπερασμενο σχεδιαστικα(2 μοντελα πισω σχεδον) ειναι μα...ια να δωσεις 10.000$.ενω βρισκεις ΙΜΠΙΖΑΚΙ διετιας στα 8000 .και απο ποιοτητα ιδιο πραμα ειναι..WV GROUP
καλά...Εμένα το 9ετίας Golf IV και δεν υπάρχουν τριγμοί, όταν στο αμάξι του αδερφού μου (Ibiza 1.4lt 101) που είναι μόλις 1,5 έτους υπάρχουν αρκετοί τριγμοί στο ταμπλό εκεί που αλλάζει πλαστικό ανάμεσα στα όργανα και στο υπόλοιπο ταμπλό (ελπίζω να το έκανα κατανοητό) και κάποιες φορές σου σπάνε τα νεύρα.
Εντάξει...Δε λέω ότι η ποιότητα του Golf IV είναι υποδειγματική ή τίποτα τέτοιο, όμως μην τα ισοπεδώνουμε όλα, επειδή όλα ανήκουν στο VW group.
Και το Α3 είναι στο ίδιο group με το Golf και το Leon, αλλά δεν έχουν και ίδια ποιότητα και συναρμογή εσωτερικού.Προσωπικά βρίσκω το Golf V πολύ καλύτερο σε όλα από το Golf IV.Ακόμα και το 1.4 (όχι FSI) με τα 85 άλογα μια χαρά κινείται αξιοπρεπώς στο δρόμο.Πάει καλύτερα από το Golf IV 1.4lt με τα 75PS κι ας φανταζόμαστε ότι είναι το Golf V πιο βαρύ άρα θα χάνει κτλ.Δεν λέω ότι είναι για κόντρες αλλά μία χαρά κινείται και σε πάει από το Α στο Β σημείο χωρίς ταλαιπωρία και με αξιοπρέπεια.
Τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι όταν με μετακινεί ένας γνωστός μου που έχει Golf V 1.4lt με τα 85 άλογα.Ειδικά μέσα στην πόλη πάει πραγματικά μια χαρά
Τώρα αν βρίσκει ο φίλος μας και Golf V 1.6FSI, ακόμα καλύτερα.Καλό είναι να πάρει και την Sportline έκδοση, για να έχει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες.Πιστεύω ότι οι διαφορές στην τιμή (σε μεταχειρισμένο) θα είναι πολύ μικρές.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι 'έχουμε' προτίνει από ένα 106 ως ένα Golf V 1.6FSI...Έτη φωτός το ένα από το άλλο, αφού το καθένα προσφέρει τελείως διαφορετικά πράγματα και με αρκετή διαφορά budget μεταξύ τους.
Άντε να βγάλει άκρη και ο φίλος μας μετά αν δεν ξέρει κι αυτός τι θέλει. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Eδώ θα συμφωνήσω με τον nightwatcher..
Σιγά την ποιοτητα του παλιού Golf. Ούτε το V δεν ειναι τίποτα σπουδαίο για μένα.
Και όταν μιλάμε για αμάξια 5ετίας,ποιοτητες εσωτερικού και τέτοια είναι δευτερεύον ζήτημα, εξαρτάται από τη μεταχείριση και όχι απ' το μοντέλο.
Γιατί δεν παίρνεις ένα ραλάκι 16v '02-'03 με 7-8 χιλιάρικα??α) Γιατι πρεπει να βρει ενα σε τουλαχιστον μετρια κατασταση, και χωρις να το ειχε ο μιστερ εξελισω το αμαξι μου κατα 50% σε ιποδυναμη.
β) Αν εχω καταλαβει ο φιλος προτιμαει την premiumιλα και οχι την ανοθευτη σπορ οδηγηση
Nα αγορασω Golf mk4 1.400? Ή κάποιο άλλο?