-
Μόλις διαβασα τον τίτλο του θεματος ένιωσα . Ειμουνα βεβαιος οτι μπαινοντας μεσα θα γινοταν σφαγη αλλα τελικα ωλέπω εντυπωσιακα ήρεμη συζητηση η οποια με χαροποιει ιδιαιτερα.
Επι του θέματος, βλέπω οτι σου αρεσει το Golfάκι φίλε μου οποτε παρε το μην το συζητας!!!
-
Βασικα μεχρι τωρα ψαχνομουν για ενα αμαξι απλα να κανω τη δουλεια μ. Δλδ κανενα punto με 4-5 χιλιαρικα. Απλα να τσουλαει. Τωρα ομως που εβαλα οριο τα 10.000 γλυκαθηκα πολυ με αυτα που ειδα οτι μπορω να παρω. Σιγουρα το καινουριο ειναι καλυτερο. Αλλα μπορεις να βρεις ενα πιο ομορφο και ισως καλυτερο ποιοτικα μεταχειρισμενο. Σιγουρα δεν θα ειναι καινουριο και ισως να μ βγαλει 1002 προβληματα. Θα το συζητησω με τους χρηματοδοτες και με κατι ξαδερφια μηχανικους που εχω και θα αποφασισω.
-
Πηγα στη σεατ και μ το εβγαλε πανω απο 13.000€ τελικη τιμη. Οποτε παμε για μεταχειρισμενο...
-
Ποιο σου έβγαλε 13.000; To Top Gun;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ποιο σου έβγαλε 13.000; To Top Gun;τοσο το αγορασε φιλος πριν 10 μερες.
-
-
Τα επιπλέον αξεσουάρ αξίας 370€, τι είναι;
-
συνολικα 5 χρονια εγγυηση...επεκταση δλδ.
-
Μάλιστα... Αν αφαιρέσεις αυτό το ποσό (στο μεταχειρισμένο δεν θα έχεις καθόλου εγγύηση...) και δεν αγοράσεις το TopGun (η χειρότερη οικονομοτεχνικά έκδοση κατ' εμέ...), αλλά το 100άρι που έχει και πλουσιότατο εξοπλισμό, θα δεις πως θα πλησιάσεις ΠΟΛΥ τα 10Κ και μιλάμε για καινούριο αυτοκινητο...
Μπορεί να έχει βγει ήδη το νέο, αλλά το Golf οδεύει ήδη προς την 6η γενιά κι εσύ αγοράζεις την 4η... Αυτά δεν σου τα λέω γιατί θέλω να πάρεις το Ibiza (προσωπικά δύσκολα θ'αγόραζα Seat...), απλά για να κάνεις πιο αντικειμενική σύγκριση...
Στο δρόμο, το Ibiza θα είναι πιο γρήγορο, αλλά το Golf έχει καλύτερο πάτημα, αφού είναι μια κατηγορία πάνω. Είναι όμως και 2ο χέρι.
Αυτά. -
Το Ibiza που μπορείς να βρεις στα λεφτά που διαθέτεις είναι το 85άρι στην έκδοση Rider/Sportrider. Το Top Gun (με τη δήθεν βελτίωση ) λογικό είναι να φεύγει παραπάνω. Αλλά αφού δεν σε καλύπτουν οι πιο νορμάλ εκδόσεις αναγκαστικά πας για μεταχειρισμένο. Civic 1.4 90ps (χωρίς (ook type-r προφανώς) βρίσκεις εύκολα καλό με 10.000
-
Mα αυτη η προσφορα ειναι για το ιμπιζα με τους 101 ιππους. Οχι τοπ-γκαν. Πανω απο 12κ δλδ αμα αφαιρεσουμε την εγγυηση και την προσφορα π ειναι μεχρι παρασκευη.
-
Το παλικάρι στην προηγούμενη σελίδα λέει ότι αγόρασε φίλος του το Top Gun με 13.000 αν κατάλαβα καλά Μήπως δεν σου κάνανε αρκετά καλή τιμή; Στον ξάδερφό μου είπαν το 101 stylance με 12.500 (χωρίς επιπλέον εγγύηση) Γιατί δεν παίρνεις μια προσφορά και για το 85άρι που έχει πολύ μικρή διαφορά στις επιδόσεις;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το παλικάρι στην προηγούμενη σελίδα λέει ότι αγόρασε φίλος του το Top Gun με 13.000 αν κατάλαβα καλά Μήπως δεν σου κάνανε αρκετά καλή τιμή; Στον ξάδερφό μου είπαν το 101 stylance με 12.500 (χωρίς επιπλέον εγγύηση) Γιατί δεν παίρνεις μια προσφορά και για το 85άρι που έχει πολύ μικρή διαφορά στις επιδόσεις;για να ειμαι ακριβης δε ξερω αν ειναι το top gun.
το αμαξι εχει 16αρες του FR, προγραμμα και σκουπα, λευκα οργανα και υπερπληρη εξοπλισμο ακομη και χειριστηρια στο τιμονι. Αυτο που δεν εχει ειναι τα σποιλερ του top gun, νομιζω οτι φοραει αυτα του FR.
-
Aπο θεμα ασφαλειας τι λενε τα ιμπιζα; σε σχεση με το γκολφ 4 πχ;
-
Από το EuroNCAP, αποτελέσματα:
Seat Ibiza 4 αστέρια
VW Golf IV 4 αστέριαΟπότε, παίζει η ποσότητα των αερόσακων που θα έχει το καθένα, όπως φυσικά και η διαφορά κλάσης μεγέθους: το μεγαλύτερο Golf θα πάει καλύτερα σε ενδεχόμενο τρακάρισμα, λόγω συνολικά μεγαλύτερης μάζας. Πάντως δεν μπορείς να πεις πως έχει κάποιο από τα δύο σαφές προβάδισμα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το παλικάρι στην προηγούμενη σελίδα λέει ότι αγόρασε φίλος του το Top Gun με 13.000 αν κατάλαβα καλά Μήπως δεν σου κάνανε αρκετά καλή τιμή; Στον ξάδερφό μου είπαν το 101 stylance με 12.500 (χωρίς επιπλέον εγγύηση) Γιατί δεν παίρνεις μια προσφορά και για το 85άρι που έχει πολύ μικρή διαφορά στις επιδόσεις;
για να ειμαι ακριβης δε ξερω αν ειναι το top gun.
το αμαξι εχει 16αρες του FR, προγραμμα και σκουπα, λευκα οργανα και υπερπληρη εξοπλισμο ακομη και χειριστηρια στο τιμονι. Αυτο που δεν εχει ειναι τα σποιλερ του top gun, νομιζω οτι φοραει αυτα του FR.
Formula sport ονομάζεται αυτή η έκδοση, έτσι πληροφοριακά.
Νομίζω μάλιστα ότι του έχουν βάλει βαρελάκι BMC και πρόγραμμα Revo (και βγάζει 115 άλογα).**FANISTELROOY **
Γενικά το Golf είναι ένα πολύ ασφαλές αμάξι.Αν θυμάμαι καλά 4 αστέρια έχει το golf και τόσα έχει και το ibiza.Αλλά δεν είναι μόνο τα αστέρια που κάνουν ένα αμάξι ασφαλές.
Ειλικρινά, φίλε μου, αφού (από ό,τι καταλαβαίνω) ψήνεσαι άγρια για το Golf και τα άλλα σου φαίνονται απλές 'φτηνές' ποιοτικά λύσεις που δε σε ικανοποιούν (δεν έχουν καποια αξεσουάρ που έχει το Golf), γιατί το συζητάς ακόμα?
Γενικά όσο ανεβάζεις το όριο, θα βρίσκεις καλύτερο αμάξι και πάντα στα λεφτά του καινούριου, θα βρίσκεις κάποιο πολύ καλύτερο αμάξι σε μεταχειρισμένο (εκτός κι αν ρίξεις πολύ το οικονομικό, οπότε δεν μπορείς να αγοράσεις καινούριο).Το θέμα είναι να πάρεις ένα αμάξι που να ικανοποιεί εσένα.
προσωπικά δε θα χαιρόμουν ποτέ με τα αξεσουάρ που έχει πάνω κάποιο αμάξι (που κοιτούσα), αν δεν είχα το κεφάλι μου ήσυχο ότι δε θα με άφηνε ποτέ το αμάξι μου.Καλά και άγια τα extra-αξεσουάρ, αλλά άμα 'μείνεις', τι να τα κάνεις?Όπως είπες κι εσύ, πρωταρχικός στόχος σου ήταν (και συνεχίζει να είναι?) να πάρεις ένα αμάξι για να μετακινέσαι.Αλήθεια, τι επιπλέον έχει αυτό το Golf IV που κοιτάς (από το ibiza) και έχεις 'κολλήσει' σε αυτό?
-
αυτο που σου λεω φοραει σκουπα, την ειδα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτο που σου λεω φοραει σκουπα, την ειδα.Μπορεί και να είμαι λάθος...
Απλά ήθελα να το αναφέρω σαν κάτι που μπορείς ΑΝ θε-ς να το βάλεις και μετά. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αλήθεια, τι επιπλέον έχει αυτό το Golf IV που κοιτάς (από το ibiza) και έχεις 'κολλήσει' σε αυτό?
Βασικα σημερα πηγα και ειδα το ιμπιζα και ειδα οτι και μεταχειρισμενα που ειχε εκει ηταν σαν καινουρια. Εσωτερικα πολυ πιο ομορφο απο το γκολφ. Και απ οσο ειδα με 10.000€ παιρνω ιμπιζα (101ιππους) μοντ 2006-2007 με 10.000-50.000χιλιομετρα, που σημαινει αμαξι 2ετιας το πολυ που πολυ πιθανον να ειναι εντος εγγυησης και φουλ-εξτρα φυσικα.
Οποτε σημερα το γκολφ εχασε πολυ εδαφος. Το μονο που σκεφτομαι ειναι τα πατηματα που λενε οτι εχει το γκολφ. Παντως κοιταω μονο ιμπιζα σημερα.... -
Aν η επιλογη ειναι μονο μεταξυ νεο ιμπιζα και γκολφ4 εγω λεω ευκολα ιμπιζα.
Ναι μεν σ' αρεσει λιγοτερο εξωτερικα, αλλα μετα απο λιγο καιρο θα δεις οτι ειναι πιο σημαντικο να εχει μικροτερο μεγεθος (αφου θα κινεισαι στην αθηνα) και οτι η εμφανιση του εσωτερικου θα παιζει σημαντικοτερο ρολο για σενα. Επιπλεον θα ειναι πολυ πιο καινουριο, σιγουρα πιο γρηγορο και λογικα θα καιει λιγοτερο...
Nα αγορασω Golf mk4 1.400? Ή κάποιο άλλο?