-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Μια βοήθεια γιατί από μηχανικά δεν κατέχω.Συνδέεται κάπως το αντιψυκτικό με το λάδι μηχανής;
Το τελευταίο μήνα μου έβγαλε λαμπάκι ότι η στάθμη αντιψυκτικού υγρού ήταν χαμηλή.
Έβαλα υγρό γιατί όντως δεν είχε αλλά συνέχισε το λαμπάκι.
Επειδή η θερμοκρασία όμως δεν ανέβαινε πάνω από 90 , θεώρησα ότι χάλασε ο αισθητήρας ή είχα βάλει πολύ.Συνέχισα έτσι για δυο εβδομάδες.
Προχτές μου έβγαλε ένδειξη για λάδι.Το αγνόησα μέχρι σήμερα ,έκανα καμιά 100 χλμ .
Σήμερα έβαλα 1,5 λίτρο λάδι και είδα ότι το αντιψυκτικό ήταν άδειο πάλι.Έβαλα αλλά είμαι λίγο κάτω από το Min (όριο).
Το λαμπάκι συνεχίζει να ανάβει για αντιψυκτικό.Τι συμβαίνει; Έχω διαρροή στο αντιψυκτικό;
Να περιμένω το service που είναι σε καμιά 10.000 ή να πάω συνεργείο; Τι προτείνετε;Nα πας στο συνεργειο άμεσα.
-
Μια βοήθεια γιατί από μηχανικά δεν κατέχω.Συνδέεται κάπως το αντιψυκτικό με το λάδι μηχανής;
Το τελευταίο μήνα μου έβγαλε λαμπάκι ότι η στάθμη αντιψυκτικού υγρού ήταν χαμηλή.
Έβαλα υγρό γιατί όντως δεν είχε αλλά συνέχισε το λαμπάκι.
Επειδή η θερμοκρασία όμως δεν ανέβαινε πάνω από 90 , θεώρησα ότι χάλασε ο αισθητήρας ή είχα βάλει πολύ.Συνέχισα έτσι για δυο εβδομάδες.
Προχτές μου έβγαλε ένδειξη για λάδι.Το αγνόησα μέχρι σήμερα ,έκανα καμιά 100 χλμ .
Σήμερα έβαλα 1,5 λίτρο λάδι και είδα ότι το αντιψυκτικό ήταν άδειο πάλι.Έβαλα αλλά είμαι λίγο κάτω από το Min (όριο).
Το λαμπάκι συνεχίζει να ανάβει για αντιψυκτικό.Τι συμβαίνει; Έχω διαρροή στο αντιψυκτικό;
Να περιμένω το service που είναι σε καμιά 10.000 ή να πάω συνεργείο; Τι προτείνετε;γεμισε παλι με αντιψυκτικο και οταν κλεισεις την ταπα.........την στιγμη που νομιζεις οτι τερματισε,δωσε λιγο δυναμη παραπανω και θα δεις οτι εχει ενα κλικ περιθωριο!εκει κλεινει πραγματικα και δεν εξατμιζεται το παραφλου σου
για την καταναλωση λαδιου,και αλλοι εχουν παραπονα....... -
GGAB δεν κλείνει καλά το καπάκι. Εκεί που βάζεις δύναμη , αρχίζει και ξαναγυρνά πάλι...
Δεν το είχα σκεφτεί ότι εξατμίζεται.Μάλλον θέλει άλλο καπάκι. -
GGAB δεν κλείνει καλά το καπάκι. Εκεί που βάζεις δύναμη , αρχίζει και ξαναγυρνά πάλι...
Δεν το είχα σκεφτεί ότι εξατμίζεται.Μάλλον θέλει άλλο καπάκι.εεεεεε,αφου το γνωριζεις!!!αντε και ερχεται καλοκαιρι......
για την καταναλωση λαδιου,δεν ψαχνεσαι με κανενα αλλο λιπαντικο;;;;; -
Silversurfer, τι λάδια βάζεις;
-
Αλλάζω λάδια στην αντιπροσωπεία στα service. Για μένα όμως το διάστημα είναι μεγάλο . Βγάζω χρόνο πριν να φτάσουν τα χλμ.
Το καλοκαίρι μου ζήτησε λάδι και έβαλα ένα λίτρο νομίζω castrol 10-40 . Τώρα μου τέλειωσε και έβαλα 1,5 λίτρο πάλι 10-40 αλλά δεν θυμάμαι μάρκα.Τελικά έβαλα αντιψυκτικό και βίδωσα καλά το καπάκι. Αν το βγάλεις και το βάλεις αλλιώς , πιάνει τις στροφές.
Το λαμπάκι έσβησε .Άρα δεν ήταν χαλασμένο . Άναβε γιατί είχε λίγο και γιατί είχε πολύ.
Θα το παρακολουθώ μήπως έχει διαρροή.. -
-
Αλλάζω λάδια στην αντιπροσωπεία στα service. Για μένα όμως το διάστημα είναι μεγάλο . Βγάζω χρόνο πριν να φτάσουν τα χλμ.
Το καλοκαίρι μου ζήτησε λάδι και έβαλα ένα λίτρο νομίζω castrol 10-40 . Τώρα μου τέλειωσε και έβαλα 1,5 λίτρο πάλι 10-40 αλλά δεν θυμάμαι μάρκα.Τελικά έβαλα αντιψυκτικό και βίδωσα καλά το καπάκι. Αν το βγάλεις και το βάλεις αλλιώς , πιάνει τις στροφές.
Το λαμπάκι έσβησε .Άρα δεν ήταν χαλασμένο . Άναβε γιατί είχε λίγο και γιατί είχε πολύ.
Θα το παρακολουθώ μήπως έχει διαρροή..εχω την εντυπωση οτι στην πεζω σου βαζουν 5w/30 total.........
ρωτα τους μηπως ειναι καλυτερα να πας για αρχη σε 5w/40 και να μην συμπληρωνεις με οτι 10w/40 βρισκεις μπροστα σου... -
Μην προτείνεις κάτι αν δεν γνωρίζεις ακριβώς τα δεδομένα.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μην προτείνεις κάτι αν δεν γνωρίζεις ακριβώς τα δεδομένα.Sent from my Note II using smoke signals.
τι ακριβως προτεινα που θα προκαλουσε μεγαλυτερο κακο απο αυτο που εχει τωρα;;;
-
Ας μας πει ακριβώς ποιο μοτέρ έχει και βλέπουμε.
-
έχετε δίκαιο. τον τούρμπο βενζίνης έχω και άνοιξα το manual και είδα ότι 5-30 πρέπει να βάζω.
Πάντως επειδή είχε 5-30 , το καλοκαίρι δεν θα έπρεπε να είχε αδειάσει....
Λάθος μου που συμπλήρωσα με 10-40. -
0w30 αλλά τέσπα...
-
Εκ μέρους και των υπολοίπων φίλων της παρέας, σας ανακοινώνω ότι όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος αποφασίσαμε να βρεθούμε για να τα πούμε από κοντά.
Επειδή πέρσι και πρόπερσι περάσαμε πολύ ωραία, αλλά δεν μας έφτανε ο χρόνος να κάνουμε ακόμη περισσότερα, αποφασίσαμε φέτος να παρατείνουμε την διάρκεια της εκδρομής μας κατά μία ημέρα.
Διαλέξαμε λοιπόν το 3ήμερο του Αγ. Πνεύματος (άφιξη Σαββάτο 22/6 & αναχώρηση Δευτέρα 24/6) σαν πιο κατάλληλο χρόνο, όταν θα έχουν τελειώσει τα σχολεία και πριν φύγει ο κόσμος για διακοπές.
Αν και ακόμη συζητάμε για το πρόγραμμα και τα μέρη που θα πάμε, το πιθανότερο είναι να βρεθούμε στη Θεσσαλία (περιοχή Ελάτης – Περτουλίου – Ασπροποτάμου ) ώστε να βολεύει όλους τους συμμετέχοντες.
Εάν θέλετε να γνωριστούμε από κοντά και να περάσετε ένα ωραίο 3ήμερο με φίλους που αγαπούν όπως κι εσείς το 3008 τους, στείλτε μου με προσωπικό μήνυμα (PM) το e-mail σας για να σας βάλω στην συζήτηση και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για το πρόγραμμα.
Στην εκδρομή μπορείτε να έρθετε με όποιον θέλετε (φίλη, σύζυγο, παιδιά, σκυλιά, εκτός από πεθερικά )
Οι μέχρι τώρα συμμετέχοντες είναι:
Alexandr
Billis100
Iomy
Gaptain Giannis
Steftsak
Pitt
Zonas -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Εκ μέρους και των υπολοίπων φίλων της παρέας, σας ανακοινώνω ότι όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος αποφασίσαμε να βρεθούμε για να τα πούμε από κοντά.Επειδή πέρσι και πρόπερσι περάσαμε πολύ ωραία, αλλά δεν μας έφτανε ο χρόνος να κάνουμε ακόμη περισσότερα, αποφασίσαμε φέτος να παρατείνουμε την διάρκεια της εκδρομής μας κατά μία ημέρα.
Διαλέξαμε λοιπόν το 3ήμερο του Αγ. Πνεύματος (άφιξη Σαββάτο 22/6 & αναχώρηση Δευτέρα 24/6) σαν πιο κατάλληλο χρόνο, όταν θα έχουν τελειώσει τα σχολεία και πριν φύγει ο κόσμος για διακοπές.
Αν και ακόμη συζητάμε για το πρόγραμμα και τα μέρη που θα πάμε, το πιθανότερο είναι να βρεθούμε στη Θεσσαλία (περιοχή Ελάτης – Περτουλίου – Ασπροποτάμου ) ώστε να βολεύει όλους τους συμμετέχοντες.
Εάν θέλετε να γνωριστούμε από κοντά και να περάσετε ένα ωραίο 3ήμερο με φίλους που αγαπούν όπως κι εσείς το 3008 τους, στείλτε μου με προσωπικό μήνυμα (PM) το e-mail σας για να σας βάλω στην συζήτηση και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για το πρόγραμμα.
Στην εκδρομή μπορείτε να έρθετε με όποιον θέλετε (φίλη, σύζυγο, παιδιά, σκυλιά, εκτός από πεθερικά )
Οι μέχρι τώρα συμμετέχοντες είναι:
Alexandr
Billis100
Iomy
Gaptain Giannis
Steftsak
Pitt
Zonasωραιοι!!!ευχομαι να το κανετε αυτο για παντα και να περνατε καλα..........ακομη και αν καποιοι αλλαξουν αυτοκινητο στο μελλον!
-
GGAB, σ' ευχαριστούμε για τις ευχές.
Για να σας ανοίξω λίγο την όρεξη, θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες από την περσινή και προπέρσινη συνάντησή μας.
----====**2011**====----
----====**2012**====----
Για ευνόητους λόγους βάζω φωτογραφίες μόνο από τα αυτοκίνητα και όχι από τον κόσμο και τις ωραίες στιγμές που περάσαμε...
Αξίζει να θυμηθούμε και την μικρή περιπέτεια που είχαμε στα βουνά.
-
Πολλά για την επιλογή της περιοχής.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Πολλά για την επιλογή της περιοχής.Τα ανήκουν στον Zonas που έχει χρησθεί ομοφώνως ώς υπεύθυνος προγράμματος και πρότεινε την περιοχή.
To motto του είναι:
'We are not tourists, we are travellers...
Tourists don’t know where they’ve been, travellers don’t know where they’re going.'Πράγμα που σημαίνει ότι και φέτος πάλι θα χαθούμε...
-
Καλως σας βρηκα!
Ευτυχής κάτοχος και εγώ ενός grey shark 3008 1.6Τ(156) premium plus + grip control. Το πήρα στα χέρια μου την παρασκευή. Το αμάξι μεταχειρισμένο του 06/11 με 12000. Μπορώ να πω οτί δεν θελώ να σταματαώ να το οδηγάω. Του έκανα και το δεύτερο service σημερα με κόστος 120 ευρώ μαζί με κάρτα καυσαερίων. Από οτι μου είπε η κυριά στο ταμείο δεν μου χρέωσε εργασια. Τώρα γιατί δεν κατάλαβα Μάλλον επειδή πήγα πρώτη φορά εκεί και θέλουν να με κρατήσουν για πελάτη.
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω γενικώς στο αμάξι?
Διάβασα για τα λάδια και το είπα στην αντιπροσωπία αλλά μου λέει αυτός, 'όχι 5w30 βάζουμε. Αν δεν βρείς βάζεις 0w30'. Επίσης για την αντλία νερού αυτό ηταν θέμα των 5FX κινητήρων? Στους 5FV έχει διορθωθεί? -
Καλως ορισες ,Καλορριζικος και καλοταξιδος
Peugeot 3008 '08