-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...πες ρε μοναχοφάη ποια έχεις βρει μπας και σε προλάβω ....
Μπα, ψάχνεις κι εσύ;
Στο 3,5+ υπάρχουν πολλά!
Και κάτι μου λέει ότι τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτέμβρη θα υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλά.Για να βγάλετε 'άδεια κυκλοφορίας' (άδεια πλόων) και για να αγοράσετε τα σωστικά (ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ) θα περάσουν μέρες. Αν θέλετε και άδεια αλιείας ακόμα περισσότερες μέρες. Πόσο θα το χρησιμοποιήσετε φέτος;
-
Δεν συμφέρει η άδεια αλιείας ζητάνε μεγάλο ποσό, λες και είμαστε ψαράδες. Και δεν πάω κάθε ΣΚ στην ψαροταβέρνα να μου τα φέρνουν έτοιμα? Πιο πολύ συμφέρει.
Το 1ο πόδι της Χαλκιδικής για άλλη μια χρονιά δεν έχει λιμενικό, δλδ δεν έχουν σκάφος να βγουν γιατί είναι χαλασμένα και ο μηχανικός (σε αυτόν πάμε και εμείς) δεν πάει να τα φτιάξει γιατί του καημένου του έριξαν φέσι μια χρονιά και ακόμα δεν έχει πάρει φράγκο. Οπότε μπορείτε να αλωνίζετε ελεύθερα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για να βγάλετε 'άδεια κυκλοφορίας' (άδεια πλόων) και για να αγοράσετε τα σωστικά (ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ) θα περάσουν μέρες. Αν θέλετε και άδεια αλιείας ακόμα περισσότερες μέρες. Πόσο θα το χρησιμοποιήσετε φέτος;
leonp, τα σωστικά τα βασικά για 3νμ πόσο να τα υπολογίζω περίπου στον προυπολογισμό?
πάντως ακούω οτι μπορεί να στην βγάλουν απο αυθημερόν μέχρι και 1 εβδομάδα την άδεια. εκτός αν τώρα λόγω κίνησης και αδειων έχει αυξηθεί τόσο πολύ ο χρόνος αναμονής. -
Η άδεια αργεί ανάλογα με το λιμεναρχείο. Το χειμώνα μπορεί να βγαίνει σε μια μέρα αλλά πχ στο Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης πέρσι τέτοια εποχή έλεγαν 20 εργάσιμες.
...πηγαίνεις κατευθείαν σε άλλο λιμεναρχείο, Ν. Μηχανιώνα, Ν. Μαρμαρά κλπ.Τα σωστικά έχουν σχεδόν το μισό βάρος της βάρκας (από εκεί καταλαβαίνεις τι 'χρήσιμα' είναι). Σε φουσκωτή βάρκα είναι εντελώς άχρηστα, συσκευασμένα σε μεγάλο πλαστικό κουτί κλεισμένο με ιμάντες και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Διάβασα πέρσι σε φόρουμ ότι έγραψαν κάποιον για ληγμένα βεγγαλικά (είχε περισσότερα από όσα χρειάζεται αλλά ήταν ληγμένα) όταν έβγαινε από το λιμάνι με το σκάφος φορτωμένο στο τρέιλερ - €150.
Ψάχνω να βρω καμιά άδεια πριν 20-30 χρόνια αλλά δεν βρίσκω, ούτε θυμάμαι τι έγραφαν τότε. Τα σωστικά δεν είναι ακριβά και θέλει (από τη νέα άδεια):
6 σωσίβια (για το δικό μου)
Πνευστή σχεδία
Κυκλικό σωσίβιο με σχοινί 15μ. (για το κρουαζιερόπλοιο)
3 βεγγαλικά χεριού
1 καπνογόνο
πυροσβεστήρα ΤΡΙΩΝ ΚΙΛΩΝ με ετήσια βεβαίωση με όνομα σκάφους (πιο εύκολο να πετάξω τη μηχανή στη θάλασσα)
ραδιόφωνο (τρανσίστορ)
κινητό τηλέφωνο με εφεδρικό συσσωρευτή
ανοξείδωτο πτυσσόμενο μαχαίρι (σουγιάς)
ηλεκτρικό φακό
σχοινί για ρυμούλκηση
1 άγκυρα με αλυσίδα ή σχοινί
1 πλωτή άγκυρα (είναι πολύ μικρή)
1 εφεδρική άγκυρα
ζευγάρι κουπιά και εφεδρικό πείρο
φαρμακείο με στοιχειώδη φάρμακα
κάδος ή χειροκίνητη αντλία
σφυρίχτρα (κόρνα) ηλεκτρική ή με φιάλη αέρα -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η άδεια αργεί ανάλογα με το λιμεναρχείο. Το χειμώνα μπορεί να βγαίνει σε μια μέρα αλλά πχ στο Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης πέρσι τέτοια εποχή έλεγαν 20 εργάσιμες.
...πηγαίνεις κατευθείαν σε άλλο λιμεναρχείο, Ν. Μηχανιώνα, Ν. Μαρμαρά κλπ.Τα σωστικά έχουν σχεδόν το μισό βάρος της βάρκας (από εκεί καταλαβαίνεις τι 'χρήσιμα' είναι). Σε φουσκωτή βάρκα είναι εντελώς άχρηστα, συσκευασμένα σε μεγάλο πλαστικό κουτί κλεισμένο με ιμάντες και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Διάβασα πέρσι σε φόρουμ ότι έγραψαν κάποιον για ληγμένα βεγγαλικά (είχε περισσότερα από όσα χρειάζεται αλλά ήταν ληγμένα) όταν έβγαινε από το λιμάνι με το σκάφος φορτωμένο στο τρέιλερ - €150.
Ψάχνω να βρω καμιά άδεια πριν 20-30 χρόνια αλλά δεν βρίσκω, ούτε θυμάμαι τι έγραφαν τότε. Τα σωστικά δεν είναι ακριβά και θέλει (από τη νέα άδεια):
6 σωσίβια (για το δικό μου)
Πνευστή σχεδία
Κυκλικό σωσίβιο με σχοινί 15μ. (για το κρουαζιερόπλοιο)
3 βεγγαλικά χεριού
1 καπνογόνο
πυροσβεστήρα ΤΡΙΩΝ ΚΙΛΩΝ με ετήσια βεβαίωση με όνομα σκάφους (πιο εύκολο να πετάξω τη μηχανή στη θάλασσα)
ραδιόφωνο (τρανσίστορ)
κινητό τηλέφωνο με εφεδρικό συσσωρευτή
ανοξείδωτο πτυσσόμενο μαχαίρι (σουγιάς)
ηλεκτρικό φακό
σχοινί για ρυμούλκηση
1 άγκυρα με αλυσίδα ή σχοινί
1 πλωτή άγκυρα (είναι πολύ μικρή)
1 εφεδρική άγκυρα
ζευγάρι κουπιά και εφεδρικό πείρο
φαρμακείο με στοιχειώδη φάρμακα
κάδος ή χειροκίνητη αντλία
σφυρίχτρα (κόρνα) ηλεκτρική ή με φιάλη αέραMε αυτά που λες φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από θάλασσα! Ακου μια συμβουλή διότι μπορεί να σου σώσει την ζωή : Αστο μη μπαίνεις καθόλου με το πλεούμενο σου στην θάλασσα!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Mε αυτά που λες φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από θάλασσα! Ακου μια συμβουλή διότι μπορεί να σου σώσει την ζωή : Αστο μη μπαίνεις καθόλου με το πλεούμενο σου στην θάλασσα!
Mαλλον παρεξηγησες...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Mε αυτά που λες φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από θάλασσα! Ακου μια συμβουλή διότι μπορεί να σου σώσει την ζωή : Αστο μη μπαίνεις καθόλου με το πλεούμενο σου στην θάλασσα!
Mαλλον παρεξηγησες...
Λες;;;;
-
forward thinking
αυτή η σκάλα πως δουλεύει?
http://www.eval.gr/index.asp?a_id=76&L= ... Id=470&p=2' target='_blankleonp ξέρεις το δικό σου Honda πόσο χοντρό pvc έχει? 0,9 1 1,1 είναι απο τα πιθανά νούμερα.
-
Mε αυτά που λες φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από θάλασσα! Ακου μια συμβουλή διότι μπορεί να σου σώσει την ζωή : Αστο μη μπαίνεις καθόλου με το πλεούμενο σου στην θάλασσα!Ενώ οι φωστήρες του Λιμενικού μελέτησαν πχ
*Fire extinguishers are required if one of the following conditions exists: (1) An inboard engine(s); (2) closed compartments that store portable fuel tanks; (3) double bottom hulls not completely sealed or not completely filled with flotation materials; (4) closed living space; (5) closed stowage compartments that contain flammable materials; or (6) permanently installed fuel tanks *
πριν αποφασίσουν ότι χρειάζεται πυροσβεστήρας σε μικρό ΦΟΥΣΚΩΤΟ με ΦΟΥΣΚΩΤΟ πάτωμα, χωρίς αποθηκευτικούς χώρους και φορητό δοχείο καυσίμων.Μπορεί επίσης να μελέτησαν τα στοιχεία ασφαλιστικών εταιρειών για το πόσα φουσκωτά με φουσκωτό πάτωμα σε όλο τον κόσμο πήραν φωτιά τα τελευταία 10 χρόνια (όχι όταν βρίσκονται αποθηκευμένα ή τα σάρωσε τυφώνας).
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
forward thinking
αυτή η σκάλα πως δουλεύει?
http://www.eval.gr/index.asp?a_id=76&L= ... Id=470&p=2' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankleonp ξέρεις το δικό σου Honda πόσο χοντρό pvc έχει? 0,9 1 1,1 είναι απο τα πιθανά νούμερα.
Η σκάλα ακουμπάει στο πλάι από τα μπαλόνια και το σχοινάκι πιάνεται μέσα (χαμηλά) σε κάποιο γάντζο. Δεν κατεβαίνει πολύ βαθιά μέσα στο νερό (βάζεις το πόδι σου πολύ ψηλά) και αν δεν βάλεις ένα σχοινί στο απέναντι μπαλόνι να το πιάσεις, θα είναι πολύ δύσκολο να ανέβεις.
Δεν φαίνεται να αντέχει σε πολλά κιλά, επίσης, αν η βάρκα είναι άδεια, θα γυρίσει ανάποδα.Το πάτωμα-έξω πλευρά (μόνο στο Τ38) είναι πολύ πιο χοντρό και ανθεκτικό από τα άλλα της Χόντα. Γενικά αυτά τα μικρά φουσκωτά δεν κάνει να ακουμπάνε σε βράχια/ξύλα/άλλες βάρκες. Το πάτωμα εσωτερικά στο Τ40 είναι πολύ πιο εύχρηστο (αλουμίνιο) και μπορείς να φορτώσεις σκληρά αντικείμενα αλλά το σκάφος είναι πιο βαρύ. Επίσης δεν λυγίζει η βάρκα όταν περνάς πάνω από κύματα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν φαίνεται να αντέχει σε πολλά κιλά, επίσης, αν η βάρκα είναι άδεια, θα γυρίσει ανάποδα.
καλά το 'φοβόμουν' λοιπόν. μάλλον στη πλώρη όμως θα δουλεύει με το βάρος της μηχανής και το κρικάκι στο σημείο που δένει το ρεζερβουάρ.
Επίσης δεν λυγίζει η βάρκα όταν περνάς πάνω από κύματα.
νομίζω οτι αυτή η εμπειρία είναι χειρότερη σε βαρκάκι με πηχάκια. πραγματικά καταλαβαίνεις οτι απλά είσαι σε μια μεγάλη σαμπρέλα.
leonp εσύ έχεις ροδάκια στο καθρέφτη ή κάτι αντίστοιχο? γενικά 2 άτομα μέχρι τι βάρος μπορούν να χειριστούν σε βάλε βγάλε? η Τ40 είναι 86 κιλά +45 η μηχανή =130 χωρίς ρεζερβουάρ κλπ σκατολοίδια. μήπως δηλ πάς για τρέηλερ και πάντα το σκάφος στο νερό, οπότε 5-10 κιλά ακόμα στο σκάφος δεν κάνουν καμία διαφορά? -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ενώ οι φωστήρες του Λιμενικού μελέτησαν πχ
*Fire extinguishers are required if one of the following conditions exists: (1) An inboard engine(s); (2) closed compartments that store portable fuel tanks; (3) double bottom hulls not completely sealed or not completely filled with flotation materials; (4) closed living space; (5) closed stowage compartments that contain flammable materials; or (6) permanently installed fuel tanks *
πριν αποφασίσουν ότι χρειάζεται πυροσβεστήρας σε μικρό ΦΟΥΣΚΩΤΟ με ΦΟΥΣΚΩΤΟ πάτωμα, χωρίς αποθηκευτικούς χώρους και φορητό δοχείο καυσίμων.Μπορεί επίσης να μελέτησαν τα στοιχεία ασφαλιστικών εταιρειών για το πόσα φουσκωτά με φουσκωτό πάτωμα σε όλο τον κόσμο πήραν φωτιά τα τελευταία 10 χρόνια (όχι όταν βρίσκονται αποθηκευμένα ή τα σάρωσε τυφώνας).
Kαι γιατί δεν βγάζεις εσύ τι εφόδια πρέπει να έχει κάθε πλεούμενο , που τα ξέρεις καλύτερα;
-
Εγώ ξέρω ότι τα αμάξια πρέπει να έχουν πυροσβεστήρες ενώ τα μηχανάκια (που έχεις το ρεζερβουάρ ανάμεσα στα πόδια σου) δεν έχουν υποχρέωση για πυροσβεστήρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ ξέρω ότι τα αμάξια πρέπει να έχουν πυροσβεστήρες ενώ τα μηχανάκια (που έχεις το ρεζερβουάρ ανάμεσα στα πόδια σου) δεν έχουν υποχρέωση για πυροσβεστήρα.;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Εγώ ξέρω ότι τα αμάξια πρέπει να έχουν πυροσβεστήρες ενώ τα μηχανάκια (που έχεις το ρεζερβουάρ ανάμεσα στα πόδια σου) δεν έχουν υποχρέωση για πυροσβεστήρα.
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Δεν το καταλαβαίνεις;
Το λιμενικό θεωρεί όλες τις βάρκες ΙΔΙΕΣ. Είτε είναι ξύλινες, αλουμινένιες, συμβατικές φουσκωτές. Είτε έχουν φορητά δοχεία καυσίμων ή μόνιμα σε κλειστούς χώρους τα θεωρεί ίδια από άποψη πυρασφάλειας.
-
Σήμερα πήγα στο Λιμεναρχείο και ζήτησα να ΜΕΙΩΘΕΙ ο ανώτατος αριθμός επιβαινόντων στην άδεια πλόων της βάρκας μου.
'Γιατί το θέλεις αυτό;' ρώτησαν. Για να μη κουβαλάω συνέχεια 6 σωσίβια, είναι μικρή η βάρκα και δεν χωράνε. Δύο άτομα είμαστε.
'Δεν μπορούμε να το κάνουμε, ο ανώτατος αριθμός επιβαινόντων προκύπτει από τη βεβαίωση του κατασκευαστή. Εξάλλου δεν το έχει ζητήσει κανένας και δεν ξέρω αν γίνεται. Πάρε τηλέφωνο στο αρμόδιο λιμεναρχείο που θα πας διακοπές και ενημέρωσέ τους για το πρόβλημα του χώρου με τα σωσίβια. Μπορεί να σου επιτρέψουν να έχεις σωσίβια μόνο για τους επιβαίνοντες.'
-
Ρε συ Λέων, είναι περιττό να σου πω ότι με αυτά που γράφεις θα με κάνεις να παραγγείλω τελικά κανό.
Όχι ρε γμτ μου, ένα φουσκωτό θα πάρουμε να πηγαίνουμε καμιά βόλτα για την πλάκα μας, όχι να ξαναμπλέξω στα κανάλια της Ελληνικής γραφειοκρατίας! Έλεος, δλδ (που θα έλεγε κι ο κύριος Koyk).... -
Ηλία έχει πολύ κουβάλημα για όλα αυτά τα σωστικά.
Αυτή είναι καινούρια λίστα που πήρα από το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. Για μέχρι 2 μίλια από την ακτή μέχρι το νούμερο 14. Αν αντί 15ΗΡ μηχανή είχα 20ΗΡ θα χρειαζόντουσαν όλα - προσοχή γιατί έχει ΚΟΥΒΑΛΗΜΑ.
Το νούμερο 2 είναι καινούριο, δεν το ξέρουν στο Λιμεναρχείο Ν. Μηχανιώνας (που έχω γραμμένη τη βάρκα) και μου είπε το παιδί στο τηλέφωνο 'φέρτο χαρτί γιατί εδώ δεν το ξέρουμε να στο σβήσω από την άδεια να μη κουβαλάς ΚΑΙ κυκλικό σωσίβιο με σχοινί 15 μέτρα (το μετράνε το σχοινί)'.
Για όσους δεν ξέρουν, τα πρόστιμα του Λιμενικού είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
-
Φιλος ενδιαφερεται να αγορασει μικρο σκαφος για ερασιτεχνικο ψαρεμα και κοντινες βολτες. Του συστησαν τα παρακατω, ως αβυθιστα και με λιγοτερες αναγκες συντηρησης απο τα φουσκωτα. Εχει κανεις αποψη;;;
http://www.fun-yak.gr/poly.html
Για αυτο ενδιαφερεται:
http://www.fun-yak.gr/450.html -
Είναι βαρύ και χρειάζεται να έχει κοντά του καλή* γλίστρα για να το βάζει-βγάζει. Που θα παρκάρει το τρέιλερ;
- μπορεί να χρειάζεται τετρακίνητο αμάξι.
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).