-
Κυριε APR,
σαν θεατής αγώνων,και επομένως και του συγκεκριμένου αγώνα,καθώς και μέλλουσα αγωνιζόμενη,θεωρώ πως τα σχόλια σας είναι πολύ προκλητικά,καθώς και η τοποθέτηση σας στο θέμα.Νομίζω πως όλα αυτά τα οποία επικρίνετε είναι θέματα που αφορούν αποκλειστικά το πλήρωμα του αυτοκινήτου.Καλοπροαίρετα θα μπορούσατε να τους συμβουλεύσετε και όχι να κάνετε τέτοιες επικρίσεις.Σε προηγούμενο post σας διάβασα κάτι πέρι εμπειρίας και συνοδήγησης...Μήπως θα έπρεπε όσα λέτε ως εμπειρος αγωνιζόμενος(?) να μην τα λέτε μόνο μέσω του υπολογιστή και του πληκτρολογίου,παρά να βοηθήσετε τους νέους αγωνιζομένους στην,ομολογουμένως,δύσκολη αρχή που κάνουν??Επίσης θεωρώ ότι το θέμα το βλέπετε πολύ ανταγωνιστικά(και όχι συν-),χωρίς να υπάρχει κάποιος επουσιώδης λογος!Σκοπός του πληρώματος αυτού,όπως καθαρά φαίνεται,είναι η συμμετοχή σε έναν αγώνα σε συνδιασμό με την επιφορά ψυχαγωγίας,δικής τους και όχι των θεατών(έχετε ακουσει ποτέ κανένα πλήρωμα να λέει ότι τρέχει για χάρη των θεατών ή δημοσιογράφων?).Επίσης από που συμπεράνατε ότι ο οδηγός του πληρωματος,αν και νέος,έχει 'καβαλήσει το καλάμι'?Ποιες είναι οι ενδείξεις που αποδεικνύουν αυτά τα λεγόμενα σας?Όσον αφορά τον χλευαστικό σχολιασμό του incar...Που είδατε το αστείο?Δεν είναι στο πρόγραμμα τα ατυχήματα στους αγώνες?Μήπως θα έπρεπε να εκφραζετε μια ανακουφηση ως προς το ότι και τα 2 μέλη του πληρώματος είναι καλά?Τους ρωτήσατε αν θα συνεχίσουν μαζί?Εάν διασκέδασαν?Ξέρετε ποιοι είναι?Ποιοι οι σκοποί τους?Νομίζω ότι είναι πολλοί οι παράγοντες οι οποίοι πρέπει να συμπεριληφθούν σε μια απαντηση,και ιδιαίτερα τέτοιου περιεχομένου.Μην ξεχνάτε ότι ο οδηγός δεν έχει μεγάλη εμπειρία ωστε να αποφύγει λάθη τα οποία ισως εσείς αποφεύγατε στην θέση του.Κανένας δεν γεννήθηκε οδηγός ή συνοδηγος.Όλοι μαθαίνουν στην πορεία και από τα λάθη τους πιστεύω!Και επίσης ο καθένας οδηγός μπορεί και εκλαμβάνει τα δεδομένα που του δίνει ο συνοδηγός του με αλλο τρόπο.Απ'όσο ξεκαθαρίστικε από την αρχή,ηταν θέληση του οδηγού να γίνουν τα γραπτά με τέτοιο τρόπο.Οι λόγοι δικοι του!Δεν νομίζω ότι και εκεί χωράει κάποια επίκριση.
Η κρίση μου με εφερε στο σημείο να επέμβω στο συγκεκριμένο σημείο,καθώς όπως ξεκαθάρισα δεν μου αρεσε και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο τοποθετηθήκατε.Πάντα με φιλικές προθέσεις,
R-GiRL -
Kalws h kakkos h k. Xrhstos eksefrase thn gnwmh toy. An eidate kala eixane kai thlefwnikh epikoinwnia me to Ktrinity alla ayto mallon to perasate sta psila grammata. O ka8enas mporei na balei ta gelia blepontas diafora in car h otidhpote allo.... Oxi epeidh ayto poy blepei einai gelio aparathta opws 8elete na pisteyete...,...
Egw gia paradeigma xamogelasa me thn olh yperprospa8eia toy plhrwmatos kai thn porwsh toy..... O synodhgos na prospa8ei na dwsei ry8mo, fwnazontas legontas mprabo kai ta resta....
O synodhgos na rixnei kanthlia sto xeirofreno kai telos se kapoia stigmh apo kakkh krhsh klp klp na eperxetai to ntoyp...... Kai xamogelasa giati kapws etsi hmoyn kai egw..... Trellokomeio, podi sto patwma kai to moter na mhn pernei anasa..... Mexri kai se ena Lamias o synodhgos moy eixe xa8ei kai sxoliaze ton pisw profylakthra mia kopelas me kolan poy htan sthn aristerh foyrketa meta to ekklhsaki.....Isa isa o APR san pio empeiros stoys agwnes (kata thn gnwmh moy) gia ayto eipe oti oi neoi ektws apo ta semhnaria, prepei na zhtane boh8eia apo toys pio empeiroys pernontas shmeiwseis, sygkrinontas klp klp.
Apo thn allh ayto poy moy thn edwsa kai neyriasa apisteyta htan ta sxolia twn paidiwn poy traboysan to petalo otan kapoios odhgos pernage siga h ekane kapoio la8os..... Se aytoys toys 8eates loipon, na proteinw oti an nomizoyn oti to kanoyn kalytera, as mpoyne kai na treksoyn kai na afhsoyn ta sxolia ths kafetaireias.....
-
Ο χρήστης kaker έγραψε:
Μια ερωτηση τεχνικης φυσεως.Το αυτοκινητο με το νουμερο 20 εχει ROLLBAR συνομο με τους τεχνικους κανονισμους.Φωτο απο http://www.eleta.pblogs.gr/' target='_blank picasaPsaxnw na brw kammia fwto ka8arh apo to eswteriko alla den........
Mhpws na mas dwseis kanena hint? h kalytera kata thn gnwmh soy giati nomizeis oti den einai synomo? -
Ο χρήστης VRD έγραψε:
[Αγαπητέ APR,δεν με γνωρίζεις...Αν και χρόνια αγωνιζόμενος η γνώμη σου για το αν είμαι κελεπούρι ή όχι ποσώς με ενδιαφέρει.Όταν ζητήσω να καθίσω δεξιά σου,να πεις ό,τι θες.Όσο για το αν συνοδηγώ σα τον Ντάνιελ και αυτό είναι γνώμη σου,όμως οι οδηγοί που έχουν τρέξει μαζί μου,έχουν αντίθετη γνώμη.Ο Κώστας απ'ότι κατάλαβες είναι ακόμα στο ψάξιμο του.Προσπαθώ να τον βοηθήσω,λόγω εμπειρίας,και του δίνω φόρμες γραψήματος για το μέλλον.Τώρα για το γέλιο σου,ως προς την έξοδο,ρίξε μία καλύτερη ματιά στο βίντεο και μέτα οι σχολιασμοί προς το άτομο μου.Και αντί να κάθεσαι να γελάς,κάτσε δεξιά σε έναν πιτσιρίκο να τον μάθεις να οδηγάει...Δεν είμαι γεννημένος ξερόλας βλέπεις,αλλά όντας πολλά χρόνια αγωνιζόμενος,αλλά και θεατής,μπορώ και γω απο μέρους μου να εκφέρω γνώμη...Το ότι δεν με ξέρεις τόσα χρόνια,δείχνει τον σκοπό της συμμετοχής μου στους αγώνες...
Αυτά είχα να πω λοιπόν...Και σου υπογραμμίζω πως η γνώμη σου ποσώς με ενδιαφέρει...
Φιλικά,
Κωνσταντίνος.Καλη σου ημερα κ.Κωνσταντινε
Θαθελα αν μπορουσες να μου πεις , περα απ'το οτι δεν σε ενδιαφερει η γνωμη μου ,και ειναι φυσικα λογικο ....βλεπονας τωρα εσυ το βιντεο με ηρεμια ... παρατηρεις οτι βοηθησες αυτον τον νεο ?
Που ? απ'το υφος και τον τονο της φωνης σου ? απ'τα αψογα γραπτα ? απ'την στιγμη την σωστη που διαβαζεις ? απ'την τοποθετηση του στις κλειστες με ενα τετοιο ψωφιμακι ?Αν μου πεις βεβαια οτι ειναι καλυτερα απο το να πηγαινε με εναν εξ ισου πυροβολημενο σαν τον ιδιο , πιτσιρικα απειρο .... θα συμφωνησω μαζι σου .
Το ολο θεμα ομως , οπως θα εχεις καταλαβει , ξεκινησε απ'την ακραια μου τοποθετηση στο ποστ , και ετσι αισθανομαι και ετσι το κανω ( και δεν ειμαι αρεστος παντα σε καποιους , αλλα αυτο ειναι και το καλυτερο μου , γιατι οταν μετα απο χρονο στροφαρουν, μου το δειχνουν ) οτι μπορω να ταρακουνησω τα ανησυχα πλην ... ολιγον σκεπτομενα νιατα , που μεσα στην τρελη χαρα των πρωτων τους αγωνων , δεν μπορουν να δουν τι θα συμβει στον επομενο τους , ειναι το ζητουμενο μου , τα υπολοιπα ειναι δικο σου θεμα .........υ.γ. καλο ειναι να παρεις αλλες φορμες γραψιματος απο καποιον σχετικο και εμπειρο , αν θελεις να βοηθησεις πραγματικα ....
( αν και δεν σε ενδιαφερει η γνωμη μου εγω στην λεω ) -
Αγαπητη μου R-GIRL ....
Πρωτα απ'ολα να σας ευχαριστησω με ολη μου την καρδια που ειστε θεατης των Ελληνικων αγωνων
Ειναι τιμη μας να παρακολουθει το γυναικειο φυλλο , περα απ'το εργο που κανει ... να συνετιζει δηλαδη τους παρευρισκομενους .... αρκετες φορες οπως παρακολουθω .Με προτρεπετε σε εθελοντικη ως προς την βοηθεια σε νεους που ξεκινουν τους αγωνες .........οχι ομως μεσω πληκτρολογιου ..
Ευνοητο ειναι να μην γνωριζετε την πορεια μου στον χωρο ...και για να σας βαλω λιγο στο πνευμα ειμαι 57 χρονων και στο συνδεσμο οδηγων αγωνων περασα τις περισσοτερες ωρες της ζωης μου απ'το 83 μεχρι την τελευταια δεκαετια προσπαθωντας να βοηθησω ... κυριως , τους νεους που ερχονταν στο αθλημα .
Σας διαφευγει βεβαια οτι οι περισσοτεροι νεοι δεν εχουν καμια επαφη με τον κατ'εξοχην φορεα βοηθειας των , τον ΣΟΑΑ -ΣΟΑΑΒΕ !
Οταν υπαρχει σοβαροτητα εκ μερους τους , μπορουν και εχουν οτι βοηθεια χρειαζοντε !Πιστευω να σας λυθηκε κι η απορια σχετικα με απ'την απαντηση μου στον VRD .
X.A. μετα τιμης
υ.γ. Α να σας πω και κατι αλλο .... η προταση που κανετε για χαιδεμα στα αυτακια , δεν μ'αρεσε ποτε σαν επιλογη ... προτιμω να πω στον αδελφο του lefkot π.χ. μετα απ'αυτο που ειδα στο βιντεακι .... αγορι μου , δεν ασχολεισε με καποιο αλλο αθλημα , και να αφησεις τα αυτοκινητα ... παρα να αρχισω τις γνωστες αηδιες , λαθη κανουμε ολοι μπλα μπλα ....
Μπορει να καταλαβες κατι ...ισως και οχι (εξαρταται απ'την εμπειρια σου)
Ετσι πιστευω οτι βοηθαω περισσοτερο , και τον ιδιο ..αλλα και το αθλημα !
Γιατι σονι και καλα επειδη μας αρεσει κατι θα πρεπει να το κανουμε , και να μην το μαθαινουμε σωστα , τουλαχιστον . -
O συνοδηγός άργησε να διαβάσει τις μισές στροφές, ήταν εκνευριστικά πιεστικός, και με το 'πάτα πάτα πάτα' στο τέλος οδήγησε στην έξοδο.
Βέβαια, με το τελευταίο 'άσε', όταν ταξίδευαν με μπλοκαρισμένα τα φρένα, έδειξε ότι έχει οδηγικές γνώσεις, αλλά αυτό δεν σώζει τα υπόλοιπα.
Φιλικά και καλοπροαίρετα...
-
Aγαπητέ hyperion,
Ναι,όντως διάβασα αργά τις μισές στροφές,ίσως γιατί σήκωνα πολύ το κεφάλι μου,ήμουν πιεστικός με το 'πάτα πάτα' γιατί ήθελα να ξεκολλήσει το μυαλό του από ένα χτύπημα που ακουγόταν πίσω,ενώ του έλεγα ότι δεν ήταν τίποτα,να ξεχάσει το ότι δεν δουλευε το χειρόφρενο,να πηγαίναμε με τα φρένα μας και τις ταχύτητες...
Ευχαριστώ πολύ που καταλάβατε ότι και εγώ εχω μια κάποια σχέση με τους αγώνες.Σας παρακαλώ ρίχτε μια ματιά 2 δευτερόλεπτα πιο πίσω στο βιντεο,να δείτε ότι προσπαθω να τον τοποθετήσω σωστά για την στροφή.Όντας αρκετά χρόνια στον χώρο,σαν οδηγός μοτοσυκλετών,μετέπειτα αυτοκινήτων και τα τελευταία 3 χρόνια σαν συνοδηγός,ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις σας.Στον επόμενο αγώνα που θα δείτε το incar πάλι,θα ήθελα εάν εντοπίσετε κάτι,να με ενημερώσετε.
Ευχαριστώ,
Κωνσταντίνος. -
Ο χρήστης VRD έγραψε:
Aγαπητέ hyperion,
Ναι,όντως διάβασα αργά τις μισές στροφές,ίσως γιατί σήκωνα πολύ το κεφάλι μου,ήμουν πιεστικός με το 'πάτα πάτα' γιατί ήθελα να ξεκολλήσει το μυαλό του από ένα χτύπημα που ακουγόταν πίσω,ενώ του έλεγα ότι δεν ήταν τίποτα,να ξεχάσει το ότι δεν δουλευε το χειρόφρενο,να πηγαίναμε με τα φρένα μας και τις ταχύτητες...
Ευχαριστώ πολύ που καταλάβατε ότι και εγώ εχω μια κάποια σχέση με τους αγώνες.Σας παρακαλώ ρίχτε μια ματιά 2 δευτερόλεπτα πιο πίσω στο βιντεο,να δείτε ότι προσπαθω να τον τοποθετήσω σωστά για την στροφή.Όντας αρκετά χρόνια στον χώρο,σαν οδηγός μοτοσυκλετών,μετέπειτα αυτοκινήτων και τα τελευταία 3 χρόνια σαν συνοδηγός,ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις σας.Στον επόμενο αγώνα που θα δείτε το incar πάλι,θα ήθελα εάν εντοπίσετε κάτι,να με ενημερώσετε.
Ευχαριστώ,
Κωνσταντίνος.Καλησπερα και απο μενα. Εκανα ηδη καποιες επισημανσεις στο YouTube αλλα θα τα πουμε και εδω. Καλο θα ηταν φιλε οπως πολυ σωστα ειπαν και αλλοι φιλοι να ζητησετε βοηθεια απο καποιον εμπειροτερο. Τα 3 , 5 η 50 χρονια που μπορει εσυ να τρεχεις δεν σε κανουν και εμπειρο αυτοματως εαν κανεις αυτο που εσυ θεωρεις σωστο και μονο! Η εμπειρια αποκταται με δουλεια και εξηγουμαι. Δεν ειναι μονο τα αγωνιστικα χλμ που εχεις κανει. Εαν περιμενεις να μαθεις πραγματα καθε φορα που τρεχεις αγωνα καηκες! Γι αυτο μιλαμε με εμπειροτερους κανουμε ερευνα σε διαφορες πηγες (π.χ. ιντερνετ κλπ) διαβαζουμε αθρα σχετικα,(ο Λωρης εχει ολοκληρο topic εδω μεσα και γραφει και στο Rallygr) και στον αγωνα προσπαθουμε να εφαρμοσουμε αυτα που μαθαμε! Μερικα μας βγαινουν σε καλο αλλα οχι φυσικα γι αυτο κραταμε αυτα που μας βολεψαν τα υπολοιπα τα κραταμε στην ακρη του μυαλου μας για ωρα αναγκης. Θα σου φερω ενα πολυ απλο παραδειγμα. Εαν εκανες το ιδιο διαβασμα σε διαφορετικες συνθηκες (ας πουμε βροχερο καιρο με ομιχλη) τοτε πολυ φοβαμαι οτι η εξοδος θα ερχοταν πολυ νωριτερα. Πρωτα απο ολα ο οδηγος μας πρεπει να ξερει που βρισκεται επανω στην Ε.Δ. , το χειροφρενο που δεν δουλευει (που και να δουλευε δηλαδη παλι αχρηστο θα σας ηταν) και ο θορυβος που ακουγεται ερχονται σε δευτερη μοιρα. Timing και σωστη περιγραφη απαραιτητα! Μην ξεχνας εσυ δινεις τον ρυθμο μεσα στο αμαξι ο οδηγος ειναι εκει απλα για να εκτελει! Αυτα για τωρα παντα φιλικα χωρις διαθεση αντιπαραθεσης.
Και παλι συγχαρητηρια για την προπαθεια σας. Τα καλυτερα ερχονται!!!!!!
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Apo thn allh ayto poy moy thn edwsa kai neyriasa apisteyta htan ta sxolia twn paidiwn poy traboysan to petalo otan kapoios odhgos pernage siga h ekane kapoio la8os..... Se aytoys toys 8eates loipon, na proteinw oti an nomizoyn oti to kanoyn kalytera, as mpoyne kai na treksoyn kai na afhsoyn ta sxolia ths kafetaireias.....
Auto einai klasiko Alex.... Stadar o Ellhnas theaths pou tha sxoliasei to kathe amaksi an paei h den paei pio grhgora apo to diko tou, an o odhgos einai koulos (pou kata thn gnwmh twn pollwn einai oloi xeiroteroi apo tous idious) kai poso kalutera tha phgainan autoi an... an.... an.... kai an.....
-
Ο χρήστης john7719 έγραψε:
το χειροφρενο που δεν δουλευει (που και να δουλευε δηλαδη παλι αχρηστο θα σας ηταν) και ο θορυβος που ακουγεται ερχονται σε δευτερη μοιρα.Και παλι συγχαρητηρια για την προπαθεια σας. Τα καλυτερα ερχονται!!!!!!
Σε ευτό σε διαβεβαιώ οτι κάνεις λάθος! Για εμένα τουλάχιστον ώς ο συγκεκριμένος οδηγός!
Ο Θόρυβος μέσα ήταν τόσο άσχημος που σκεφτόμουν απο κομμένο άξονα ή μουαγιέ μέχρι λυτή ζάντα! Οσο για το χειρόφρενο δυστυχώς ή ευτυχώς (τώρα εξασκούμαι στο φρένο-αριστερό) το χρησιμοποιώ πάρα πολύ.. Κσι σε μια στροφή που δείχνει να φεύγει το τιμόνι απο τα χέρια μου αυτό ακριβώς έγινε!Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές όπως και όποια βοήθεια είναι δεκτή με μεγάλη χαρά!!!
-
Kata thn gnwmh moy prin eksaskhseis to aristero, kalytera eksaskise to myth takoyni prwta kai meta to aristero......
To aristero 8a soy xrhshmepsei mono se kapoies kampes oi strofes poy den exeis na anebokatebaseis taxythtes..... H an exeis seiriako......Me liga logia ksekina apo ta eykola kai ta pio praktika.......
De8eite san plhrwma, kante merikes dokimes parapanw klp klp.
Koita na hremiseis..... Oi 8oryboi mesa se ena agwnistiko amaksi oso foberoi kai an einai einai panta se deyterh moira...... akoma kai lastixo na se piasei oi perissoteroi to afhnoyn gia meta thn eidikh kai xrhshmopoioyn to 3lepto afoy exoyn perasei to epwmeno check kai den exoyn xrono.....Ante loipon kai anypomonw gia ta epwmena in car......
-
Ο χρήστης VRD έγραψε:
Aγαπητέ hyperion,
Ευχαριστώ,
Κωνσταντίνος.AΓΑΠΗΤΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ,
ΜΕ ΤΟΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ TOPIC ΓΙΑ ΤΟ ΣΡΙΝΤ ΤΗΣ ΔΟΔΩΝΗΣ,ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΔΩ ΤΟ IN CAR ΣΑΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΩ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΕΓΩ,ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ 'ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ' ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ Α Μ Ε Σ Α . ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ.
ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ.-
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ,(ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΕΚΛΑ) ΤΡΟΜΑΖΕΙ !!!! ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ,ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΣΙΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ 'GO'.
-
ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ , ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ? ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ.
-
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ 'ΠΑΤΑ-ΠΑΤΑ' .ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΡΥΘΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ 'GO' ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΑΠΛΑ ΤΟΣΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ. ΑΝ ΤΟΝ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΚΙ'ΑΛΛΟ,ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ.
ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
-
Kata thn gnwmh moy prin eksaskhseis to aristero, kalytera eksaskise to myth takoyni prwta kai meta to aristero......
To aristero 8a soy xrhshmepsei mono se kapoies kampes oi strofes poy den exeis na anebokatebaseis taxythtes..... H an exeis seiriako......Me liga logia ksekina apo ta eykola kai ta pio praktika.......
Koita na hremiseis..... Oi 8oryboi mesa se ena agwnistiko amaksi oso foberoi kai an einai einai panta se deyterh moira...... akoma kai lastixo na se piasei oi perissoteroi to afhnoyn gia meta thn eidikh kai xrhshmopoioyn to 3lepto afoy exoyn perasei to epwmeno check kai den exoyn xrono.....Ante loipon kai anypomonw gia ta epwmena in car......
AN KAI ME AYTOKINHTO THΣ ΚΛΑΣΣΗΣ Α/0 ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΚΑΖΙ - ΦΡΕΝΟ,ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΚΙ'ΟΛΑΣ !!!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ,ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ ΣΕ ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΡΑΛΛΥ,ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ,ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΗΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
AN KAI ME AYTOKINHTO THΣ ΚΛΑΣΣΗΣ Α/0 ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΚΑΖΙ - ΦΡΕΝΟ,ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΚΙ'ΟΛΑΣ !!!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ,ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ ΣΕ ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΡΑΛΛΥ,ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ,ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΗΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Thanks kyrie Lwrh alla egw den exw oyte A0 aytokinhto oyte kanw rally anymore.... Me fagane oi pistes....
An kai psinomai na kanw kai kana desert challenge me kana 9ari.....
Apo thn allh ta sxolia gi ato myth takoyni kai to aristero (ef'oson pisteyei o odhgos oti prepei na to ma8ei) giati oxi. Arkei na mhn epikentrw8ei se ayto.... Kapoia stigmh isws katalabei oti toy kobei.... Egw aplw sproteina to myth takoyni giati toylaxiston se emena otan eixa to rallaki apefeyga to mplokarisma sta frana (h toylaxiston etsi nomiza) -
'EL-EM'
Thanks kyrie Lwrh alla egw den exw oyte A0 aytokinhto oyte kanw rally anymore.... Me fagane oi pistes....
An kai psinomai na kanw kai kana desert challenge me kana 9ari.....
Apo thn allh ta sxolia gi ato myth takoyni kai to aristero (ef'oson pisteyei o odhgos oti prepei na to ma8ei) giati oxi. Arkei na mhn epikentrw8ei se ayto.... Kapoia stigmh isws katalabei oti toy kobei.... Egw aplw sproteina to myth takoyni giati toylaxiston se emena otan eixa to rallaki apefeyga to mplokarisma sta frana (h toylaxiston etsi nomiza)ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ,
ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Παντως VRD πρεπει να παραδεχθω οτι αν μη τι αλλο εγινες γνωστος. Αυτο δεν ηταν το ζητουμενο
-
EYXAΡΙΣΤΩ πάρα πολύ για τις συμβουλές τον αξιοσέβαστο κύριο Λώρη και τον.... Κανίβαλο (χωρίς παρεξήγηση ελπίζω). Οντως έχουμε αρχίσει να δενόμαστε ως πλήρωμα, και να προσπαθώ να αφομειώσω περισσότερες πληροφορίες κατα το διάβασμα. Γι'αυτό στον αγώνα έβαλα τον Κωστή να μου διαβάζει λίγα αφού δεν προλάβαινα να τα ερμηνεύσω όταν ήταν περισσότερα!
Σιγά σιγά και με τις συμβουλές σας όμως ελπίζω και προσπαθώ να βελτιωθώ!!!
Υπομονή για σχολιασμό του επόμενου incar!!!!! Να είσαστε καλά παιδιά!!!!
-
Μήπως καποια πόστ απο αυτο το τόπικ να μεταφερθούν σε ένα νέο με τίτλο ''νεα πληρώματα και in car'' να βάλουμε κι άλλοι άπειροι τα δικά μας, και να συνεχιστεί εκεί γενικά η κουβέντα;
-
NAI NAI NAI!!!
-
Ο χρήστης gonakinen έγραψε:
Μήπως καποια πόστ απο αυτο το τόπικ να μεταφερθούν σε ένα νέο με τίτλο ''νεα πληρώματα και in car'' να βάλουμε κι άλλοι άπειροι τα δικά μας, και να συνεχιστεί εκεί γενικά η κουβέντα;Με πρόλαβε ο φίλος μας!
Εδώ υποτίθεται ότι σχολιάζουμε το δικό μας αγώνα, τον αγώνα που διοργάνωσε η ΕΛΕΤΑ, το 3ο Ράλλυ σπρίντ Δωδωνής (που ελπίζουμε ήταν καλύτερο από το 2ο και θα εξελιχθεί χειρότερο ως προς το 4ο!!!). Εδώ τονίζουμε τα δικά μας σφάλματα ως Οργάνωση ώστε στον 4ο αγώνα αυτά να βελτιωθούν και κάθε επόμενο να μειώνονται. Αυτή είναι η σειρά της εμπειρίας, πάντα ξεκινάς από την αρχή και υπάρχουν πολλά ρητά, γνωμικά και παροιμίες ως προς αυτό ('η αρχή είναι το ήμισυ του παντός'! 'κάθε αρχή και δύσκολη', 'αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις' και πολλά άλλα).
Και εμείς άπειροι θεωρούμαστε ακόμη, άσχετα αν πολλοί συμμετέχοντες μας τοποθέτησαν ψηλά στις προτιμήσεις τους και στις επιλογές τους. Αυτό για μας σημαίνει πως 'δουλεύει' η συνταγή, δεν σημαίνει όμως πως γίναμε ξαφνικά Η ΛΕΣΧΗ !!! Εμείς πρώτοι έχουμε δει τα λάθη μας, αλλά πάντα ένα τρίτο μάτι και μια έμπειρη γνώμη μπορεί να σε κάνει να δεις πράγματα που εσύ με το άπειρο μάτι δεν βλέπεις. Κάθε καλοπροαίρετη παρατήρηση μόνο κέρδος μπορεί να φέρει στην επόμενη διοργάνωση.
Ο πρόλογος έγινε για να καλύψει και όλα τα προηγούμενα που γράφτηκαν εδώ και εδώ ελπίζω να σταματήσουν τα 'μαθήματα οδήγησης και συνοδήγησης' στο συγκεκριμένο topic (φυσικά πρέπει και αυτά να έχουν τον δικό τους χώρο στο forum). Ας επιστρέψουμε στα του αγώνα και στα της Οργάνωσης.
Είχα υποσχεθεί (για Πέμπτη βέβαια αλλά για κάποιο λόγω δεν είχα χτες πρόσβαση στο forum) πως θα πω περισσότερα σχετικά με το ΛΑΘΟΣ μας, που αφορούσε το άνοιγμα των τεχνητών εμποδίων στο incar πλάνο του φίλου ktRinity. Και όπως είχα προβλέψει θα ξεκινήσω ζητώντας συγνώμη από τους συμμετέχοντες οδηγούς και συνοδηγούς για το συμβάν. Ήταν ένα σοβαρό λάθος της Οργάνωσης που θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρότερα προβλήματα. Λάθος που βέβαια εντοπίστηκε στο άτομο που ήταν υπεύθυνο να διατηρεί 'κλειστό' το εμπόδιο αλλά που κατ' επέκταση αφορά καθαρά την Λέσχη και την Οργάνωση.
Κατά την έρευνα μου για το θέμα, είχα επικοινωνία με το πλήρωμα Νο77 που πέρασε πριν το φίλο ktRinity, κ. Δημήτρη Καγκελάρη για να διαπιστώσω σε ποιο πλήρωμα εμφανίστηκε αυτή η λάθος κίνηση. Ο κ. Δημήτρης μου εξήγησε πως η ένταση του αγώνα δεν του επέτρεπε να είναι κατά 100% σίγουρος (και είναι φυσικό, δεν είχαμε μόνο ένα τεχνητό εμπόδιο αλλά 4 συνολικά !!! ), αλλά κατά μεγάλο ποσοστό ήταν σίγουρος πως ήταν κλειστό και τον 'ανάγκασε' να μειώσει την ταχύτητά του. Κατά μεγάλο ποσοστό δηλαδή ήμουν σίγουρος για το συμβάν.
Στην προχθεσινή συνάντηση-ευχαριστήριο γεύμα προς τους κριτές-φύλακες που παρέθεσε η ΕΛΕΤΑ για να τους ευχαριστήσει που αφιλοκερδώς προσέφεραν την βοήθειά τους για να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο συγκεκριμένος αγώνας, επιβεβαιώθηκα πως το λάθος έγινε διότι υπήρξε σύγχυση Αύξων Αριθμού και Αριθμού Συμμετοχής. Ο άπειρος φίλος φύλακας του συγκεκριμένου σημείου βλέποντας τον κ. Καγκελάρη με αριθμό συμμετοχής 77 να περνάει μπροστά του, έκανε αντιπαραβολή ΟΧΙ με τα νούμερα συμμετοχής του πίνακα συμμετοχών του ενθέτου ΑΛΛΑ με τον αύξων αριθμό του ίδιου εντύπου (είχαμε 77 δηλωμένες συμμετοχές όταν εκτυπώθηκε το έντυπο) με αποτέλεσμα να πιστεύει πως ο αγώνας ολοκληρώθηκε. Η αφόρητη ζέστη σε συνδυασμό με την απειρία του να μην περιμένει το ουραγό αυτοκίνητο ώστε να ξεκινήσει την διαδικασία περισυλλογής των υλικών δεν τον βοήθησε να ολοκληρώσει με επιτυχία τον ρόλο του στον αγώνα.
Αυτή ήταν λοιπόν η απλή εξήγηση του συγκεκριμένου σφάλματος. Δεν θέλω να κλείσω το θέμα πάλι με συγνώμη ή με τα κλασικά 'τέλος καλό, όλα καλά', αλλά με το ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα αρκεί να επισημαίνονται και να διορθώνονται ώστε να μην επαναλαμβάνονται. Πιστεύω φέτος η ΕΛΕΤΑ αυτό το απέδειξε, διόρθωσε πολλά από τα περσινά της λάθη, βελτίωσε κατά πολύ την Οργάνωση της αλλά τα περιθώρια βελτίωσης είναι ακόμα αρκετά ελαστικά !
Περιμένουμε και άλλες παρατηρήσεις που θα μας διορθώσουν στις επόμενες διοργανώσεις και θέλω να πιστεύω πως πολλοί φίλοι έχουν την καλή πρόθεση να μας βοηθήσουν σ' αυτό.
Συγνώμη για την μακροσκελή δημοσίευση αλλά πιστεύω πως αρκετοί θα εκτιμήσουν την αναλυτική παρουσίαση του συμβάντος, ίσως βέβαια και κάποιοι να προβληματιστούν με την ειλικρίνεια μας (δεν συνηθίζεται στον τόπο μας να παραδεχόμαστε τα λάθη μας !!!).
3o Sprint Δωδώνης-20 Ιουλίου