-
Ψιλοάσχετη ερώτηση:
Πώς ακριβώς δουλεύει η τεχνολογία της Skyhook Wireless που επιτρέπει στα iPhone & iPod Touch να βρουν τη θέση σου στο Google maps χωρίς να έχουν δέκτη GPS? Το iPod με το οποίο παίζω αυτές τις μέρες (δανεικό από μια φίλη που βαριέται να το μάθει μόνη της... ) βρήκε τον εαυτό του επάνω στο χάρτη με απίστευτη ακρίβεια ενώ ήμουν στο υπόγειο του σπιτιού [όπου οριακά έπιανε το WiFi του γείτονα, ενώ το δικό μου το είχα off].
Διάβασα το παρακάτω, αλλά δε μου είναι τελείως ξεκάθαρο...
Skyhook, based in Boston and founded in 2003 by Ted Morgan and Michael Shean, has gathered and catalogued the Wi-Fi fingerprint of streets in thousands of cities and towns by driving along roads and collecting the unique signatures of 23 million Wi-Fi signals that flow out of houses, businesses and public access points. The company uses that data to let Wi-Fi-enabled devices know where they are.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Λοιπόν, Win2003 Server σε μηχάνημα που φοράει DDR ECC RAM (αν αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία)
Είχε 3 DIMM του μισού GB, και σήμερα έβγαλα το ένα και προσέθεσα 2 του ενός (σύνολο 3GB).
Από την ώρα εκείνη και μετά, αρνούνται τα windows να ξεκινήσουν, και παγώνει μόλις εμφανιστεί η κινούμενη μπάρα με το σήμα των windows.
Το memtest δεν έδειξε τίποτα, σε safe mode ξεκινά κανονικά, επίσης ξεκινά κανονικά μόνο με τις παλιές ή μόνο με τις καινούριες μνήμες. Τι γίνεται;Σε καποιες παλιοτερες μητρικες (DDR-1) παιζει ρολο το αν εχουν κι απ τις 2 μεριες τσιπ οι ραμ για το που θα μπουν.
Δες το manual αλλιως κανε συνδιασμους. -
Λοιπόν, Win2003 Server σε μηχάνημα που φοράει DDR ECC RAM (αν αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία)
Είχε 3 DIMM του μισού GB, και σήμερα έβγαλα το ένα και προσέθεσα 2 του ενός (σύνολο 3GB).
Από την ώρα εκείνη και μετά, αρνούνται τα windows να ξεκινήσουν, και παγώνει μόλις εμφανιστεί η κινούμενη μπάρα με το σήμα των windows.
Το memtest δεν έδειξε τίποτα, σε safe mode ξεκινά κανονικά, επίσης ξεκινά κανονικά μόνο με τις παλιές ή μόνο με τις καινούριες μνήμες. Τι γίνεται;Οι μνήμες είναι ακριβώς ίδιες; Ταχύτητα διαύλου, χρονισμοί κλπ κλπ;
Σε όσα μηχανήματα σερβερ έχω αναβαθμίσει μνήμη , βάζαμε μνήμες του κατασκευαστή και ΠΑΝΤΑ ίδιου μεγέθους. Δεν έχω βάλει ποτέ ένα module 1gb κι ένα 2gb... Δεν ξέρω αν εμείς είμαστε πολύ προσεκτικοί ή απλά υπάρχει όντως θέμα... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το memtest δεν έδειξε τίποτα, σε safe mode ξεκινά κανονικά, επίσης ξεκινά κανονικά μόνο με τις παλιές ή μόνο με τις καινούριες μνήμες. Τι γίνεται;Οι μνήμες είναι ακριβώς ίδιες; Ταχύτητα διαύλου, χρονισμοί κλπ κλπ;
Σε όσα μηχανήματα σερβερ έχω αναβαθμίσει μνήμη , βάζαμε μνήμες του κατασκευαστή και ΠΑΝΤΑ ίδιου μεγέθους. Δεν έχω βάλει ποτέ ένα module 1gb κι ένα 2gb... Δεν ξέρω αν εμείς είμαστε πολύ προσεκτικοί ή απλά υπάρχει όντως θέμα...Είναι dual channel, στο ένα κανάλι έχει 2x512 και στο άλλο 2x1. Σε όσες άλλες περιπτώσεις το έχω κάνει δουλεύει μια χαρά.
Σε καποιες παλιοτερες μητρικες (DDR-1) παιζει ρολο το αν εχουν κι απ τις 2 μεριες τσιπ οι ραμ για το που θα μπουν.
Δες το manual αλλιως κανε συνδιασμους.Επίσης ναι, DDR 400 όλες, διπλής όψεως. Χρονισμούς πρέπει να ξανακοιτάξω
-
βαλε default settings στο BIOS αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
update chipset drivers. και κούνα το ένα ζευγάρι μνημών στο άλλο κανάλι αν και μάλλον αυτό θα το έχεις κάνει ήδη. -
καλό είναι να βάζουμε πανομοιότυπες μνήμες. αλλά δεν έχεις τπτ να χάσεις αν δοκιμάσεις τα παραπάνω
-
Το memtest δεν έδειξε τίποτα, σε safe mode ξεκινά κανονικά, επίσης ξεκινά κανονικά μόνο με τις παλιές ή μόνο με τις καινούριες μνήμες. Τι γίνεται;Αν δεν βρεις κάποια ασυμβατότητα στις μνήμες , ρίξε ένα BIOS update.
-
Το memtest δεν έδειξε τίποτα, σε safe mode ξεκινά κανονικά, επίσης ξεκινά κανονικά μόνο με τις παλιές ή μόνο με τις καινούριες μνήμες. Τι γίνεται;Τι server είναι ( το μηχάνημα εννοώ ) ;
Είναι όλες ( και οι νέες ) μνήμες ECC ;
Τις έχεις βάλει στις σωστές θέσεις για dual Channel ; Μερικοί servers το απαιτούν όταν ο αριθμός των DIMM είναι ικανός για dual channel.
Έχεις κάνει firmware upgrade ;
-
δύο ερωτήματα....
Κάποιος είχε δώσει ένα link για ένα open source πρόγραμμα για να ψήνεις CD/DVD κτλ σε Windows. Ήταν ελεύθερο λογισμικό. Μπορεί ο φίλος να το ξαναδώσει γιατί δεν το βρίσκω ;
Υπάρχουν USB Hubs τα οποία να είναι ενεργά ; Κάτι σαν usb switches περισσότερο παρά hubs...Δηλαδή να αναδρομολογούν τα data ανάλογα με τη συσκευή που προορίζονται.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
δύο ερωτήματα....Κάποιος είχε δώσει ένα link για ένα open source πρόγραμμα για να ψήνεις CD/DVD κτλ σε Windows. Ήταν ελεύθερο λογισμικό. Μπορεί ο φίλος να το ξαναδώσει γιατί δεν το βρίσκω ;
To εβαλα στο laptop(βιστα) αλλα κατι δεν μου παει καλα με δαυτο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
δύο ερωτήματα....
Κάποιος είχε δώσει ένα link για ένα open source πρόγραμμα για να ψήνεις CD/DVD κτλ σε Windows. Ήταν ελεύθερο λογισμικό. Μπορεί ο φίλος να το ξαναδώσει γιατί δεν το βρίσκω ;
To εβαλα στο laptop(βιστα) αλλα κατι δεν μου παει καλα με δαυτο.
τί ;
Εγώ το θέλω για 2008 γιατί το Nero είναι κουκουρούκου...
-
Θελω να βγαλω image απο ενα cd .Κανει την διαδικασια και μετα το Image ειναι κενο.Για να γραψω αρχεια απο τον υπολογιστη σε cd/dvd ειναι ενταξει αλλα για αντιγραφη ολοκληρου cd/dvd σε αλλο δισκακι δεν μου το κανει.Δεν το εχω πολυψαξει για να πω την αληθεια.
-
Το memtest δεν έδειξε τίποτα, σε safe mode ξεκινά κανονικά, επίσης ξεκινά κανονικά μόνο με τις παλιές ή μόνο με τις καινούριες μνήμες. Τι γίνεται;Τι server είναι ( το μηχάνημα εννοώ ) ;
Είναι όλες ( και οι νέες ) μνήμες ECC ;
Τις έχεις βάλει στις σωστές θέσεις για dual Channel ; Μερικοί servers το απαιτούν όταν ο αριθμός των DIMM είναι ικανός για dual channel.
Έχεις κάνει firmware upgrade ;
Πρόκειται για έναν HP ProLiant ML110 G2 (P4 3.0)
Ναι, ναι, από όσο ξέρω, τρέχει το πιο πρόσφατο BIOS. Θα ξαναελέγξω και γι'αυτό.
δύο ερωτήματα....
http://www.imgburn.com/ Δεν είναι open source, αλλά είναι free και μικροσκοπικό.
-
Υπάρχουν USB Hubs τα οποία να είναι ενεργά ; Κάτι σαν usb switches περισσότερο παρά hubs...Δηλαδή να αναδρομολογούν τα data ανάλογα με τη συσκευή που προορίζονται.
Μα ούτως η άλλως το κάνουν αυτό.
Το usb δημιουργεί εικονική θύρα στην οποία συνδέεται η συσκευή σου. Η δρομολόγηση των δεδομένων άρα γίνεται απο εσένα μέσα απο τον υπολογιστή.
Σωστά; -
Ευχαριστώ για το ImageBurn....
Tα G2 θα σε ταλαιπωρήσουν κάπως...Παλαιά μηχανήματα και το συγκεκριμένο είναι και εξαιρετικά low-end.
Έλεγξε πάντως ότι είναι όλες οι μνήμες ECC. Σε όσα μηχανήματα βάζεις μνήμη , εάν δεν είναι μαμά η μνήμη που κοστίζει πολλά μέσω expansion packs , τότε κάτι συμβαίνει και συνήθως φταίει το ECC.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Το usb δημιουργεί εικονική θύρα στην οποία συνδέεται η συσκευή σου. Η δρομολόγηση των δεδομένων άρα γίνεται απο εσένα μέσα απο τον υπολογιστή.
Σωστά;Θέλω όταν συνδέεις δύο δίσκους πχ στο HUB και πρέπει να αντιγράψεις από τον ένα στον άλλον να μην είναι αναγκαίο να παρεμβάλλεται , να ελέγχει την διακίνηση των data ο Η/Υ αλλά το hub να δρομολογεί τα δεδομένα. Εξ όσων γνωρίζω ο Η/Υ ελέγχει την διακίνηση των data λόγω των hw id που δίνει σε κάθε συσκευή.
Το hub δεν δημιουργεί εικονική θύρα αλλά εκμεταλλεύεται την δυνατότητα να έχεις αλυσίδα συσκευών usb συνδεδεμένα ( daisy chain ) με μέγιστο τις 127 συσκευές ( συμπεριλαμβανομένων και των διαύλων ).
-
Σωστά;Θέλω όταν συνδέεις δύο δίσκους πχ στο HUB και πρέπει να αντιγράψεις από τον ένα στον άλλον να μην είναι αναγκαίο να παρεμβάλλεται , να ελέγχει την διακίνηση των data ο Η/Υ αλλά το hub να δρομολογεί τα δεδομένα. Εξ όσων γνωρίζω ο Η/Υ ελέγχει την διακίνηση των data λόγω των hw id που δίνει σε κάθε συσκευή.
Το hub δεν δημιουργεί εικονική θύρα αλλά εκμεταλλεύεται την δυνατότητα να έχεις αλυσίδα συσκευών usb συνδεδεμένα ( daisy chain ) με μέγιστο τις 127 συσκευές ( συμπεριλαμβανομένων και των διαύλων ).
Άρα το hub θα πρέπει να έχει κάποιο είδος λογισμικού που να το ελέγχει, και πιθανώς να μπορει να λειτουργήσει ξεχωριστά απο τον υπολογιστή. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο . Θέλεις δηλαδή να συνδέσεις τους 2 σκληρούς μεταξύ τους χωρις τη παρεμβολή υπολογιστή, κάτι σαν adhoc στα ασύρματα δίκτυα.
-
Βασικά όχι χωρίς την παρεμβολή Η/Υ αλλά εφ' όσον έχω καθορίσει το path από και προς , τότε να γίνεται από το hub διαχείριση της αποστολή-λήψης ( από συσκευή προς συσκευή ) χωρίς να χρειάζεται να επεμβαίνει ο Η/Υ μετά την αρχική του οδηγία για μεταφορά των αρχείων από και προς...Κάτι σαν τα LAN Switch.
-
αξίζει κάποιος απ'αυτούς τους φωτογραφικούς εκτυπωτές ? λίγα δεν είναι τα 300dpi που έχουν?
http://www.e-shop.gr/sort_search.phtml? ... hy&x=0&y=0 -
Για οποιον ασχολειται και γνωριζει :
Περιμενουμε τους προσεχεις μηνες καινουριο ipod touch ;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]