-
Ο χρήστης tm έγραψε:
να σου δωσω να καμεις βολτα Auris 1.6 με θα_θελα_να_θα_θελα_να_μουν_DSG MMT, κιβωτιο?
η προσφορα της octavia με ενδιαφερει.. γινεται να παρω ενα roomster και να μου δωσουν ενα roomster scout δωρο?
σκεφτομαι να κανω ανταλλαγη τον Sωτηρα.. θα πιασουμε καλη τιμη?δε το μπορω το MMT ειναι πολυ εξελιγμενο για μενα...
ο Sωτηρας πιανει ανετα 15Κ αυτη τη στιγμη.
-
ωραια.. για να αναπροσαρμωσω την ασφαλεια μου!
-
-
οδηγησα LEON TSi sport up, 1800κκ, με προγραμμα REVO και αποδοση 220αλογα (με βενζινη 100οκτ).
απλα ΑΜΑΞΑΡΑ.-
- μοτερ με πολυ δυναμη και πολυ καλη αποκριση
- ροπη παντου και παντα, γραφει με 2α & 3η ευκολα
- καλο κρατημα, οσο το πιεσα
- κορυφαιος εξοπλισμος
- καλο τιμονι, λεβιες
- δεν εκανε 'τσικ' στο εσωτερικο
- ιδια καταναλωση με ή χωρις το REVO
- μακρυ σασμαν που χαριζει αθορυβο ταξιδι, χωρις να μενεις απο δυναμη
- καθισματα με πολυ καλη στηριξη
- τιμη
- ανεση αναρτησης (αλλα και απουσια κλισεων)
- αδυναμια τοποθετησης dsg
-
συμφωνώ σε όσα λες, με μια μικρή αντίρρηση
σχετικά με τονκαλό λεβιέ .... θα έλεγα μέτριος
καλό τιμόνι .... θα το ήθελα καλύτερο
μέτρια χειριστήρια .... όπως και σε όλα τα Vagεγώ οδήγησα το απλό 1.8tsi
-
τις τελευταίες εβδομάδες, μέχρι να έρθει το καινούριο, οδηγώ ένα corolla 1,4vvti του 2002.
θετικά
+η κατανάλωση, στην πόλη μπορώ να δω και 7.2, και στην εθνική ακόμα και 5.5
+ο ήχος του ηλεκτρικού μοτέρ μέχρι τον κόφτηαρνητικά
- όλα τα υπόλοιπα !!!!!!!
-
Το ΠΣΚ είχα την ευκαιρία να βρεθώ για μερικές γρήγορες & κάποιες πιο αργές βόλτες στο τιμόνι ενός Mitsubishi EVO-X. Το συγκεκριμένο ήταν η έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο και είχε σχεδόν 10.000 χλμ στο οδόμετρο. Λάστιχα και φρένα ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση (φορούσε Dunlop SP Sport 600 σε διάσταση 245/40R18), το τιμόνι του έπαιρνε λίγο προς τα δεξιά ενώ οι βάσεις του μοτέρ φαινόντουσαν αρκετά κουρασμένες. Τα περι συμπεριφοράς του σε ρυθμούς 'catch me if you can' είμαι σίγουρος ότι όποιος ενδιαφέρεται για τέτοια αυτοκίνητα τα έχει διαβάσει ήδη στον ειδικό τύπο. Μερικές γενικότερες παρατηρήσεις που μου έρχονται στο μυαλό μετά τη σύντομη συμβίωση μαζί του:
- H ανάρτηση του δεν είναι και τόσο σκληρή και δε με κούρασε καθόλου σε δρόμους με σχετικά 'κατσαρή' άσφαλτο. Για πίστα θα την ήθελα αρκετά πιο σφιχτή.
- Το βάρος του τιμονιού το βρήκα ιδανικό στις μικρές ταχύτητες ενώ στις μεγάλες (>120) θα το ήθελα ένα κλικ πιο βαρύ. Από ακρίβεια είναι εξαιρετικό (γενικά, όλο το μπροστινό σύστημα).
- Ο κινητήρας αρχίζει να 'ξυρίζει' αρκετά ψηλά σε σχέση με κάποια άλλα σύγχρονα τουρμπάτα 2λιτρα - πρακτικά μετά τις 3500. Ο 2.0TFSi του VAG είναι έτη φωτός μπροστά στον τομέα 'απόκριση από χαμηλά' κι αν έρχεσαι από S3 ή ΤΤS που το μόνο που φοράει είναι πρόγραμμα, o MIVEC του 'Χ' δεν πρόκειται να σε εντυπωσιάσει. Ούτε με την καμπύλη ροπής ούτε με τον ήχο του.
- Στο ρελαντί δεν περνάει τίποτα μέσα στην καμπίνα. Το άλλο που δεν ακούγεται πλέον σχεδόν καθόλου είναι η μετάδοση.
- Τα φρένα εκτός πίστας αποδείχτηκαν ακούραστα και με άριστη αίσθηση.
- Το σασμάν του συγκεκριμένου σκάλωνε λίγο στο κούμπωμα της 2ας (ποιός ξέρει τι σκίσιμο θα είχε φάει...)
- Η πλευρική στήριξη των καθισμάτων της Recaro είναι κορυφαία, αν και υποθέτω ότι κάποιος λίγο πιο μεγαλόσωμος από εμένα μπορεί να τα προτιμούσε λίγο φαρδύτερα (όπως αυτά που έχει το 9άρι).
- Αρκετά 'αγχολυτικό' στη βραδυνή οδήγηση σε κλειστό στροφιλίκι αποδείχτηκε το σύστημα AFS (το οποίο ενεργοποιεί τα πρόσθετα πλαϊνά φώτα που φωτίζουν μέσα στη στροφή όταν το τιμόνι στρίβει πάνω από κάποιες μοίρες).
- Επιτέλους υπάρχει κι εδώ καλό trip computer ενώ λείπει το ρολόι-σήμα κατατεθέν με τα πράσινα φωτεινά ψηφία που είχαν οι προηγούμενες γενιές, που έχει μετακομίσει στην οθόνη όπου εμφανίζονται και οι πληροφορίες του ραδιο-CD.
- Σχεδιαστικά 'περίεργα' σε ένα κατά τα άλλα αρκετά ενδιαφέρον -για EVO- εσωτερικό design ήταν τo κουμπάκι που ελέγχει τις πληροφορίες του trip computer, στα αριστερά του πίνακα οργάνων, το οποίο δε φωτίζεται καθόλου το βράδυ και πρέπει να το βρεις στα τυφλά για να το πατήσεις (ΟΚ, το συνηθίζεις...) και το λακαρισμένο μαύρο οριζόντιο διακοσμητικό πλαστικό στο ταμπλώ το οποίο καθρεφτίζει τον πορτοκαλί φωτισμό των 3 χειριστηρίων του κλιματισμού στην κεντρική κονσόλα [από κάτω του] και στο σκοτάδι φαίνεται σαν να υπάρχουν άλλα 3 χειριστήρια επάνω από τα κανονικά!...
- Η προσπάθεια που έχουν κάνει ώστε να το κάνουν πιο 'φιλικό' από τους προκατόχους του είναι εμφανής... Μέχρι που γράφει 'Welcome' στην οθόνη του trip computer όταν ξεκινάς και 'Goodbye' όταν το σβήνεις...
- Ενδεικτικά, η μέση κατανάλωση που είδα μετά από μια διαδρομή που τα είχε όλα - και πολύ ήρεμη οδήγηση με χαμηλές στροφές, και σκίσιμο στο βουνό (Διόνυσο, Πεντέλη) και λίγη κίνηση πόλης ήταν 13.8 lt/100km. Καθόλου άσχημα, πιστεύω, για το χαρακτήρα του.
- Θα ήθελα κάποια στιγμή να οδηγήσω την έκδοση με το ημιαυτόματο.
-
πολύ καλη καταναλωση,δε το περιμενα...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πολύ καλη καταναλωση,δε το περιμενα...Το ενδιαφέρον είναι ότι η κατανάλωση που αναφέρουν οι 4Τ στο τεύχος Αυγούστου ως 'ελάχιστη' για το EVO-X SST [με το ημιαυτόματο] ήταν 15.8 lt/100km (ενώ για το 2.5άρι Impreza STi τα 13.4 lt/100km). Tο 'δικό μας' [χειροκίνητο] έγραψε 13.8 μέση, που του δίνει αυτονομία [ακόμα και με περιστασιακά σκισίματα μέσα στο πρόγραμμα] η οποία ξεπερνά κατά πολύ τα 'έως 350 km' που αναφέρουν οι 4Τ για το 'δικό τους'. Αυτό για όσους φοβούνται ότι αν πάρουν EVO-X και το χρησιμοποιούν και για ταξίδια με 'ανθρώπινες' ταχύτητες θα τους καίει κοντά στα 15 lt/100km. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
- Ο κινητήρας αρχίζει να 'ξυρίζει' αρκετά ψηλά σε σχέση με κάποια άλλα σύγχρονα τουρμπάτα 2λιτρα - πρακτικά μετά τις 3500. Ο 2.0TFSi του VAG είναι έτη φωτός μπροστά στον τομέα 'απόκριση από χαμηλά' κι αν έρχεσαι από S3 ή ΤΤS που το μόνο που φοράει είναι πρόγραμμα, o MIVEC του 'Χ' δεν πρόκειται να σε εντυπωσιάσει. Ούτε με την καμπύλη ροπής ούτε με τον ήχο του.
Ομως έχει πολύ γραμμική απόδοση (μετά τις 3000, μέχρι εκεί όντως τεμπελιάζει, όχι όμως περισσότερο από τον 4G63 στις αντίστοιχες στροφές -μην ξεχνάμε πως είναι αυτοκίνητο δίλιτρο 300 ίππων) και μέχρι τις 7600 του κόφτη (πάει ο TFSI τόσο ψηλά ?)
- Θα ήθελα κάποια στιγμή να οδηγήσω την έκδοση με το ημιαυτόματο.
Οδήγησα λοιπόν σε δυστυχώς αστική διαδρομή και εγώ ένα X GSR SST συνφορουμά βελτιωμένο στα 350 άλογα.
Με μία λέξη το SST μου φάνηκε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, αν ...εξαιρέσουμε το πρόγραμμα Normal που θα έπρεπε να το λένε S-Economy. Μέσα σε 100 μέτρα σε αστική διαδρομή από STOP σε STOP είχε βάλει (στο αυτόματο) 5η... ενώ στο χειροκίνητο τεμπελιάζει. Αντέχεις κανα χιλιόμετρο
Αλλά στα άλλα 2 προγράμματα (Sport & S-Sport) είναι πάρα πολύ καλό, ταχύτατες αλλαγές (στο Sport αδιόρατες, στο S-Sport τις καταλαβαίνεις διότι προφανώς δεν πατινάρει καθόλου το συμπλέκτη), αστραπιαία κατεβάσματα (και με throttle blipping παρακαλώ ) και ακόμα και αν το μπερδέψεις (πχ. γκάζι αλλά αντί να ανεβάσεις αφήνεις και αμέσως κατεβάζεις) η αλλαγή είναι αξιοπρεπής (μικρή μόνο καθυστέρηση).
Οσοι λένε πως 'καθυστερεί' στις χειροκίνητες αλλαγές προφανώς το συγκρίνουν με το χρόνο που κάνει να αλλάξει ταχύτητες το ...Playstation, διότι το SST νομίζω κάνει συγκρίσιμο χρόνο με το κλασσικό 'συμπλέκτης-λεβιές-συμπλέκτης'.Οσο για τη βελτίωση: 350 άλογα (+45 άλογα στον τροχό) ΚΑΙ οικονομικότερο (κατά τον ιδιοκτήτη, δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω) διότι το μαμά μοτέρ καίει βενζίνη στο γάμο του καραγκιόζη (λόγος AFR κάπου στο 10 ) και πλέον δείχνει εξίσου γρήγορο σε ευθεία με το ΙΧ (νομίζω, δεν το ξέρω τόσο καλά το ΙΧ). Βελτίωση (μόνο πρόγραμμα) must με την αγορά κατευθείαν, τα αποσβένεις από τη βενζίνη...
-
Σας υπενθυμίζω πως ο τίτλος του θέματος είναι 'Οδήγησα...' και αναφέρεται σε σύντομες οδηγικές εμπειρίες με διάφορα χιλιόμετρα. Η συζήτηση όμως πάει να παρεκτραπεί και ως εκ τούτου είναι off-topic. Επειδή τα διάφορα XXX vs. YYY είναι βαρετά εγώ δεν πρόκειται να ανοίξω άλλο θέμα. Οποιος ενδιαφέρεται ας το κάνει, στην οποία περίπτωση θα μεταφέρω τα σχετικά μηνύματα εκεί. Ομως στο παρόν θέμα παρακαλώ να σταματήσει η παρούσα αντιπαράθεση...
Edit: όλη η συζήτηση 135 vs TT-S μεταφέρθηκε στο θέμα ...135 vs TT-S
(Moderator nass)
-
Λόγος AFR?? Εντυπωσιακό οτι το βελτιωμένο καίει λιγότερο απο το normal!!
-
Που πήγε το 'οδήγησα' ποστ μου όμως?
-
FIat 500 1.2
Μου αρέσει το Fiat 500 και επειδή είμαι στο ψάξιμο αυτό το διάστημα,πήγα για ένα σύντομο test drive.
Στα θετικά του,σίγουρα είναι όμορφο: χρώμα,ζάντες,εσωτερικός διάκοσμος φτιάχνουν ένα ωραίο και θελκτικό σύνολο.
Πολύ καλή ηχομόνωση για μικρό αυτοκίνητο.Δεν έτρεξα και πολύ βέβαια για να δώ σε μεγάλες ταχύτητες,αλλά ήταν καλή.
Το πάτημα του ήταν επίσης σίγουρο και όταν -επίτηδες- πέρασα απο μια μικρή λακούβα,διαπίστωσα οτι είναι και άνετο.Φρένα,τιμόνι μου φάνηκαν οκ (το τιμόνι με τιποτα στη λειτουργία CITY).Στα αρνητικά του,δεν 'πήγαινε',έστω για μικρό.Αδύναμο μου φάνηκε και λόγω 8βάλβιδου περίμενα κάτι καλύτερο στις χαμηλές.(ίσως να έφταιγε το οτι είχε λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο και δεν είχε ανοίξει,κρατώ μια επιφύλαξη).
Ο επιλογέας ενώ κούμπωνε θετικά,μου φάνηκε...ευαίσθητος,οτι θα ξεκολλούσαν τα πλαστικά του.Οπότε,granny shifting.
Σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος και θα το σκεφτόμουν για επόμενο μου αυτοκίνητο(μαζί με Toyota IQ,Yaris που σκέφτομαι παράλληλα).
Ο αντιπρόσωπος μου είπε οτι έκδοση Pop δεν υπάρχει πλέον,απο Lounge (12800) και πάνω! Είναι δυνατό,ενώ το επίσημο site της Fiat να την έχει ακόμα?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Που πήγε το 'οδήγησα' ποστ μου όμως?Στο θέμα 135 vs TT-S -διαφορετικά το όλο θέμα δεν 'στεκόταν'. Αν θέλεις κάντο μια κόπια.
-
Χθες (12/11) σε συνάντηση γνωστού προπελοφόρουμ κάπου στο αεροδρόμιο, οδήγησα την 135i
Παναγιά μου και Χριστέ μου!!! Τα πουλάω όλα και θα τη πάρω νομίζω (υπομονή 2 χρονάκια)
Πάμε να τη δούμε...
BMW 135i Λευκή.
Μπαίνω και είναι ΟΛΟΙΔΙΟ με το δικό μου. Ίδια θέση οδήγησης, κάθισμα, χαμηλά-χαμηλά...καμία διαφορά εδώ...it feels like home. Κουμπώνω πρώτη...ίδιο κιβώτιο σε αίσθηση, απλά τέλειο δηλαδή...στρίβω το τιμόνι και εδώ η πρώτη έκπληξη! ΑΣΗΚΩΤΟ και ΤΕΛΕΙΟ χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση και κλασικά γεμάτο αίσθηση. Μου έκανε εντύπωση που αν και πιο βαρύ από το δικό μου...δεν έχανε σε αίσθηση!!! Ξεκινάμε και η επιτάχυνση σε κολλάει στο κάθισμα...ΡΟΠΗ, ΡΟΠΗ, ΡΟΠΗ...απίστευτο και φανερά πιο γρήγορο από το TT-S. Βάζεις 6η από 1η και απλά απογειώνεσαι!
Σχεδιαστικά τώρα μου αρέσει το δικό μου περισσότερο...κάτι με χαλάει στο πίσω μέρος ρε γαμώτο. Κατά τ'άλλα το αυτοκίνητο είναι απλά όπλο...φοβερά σπορ, φοβερά γρήγορο με την ίδια στιβαρότητα που έχει το δικό μου και γενικά τα BMW.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
..BMW 135i Λευκή.
Μπαίνω και είναι ΟΛΟΙΔΙΟ με το δικό μου. Ίδια θέση οδήγησης, κάθισμα, χαμηλά-χαμηλά...καμία διαφορά εδώ...it feels like home.
για κάποιον που σκάει τοσα πολλά μαρουλάκια, δεν εινια 'αδικια' να έχει το ιδιο εσωτερικό με το (αρκετά) μικροτερο αδερφάκι του?
λίγο ατοπο το βρίσκω αυτο απο τη μαμά bmw
-
Έχει καμιά 10ρια μέρες που οδηγώ αρκετά ένα Grande Punto 1,4 με τα 77 ατίθασα άτια.
Έχουμε και λέμε:
Ο κινητήρας σε συνδυασμό με το μακρύ κιβώτιο δίνουν μια αίσθηση νωχελικότητας στο σύνολο, με αποτέλεσμα να πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να πατά το γκάζι μεχρι το τέρμα για να επιταχύνει αξιοπρεπώς. Αυτό μέσα στην πόλη δεν είναι και τόσο πρόβλημα, αλλά σε ένα σύντομο ταξιδάκι μέσω Εγνατίας που έκανα με κούρασαν οι άσχημες ρεπρίζ.Τα χειριστήρια, χωρίς να είναι άσχημα, δίνουν μια 'ψεύτικη' άισθηση, κυρίως για τον επιλογέα του κιβωτίου και λιγότερο για το τιμόνι το λέω. Το φρένο δεν είναι γραμμικό στη σχέση διαδρομή-δύναμη με αποτέλεσμα όποιος δεν το ξέρει να κάνει κάτι φρεναρίσματα που κοκκαλώνουν το αμάξι σε άσχετες στιγμές. Συνηθίζεται, βέβαια.. Το πεντάλ του συμπλέκτη έχει πολύ μεγάλη διαδρομή σε σχέση με όσα έχω συνηθίσει, πράγμα που δεν είναι βολικό για την πόλη και το μποτιλιάρισμα. Οι αναρτήσεις είναι όσο μαλακές πρέπει, δεν κοπανάνε, χωρίς να πλέει όμως το αμάξι. Σε στροφές (φυσικά πάντα στα μέτρα του αυτοκινήτου) εμπνέουν εμπιστοσύνη παρά τις σχετικά μεγάλες κλίσεις. Αν ξεπεραστεί ο ψυχολογικός παράγοντας αυτός, συνειδητοποιείς πως αντέχει αρκετά περισσότερα km/h. Ο θόρυβος κύλισης θα μπορούσε να είναι λιγότερος.
Το εσωτερικό είναι πολύ ευχάριστο, και σε συνδυασμό με το πορτοκαλί χρώμα μέσα-έξω στο αμάξι κάνουν την παραμονή των επιβατών ευχάριστη και χαρούμενη. Μου άρεσε πολύ η ορατότητα τριγύρω και οι μεγάλοι καθρέφτες. Στα μείον τα σκληρά πλαστικά και η άσχημη αίσθηση από τους μοχλοδιακόπτες. Νομίζεις ότι θα σπάσει κάθε φορά που ανάβει το φλας.
Τέλος να πω πως οι χόροι επιβατών και αποσκευών είναι πολύ ικανοποιητικοί.
Το συγκεκριμένο αμάξι, βέβαια, έχει 110.000 km την πλάτη, που χωρίς να είναι υπερβολικά πολλά, δεν είναι και καινούριο.
Και κάπου εδώ να το αντιπαραβάλλω με το Corsa 1,4 που οδήγησα προχτές.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε 5τάχυτο κλασσικό αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής, έτσι άμεση σύγκριση σχετικά με τις επιδόσεις δε μπορώ να κάνω. Μου φάνηκε κι αυτό σχετικά αργό, αλλά το κιβώτιο με το άμεσο kickdown βοηθούσε την κατάσταση.
Το τιμόνι και η σχετικά 'σφιχτή' αίσθηση της ανάρτησης μου άρεσαν σαφώς περισσότερο, όπως και η ποιότητα κύλισης. Το εσωτερικό πολύ ευχάριστο και καλοφτιαγμένο, αλλά μουντό. Η εργονομία μια χαρά. Από ορατότητα μου φάνηκε πιο κλειστοφοβικό, όπως και από χώρους. Πολύ μικρόι οι εξωτερικοί καθρέφτες.
Δυστυχώς η βόλτα μου ήταν μικρή, οπότε δεν έβγαλα άλλα συμπεράσματα, αλλά πιθανότατα να το ξαναοδηγήσω στο μέλλον και να επανέλθω.
Αυτά.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
..
BMW 135i Λευκή.
Μπαίνω και είναι ΟΛΟΙΔΙΟ με το δικό μου. Ίδια θέση οδήγησης, κάθισμα, χαμηλά-χαμηλά...καμία διαφορά εδώ...it feels like home.
για κάποιον που σκάει τοσα πολλά μαρουλάκια, δεν εινια 'αδικια' να έχει το ιδιο εσωτερικό με το (αρκετά) μικροτερο αδερφάκι του?
λίγο ατοπο το βρίσκω αυτο απο τη μαμά bmw
Κοίτα δεν είναι άτοπο γιατί είναι ίδια Σειρά, ίδιο αυτοκίνητο. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τη 3άρα Sedan και Coupe.
Αντικειμενικά θα με πείραζε να έδινα 20Κ ευρώ επιπλέον και να έμπαινα σε ίδιο εσωτερικό (και κάπως ασχημότερο εξωτερικό)...αλλά σε επιβραβεύει και με το παραπάνω το πιο σκληρό σύστημα διεύθυνσης, οι ΦΡΕΝΑΡΕΣ και το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ μοτέρ (μέχρι και ο Clarkson που μισεί τις BMW (εκτός των Μ) του έδωσε 5 αστέρια).
Τα 20Κ ουσιαστικά αυτά σου δίνουν παραπάνω. Πάντως, το 130i κοστίζει 42Κ ευρώ και η 135i 51Κ ευρώ. Διαφορά 9Κ ευρώ για ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο...και με καλύτερο πορτ-μπαγκάζ.
Πάντως, περιμένω να βγει το νέο 2τούρμπινο 2λτ να δούμε τι έχει να προσφέρει.
-
δεν κατάλαβα τπτ..
το δικό σου γυρω στα 30 δε βγήκε?
η 135ί κάνει 51 (!!).
εικοσι χιλιάρικα επάνω για να παρει κανείς το ιδιο εσωτερικο με της 120ί μου φαίνεται 'αδικία'.
οκ ο κινητήρας και το σύστημα διεύθυνσης (τα φρενα ειναι εύκολα να τα κανεις τέρατα), αλλά και 20 χηνάρια ρε γμτ..??
πες μου τουλάχιστον οτι και σε μικροτερη απο την 120 δεν μπορεις να βρεις ολόιδιο εσωτερικό...........
Οδήγησα....