-
που να βάζαμε και τίποτα ολοκληρώματα, παραγώγους κλπ
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
που να βάζαμε και τίποτα ολοκληρώματα, παραγώγους κλπΔε βάζουμε τα ίδια κάθε χρόνο....
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
9,49 lt/100klm
7,94 εννοείς.
μούμπλε μούμπλε...
Είπες λοιπόν ότι:
Έκανες 346 χλμ με μισό τεπόζιτο... (από γεμάτο > στη μέση).
Για να γεμίσεις το τεπόζιτο έβαλες 46 λίτρα πετρέλαιο με 1,4 ευρώ το λίτρο.Άρα: Τα 46 ευρώ με 1,4 ευρώ το λίτρο αντιστοιχούν σε (46/1,4) = 32,85 λίτρα σωστά;
Συνεπώς αν τα 346 χλμ απαίτησαν 32,85 λίτρα τότε τα 100 χλμ θα απαιτούσαν (μούμπλε μούμπλε): (100/346) * 32,85 = 9,49 λίτρα/100 χλμ...Που κάνω λάθος;
_
Στο γεγονός ότι δε θυμάμαι καλά πόσο ήταν το λίτρο πετρελαίου. Ίσως να ήταν και 1.5. Εγώ το υπολόγισα 55λτ ρεζερβουάρ διά δύο (αφού είναι στη μέση και ίσως κλέβω γιατί είναι λίγο πιο πάνω από τη μέση)...στα 346κμ είναι όσο έγραψα.
Και εν πάσει περιπτώσει...346κμ για μισό ντεπόζιτο πως σου φαίνεται?
-
Το θέμα είναι πόσα χλμ έκανες με πόσα λίτρα (δλδ από γεμάτο σε γεμάτο ρεζερβουάρ). Το πόσο χωράει καμία σχέση δεν έχει.
Αν είχε 1,5 το λίτρο, τότε έβαλες 30,666 άρα 8,86 λ/100
Δε συγκινήθηκα κιόλας
Πόσο μάλλον εσύ που η 120 σου καίει γύρω στα 7 λίτρα τελικιασμένη (δεν θυμάμαι πόσο είχες πει κάποτε) και δεν ακούγεται και τόσο χάλια, φαντάζομαι -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Και εν πάσει περιπτώσει...346κμ για μισό ντεπόζιτο πως σου φαίνεται?Κοίτα να δεις...
Το θέμα είναι πόσα χλμ έκανες μέσα στην πόλη με κίνηση και πόσα στον αυτοκινητόδρομο (και με τι ταχύτητες) από αυτά τα 346...
Επίσης καλό θα ήταν να μας πεις πόσο οικονομικός ήσουν στο γκάζι (π.χ. αν έκανες συχνά γκαζιές για να απολαύσεις τη ροπή κλπ)...
Και βέβαια τι τεχνικά χαρακτηριστικά είχε το μοτέρ -- αν π.χ. είχε 170 ίππους το 9,49 (ή 8,49 αν έκανες λάθος), είναι καλή κατανάλωση..._
-
Μου φαίνεται πως κάποιο λάθος πρέπει να υπάρχει στην τιμή του diesel, αποκλείεται να κοστίζει στην Ιταλία όσο σχεδόν κάνει στην Ελλάδα! Νομίζω πως η μέση τιμή του diesel εδώ είναι κάπου 1.25-1.30 (είναι πλέον αρκετά ακριβότερο από την απλή αμόλυβδη! ).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μου φαίνεται πως κάποιο λάθος πρέπει να υπάρχει στην τιμή του diesel, αποκλείεται να κοστίζει στην Ιταλία όσο σχεδόν κάνει στην Ελλάδα! Νομίζω πως η μέση τιμή του diesel εδώ είναι κάπου 1.25-1.30 (είναι πλέον αρκετά ακριβότερο από την απλή αμόλυβδη! ). -
εχει πάει 1,14 πλεόν στα φτηνά
-
46 ευρώ για 350 χλμ. είναι 13+ ευρώ για κάθε 100χλμ.
Αντιστοιχεί σε κατανάλωση 12λ/100χλμ. βενζίνης από κάποιο από τα φτηνά πρατήρια των Αθηνών. -
Τώρα συνειδητοποίησα ότι το χθεσινό μου ποστ δεν ανέβηκε επειδή έκανα προεπισκόπηση και νομίζοντας ότι έκανα ποστ, έκλεισα το παράθυρο
Πάμε πάλι...θα προσπαθήσω να θυμηθώ τι είχα γράψει:
Το θέμα είναι πόσα χλμ έκανες με πόσα λίτρα (δλδ από γεμάτο σε γεμάτο ρεζερβουάρ). Το πόσο χωράει καμία σχέση δεν έχει.Αν είχε 1,5 το λίτρο, τότε έβαλες 30,666 άρα 8,86 λ/100
Δε συγκινήθηκα κιόλας
Πόσο μάλλον εσύ που η 120 σου καίει γύρω στα 7 λίτρα τελικιασμένη (δεν θυμάμαι πόσο είχες πει κάποτε) και δεν ακούγεται και τόσο χάλια, φαντάζομαιΠόσα λίτρα μπήκαν ούτε που θυμάμαι...πραγματικά...ίσως να παρασύρθηκα με τα 346κμ που είδα για μισό ντεπόζιτο και όταν τα αναλύεις τελικά να μην είναι τόσα πολλά.
Κοίτα να δεις...
Το θέμα είναι πόσα χλμ έκανες μέσα στην πόλη με κίνηση και πόσα στον αυτοκινητόδρομο (και με τι ταχύτητες) από αυτά τα 346...
Επίσης καλό θα ήταν να μας πεις πόσο οικονομικός ήσουν στο γκάζι (π.χ. αν έκανες συχνά γκαζιές για να απολαύσεις τη ροπή κλπ)...
Και βέβαια τι τεχνικά χαρακτηριστικά είχε το μοτέρ -- αν π.χ. είχε 170 ίππους το 9,49 (ή 8,49 αν έκανες λάθος), είναι καλή κατανάλωση..._
Έκανα περίπου 34κμ τη μέρα σε αυτοκινητόδρομο και 50 για αεροδρόμιο. Άρα σύνολο έκανα 236κμ σε αυτ/δρομο και τα υπόλοιπα 110κμ στη πόλη με ΠΟΛΥ κίνηση...αλλά και πατήματα/ανοίγματα για να νιώσω το όντως απολαυστικό pull του diesel. Το πάταγα λίγο βασικά...το πήγαινα μέχρι 4 που για diesel είναι αρκετό.
Το μοτέρ τώρα δεν είναι κάτι το φοβερό, 105hp & 25kg ροπή.
Αντιστοιχεί σε κατανάλωση 12λ/100χλμ. βενζίνης από κάποιο από τα φτηνά πρατήρια των Αθηνών.Εδώ όμως μιλάμε για diesel όχι για βενζίνη και για διαφορετικές τιμές...αλλά και για μισό ντεπόζιτο.
-
Αντιστοιχεί σε κατανάλωση 12λ/100χλμ. βενζίνης από κάποιο από τα φτηνά πρατήρια των Αθηνών.Εδώ όμως μιλάμε για diesel όχι για βενζίνη και για διαφορετικές τιμές...αλλά και για μισό ντεπόζιτο.
Όχι, εδώ μιλάμε για την τσέπη σου (μας) που δεν την νοιάζει αν είναι βενζίνη ή ντίζελ παρά μόνο το κόστος του καυσίμου για δεδομένη απόσταση.
Πάντως 4000σαλ. για ντίζελ αντιστοιχεί με οδήγηση σχεδόν στον κόφτη το οποίο δικαιολογεί βέβαια τη μέτρια για diesel κατανάλωση.
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι για 2-3λ/100χλμ. λιγότερα που καίει το diesel σε ένα μικρό/μικρομεσαίο δεν αξίζει, δεδομένης της αρκετά υψηλότερης τιμής τόσο αγοράς όσο και του καυσίμου. Τουλάχιστον όχι για αυτοκίνητα που κάνουν ~15.000χλμ το χρόνο.
-
1,14 εχει το diesel αυτές τις μέρες, δεν είναι και μεγάλη διαφορά
-
Ψιλοχάλια για ντήζελ... Τόσο βγάζω σε νορμάλ χρήση (με αρκετό σκίσιμο) στο 206...
-
Πόσο μάλλον εσύ που η 120 σου καίει γύρω στα 7 λίτρα τελικιασμένη (δεν θυμάμαι πόσο είχες πει κάποτε) και δεν ακούγεται και τόσο χάλια, φαντάζομαι
700 χλμ με 170άρες στην εθνικη κ σκισιματακι στα βουνά με 40 λιτρα εννοεις
μη λεμε κ ο,τι θεμε.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Πόσο μάλλον εσύ που η 120 σου καίει γύρω στα 7 λίτρα τελικιασμένη (δεν θυμάμαι πόσο είχες πει κάποτε) και δεν ακούγεται και τόσο χάλια, φαντάζομαι
μη λεμε κ ο,τι θεμε.
Τώρα γιατί προκαλείς? Είχα απαντήσει και είχα παραθέσει μέχρι και τις αγορές μου από το statement της VISA!!
-
για χαβαλε kia πικαντο 1.0 lx νοικιαρικο...
για αρχη υπηρχε σε λευκο και σε κοκκινο αλλα ειπαμε να παμε με τη μοδα...οποτε γαλαταδικο!
ηλεκτρικα παραθυρα εμπρος, ραδιο cd, αεροσακος οδηγου και σπορ αναρτηση (im kidding για το τελευταιο)
το πορτ μπαγκαζ χωραει μια μεγαλη βαλιτσα στο ορθιο και δε δημιουργει κανενα προβλημα στον φορτοεκφορτωτη... χωροι μπροστα καλοι για το μεγεθος, πισω οχι και τοσο..
καθεσαι στη σπορ θεση οδηγησης, ρυθμιζεις τα παντα με το χερακι και υστερα εισαι ετοιμος να πυροβολησεις σε στροφιλικια χαρη στο υπεροχο πλαισιο και το κοφτερο τιμονι...πολλοι ακριβοτεροι συνδυασμοι θα σε κοιτανε με απορια καθως βλεπουν τα πισω φωτα σου..
σοβαρα τωρα, θεση οδηγησης καλη, επιλογεας ας πουμε καλος για τα λεφτα του (αν και ακομα θυμαμαι τον επιλογεα των σανυ/τσερυ του 90..θυμασαι θανασαρα?), τιμονακι αρκετα καλο για το ειδος του αμαξιου που κοβει αρκετουτσικα...
ο 1000αρης με το αιρκοντισιον καιει...με 2 ατομα εκαιγε, με 3 τσουρουφλουσε..τουλαχιστον αυτη την αισθηση μου εδωσε...βεβαια η αληθεια ειναι οτι δε του φερθηκα καλα ουτε στις λιγοστες ευθειες της ροδου που μπορεις να πας με 120, ουτε στις στροφες πανω στα βουνα...παντως το αμαξι δεν ειναι για μεγαλες αποστασεις..θα θελα ομως να δοκιμαζα το ντιζελ...το πικαντο δε σε ανησυχει ιδιαιτερα στο δρομο, δηλαδη δεν ειπα ποτε αμαν παναγια μου...φρεναρει καλα για το ειδος του, στριβει συμπαθητικα και εχει μια σχετικη βαβουρα στις ψηλες ταχυτητες...ψηλες=120 για το 1.0 η 5η ειδικα ειναι μια τρελη overdrive και το κιβωτιο θα μπορουσε ναναι πιο πυκνο (σαν το διλιτρο κλιο θυμασαι ρε θανασαρα?)..
τα kumho που φοραγε ειτε υπηρχαν ειτε οχι το ιδιο ηταν.. δεν αναφερω κατι αλλα ψιλοθεματακια γιατι ειναι θεματα καλης συντηρησης οποτε σε ρενταδικα δεν εχει νοημα...
θυμαμαι καπου καποιος ειπε οτι μπορει να συγκριθει με το τουινγκο... ονειρα θερινης νυχτας για τη κια..και το παντα μου ειχε δειξει καλυτερο αμαξι και να πω λιγο ποιοτικοτερο? φιατ ποιοτικο... απλως το πικαντο 1.0 εχει μια κακη γιαπωνεζιλα που δε σπασει δε χαλαει αλλα σε χαλαει να το βλεπεις σαν γκριζο πλαστικο...
overall ενα καλο αμαξακι να εισαι μεσα στη πολη και να πηγαινεις για ψαρακι στη περαια και στη βαρκιζα οταν εχεις προβλημα παρκινγκ...
-
για το ίδιο αμάξι (και) 2 μέρες σαντορίνη πριν 2,5 χρόνια μόλις ειχα πάρει και το type-r νόμιζα ότι θα φύγω σε καμία στροφή.
Τελικά πηγαινα με 40 γιατί με παρακάλαγε και η συνάδερφος....
Αισχος. Μόνο για μέσα την Αθήνα και τα εξάρχεια θα το έπαιρνα. Το ματιζ ειναι καλύτερο
Το μοτερ όμως δεν ήταν τελείως κακό.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
... Το ματιζ ειναι καλύτερο
Το μοτερ όμως δεν ήταν τελείως κακό.Μάλλον και το Ι10 είναι πολύ καλύτερο απο το ΚΙΑ. Πριν ένα μήνα και για μια εβδομάδα το ξεζούμισα στους δρόμους της Κρήτης και δεν με έφερε ούτε μια φορά σε δύσκολη θέση.
-
δε μου δημιουργησε φοβο στο στριβειν....τουλαχιστον εμενα γιατι ο φιλος που ηταν μαζι καραφοβηθηκε...
το ματιζ εχει χειροτερο πατημα..καλυτερο μεν για πολη αλλα το πικαντο καλυτερο στα εξω...οσο παει βεβαια...
-
μη λεμε κ ο,τι θεμε.
Τώρα γιατί προκαλείς? Είχα απαντήσει και είχα παραθέσει μέχρι και τις αγορές μου από το statement της VISA!!
προκαλώ που παρεθεσα αυτα που εσυ εχεις πει παλαιοτερα??
Οδήγησα....