-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Ενώ επι δραχμών θα έδινες το υπέρογκο, τεράστιο, το χιουμάνγκους ποσό των 34άρων ολόκληρων δραχμών και θα έλεγες 'μα μια χαρά λεφτά του έδωσα για δουλειά 1 λεπτού' ?Δηλαδή το ποσό που δίνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους εξαρτάται από τη 'δουλειά' τους ?
Υποθέτω οτι επι δραχμών θα του έδινα 50 δραχμές. Θέλει κι'άλλα;
Στους ζητιάνους πόσα δίναμε; Έδινε κάποιος παραπάνω απο 100 δραχμές;
Με 340 δραχμές τότε έπαιρνες 2 σουβλάκια. Πλέον το ένα σουβλάκι κάνει 600 δραχμές.
Με 1700 δραχμές έμπαινες στο σινεμά αν δεν κάνω λάθος. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Kίνηση σε στοίχους υπάρχει όταν ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι αυξημένος, για διάβασε ακριβώς τί λεει ο ΚΟΚ
Γι αυτό κι αν δεις έναν να κατασκηνώσει με 50 στην αριστερή της Βουλιαγμένης θα τον κράξεις, και θα έχεις και δίκιοΓια διαβασε τον κ εσυ...ΠΟΥΘΕΝΑ σε ΟΛΟ το αρθρο για προσπεραση, κ ακομα ειδικοτερα σε ολοκληρη την παραγραφο για τους στοιχους, δεν αναφερει ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ για κυκλοφοριακο φορτο κλπ.
- α) Σε μoνόδρoμoυς και oδoύς διπλής κατεύθυνσης, πoυ υπάρχoυν δύo
τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατoικημένες
περιoχές και τρεις εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκoς διαγραμμί-
σεις, επιτρέπεται η κυκλoφoρία σε παράλληλες σειρές (στoίχoυς).
β) Στην περίπτωση αυτή, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνoν εφόσoν δεν
πρoκαλείται κίνδυνoς ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και δίνεται έγκαιρα
πρoειδoπoίηση, σύμφωνα με τo άρθρo 21 παράγραφος 2 τoυ παρόντoς Kώ-
δικα.
γ) **Στην περίπτωση που προβλέπεται στο εδάφιο α΄ της παρούσας παρα-
γράφου, ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προ-
σπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρθρου. **Η διάταξη της περίπτωσης
στ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού παραμένει εφαρμόσιμη.
Οτι ειπα. Κοινως αν σε εναν αδειο δρομο με 2 λωριδες οπως πχ η παραλιακη μετα το Riba's, καποιος ειναι στην αριστερη με Χ χαω κ εγω τον πλησιαζω με Χ+50 ώντας στην δεξια (ακριβως οπως προβλεπεται σε αδειο δρομο...), τοτε ΦΥΣΙΚΑ και θα συνεχισω στην δεξια και πολυ απλα θα τον περασω σφαιρα κ μεταξυ μας καλα θα κανει να χεστει πανω του μπας κ ξυπνησει κ ξεκαβαλισει την αριστερη...
Εσυ δηλαδη τι θα κανεις κ τι προσπαθεις να με πεισεις οτι ισχυει? Θα φρεναρεις, θα μπεις απο την δεξια στην αριστερη, θα περιμενεις απο πισω του να κανει δεξια για να ξαναεπιταχυνεις κ να επιστρεψεις μετα στην δεξια?
οτι πεις...
- α) Σε μoνόδρoμoυς και oδoύς διπλής κατεύθυνσης, πoυ υπάρχoυν δύo
-
10 ολόκληρα λεπτά ε ?
Σου φαίνοντε λίγα για δουλειά ενώς λεπτού ;;;;
Ναι
Πρόσεξε με, διαφωνώ πλήρως με την αντίδραση του αλλά αυτα τα '10 λεπτά' ... δεν ξέρω ... μου ακούγονται 'κάπως'
10 λεπτά του ευρώ για δουλειά 1 λεπτού της ώρας...
10χ60 = 600 λεπτά σε μία ώρα ή χονδρικά 6 ευρώ την ώρα.
Δηλαδή 48 ευρώ στο 8ωρο...Αν θεωρούσαμε ότι δουλεύει κανονικά και φούλ μεροκάματο, πιστεύεις ακόμα ότι είναι λίγα τα χρήματα που έδωσα ;;;;
Και αν το πιστεύεις τότε πάνε ρώτησε τα παιδιά των 800 ευρώ που πέρνουν περίπου 6 λεπτά την ώρα. μικτά...
-
Ανεξάρτητα από το χρόνο που τους παίρνει, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι υπάρχουν και κάποιοι που γίνονται φορτικοί, τα 10 λεπτά μου φαίνονται πολύ λίγα. Ελπίζω να είναι πολύ λίγοι αυτοί που με τη δική σας λογική τους δίνουν 10 λεπτά και το θεωρούν ΟΚ ....
Δεν πρόκειται ποτέ μου να συναινέσω στην διαίωνιση του προβλήματος. Εάν θέλει δουλειά που να βγάζει 50 cents το λεπτό εργασίας να πάει στο Πακιστάν. Τόσο απλά.
ΥΓ> με έναν πρόχειρο υπολογισμό αυτός κονομάει με 30 αμάξια την ώρα σου λέω -έτσι στο χαλαρό- 15 ευρώ. Για ένα 8ωρο = 120 ευρώ. Με 50 cents που τα θεωρείς και ντροπή.
edit: με πρόλαβε ο dpolal με άλλο παράδειγμα.
-
Πρέπει να έχω αναφέρει στο παρελθόν το εξής περιστατικό: Σε φανάρι γυφτάκι έρχεται στο παράθυρο ζητώντας ελεημοσύνη. Ο πατέρας μου του δίνει πενηντάρικο* (ίσως η μοναδική φορά που τον έχω δει) και το γυφτάκι μας το πετάει μέσα ζητώντας κατοστάρικο**
*: επί εποχής δραχμών
**: μόλις είχαν κυκλοφορήσει και ήταν της μόδας -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
10 ολόκληρα λεπτά ε ?
0,1 € /1 Min = 48 €/8 Hours
-15 € το κόστος...
=33 €, αλλά ανασφάλιστος... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
10 ολόκληρα λεπτά ε ?
Ναι
Πρόσεξε με, διαφωνώ πλήρως με την αντίδραση του αλλά αυτα τα '10 λεπτά' ... δεν ξέρω ... μου ακούγονται 'κάπως'
10 λεπτά του ευρώ για δουλειά 1 λεπτού της ώρας...
10χ60 = 600 λεπτά σε μία ώρα ή χονδρικά 6 ευρώ την ώρα.
Δηλαδή 48 ευρώ στο 8ωρο...Αν θεωρούσαμε ότι δουλεύει κανονικά και φούλ μεροκάματο, πιστεύεις ακόμα ότι είναι λίγα τα χρήματα που έδωσα ;;;;
Πλάκα κάνεις ε?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
10 ολόκληρα λεπτά ε ?
0,1 € /1 Min = 48 €/8 Hours
-15 € το κόστος...
=33 €, αλλά ανασφάλιστος...τι ανασφάλιστος ρε συ....33 ευρώ είναι ο μισθός 1 μήνα στο Πακιστάν κ αυτός τον βγάζει σε 1 μέρα.
Μονο σε μια γιαγιούλα έδωσα λεφτά που πούλγε χαρτμάντηλα χωρίς να τα πάρω (5ευρο). Καθόλα αξιοπρεπής μπορούσε να είναι η γιαγιά όλων μας. 1000 ευχές πήρα.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πρέπει να έχω αναφέρει στο παρελθόν το εξής περιστατικό: Σε φανάρι γυφτάκι έρχεται στο παράθυρο ζητώντας ελεημοσύνη. Ο πατέρας μου του δίνει πενηντάρικο* (ίσως η μοναδική φορά που τον έχω δει) και το γυφτάκι μας το πετάει μέσα ζητώντας κατοστάρικο***: επί εποχής δραχμών
**: μόλις είχαν κυκλοφορήσει και ήταν της μόδαςΈκανε τέτοιο έγκλημα το γυφτάκι? Να μην ξαναδώσουμε φράγκο ... ε συγνώμη σεντ σε κανένα !!!
-
Πρέπει να έχω αναφέρει στο παρελθόν το εξής περιστατικό: Σε φανάρι γυφτάκι έρχεται στο παράθυρο ζητώντας ελεημοσύνη. Ο πατέρας μου του δίνει πενηντάρικο* (ίσως η μοναδική φορά που τον έχω δει) και το γυφτάκι μας το πετάει μέσα ζητώντας κατοστάρικο**
**: μόλις είχαν κυκλοφορήσει και ήταν της μόδαςΈκανε τέτοιο έγκλημα το γυφτάκι? Να μην ξαναδώσουμε φράγκο ... ε συγνώμη σεντ σε κανένα !!!
είπε κανείς να μην ξαναδώσει σε κανέναν; Γιατί μηδενίζεις;
-
Πλάκα κάνεις ε?Έκανα ένα edit στο post μου.
Ξαναδιάβασε το και έλα να πούμε αν θέλεις πόση πλάκα έχουν τα λεγόμενα μου... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
είπε κανείς να μην ξαναδώσει σε κανέναν; Γιατί μηδενίζεις;
Γιατί αδυνατώ να καταλάβω την σχέση αυτού που γράφεις με το αν πρέπει και πόσο πρέπει να δίνουμε σε τέτοιους ανθρώπους ...
-
Α ρε Ελλάδα που δίνεις 6 ευρώ στον καφέ σου αλλά δε δίνεις 10 λεπτά σ'αυτούς που έχουν ανάγκη, κλπ κλπ κλπ
Ας μη ξεχνάμε οτι τα λεφτά αυτά που παίρνουν οι επαίτες δεν φορολογούνται σ'αυτούς.
Δεν μας προσφέρουν δηλαδή νόμιμη υπηρεσία που φορολογείται απο το κράτος, και το πιθανότερο είναι οτι τα λεφτά αυτά στέλνονται πίσω στη πατρίδα τους.
Ακόμη χειρότερα δίνοντας χρήματα πιθανότατα τροφοδοτούμε το κύκλωμα 'εμπορίας' φαναριών, με τους αντίστοιχους νταβατζήδες του.Τα έχουν γράψει άλλοι πιο πριν, καλύτερα απο μένα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πλάκα κάνεις ε?
Έκανα ένα edit στο post μου.
Ξαναδιάβασε το και έλα να πούμε αν θέλεις πόση πλάκα έχουν τα λεγόμενα μου...Μου συγκρίνεις έναν άνθρωπο που έχει έρθει από ποιός ξέρει που, με αβέβαιο μέλλον, που πιθανότατα ζει σε άθλιες συνθήκες, που είναι αυτές τις 6 ή τις 186 ώρες στον ήλιο, στη βροχή, στο καυσαέριο και στην ουσία ζητιανέβει (λες και τα 10 τα 20 και τα 100 λεπτα τα δίνουμε για το οτι μας καθάρισε το τζαμι ) με τον γνωστό 'νέο των 800 ευρώ' ?!?
Κάτι δεν μου ακούγεται καλά ρε παιδιά σε όλα αυτά, ειλικρινά δεν πιστεύω ότι διαβάζω ότι διαβάζω την τελευταία μισή ώρα.
Έλεος δηλαδή και ΕΛΕΟΣ σε αυτούς τους ανθρώπους
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Α ρε Ελλάδα που δίνεις 6 ευρώ στον καφέ σου αλλά δε δίνεις 10 λεπτά σ'αυτούς που έχουν ανάγκη, κλπ κλπ κλπΑς μη ξεχνάμε οτι τα λεφτά αυτά που παίρνουν οι επαίτες δεν φορολογούνται σ'αυτούς.
Δεν μας προσφέρουν δηλαδή νόμιμη υπηρεσία που φορολογείται απο το κράτος, και το πιθανότερο είναι οτι τα λεφτά αυτά στέλνονται πίσω στη πατρίδα τους.
Ακόμη χειρότερα δίνοντας χρήματα πιθανότατα τροφοδοτούμε το κύκλωμα 'εμπορίας' φαναριών, με τους αντίστοιχους νταβατζήδες του.Τα έχουν γράψει άλλοι πιο πριν, καλύτερα απο μένα.
Αν το κατάλαβα καλά (τα εμοτικονς δεν βοηθάνε πάντα) αυτό που λες είναι ότι και τα 10 λεπτά πόλλά είναι, κανονικά δεν θα έπρεπε να τους δίνουμε φράγκο ε
-
Πλάκα κάνεις ε?
Έκανα ένα edit στο post μου.
Ξαναδιάβασε το και έλα να πούμε αν θέλεις πόση πλάκα έχουν τα λεγόμενα μου...Μου συγκρίνεις έναν άνθρωπο που έχει έρθει από ποιός ξέρει που, με αβέβαιο μέλλον, που πιθανότατα ζει σε άθλιες συνθήκες, που είναι αυτές τις 6 ή τις 186 ώρες στον ήλιο, στη βροχή, στο καυσαέριο και στην ουσία ζητιανέβει (λες και τα 10 τα 20 και τα 100 λεπτα τα δίνουμε για το οτι μας καθάρισε το τζαμι ) με τον γνωστό 'νέο των 800 ευρώ' ?!?
Κάτι δεν μου ακούγεται καλά ρε παιδιά σε όλα αυτά, ειλικρινά δεν πιστεύω ότι διαβάζω ότι διαβάζω την τελευταία μισή ώρα.
Έλεος δηλαδή και ΕΛΕΟΣ σε αυτούς τους ανθρώπους
Είναι άλλοθι δηλ το ότι ήρθαν από μακρυά;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είναι άλλοθι δηλ το ότι ήρθαν από μακρυά;
I rest my case ...
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Youtube VideoΠροχθές που επέστρεφα Αθήνα στα έργα υπήρχαν περιπολικά που περνούσαν συνεχώς. Οπότε μάλλον δεν είναι σπάνιο να υπάρχει εκεί και να τους τσιμπήσει.
Βέβαια καλό θα ήταν να κάνει και το ίδιο στους πονηρούς (ιδιαιτέρως 'επαγγελματίες' με λεωφορεία) οι οποίοι μόλις δουν τα έργα αμέσως πιάσουν τη Λ.Ε.Α. και περνούν όλα τα κορόιδα με αποτέλεσμα να επιδεινώνουν τρις χειρότερα το πρόβλημα της κίνησης στα έργα. -
Αν το κατάλαβα καλά (τα εμοτικονς δεν βοηθάνε πάντα) αυτό που λες είναι ότι και τα 10 λεπτά πόλλά είναι, κανονικά δεν θα έπρεπε να τους δίνουμε φράγκο ε
Ναι δεν θα έπρεπε να τους δίνουμε φράγκο.
Πρόσεξε, δεν λέω να τους έχουμε σκλάβους και να μας καθαρίζουν τα παρμπρίζ τσαμπέ.
Λέω οτι κακώς βρίσκονται στα φανάρια και κάνουν αυτή τη 'δουλειά'.Πέραν αυτού, εφόσον ήρθαν στην Ελλάδα απο την τριτοκοσμική χώρα τους για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης (δεν μιλάω για πολιτικούς πρόσφυγες), τέτοια δουλειά δεν είναι ακριβώς αυτό που θα θεωρούσε κανείς οτι μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του. Και μη μου πεις οτι το κάνουν για μικρό χρονικό διάστημα, γιατί σε κάποια φανάρια βλέπω συνεχώς τους ίδιους πάνω απο ένα χρόνο.
Οπότε και ενοχλητικοί είναι (για το οποίο προφανώς, ξυδάκι γιατί η προσωπική μου άποψη δεν έχει σημασία) και κακό κάνουν στη χώρα μας (κακό το οποίο προφανώς δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτό που κάνουν οι 300 της Βουλής) και δεν βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης τους. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πετράλωνα σήμερα το πρωί σε δρόμο με μία λωρίδα και παρκαρισμένα δεξιά αριστερά...Opel Astra, μικρό γιαπωνέζικο μετά και εγώ τρίτος.
Σταματάει το Astra για να παρκάρει με όπισθεν, με alarm κανονικά.
Οδηγεί κοπέλα και καθυστερεί λίγο.Τη στιγμή που αρχίζει να κάνει όπισθεν για να παρκάρει το μικρό γιαπωνέζικο πάει να χωθεί και να περάσει από τα αριστερά (δρόμος με μία λωρίδα και παρκαρισμένα λέμε )
Φυσικά η κοπέλα δεν τον βλέπει αφού κοιτάει δεξιά το παρκάρισμα και όπως το έχει κόψει και κινείται προς τα πίσω η ρόδα της βρίσκει πάνω στην πόρτα του γιαπωνέζικου.
Κατεβαίνει ο οδηγός και φυσικά αρχίζει το πανηγύρι..Δεν έκατσα να δώ την συνέχεια...
Μάλλον θα έπρεπε, από τη στιγμή που δε μπορούσες να περιμένεις εκεί, απλά να κατέβεις και να δώσεις τα στοιχεία σου στη κοπέλα λέγοντάς της ότι αν ο άλλος της ζητήσει αποζημίωση να σε καλέσει γι αμάρτυρα ότι δεν έφταιγε.
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............