-
Ο χρήστης leonakias έγραψε:
Απο τηνπροσεκτική ανάγνωση των μέχρι τώρα δημοσεεύσεων οδηγούμαι στο σύμπέρασμα ότι δεν έχει ξεκαθαρισθεί τόσο η έννοια της επίδειξης σήματος SOS όσο και τι κάνουμε σε 'δύσκολες' καταστάσεις. Και εδώ ο Λώρης και άλλοι 'γνώστες' θα πρέπει να βοηθήσουν.
Ο Γ.Κ.Ρ. (ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΡΑΛΛΥ) ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΑ SOS ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ,ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΟ SOS ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΘΟΝΤΕΣ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
φλε λωρη
κατα δευτερον θα σε ρωτησω ΠΟΙΟΣ απολους τους οδηγους και συνοδηγους (εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων) διαβαζει και εφαρμοζει πιστα τον ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΡΑΛΛΥ?
ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ !!!
εγω προσωπικα και στις αναγνωρισεις αλα και στους αγωνες εχω δει του κοσμου τα ευτραπελα να γινονται και οταν ενημερωνω για την υπαρξη των κανονισμων αυτων καθως και την αναφορα τους στο YEAR BOOK της ΕΛΠΑ και την υποχρεωση των αγωνιζομενων αλλα και ολων των εμπλεομενων στους αγωνεςς να τουςγνωριζουν και να τους διαβαζουν....................η απαντηση τους ειναι 'ΠΡΕΠΕΙ??????????????????'
συμφωνω μαζι σου στο θεμα σεμιναριων σε οδησους αγωνες παλιους και νεους και θα αντιπροτειναι ενα σεμιναριο κοινο για ολους τους εμπλεκομενους στους αγωνες ειτε ειναι οδηγοι και συνοδηγοι ειτε κριτες ειτε χρονομετρες ακομα και ατομα απο τα σερβις των αγωνιζομενων
ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ,'ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ' ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΚΡΙΤΕΣ).ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
φιλικα δημητρης
-
Περίμενα ένα μήνα τώρα αλλά μάλλον λόγω του ατυχήματος ξεχάστηκε.
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΩ ΕΤΡΕΞΕ Νο 1 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΠΑ;
Ακόμα και αν φέρει ο Σωτήρχος WRC θα βρεθεί τρόπος να κερδίζει άλλος!!!
Το λέω και το πιστεύω!!!
-
Νίκο, νομίζω ότι ρόλο έπαιξε το WRC και όχι το Ε στην συγκεκριμένη περίπτωση! Είναι λογικό νομίζω από την άποψη ότι είναι ότι πιο γρήγορο στον αγώνα και ο οδηγός είναι ο πρωταθλητής!
Στο ΕΛΠΑ δεν γίνεται να μπει μπροστινό νούμερο μιας και η συμμετοχή αυτοκινήτων Ε και WRC δεν γίνεται δεκτή από την FIA !
Το 'κουφό' είναι όταν δίνουν νούμερα 15αδας σε συμμετοχές που τερματίζουν 'πίσω ' στη γενική μόνο και μόνο επιδή το αυτοκίνητο τους είναι κατηγορίας Α(7)
Περιττό να σου πω ότι σε όσα ραλλύ έχω τρέξει και συμμετέχει και η αδερφή μου με το Sei έχει ως επί το πλείστον μπροστινό νούμερο από εμάς λόγω κατηγορίας Α. Ενώ εμείς και κάποιοι άλλοι όπως ο Πρινέας που τρέχουμε με Ν2 και όπου έχουμε τερματίσει είμαστε στην 15αδα γενικής παίρνουμε νούμερα από 60 και πίσω!
Τι να κάνεις όμως,έτσι είναι οι κανονισμοί!και είναι ίδιοι για όλους! -
Που λέει ότι απαγορεύεται να έχει το Νο. 1 αυτοκίνητο ομάδας Ε ?
Οπως λέει και ο malsot, στο ΕΛΠΑ δε γίνεται διότι εκεί δε γίνονται δεκτά αυτοκίνητα ομάδας Ε, οπότε τρέχουν 'πίσω' σε 'μόνο Ελληνική' κατάταξη.
Αλλά στους άλλους αγώνες ποιό είναι το πρόβλημα ? -
Αν είχα εγώ η ο Σωτήρης αυτό το αμάξι θα μας ειμασταν στα πρώτα 10 αυτοκίνητα;
-
Ο χρήστης Vlachos έγραψε:
Αν είχα εγώ η ο Σωτήρης αυτό το αμάξι θα μας ειμασταν στα πρώτα 10 αυτοκίνητα;Ισως αλλά μάλλον όχι. Διότι το αμάξι είναι ένα από τα κριτήρια της σειράς εκκίνησης, το σημαντικότερο είναι η 'ταχύτητα' και το 'παλμαρές' του οδηγού. Βλ. πχ. ο Αρης Ιαβέρης με το Ν/3 ήταν Νο. 4 στο Παλάδιο.
Αλλά εσύ άλλο είχες πει πριν:
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΩ ΕΤΡΕΞΕ Νο 1 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;
δηλ. λες και απαγορεύεται να είναι Νο. 1 αυτοκίνητο κατηγορίας Ε και ας το οδηγεί o Loeb.
-
**Το βλέπω πολύ Ελληνικό!!!
O Άκρατος 14ος γενικής Nissan Micra με Νο76 δεν είχε ταχύτητα έτσι;
Γιατί μην μου πεις ότι αυτόν θα τον βάζατε στην 10αδα.
Αν ηταν όμως γιος μεγάλου ονόματος θα το προωθούσανε το παιδί!
Η τώρα που είδατε τους χρόνους, του χρόνου θα έχει μικρότερο νούμερο;**
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Ενώ εμείς και κάποιοι άλλοι όπως ο Πρινέας που τρέχουμε με Ν2 και όπου έχουμε τερματίσει είμαστε στην 15αδα γενικής παίρνουμε νούμερα από 60 και πίσω!Αυτός δεν είναι λόγος Νάσο για να μην είμαστε τόοοοοοοοοοσο πίσω?
Και πρόσεξε τι θα απαντήσεις γιατί είναι πολύ πιθανό να εννοειθεί ότι γίνονται διακρίσεις! Και το παράδειγμα που έδωσες είναι καθαρά θέμα ιδιαίτερης μεταχείρησης, και σε παρακαλώ πολύ να θυμηθείς τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν πίσω του όπως ο Τ.Καϊτατζής με WRC ,ο Ζάχος με S1600 και 'ένα κάρο ' Α που τρέχουν και διακρίνονται καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι σε ένα μόνο αγώνα!
Ξέρεις ότι δεν έχω τίποτα μαζί σου και σε εκτιμώ αφάνταστα και προκαταβολικά σου λέω πως γνωρίζω ότι ουδεμία ευθύνη φέρεις για την διαμόρφωση των συμμετοχών!
Κατά την γνώμη σου τα Ν2 είναι τα 2α πιο αργά αυτοκίνητα μετά τα Ν1?
Ρωτώ διότι άλλαξα αυτοκίνητο γιατί η Ε είναι 'παλιά' και κάναμε Ν2 (με κόστος Α)για να μπορούμε να είμαστε μπροστά σε χρόνους και νούμερα....το πρώτο το ψηλοκαταφέρνουμε όταν τερματίζουμε...το 2ο όμως..... -
Δεν καταλαβαίνω το β' πληθυντικό, είναι εδώ μέσα κάποιος από αυτούς που βγάζουν τη σειρά εκκίνησης ? Aν έχεις κάποιο παράπονο κάντο εκεί που πρέπει (ΕΘΕΑ). Εγώ σου λέω πως ήταν άστοχο το περί Νο.1 και κατηγορίας Ε και εσύ 'το γυρίζεις' στο πως βγαίνει η σειρά εκκίνησης. ΟΚ
-
Τι νόημα εχει η σειρά εκκίνησης πέραν του οτι ίσως κάποιος κινδυνεύει να 'πιάσει' τον μπροστινό του μέσα στην Ειδική? (πράγμα το οποίο φαντάζομαι δεν αφορά την περίπτωση που αναφέρεται ο Νίκος).
Είναι θέμα μόνο 'μαρκίζας' ή υπάρχει πρόβλημα?Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η ερώτηση πηγάζει από πραγματική απορία...
-
Δεν έχω να απαντήσω τίποτα, δεν με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ μια διαδικασία στην οποία δεν έχω ουδεμία συμμετοχή και ούτε καν συγκεκριμένη άποψη Και που στο κάτω-κάτω, όπως λέει και ο ...αποπάνω δεν έχει και μεγάλη ουσία. Το μόνο που έχει ουσία είναι να μη 'διαλύονται' οι κλάσεις με τεράστιες χρονικές αποστάσεις μεταξύ τους.
-
Ούτε κι εγώ έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τη σειρά συμμετοχής....αλλά όχι πως δε γίνονται διακρίσεις....
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Ούτε κι εγώ έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τη σειρά συμμετοχής....αλλά όχι πως δε γίνονται διακρίσεις....**ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ **
-
αλλη φορα να ρωτανε τον μαλσοτ και τον βλαχος για το πως θα βγει η σειρα
-
Καλώς την Λουκά και τον εθνικό μας σταρ του Forum!Ησουν είσαι και θα είσαι ο ορισμός του μαϊντανού! Αλήθεια, το R στο nickname σου βγαίνει από το Reverse ????? Αν ναι,στη διάθεσή σου να σου κάνω κουμάντο!
-
Ο χρήστης petrosR έγραψε:
αλλη φορα να ρωτανε τον μαλσοτ και τον βλαχος για το πως θα βγει η σειραpetrosR
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Καλώς την Λουκά και τον εθνικό μας σταρ του Forum!Ησουν είσαι και θα είσαι ο ορισμός του μαϊντανού! Αλήθεια, το R στο nickname σου βγαίνει από το Reverse ????? Αν ναι,στη διάθεσή σου να σου κάνω κουμάντο!Den se eida na bgaineis kai na les kati gia thn simpathestati kata ta alla elleni mas, poy ksekinage mprosta apo ton Heki? To WRC se pirakse?
Min apantas kan, oti kai na peis...
-
Κατ'αρχάς δεν είναι Ελένη σου,κατά δεύτερον άσε τους αγώνες σε αυτούς που τρέχουν (εσύ κάνε την δουλειά της κάθε Ελένης-πλύνε κανα πιάτο)και φυσιολογικό να είναι η Ελένη μπροστά από τον Γιάννη Χεκιμιάν μιας και είναι πολύ μπροστά στην Α5 βαθμολογικά στο κύπελο ασφάλτου!
Εννοείται ότι την συμπαθέστατη αδερφή μου δεν την πιάνεις!
Καμια άλλη απορία κε Ευαγγελόπουλε -εθνικέ μας σταρ??????Για το κουμάντο που λέγαμε,πάντα στη διάθεσή σου.....
-
Να αρχίσω να σβήνω? Να κλειδώνω?
Η θα μπορέσετε να μην απαντάτε σε αυτά που θεωρείται άνευ ουσίας και να συζητάτε χωρίς υπονοούμενα και εγωισμούς?
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Κατ'αρχάς δεν είναι Ελένη σου,κατά δεύτερον άσε τους αγώνες σε αυτούς που τρέχουν (εσύ κάνε την δουλειά της κάθε Ελένης-πλύνε κανα πιάτο)και φυσιολογικό να είναι η Ελένη μπροστά από τον Γιάννη Χεκιμιάν μιας και είναι πολύ μπροστά στην Α5 βαθμολογικά στο κύπελο ασφάλτου!
Εννοείται ότι την συμπαθέστατη αδερφή μου δεν την πιάνεις!
Καμια άλλη απορία κε Ευαγγελόπουλε -εθνικέ μας σταρ??????Για το κουμάντο που λέγαμε,πάντα στη διάθεσή σου.....
Δεν προκειται για εγωισμο Κουκ.
Ας μας πει ομως τι θελει τελικα? Να βγαινει η σειρα βαση ταχυτητας ή αποτελεσματων στα χαρτια?edit [kouk] Και, σε λίγο, θα διαγράφονται, αδιακρίτως, ολόκληρες οι δημοσιεύσεις. Μέχρι να καταλάβεις ότι άλλο επιχειρηματολογώ και άλλο πικάρω τον άλλο πετώντας υπονοούμενα και σπόντες!
Παλαδιο [διάσπαση]