-
Το γράφει πιο πάνω ο Tazio....
-
Wraia pragmata ginontai en eth 2008.....
toylaxiston kapoios eixe ta pantelonia na pei. to eida alla den hksera ti na kanw......Apo thn allh, bsah legomenwn toy k. Lwrh (kai logika milaei exontas apodeikseis) o allos montarise ta plana gia na thn bgalh ka8arh..... Eleos dld.....
Kai an o k. Arhs htan se sobaroterh katastash? Einai h den einai egklhmatikh energeia meta?Arapia kai pali arapia..... Toylaxiston edw mporei na ermhneyoyn toys kanonismoys opws toys boleyei gia na kerdizoyn oi ntopioi sta rally alla toylaxiston exoyn an8rwpia mesa toys.....
-
Το γράφει πιο πάνω ο Tazio....
-
...καλά είμαστε πολύ μπροστά!!! Και μοντάρουμε, και κόβουμε, και ράβουμε...
ε, ρε πού πάμε!!!!!!!!!!!
Πάντως μετά την ξεφτίλα του Πασχάλη (με το νόθο), άκουσα και αυτή τη ξεφτίλα, η γυναίκα...
-
Ο Πετροπουλος, συνοδηγος του Κυρκου Junior στο Παλάδιο, ειναι και ο συνοδηγος του Χατζητσοπανη ή συνωνυμία ειναι?
-
Καλή χρονιά , Χρόνια Πολλά σε όλους
Η καταγραφή της εμπειρίας του Λώρη δεν είναι παρά δωρεάν σεμινάριο για αγωνιζόμενους, όχι όμως για το πώς θα πρέπει αν φοράμε το κράνος μας ή να δένουμε τη ζώνη μας, πράγματα που με πολύ μεγάλη όρεξη τα είπε στα σεμινάρια, αλλά και τα έδειξε σε νέους αλλά και παλαιότερους αγωνιζόμενους ο ίδιος εκεί στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου του ακινήτου της Μεσογείων, αλλά για την απόλυτη αναγκαιότητα να αποκτήσουμε ιδεολογική άποψη για αυτό που κάνουμε και να καταγράψουμε καθένας τις αξίες μας..
Οι αγώνες για όλους εμάς δεν είναι στροφές, αναρτήσεις, τετραπετάλουδα και στρίψιμο. Είναι η επιλογή για τον ελεύθερο χρόνο μας , η επιλογή του χώρου που θέλουμε να βρισκόμαστε και της επίδοσης σε αυτό που κάνουμε, η επιλογή του να είμαστε κοντά στη φύση με το δικό μας όπλο, με τα δικά μας «πόδια», όπως οι κυνηγοί στους κυνηγότοπους και οι ορειβάτες στις βουνοκορφές.
Ας αναζητήσουμε σε άλλους χώρους της ζωής μας την επιβεβαίωση και όχι στους αγώνες που τόσο πολύ όλοι μας έχουμε αγαπήσει.
Ας τρέξουμε για να περάσουμε όμορφα, να απολαύσουμε αυτή τη ίδια την τεχνική της οδήγησης ή της συνοδήγησης, να ξεπεράσουμε την ίδια την επίδοσή μας.
Ας τρέξουμε για να μαζέψουμε εκείνα τα χιλιόμετρα στην πλάτη μας που θα είναι η ελάχιστη εγγύηση ασφάλειας για εμάς και για τους άλλους.
Ας προσπεράσουμε αυτούς που σήμερα έκαναν τον πρώτο τους αγώνα και θέλουν από χθες να λογίζονται πρωταθλητές, αυτούς που δεν αισθάνονται καλά αν δεν στεφθούν κάπου σε κάποια κατηγορία «πρωταθλητές», όπως επίσης ας προσπεράσουμε αυτούς που θέλουν με κάθε τρόπο να μείνουν στο «θρόνο» για πάντα. Για όλους εμάς που πλησιάζουμε ή και ξεπεράσαμε τα 50 χρόνια ζωής, η μοναδική επιβεβαίωση των αθλητικών μας επιδόσεων έρχεται τη στιγμή που θα μας περάσει ένας νέος οδηγός. ΄Οσο δεν έρχεται αυτή η στιγμή θα πρέπει να ανησυχούμε ότι οι επιδόσεις δεν οφείλονται στις οδηγικές ικανότητές μας, αλλά σε άλλους παράγοντες. Η πορεία την οποία διαγράφουμε δυστυχώς είναι καμπύλη και όχι ευθεία προς τα πάνω.Αν δούμε λίγο την παρουσία του πληρώματος Άρης-Λώρης θα διαπιστώσουμε εύκολα ότι αυτοί οι συναθλητές μας δεν κυνήγησαν κανένα πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, κυνήγησαν όμως την επίδοση, την πρόκληση, το νέο και περίμεναν μια καλλίτερη αντιμετώπιση από όλους εμάς ανεξαιρέτως. Πίστεψαν ότι η παρουσία τους προσφέρει θετικά στοιχεία στο χώρο και έτσι είναι κατά την άποψή μου, και ότι θα τύχαιναν άλλης αντιμετώπισης. Δυστυχώς.
Η πίκρα του Λώρη βγαίνει εύκολα στα κείμενό του. Την αηδία μου για όσους δεν την κατάλαβαν την δηλώνω τώρα.΄Όταν χρειάζεται να σκεφτείς για ανάλογα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ζωή και την ασφάλεια όλων μας και δεν αντιδράς αστραπιαία, στο δέκατο του δευτερολέπτου, δεν τραβάς χειρόφρενο, τότε «φίλε» μου δεν έχεις θέση κοντά μας. Ψάξε να βρείς το χώρο που θα σου δώσει τα πρωταθλήματα που τόσο πολύ θέλεις, τα κύπελλα και συγχωρέστε με , το κουραδόκαστρο.
Και αν ακόμη δεν το προέβλεπε ο κανονισμός δεν θα έπρεπε να σταματήσουμε όταν βλέπουμε έναν δικό μας άνθρωπο ή οποιοδήποτε άνθρωπο να μας ζητάει βοήθεια; Ποιος είναι αυτός που χάρηκε τη νίκη του στους ΜΑΥΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ που είχαμε την ατυχία να ζήσουμε τελευταία;Όσο προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων και βελτίωσης των συνθηκών, των προκηρύξεων, των τεχνικών κανονισμών κ.λ.π. άλλοτε θα επιτυγχάνουμε και άλλοτε θα βρίσκουμε τοίχους μπροστά μας, «μαγαζάκια», τους χθεσινούς φίλους εχθρούς του σήμερα, τους εχθρούς φίλους, πάντα όταν θέλουν να πετύχουν κάτι μας αγκαλιάζουν και μας λένε «εμείς ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τους οδηγούς» (το μεγαλύτερο ψέμα του χώρου), άλλοτε μας θυμούνται και μόλις πετύχουν αυτό που θέλουν μας γυρνάνε την πλάτη, δεν μας θυμούνται καν. Αυτά τα μάθαμε, τα εμπεδώσαμε, την γνώση αυτή την έχουμε στη φαρέτρα μας.
Εκείνο που δεν έχουμε είναι αυτό που πικραίνει το Λώρη.
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ για αυτό που κάνουμε.
Κατά την άποψή μου αυτό είναι το πρόσφατο σεμινάριο του Λώρη.
Και από τούτο το βήμα περαστικά στο Λώρη, περαστικά στον ΄Αρη.
Θέλουμε οπωσδήποτε και πρέπει να τους έχουμε και πάλι κοντά μας σύντομα.
Οι αγώνες είναι ακίνδυνοι όσο δουλεύει η ψυχή και το μυαλό μας.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Γιάννης Μεσημέρης -
Καλή χρονιά , Χρόνια Πολλά σε όλους
Η καταγραφή της εμπειρίας του Λώρη δεν είναι παρά δωρεάν σεμινάριο για αγωνιζόμενους, όχι όμως για το πώς θα πρέπει αν φοράμε το κράνος μας ή να δένουμε τη ζώνη μας, πράγματα που με πολύ μεγάλη όρεξη τα είπε στα σεμινάρια, αλλά και τα έδειξε σε νέους αλλά και παλαιότερους αγωνιζόμενους ο ίδιος εκεί στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου του ακινήτου της Μεσογείων, αλλά για την απόλυτη αναγκαιότητα να αποκτήσουμε ιδεολογική άποψη για αυτό που κάνουμε και να καταγράψουμε καθένας τις αξίες μας..
Οι αγώνες για όλους εμάς δεν είναι στροφές, αναρτήσεις, τετραπετάλουδα και στρίψιμο. Είναι η επιλογή για τον ελεύθερο χρόνο μας , η επιλογή του χώρου που θέλουμε να βρισκόμαστε και της επίδοσης σε αυτό που κάνουμε, η επιλογή του να είμαστε κοντά στη φύση με το δικό μας όπλο, με τα δικά μας «πόδια», όπως οι κυνηγοί στους κυνηγότοπους και οι ορειβάτες στις βουνοκορφές.
Ας αναζητήσουμε σε άλλους χώρους της ζωής μας την επιβεβαίωση και όχι στους αγώνες που τόσο πολύ όλοι μας έχουμε αγαπήσει.
Ας τρέξουμε για να περάσουμε όμορφα, να απολαύσουμε αυτή τη ίδια την τεχνική της οδήγησης ή της συνοδήγησης, να ξεπεράσουμε την ίδια την επίδοσή μας.
Ας τρέξουμε για να μαζέψουμε εκείνα τα χιλιόμετρα στην πλάτη μας που θα είναι η ελάχιστη εγγύηση ασφάλειας για εμάς και για τους άλλους.
Ας προσπεράσουμε αυτούς που σήμερα έκαναν τον πρώτο τους αγώνα και θέλουν από χθες να λογίζονται πρωταθλητές, αυτούς που δεν αισθάνονται καλά αν δεν στεφθούν κάπου σε κάποια κατηγορία «πρωταθλητές», όπως επίσης ας προσπεράσουμε αυτούς που θέλουν με κάθε τρόπο να μείνουν στο «θρόνο» για πάντα. Για όλους εμάς που πλησιάζουμε ή και ξεπεράσαμε τα 50 χρόνια ζωής, η μοναδική επιβεβαίωση των αθλητικών μας επιδόσεων έρχεται τη στιγμή που θα μας περάσει ένας νέος οδηγός. ΄Οσο δεν έρχεται αυτή η στιγμή θα πρέπει να ανησυχούμε ότι οι επιδόσεις δεν οφείλονται στις οδηγικές ικανότητές μας, αλλά σε άλλους παράγοντες. Η πορεία την οποία διαγράφουμε δυστυχώς είναι καμπύλη και όχι ευθεία προς τα πάνω.Αν δούμε λίγο την παρουσία του πληρώματος Άρης-Λώρης θα διαπιστώσουμε εύκολα ότι αυτοί οι συναθλητές μας δεν κυνήγησαν κανένα πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, κυνήγησαν όμως την επίδοση, την πρόκληση, το νέο και περίμεναν μια καλλίτερη αντιμετώπιση από όλους εμάς ανεξαιρέτως. Πίστεψαν ότι η παρουσία τους προσφέρει θετικά στοιχεία στο χώρο και έτσι είναι κατά την άποψή μου, και ότι θα τύχαιναν άλλης αντιμετώπισης. Δυστυχώς.
Η πίκρα του Λώρη βγαίνει εύκολα στα κείμενό του. Την αηδία μου για όσους δεν την κατάλαβαν την δηλώνω τώρα.΄Όταν χρειάζεται να σκεφτείς για ανάλογα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ζωή και την ασφάλεια όλων μας και δεν αντιδράς αστραπιαία, στο δέκατο του δευτερολέπτου, δεν τραβάς χειρόφρενο, τότε «φίλε» μου δεν έχεις θέση κοντά μας. Ψάξε να βρείς το χώρο που θα σου δώσει τα πρωταθλήματα που τόσο πολύ θέλεις, τα κύπελλα και συγχωρέστε με , το κουραδόκαστρο.
Και αν ακόμη δεν το προέβλεπε ο κανονισμός δεν θα έπρεπε να σταματήσουμε όταν βλέπουμε έναν δικό μας άνθρωπο ή οποιοδήποτε άνθρωπο να μας ζητάει βοήθεια; Ποιος είναι αυτός που χάρηκε τη νίκη του στους ΜΑΥΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ που είχαμε την ατυχία να ζήσουμε τελευταία;Όσο προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων και βελτίωσης των συνθηκών, των προκηρύξεων, των τεχνικών κανονισμών κ.λ.π. άλλοτε θα επιτυγχάνουμε και άλλοτε θα βρίσκουμε τοίχους μπροστά μας, «μαγαζάκια», τους χθεσινούς φίλους εχθρούς του σήμερα, τους εχθρούς φίλους, πάντα όταν θέλουν να πετύχουν κάτι μας αγκαλιάζουν και μας λένε «εμείς ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τους οδηγούς» (το μεγαλύτερο ψέμα του χώρου), άλλοτε μας θυμούνται και μόλις πετύχουν αυτό που θέλουν μας γυρνάνε την πλάτη, δεν μας θυμούνται καν. Αυτά τα μάθαμε, τα εμπεδώσαμε, την γνώση αυτή την έχουμε στη φαρέτρα μας.
Εκείνο που δεν έχουμε είναι αυτό που πικραίνει το Λώρη.
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ για αυτό που κάνουμε.
Κατά την άποψή μου αυτό είναι το πρόσφατο σεμινάριο του Λώρη.
Και από τούτο το βήμα περαστικά στο Λώρη, περαστικά στον ΄Αρη.
Θέλουμε οπωσδήποτε και πρέπει να τους έχουμε και πάλι κοντά μας σύντομα.
Οι αγώνες είναι ακίνδυνοι όσο δουλεύει η ψυχή και το μυαλό μας.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Γιάννης Μεσημέρης -
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ.
'ΕΠΙΑΣΕΣ' ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΟΠΟΙΗΘΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ 'ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ' ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ) ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Καταρχην περαστικα και απο εμενα!
δεν θα σταθω σε συμπεριφορες συναθλητων σας, αλλα στις ενεργειες σας.
Το να κρατησει καποιος την ψυχραιμοια του σε μια τοσο δυσκολη στιγμη σε αγώνα ή ακομα και στον δρομο, πιστευω οτι ειναι το πιο βασικο, καθως καθε λεπτο που χανεται ειναι υπερπολιτιμο.Το γεγονος οτι οι ενεργειες που εγιναν δεν εδειχναν εναν ανθρωπο που τα εχει χαμενα, που εκτος του πονου που θα ηταν λογικο να εχει 'χασει την μπαλα' ακομη και απο την τοσο βιαιη επιβραδυνση, να συνηδητοποιησει τοσο γρηγορα και να αξιολογηση την σοβαροτητα της καταστασης, μάλλον συνεβαλε σε huppy end της υποθεσης. Ακομη και τα τηλεφωνα που εγιναν ωστε να λαβουν γνωση αυτοι που επρεπε, ηταν μαλλον η μοναδικη σωτηρια αφου το 'SOS' δεν εφερε αποτέλεσμα....πραγματικα ομως ποσοι εχουν τα τηλεφωνα αυτα? η μαλλον ποσοι σκεφτοντε να τα περασουν στο κινητο τους ωστε να τα εχουν μαζι τους σε περιπτωση στραβης?
Αν καποιος νομιζει οτι αυτο το κειμενο γραφτηκε για ηρωποιηση, απλα δεν θα κερδισει τπτ απο το κειμενο αυτο...ισα ισα εχασε 2-3 λεπτα απο τη ζωη του διαβαζοντας το.
Μηπως μαζι με το SOS & OK να δινανε και μια Α4 κολλα που να λεει τι πρεπει να γινει σε περιπτωση που δουμε ενα απο τα 2? Οχι τπτ αλλο αλλα ο Ελληνας εχει συνηθισει λιγο στην μασημενη τροφη.
Καλη αναρωση, και μακαρι ολα τα ατυχηματα απο εδω και περα να εχουν σαν αποτελεσμα στεναχωρια για το που θα βρεθουν τα € να ξαναφτιαχτει το αμαξι και τπτ παραπανω.
Εντιτ, με το παραπανω εννοω, να εχουμε μονο υλικες ζημιες, δεν αναφερομε στο συγκεκριμενο ατυχημα, οτι σκεφτεται τα λεφτα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καταρχην περαστικα και απο εμενα!δεν θα σταθω σε συμπεριφορες συναθλητων σας, αλλα στις ενεργειες σας.
Το να κρατησει καποιος την ψυχραιμοια του σε μια τοσο δυσκολη στιγμη σε αγώνα ή ακομα και στον δρομο, πιστευω οτι ειναι το πιο βασικο, καθως καθε λεπτο που χανεται ειναι υπερπολιτιμο.Το γεγονος οτι οι ενεργειες που εγιναν δεν εδειχναν εναν ανθρωπο που τα εχει χαμενα, που εκτος του πονου που θα ηταν λογικο να εχει 'χασει την μπαλα' ακομη και απο την τοσο βιαιη επιβραδυνση, να συνηδητοποιησει τοσο γρηγορα και να αξιολογηση την σοβαροτητα της καταστασης, μάλλον συνεβαλε σε huppy end της υποθεσης. Ακομη και τα τηλεφωνα που εγιναν ωστε να λαβουν γνωση αυτοι που επρεπε, ηταν μαλλον η μοναδικη σωτηρια αφου το 'SOS' δεν εφερε αποτέλεσμα....πραγματικα ομως ποσοι εχουν τα τηλεφωνα αυτα? η μαλλον ποσοι σκεφτοντε να τα περασουν στο κινητο τους ωστε να τα εχουν μαζι τους σε περιπτωση στραβης?
Αν καποιος νομιζει οτι αυτο το κειμενο γραφτηκε για ηρωποιηση, απλα δεν θα κερδισει τπτ απο το κειμενο αυτο...ισα ισα εχασε 2-3 λεπτα απο τη ζωη του διαβαζοντας το.
Μηπως μαζι με το SOS & OK να δινανε και μια Α4 κολλα που να λεει τι πρεπει να γινει σε περιπτωση που δουμε ενα απο τα 2? Οχι τπτ αλλο αλλα ο Ελληνας εχει συνηθισει λιγο στην μασημενη τροφη.
Καλη αναρωση, και μακαρι ολα τα ατυχηματα απο εδω και περα να εχουν σαν αποτελεσμα στεναχωρια για το που θα βρεθουν τα € να ξαναφτιαχτει το αμαξι και τπτ παραπανω.
Εντιτ, με το παραπανω εννοω, να εχουμε μονο υλικες ζημιες, δεν αναφερομε στο συγκεκριμενο ατυχημα, οτι σκεφτεται τα λεφτα.
NAΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Περαστικά Λώρη και Αρη
Πρέπει να διαβάσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τους αγώνες την εμπειρία σου αυτή ....
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... es-articleΔε μπορεί ... θα καταλάβουν ότι δεν είναι όλα παιχνίδι
-
'Άλλος αγωνιζόμενος, προκειμένου να σώσει το τομάρι του, παραποίησε το υλικό που είχε καταγράψει η κάμερα του αυτοκινήτου του, και μετέτρεψε το SOS σε ΟΚ! Και το έδειξε στην εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη, λέγοντας ότι τα είχα χάμενα και δεν ήξερα τι έδειχνα στον καθένα. Αυτός δεν έχει καμία θέση πλέον στους αγώνες, και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου προς αυτή την κατεύθυνση'
Κύριε Λώρη επειδή χωρίς να σας γνωρίζω έχω την εντύπωση ότι είστε σοβαρός και κυρίως γνωρίζεται τι σας γίνεται, πιστεύω ότι οι ισχυρισμοί ότι δείξατε σε ένα πλήρωμα το ΟΚ είναι τουλάχιστον αστείοι.
Δεν ήμουν παρών, αλλά όταν δύο πληρώματα παραδέχονται δημόσια ότι είδαν το SOS, πώς είναι δυνατόν σε άλλο πλήρωμα να δείχνατε το ΟΚ, δηλαδή παίζατε με τα σήματα εκείνη την ώρα?
Θέλω να δηλώσω όμως την μαρτυρία μου για ένα περιστατικό στο οποίο ήμουν παρών και έχω ακριβή άποψη. Στο κυριολεκτικά Μαύρο Ρόδο του 2006 το πλήρωμα Χατζητσοπάνης-Πετρόπουλος αφού αντιμετώπισαν κάποιο μηχανικό πρόβλημα στην ειδική Βωξίτες, μετά το τέλος της εγκατέλειψαν. Στην συνέχεια ο κ.Πετρόπουλος δήλωνε ότι έμαθαν για το τραγικό συμβάν και σταμάτησαν τον αγώνα. Αν είναι όντως έτσι, γιατί δεν ενημέρωσαν όλους τους αγωνιζόμενους και τους άφησαν να συνεχίσουν. Πώς γίνεται να ενημερώνετε κάποιος για κάτι τέτοιο και να μην ενημερώνει τους συναθλητές του. Ή μήπως ήταν η τέλεια δικαιολογία για να πάρουν τους βαθμούς σε έναν πονεμένο αγώνα που έγιναν 5 ειδικές για να βαθμολογηθούν τελικά αυτοί που τερμάτισαν στις 4.
Θέλω να ελπίζω ότι η ενέργεια αυτή δεν ήταν συνέχεια στην κόντρα που ξεκίνησε όταν ο κ.Βωβός την είπε στον κ.Χατζητσοπάνη μέσω 4τροχών, και κορυφώθηκε τις παραμονές του Λαμίας με τα αστεία που συνέβησαν on-air.
Τέλος κλείνω με μία ευχή. Μακάρι να πραγματοποιήσετε τα λεγόμενα σας στην παραθεση στην αρχή, αλλά και για δυο-τρεις ακόμα που είχαμε για γραφικούς αλλά αποδείχθηκαν επικίνδυνοι.Ευχαριστώ.
-
Υπόψη πως είμαι της άποψης, πως όποιος βλέπει SOS και δεν σταματάει, πρέπει να αποβάλλεται δια παντός και χωρίς κανένα δικαίωμα έφεσης ή αναστολής από τους αγώνες.
Απλώς είμαι επιφυλακτικός για ότι έχει αναφερθεί για την παραποίηση του βίντεο. Το εν λόγω πλήρωμα έτσι και αλλιώς έχει τεθεί εκτός αγώνα. Άρα τι λόγο έχει κάποιος να παραποιήσει το βίντεο; Για να ξανατεθεί εντός αγώνα; Για να αποκαταστήσει το όνομά του, γνωρίζοντας όμως την αντίδραση θα βρει εφόσον οι εμπλεκόμενοι δεν είναι κάποιο ανώνυμο και ανήμπορο πλήρωμα;
Είμαι λοιπόν επιφυλακτικός εκτός και αν κάποιος με πείσει για το αντίθετο με επιχειρήματα. Αν κάποιος το έχει στη διάθεσή του θα ήταν πολύ διαφωτιστικό να το ρίξει σε ένα you tube.Επίσης, κάτι που δεν κατάλαβα είναι τον λόγο που στον Σωτήρχο ο ΕΛΕΜ έκανε μόνο νόημα να επιβραδύνει, εφόσον ήδη είχε αρχίσει να συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Θεωρώ και είναι προσωπική μου άποψη πως ήταν λάθος κίνηση, αν και με το βάρος της πίεσης του χρόνου και της ψυχολογίας τις στιγμής δεν μπορείς να περιμένεις να γίνουν όλα τέλεια. -
Ενταξει αφου δεν φαινεται το SOS, να δινουν στα πληρωματα μια πινακιδα με λαμπες σαν αυτες που εχουν τα τυροπιταδικα ενα μετρο επι ενα μετρο αν δεν δουν και αυτο μπορουν να χρησιμοποιησουν καπνογονο που ειναι και πιο ελαφρυ
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Υπόψη πως είμαι της άποψης, πως όποιος βλέπει SOS και δεν σταματάει, πρέπει να αποβάλλεται δια παντός και χωρίς κανένα δικαίωμα έφεσης ή αναστολής από τους αγώνες.Απλώς είμαι επιφυλακτικός για ότι έχει αναφερθεί για την παραποίηση του βίντεο. Το εν λόγω πλήρωμα έτσι και αλλιώς έχει τεθεί εκτός αγώνα. Άρα τι λόγο έχει κάποιος να παραποιήσει το βίντεο; Για να ξανατεθεί εντός αγώνα; Για να αποκαταστήσει το όνομά του, γνωρίζοντας όμως την αντίδραση θα βρει εφόσον οι εμπλεκόμενοι δεν είναι κάποιο ανώνυμο και ανήμπορο πλήρωμα;
Είμαι λοιπόν επιφυλακτικός εκτός και αν κάποιος με πείσει για το αντίθετο με επιχειρήματα. Αν κάποιος το έχει στη διάθεσή του θα ήταν πολύ διαφωτιστικό να το ρίξει σε ένα you tube.Επίσης, κάτι που δεν κατάλαβα είναι τον λόγο που στον Σωτήρχο ο ΕΛΕΜ έκανε μόνο νόημα να επιβραδύνει, εφόσον ήδη είχε αρχίσει να συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Θεωρώ και είναι προσωπική μου άποψη πως ήταν λάθος κίνηση, αν και με το βάρος της πίεσης του χρόνου και της ψυχολογίας τις στιγμής δεν μπορείς να περιμένεις να γίνουν όλα τέλεια.ΤΑΚΗ,
ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΑ ΟΛΑ,ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ
- ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΛΗΡΩΜΑ ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΕΓΚΑΤΕΛΗΨΕ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΤΟ SOS.
ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΟΔΙΚΩΝ.
ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΟΜΩΣ,ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘ.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ.
ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑ ΠΟΙΝΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ. - ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΧΟΥ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑ ΤΟ SOS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΩ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ F3 (ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ F3 ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ !!!) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ 4-5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΩ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΟΥ,ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΚΑΠΟΙΑ (ΑΡΚΕΤΑ) ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ HANS (ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΧΕΡΙ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΞΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΩ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΛΥΣΤΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.ΟΥΤΕ ROAD BOOK ΕΙΧΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ 'ΥΠΗΡΧΕ ΠΙΕΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ' ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ 'ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ¨ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ Π Ο Τ Ε .
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
- ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΛΗΡΩΜΑ ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΕΓΚΑΤΕΛΗΨΕ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΤΟ SOS.
-
Για το 1 που λες το δέχομαι. Μακάρι η αλήθεια να λάμψει και να κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Για το 2 τώρα.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο που ο Σωτήρχος έπρεπε να επιβραδύνει και όχι να σταματήσει.
Δεν τίθεται κανένα θέμα επιστημονικοφωσκολικής φαντασίας από αυτά που γράφονται, απλώς κάνουμε διάλογο προκειμένου να βγει και να μάθουμε κάτι από την ιστορία, σε μια ενδεχόμενη μελλοντική - χτύπα ξύλο - κατάσταση.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως σε έναν τραυματισμό κάθε δευτερόλεπτο μετράει.
Αν στο Σωτήρχο είχε γίνει νόημα να σταματήσει, αυτός σίγουρα θα είχε σταματήσει και ο αγώνας θα είχε διακοπεί εκείνη τη στιγμή, διότι γνωρίζουμε τι έγινε με όσους ακολούθησαν.
Ο λόγος λοιπόν που δεν έγινε αυτό το νόημα στο Σωτήρχο ήταν επειδή ακόμα δεν είχες καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης ή κάποιος άλλος; (Γι'αυτό και αναφέρθηκα στην πίεση της στιγμής)
Τελευταία θέλω να αναρωτηθούμε αν τελικά η ένδειξη του SOS είναι ο μόνος τρόπος για να ειδοποιήσουμε τα επόμενα πληρώματα.
Δηλαδή αν βγούμε όσο γίνεται στη μέση του δρόμου και κάνουμε έντονα νοήματα ο άλλος δεν θα καταλάβει τι θέλουμε να του πούμε;
Αν βάλουμε το τρίγωνο στη μέση ακριβώς του δρόμου και κάνουμε σε μια απόσταση έντονα νοήματα δεν θα καταλάβει ο άλλος τι θέλουμε να του πούμε;
Αυτό που θέλω να πω πως αν κάτσω σαν ξυλάγκουρο στην άκρη του δρόμου σε στάση προσοχής κρατώντας ένα SOS στα χέρια μου πολύ πιθανό ο διερχόμενος να με αγνοήσει.
Χρειάζεται και κάποια 'σκηνοθεσία' για να γίνουμε κατανοητοι σε τέτοια θέματα.
Υπόψην πως δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο περιστατικό μιας και δεν έχω ιδέα για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πως είναι το μέρος, τι έκανε ο Λώρης κλπ. -
Mα ο κανόνας λέει οτι πρέπει να δείχνεις SOS. Ούτε να ανάβεις καπνογόνο, ούτε να χορεύεις το χορό της βροχής γύρω από το αυτοκίνητο, ούτε να κάνεις τον καραγκιόζη. Σε οποιοδήποτε άλλο νόημα/νεύμα δεν είναι κανένας υποχρεωμενος να σταματήσει, ούτε μπορεί να μυρίσει τα νύχια του. Καλώς ή κακώς αυτός είναι ο κώδικας επικοινωνίας και αυτός πρέπει να χρησιμοποιείται...
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Τελευταία θέλω να αναρωτηθούμε αν τελικά η ένδειξη του SOS είναι ο μόνος τρόπος για να ειδοποιήσουμε τα επόμενα πληρώματα.
Δηλαδή αν βγούμε όσο γίνεται στη μέση του δρόμου και κάνουμε έντονα νοήματα ο άλλος δεν θα καταλάβει τι θέλουμε να του πούμε;
Αν βάλουμε το τρίγωνο στη μέση ακριβώς του δρόμου και κάνουμε σε μια απόσταση έντονα νοήματα δεν θα καταλάβει ο άλλος τι θέλουμε να του πούμε;
Αυτό που θέλω να πω πως αν κάτσω σαν ξυλάγκουρο στην άκρη του δρόμου σε στάση προσοχής κρατώντας ένα SOS στα χέρια μου πολύ πιθανό ο διερχόμενος να με αγνοήσει.
Χρειάζεται και κάποια 'σκηνοθεσία' για να γίνουμε κατανοητοι σε τέτοια θέματα.
Υπόψην πως δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο περιστατικό μιας και δεν έχω ιδέα για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πως είναι το μέρος, τι έκανε ο Λώρης κλπ.ΤΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ SOS ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΑΛΛΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗ 1η ΕΙΔΙΚΗ (ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ) ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΘΕΑΤΕΣ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΑΣΙΜΟ ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΒΡΗΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ (ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ) ΤΟ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ( ΕΝΑ POLO ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ) . ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΤΕ Ο.Κ ΕΙΤΕ SOS. ΠΑΡΑΤΑΥΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣ , ΕΛΕΓΞΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΗΤΑΝ ΑΡΑΧΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΛΟΦΟ. ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 300 ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ. ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ? ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ. ΣΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΑΝΤΕΛΟΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ( ΣΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΜΕ 4η ΠΑΤΗΜΕΝΗ) ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ. ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΣΕΧ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ. ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΙΜΙΣΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΕΧΟΥΜΕ 2 ΛΕΠΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ 1 ΛΕΠΤΟ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΤΡΑΜΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ, ΔΕΜΕΝΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΧΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ROADBOOK. -
A-TEC, στην περίπτωση που αναφέρεις το SOS δεν είναι η σωστή αντίδραση. SOS σημαίνει: άμεση ανάγκη ιατρικής βοήθειας και τίποτε άλλο του στυλ 'κόψτε', 'προσοχή' κτλ. κτλ.
Πριν μερικά χρόνια ένα πλήρωμα βγήκε, χωρίς τραυματισμούς μεν αλλά σε σημείο όπου αν έβγαινε κάποιος επόμενος θα έπεφτε πάνω στο δικό τους προξενώντας του ενδεχομένως μεγάλη ζημιά. Και θεώρησαν ορθό να ειδοποιήσουν τους επόμενους να κόψουν βγάζοντας SOS (κόκκινο σταυρό τότε)
Η σωστή αντίδραση είναι να βγάλεις το αυτοκίνητο από τη μέση (απαράδεκτοι αν είχαν 'αράξει' στο λόφο ) και, αν δεν μπορείς, να βάλεις το γνωστό, κλασσικό τρίγωνο. Και φυσικά μέχρι τότε να έχει πάει ένα μέλος του πληρώματος πιο πριν και να ειδοποιεί με νοήματα τους επόμενους.
Πρέπει να θυμόμαστε βέβαια πως οι αγώνες ράλι δεν είναι ανάβαση ή σιρκουί, για να υπάρχει κριτής με κίτρινη ή κόκκινη σημαία να προειδοποιεί τους επόμενους. Μπορεί η έξοδος να γίνει σε σημείο χωρίς θεατές ή κριτές. Σε αυτή την περίπτωση μόνο το πλήρωμα μπορεί να βοηθήσει τους συναθλητές του και το τρίγωνο είναι η πρέπουσα μέθοδος.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
A-TEC, στην περίπτωση που αναφέρεις το SOS δεν είναι η σωστή αντίδραση. SOS σημαίνει: άμεση ανάγκη ιατρικής βοήθειας και τίποτε άλλο του στυλ 'κόψτε', 'προσοχή' κτλ. κτλ.Πριν μερικά χρόνια ένα πλήρωμα βγήκε, χωρίς τραυματισμούς μεν αλλά σε σημείο όπου αν έβγαινε κάποιος επόμενος θα έπεφτε πάνω στο δικό τους προξενώντας του ενδεχομένως μεγάλη ζημιά. Και θεώρησαν ορθό να ειδοποιήσουν τους επόμενους να κόψουν βγάζοντας SOS (κόκκινο σταυρό τότε)
Η σωστή αντίδραση είναι να βγάλεις το αυτοκίνητο από τη μέση (απαράδεκτοι αν είχαν 'αράξει' στο λόφο ) και, αν δεν μπορείς, να βάλεις το γνωστό, κλασσικό τρίγωνο. Και φυσικά μέχρι τότε να έχει πάει ένα μέλος του πληρώματος πιο πριν και να ειδοποιεί με νοήματα τους επόμενους.
Πρέπει να θυμόμαστε βέβαια πως οι αγώνες ράλι δεν είναι ανάβαση ή σιρκουί, για να υπάρχει κριτής με κίτρινη ή κόκκινη σημαία να προειδοποιεί τους επόμενους. Μπορεί η έξοδος να γίνει σε σημείο χωρίς θεατές ή κριτές. Σε αυτή την περίπτωση μόνο το πλήρωμα μπορεί να βοηθήσει τους συναθλητές του και το τρίγωνο είναι η πρέπουσα μέθοδος.
ΝΑΣΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΕΡΧΕΣΕ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ. ΣΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ SOS ΔΙΟΤΙ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΑΠΟ 'ΧΑΣΙΜΟ 4ης ΚΑΙ 100 ΚΑΤΩ ΚΑΡΓΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΔΕΞΙΑ..'. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΜΠΑΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ 80-90 + ΧΛΜ . ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΒΛΕΠΑ SOS ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΓΑ ΑΜΕΣΑ. ΧΩΡΙΣ ΤΠΤ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΕΙΡΟΣ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΟΥΜΠΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ . ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΕΚΟΨΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΛΙ ΘΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΗΜΑ , ΚΟΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ROADBOOK ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Παλαδιο [διάσπαση]