-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
κάτσε να το δει ο corsair
Δεν με απασχολει αγαπητε... Οσο επαιξα επαιξα με το Symbian... είπαμε... παμε γι αλλα τώρα (αναμεινατε review την επόμενη βδομάδα και πολλές φωτο) για ποιο power techniques
είπαμε....
κάποιοι αναζητάν επαγγελματικό εργαλείο να κάνουν γρήγορα κ εύκολα τη δουλειά τους και άλλοι αναζητούν παιχνιδάκια!
Λεγε λεγε μπορει καινα το πιστεψεις
-
κάτσε να το δει ο corsair
Δεν με απασχολει αγαπητε... Οσο επαιξα επαιξα με το Symbian... είπαμε... παμε γι αλλα τώρα (αναμεινατε review την επόμενη βδομάδα και πολλές φωτο) για ποιο power techniques
είπαμε....
κάποιοι αναζητάν επαγγελματικό εργαλείο να κάνουν γρήγορα κ εύκολα τη δουλειά τους και άλλοι αναζητούν παιχνιδάκια!
Καλά, αυτό είναι λίγο αστείο, ειδικά σε παλαιότερα Symbian σαν το δικό μου το Ν70... Πατάς, περιμένεις, πατάς, περιμένεις, περιμένεις...
Ακόμη και το Χ500+ ήταν πολύ πιο γρήγορο, το Touch Cruise εννοείται πως πετάει, επιπλέον δεν κολλάει ποτέ και πουθενά.
Το Symbian δεν το βλέπω καθόλου καλά... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καλά, αυτό είναι λίγο αστείο, ειδικά σε παλαιότερα Symbian σαν το δικό μου το Ν70... Πατάς, περιμένεις, πατάς, περιμένεις, περιμένεις...
Ακόμη και το Χ500+ ήταν πολύ πιο γρήγορο, το Touch Cruise εννοείται πως πετάει, επιπλέον δεν κολλάει ποτέ και πουθενά.Βεβαια , απο την εποχη του Ν70 εχουν αλλαξει αρκετα πραγματα ..
-
Ακόμη και το Χ500+ ήταν πολύ πιο γρήγορο, το Touch Cruise εννοείται πως πετάει, επιπλέον δεν κολλάει ποτέ και πουθενά.
Το Symbian δεν το βλέπω καθόλου καλά...αστείο είναι να κρίνεις κινητό του 2005 με σημερινά δεδομένα....
επίσης να θυμίσω για τους wm-zealots τον Οmap 200MHz....τίποτα άλλο. Οπου έχει φορεθεί...το χάος.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το Symbian δεν το βλέπω καθόλου καλά...αστείο είναι να κρίνεις κινητό του 2005 με σημερινά δεδομένα....
επίσης να θυμίσω για τους wm-zealots τον Οmap 200MHz....τίποτα άλλο. Οπου έχει φορεθεί...το χάος.
Δεν το συνέκρινα με το Touch Cruise αν είδες, αλλά με το ...συνομήλικο Χ500+ και λέω συνομήλικο, αφού είναι πιο...αργό από το Χ500 που έχει την ίδια ηλικία με το Ν70...
Ακόμη και το ίδιο γρήγορο να ήταν, πάλι τα δύο λειτουργικά δεν συγκρίνονται για μένα. Το βρίσκεις τυχαίο που η SE αφήνει το Symbian για το Xperia;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ενω οι επεξεργαστες των Symbian πετανε
Σαββα... κοίτα, τους γνωρίζω και τους 2 κόσμους (symbian, WM) και καλως η κακως τα WM είναι μπροστά και σε εφαρμογες, και σε multimedia και σε specs συχνα πυκνα... φυσικα ολα αυτα με κάποιο κόστος παραπάνω... δεν το παραγνωριζω αυτο. Οποιός θέλει light καταστάσεις ας πάρει Symbian... ειναι ικανοποιητικο... ομως για κάποιον power user δεν θα το προτεινα.Ασε που πλεον το Symbian μου φανταζει ως νεκρο OS. Το μέλλον του δεν θα έλεγα πως είναι τοσο βέβαιο εκτός και αμα προβούν σε ριζικες αλλαγές.
-
Το βρίσκεις τυχαίο που η SE αφήνει το Symbian για το Xperia;Καθολου τυχαιο . Για τον ιδιο λογω που ακυρωσε τα G702 και P5 .
UIQ is dead . Οποτε , wm .Ασε που πλεον το Symbian μου φανταζει ως νεκρο OS. Το μέλλον του δεν θα έλεγα πως είναι τοσο βέβαιο εκτός και αμα προβούν σε ριζικες αλλαγές.
Καπως βιαστικη η προβλεψη σου
Εχουμε δρομο για να δουμε τα νεα δειγματα γραφης .
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
UIQ is dead . Οποτε , wm .
Ασε που πλεον το Symbian μου φανταζει ως νεκρο OS. Το μέλλον του δεν θα έλεγα πως είναι τοσο βέβαιο εκτός και αμα προβούν σε ριζικες αλλαγές.
Καπως βιαστικη η προβλεψη σου
Εχουμε δρομο για να δουμε τα νεα δειγματα γραφης .
ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ειπα...
όταν μετα απο τόσα χρόνια τα πετάμε όλα και ξαναπάμε στα δείγματα γραφής... αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα. Ο αντίπαλος είναι εδραιωμένος εδώ και χρόνια και όπου να ναι λανσάρει την έκδοση 7. Τα Palm σβήσανε γιατί πολύ απλά δεν ήταν αρκετά multimedia. Το ίδιο θα γίνει και με το Symbian όσο επιμενουν σε μια light εκδοση.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
όταν μετα απο τόσα χρόνια τα πετάμε όλα και ξαναπάμε στα δείγματα γραφής... αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα. Ο αντίπαλος είναι εδραιωμένος εδώ και χρόνια και όπου να ναι λανσάρει την έκδοση 7. Τα Palm σβήσανε γιατί πολύ απλά δεν ήταν αρκετά multimedia. Το ίδιο θα γίνει και με το Symbian όσο επιμενουν σε μια light εκδοση.
Ποιος ειπε οτι τα πετανε ολα ? Πιστευεις οτι θα ξαναξεκινησουν απο την αρχη ? Δε νομιζω ..
Σκεφτομαι ομαλη μεταβαση αλλα δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω ακριβως τι θα γινει ..ΣΙγουρα ειναι ενα θετικο βημα για τη πλατφορμα και γενικα , για μενα , ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι στο μελλον θα αδυνατει να ανταπεξελθει .
Πρεπει να διαβασα κατι για 2010 .
-
Ποιος ειπε οτι τα πετανε ολα ? Πιστευεις οτι θα ξαναξεκινησουν απο την αρχη ? Δε νομιζω ..
Σκεφτομαι ομαλη μεταβαση αλλα δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω ακριβως τι θα γινει ..ΣΙγουρα ειναι ενα θετικο βημα για τη πλατφορμα και γενικα , για μενα , ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι στο μελλον θα αδυνατει να ανταπεξελθει .
Πρεπει να διαβασα κατι για 2010 .
ναι,σωστός
επίσης θα υπάρχει συμβατότητα προς τα πίσω με τα S60 apps!!
corsair λες πολλές βλακείες... τα win mob έχουν να φαν πολύ ψωμί ακόμη μέχρι να γίνουν 100% έτοιμα για τον οποιοδήποτε user.
τα 'φτιαγμένα' today screens απο τις διαφορετικές κατασκευαστικές κάτι πάνε να κάνουν, αλλά η ταχύτητά τους είναι απελπιστική ακόμη! -
τα 'φτιαγμένα' today screens απο τις διαφορετικές κατασκευαστικές κάτι πάνε να κάνουν, αλλά η ταχύτητά τους είναι απελπιστική ακόμη!
+1 .
Βεβαια θα στρωσουν οταν βγουν στην αγορα (απο αποψη ταχυτητας) αλλα ποση διαφορετικοτητα θα διαθεσουν μεσω των today screens ?
-
Νταξει... σιγουρα δεν θα ξεκινησουν απο την αρχη ρε παιδια... αλλα δεν λεει να κανεις τετοιες αλλαγες γιατι 'ενοχλουν' και τους πελατες και τους developers. Αν εγω ξερω πως αρχες 2009 πχ , πως η ΝΟΚΙΑ θα μου λανσαρει νεα εκδοση του Symbian, δεν θα ασχοληθω καν με την αγορα ενος Symbian τωρα... (το ιδιο περιπου με τα αμαξια) Anyway...
Βασιλακη, τα WM δεν αναφερονται στον οποιοδηποτε user... ουτε και τα Symbian ομως. Αναφερονται σε αυτους που σκαμπαζουν 5 πραγματα και δεν χανονται μεσα σε μενου...
Σε ότι αφορα τα today screens... ο καθεις ειναι ελευθερος να βάλει η να μην βάλει... και να επιλεξει το ποσο βαρυ θα είναι η όχι... Αυτο ειναι και η μαγκια στα WM. Πληρης παραμετροποιηση οπως ακριβως το θες. Ουτε και τα Symbian ομως δουλευουν ακριβως γρήγορα! Ολα αυτα ειναι side effects της σχεδιασης των λειτουργικων τους.
Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα παντα. Ζυγιζεις τι θες και παιρνεις. Στα WM αφαιρεις λίγο απο την χρηστικοτητα και προσθετεις αρκετα στις δυνατοτητες.
-
Btw , απο ο,τι φαινεται με το C905 θα γινει οτι με το Κ850 (Ν82) .
Τζα , απο τη Νοκια . Αν και η samsung δινει το module στην SE για το c905 και θα ανακοινωσει και αυτη κινητο με 8mp με χαμηλοτερη, ομως, τιμη .Η SE θα βγαλει το W902 , walkman version του C902 . Τραβανε απο τα μαλλια . Τιποτα καινουριο .
corsair , θα 'χουν υποστηριξη προς τα πισω (apps) , γιατι να μην αγοραζες symbain επειδη θα αλλαξει ο 'χαρτης' πιο μετα ?
-
corsair , θα 'χουν υποστηριξη προς τα πισω (apps) , γιατι να μην αγοραζες symbain επειδη θα αλλαξει ο 'χαρτης' πιο μετα ?
Για τον ιδιο λογο που δεν θα αγοραζα αμαξι που σε ενα χρονο αλλαζει Νταξει, εδω ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα... οντας τεχνολογικο κομματι. Δεν θα αγοραζα γιατι δεν ξερω κατα ποσο θα αλλαξει ο χαρτης... και κατα ποσο συμβατοτητα θα υπαρχει. Εννιοτε διαφερει η θεωρια απο την πραξη. Εδω πχ το UIQ 3 με 3.1 εχουν ασυμβατοτητες στις εφαρμογες... οπως και το WM6 με το 6.1... θελουν patches τα 3rd party progz.
Side effect ομως υπαρχουν απο αυτη την κινηση. Ηδη η SE ακυρωσε καποια handsets που προγραμματιζε να βγαλει απο οσο γνωριζω τελος παντων....
-
Για τον ιδιο λογο που δεν θα αγοραζα αμαξι που σε ενα χρονο αλλαζει Νταξει, εδω ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα... οντας τεχνολογικο κομματι. Δεν θα αγοραζα γιατι δεν ξερω κατα ποσο θα αλλαξει ο χαρτης... και κατα ποσο συμβατοτητα θα υπαρχει. Εννιοτε διαφερει η θεωρια απο την πραξη. Εδω πχ το UIQ 3 με 3.1 εχουν ασυμβατοτητες στις εφαρμογες... οπως και το WM6 με το 6.1... θελουν patches τα 3rd party progz.Side effect ομως υπαρχουν απο αυτη την κινηση. Ηδη η SE ακυρωσε καποια handsets που προγραμματιζε να βγαλει απο οσο γνωριζω τελος παντων....
Μιλας για αλλαγη εχοντας στο μυαλο σου ασυμβατοτητα , σωστα ?
Αν υπαρχει , με ανακοινωση , συμβατοτητα προς τα πισω τοτε δε θα υπαρχει καποιο προβλημα . Βεβαια , υποθετικα μιλαμε , αναμενουμε ολοι ανακοινωση της Νοκια περι του νεου symbain .Ναι , η SE εχει ακυρωσει συσκευες λογω αυτης της κινησης (p5-g702) .
Στη θεση της , ή συνεχιζεις εχοντας τη Νοκια απο πανω σου ή επιλεγεις κατι αλλο (γνωστο και ικανο) για να συνεχισεις . Η επιλογη των win ηταν αναμενομενη . -
το open symbian (ή όπως αλλιώς θα λέγεται) θα έρθει σε 1.5-2 χρόνια.
ως τότε μην μου πει κανείς απο εσάς ότι θα έχει το ίδιο κινητό
p.s. είπαμε υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ότι οι εφαρμογές S60 θα τρέχουν στην καινούργια πλατφόρμα!!
-
απο χθες ειμαι κατοχος 4(!) iPhone 3G
italia τα δινουν ξεκλειδωτα...
τα τρια για φιλους
το τεταρτο για το φιλαρακι μου στη κερκυρα αλλα το εχω εγω για ακομα 2 εβδομαδες...!!!πολυ καλο...παει σφαιρα...
σε μια μερα 138ΜΒ data received....αλλα το παλιο μου μαλλον δεν το αλλαζω...πολυ πιο πολυτελες...
-
Σχετικά με Symbian και WM: Κάντε τις εξής 2 απλούστατες δοκιμές.
- Βρείτε ενα μεγάλο PDF αρχείο (πάνω απο 10mb) και ανοίξτε το σε μια συσκευή WM και μια Symbian.
Σε WM 5.0 και 6.0 είτε κολλάει το viewer ή απλά περιμένεις και περιμένεις και περιμένεις...
- Ανοίξτε με κάποιο καλό image viewer εναν φάκελο με μερικές εκαντοντάδες ή και χιλιάδες αρχεία εικόνας. Στα WM το κλατάρισμα έρχεται στάνταρ, στο Symbian ναι μεν πέφτει η ταχύτητα αλλα κάνεις browse άνετα με thumbnails ενεργοποιημένα.
Απο εκεί και πέρα έχει το Symbian κάποια πράγματα που το κάνουν για μένα τουλάχιστον, ανώτερο (π.χ.ο θεικός browser, η σταθερότητα, η απλοικότητα των μενού και ρυθμίσεων οπου δε χρειάζεται να κυνηγάς 3000 μενού για να σετάρεις μια IP κλπ).
Το έχει πει και ο Maddox...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Σχετικά με Symbian και WM: Κάντε τις εξής 2 απλούστατες δοκιμές.- Βρείτε ενα μεγάλο PDF αρχείο (πάνω απο 10mb) και ανοίξτε το σε μια συσκευή WM και μια Symbian.
Σε WM 5.0 και 6.0 είτε κολλάει το viewer ή απλά περιμένεις και περιμένεις και περιμένεις...
- Ανοίξτε με κάποιο καλό image viewer εναν φάκελο με μερικές εκαντοντάδες ή και χιλιάδες αρχεία εικόνας. Στα WM το κλατάρισμα έρχεται στάνταρ, στο Symbian ναι μεν πέφτει η ταχύτητα αλλα κάνεις browse άνετα με thumbnails ενεργοποιημένα.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ SYMBIAN... για τα WM επειδη λειπω λιγο καιρο απο τον κοσμο τους, θα σου απαντησω εντος της βδομαδας αν οντως ισχυει και εκει.
-
Ενω οι επεξεργαστες των Symbian πετανεΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ! Αυτός ο Ομαπας όπου μπαίνει γίνεται μειονέκτημα για την συσκευή.
Σαββα... κοίτα, τους γνωρίζω και τους 2 κόσμους (symbian, WM) και καλως η κακως τα WM είναι μπροστά και σε εφαρμογες, και σε multimedia και σε specs συχνα πυκνα... φυσικα ολα αυτα με κάποιο κόστος παραπάνω... δεν το παραγνωριζω αυτο. Οποιός θέλει light καταστάσεις ας πάρει Symbian... ειναι ικανοποιητικο... ομως για κάποιον power user δεν θα το προτεινα.
Κι εγώ τους ξέρω και τους 2 κόσμους....μάλιστα ήμουν χρόνια wm-user ...πρόσφατα άλλαξα σε Symbian με το Ν82 και οσονούπω το 6220c.
Tι βλέπω εγώ: τα wm κινητά εχουν πληθώρα εφαρμογών (όχι ότι πάει πίσω το symbian), είναι ευκολότερα στον χειρισμό ελέω γραφίδας για δούλεις όμως όπως το surfing αλλά πάσχουν σε άλλα. Κρασάρουν αβέρτα κουβέρτα, δεν έχουν την αμεσότητα των πλήκτρων βλέπε sms, δεν έχουν τον browser της Nokia, είναι μεγάλα (όχι όλα), δεν έχουν καλή κάμερα, δεν έχουν καλή αυτονομία στο σύνολο τους βλέπε Χ600, Diamond κτλ γιατί και η Νοκια με το Ν95 το μάμησε και ψόφησε.
Γενικά όμως συμφωνώ ότι τα symbian είναι πιο Light αλλά για εμένα είναι κ πιο γρήγορα και εύχρηστα (κάνεις δουλειά με το 1 χέρι).Ασε που πλεον το Symbian μου φανταζει ως νεκρο OS. Το μέλλον του δεν θα έλεγα πως είναι τοσο βέβαιο εκτός και αμα προβούν σε ριζικες αλλαγές.
Πιστεύω ότι η Νοκια δεν είναι χαζή να μείνει πίσω στις εξελίξεις. Μία κίνηση την έκανε, το έκανε open source η άλλη πιστεύω θα είναι η χρήση του με touch screens. Εχουμε ακόμα ψωμί. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για νεκρό OS.
ΥΓ. τι βλέπω στην υπογραφή ρε εγκάθετε;
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#4]